X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry!
    JeZdem.Byla u mnie kolezanka .Mama ,z ktora polubilsmy sie bo nasze dzieciory chodza do jednej klasy.I dodala mi troche otuchy bo miala identycznie jak ja.Maluch urodzony koncem wrzesnia, brak meza , pogoda, obowiazki itp.Od razu jakos mi razniej ,ze to minie tylko musze troche ogarnac hormony i byc moze tarczyce.Ale do endo ide dopiero 18grudnia wiec jeszcze troche.
    Wacia dzieki ,ze pytasz .Samopoczucie troche lepsze chociaz dalej zdarza mi sie poplakac .Sama nie wiem czemu, ot tak łzy sie leja strumykami.
    Co do zapominania u mnie młodemu sie to zdarzalo.I jak byl to wazny zeszyt, ksiazka i grozilo mu za to uwaga czy niedostateczna ocena to przywozilam.Jak zapomnialam zarcia to nie wiozlam.Jeszcze nikt z braku papu nie padl przez pol dnia.Zdarzalo sie to bardzo czesto jeszcze jakies2/3lata z wiekiem coraz mniej.Moze to tez byc dlatego ,ze ja jak zdarta plyta wypytuje go przed wyjsciem czy to czy tamto zabral.Ale w wiekszosci juz sam ogarnia temat.

Peppcia umnie mlody pewnie i chodzilby bez gratyfikacji ale swiadomosc ,ze przy okazji zarabia chyba dodaje mu troche sil zeby zaplyac z buta.Za kazde takie przejscie zarabia dyche.Nie malo.Ale coz sieobiecalo to sie dotrzyma slowa.

ivf-ivf, macduska, peppapig, sandra80, ComeToMeBaby, paszczakin, moremi, Mimbla, Bozia3, satori, gosia7122, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Za każdym razem poważna rozmowa z nim o tym, że mu pomogłaś, bo wiesz, że to było ważne dla niego, ale musiałaś się przez to urwać z pracy, a szef nie patrzy na to przychylnie i ufasz, że sytuacja nie będzie się powtarzać. I niech pomyśli nad sposobem, żeby przestać zapominać, typu - przypomnienie w telefonie co ma zabrać następnego dnia, albo pakowanie się wieczorem. Dobrze jakby on sam wymyślił sposób to go właśnie nauczy odpowiedzialności, samodzielności i rozwiązywania problemów.

Serio - urwałabyś sie z pracy w sytuacji, gdyby szef miał się wściekać, żeby zawieźć dziecku strój na wf? Gdybym akurat miała wolne, może bym pojechała pomóc, ale gdybym musiała się urywać z pracy -nie wyobrażam sobie tego absolutnie. To juz przecież uczenie dziecka, że można zaniedbywać swoje obowiązki (ty zaniedbujesz pracę i podpadasz szefowi).

ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, krycha.stara lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale gdyby to był już kolejny i kolejny raz...to też?
    To nie! Tylko jeden raz. Robisz listę i odhaczasz. Raz strój, raz śniadanie, raz książka do matmy. ;-)
    U nas nic się nie dowozi. I nie robiłambym tego.Córka pamięta raczej o wszystkim. Chociaż ostatnio zapomniała, że ma ważny egzamin z norweskiego, a wtedy oprócz śniadania mogą mieć też ciastka i gazowany napój. Ona nie miała... To był dramat. Ale szybko się pozbierala. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 11:18

kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, moremi, Mimbla, Bozia3, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Serio - urwałabyś sie z pracy w sytuacji, gdyby szef miał się wściekać, żeby zawieźć dziecku strój na wf? Gdybym akurat miała wolne, może bym pojechała pomóc, ale gdybym musiała się urywać z pracy -nie wyobrażam sobie tego absolutnie. To juz przecież uczenie dziecka, że można zaniedbywać swoje obowiązki (ty zaniedbujesz pracę i podpadasz szefowi).

No wiadomo, gdyby to była sytuacje, że jest jakieś ważne spotkanie to bym się nie urwała, ale to pisałam w tej konkretnej sytuacji, kiedy można to zrobić. Chodziło mi o to, że są inne sposoby nauczenia dziecka odpowiedzialności, niż "zapomniałeś to teraz cierp". I naprawdę Twoim zdaniem, urwanie się na chwilę (mi by to zajęło 20 minut) z pracy to zaniedbywanie obowiązków, to u mnie pół firmy zaniedbuje, bo wyskakują po śniadanie, czy coś w urzędzie załatwić.

kapturnica, paszczakin, Alis, Alis, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a Ty jak szybko do pracy wrócisz?
    Od marca na pewno na pełen wymiar godzin,
    W lutym planuje pracować po 2-3×wtyg po 3 godz. Zobaczymy jak się mały urodzi.
    Takie życie

iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Od marca na pewno na pełen wymiar godzin,
    W lutym planuje pracować po 2-3×wtyg po 3 godz. Zobaczymy jak się mały urodzi.
    Takie życie

już Ci współczuwam :(

iwcia77 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kupilam sobie wczoraj fajny szal w Lidlu :-) został u męża w aucie, czy moge go poprosić zeby mi go podrzucil ;-)
    hyhyhyhy ;)

peppapig, ivf-ivf lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcia ja też czasem mam podały humor..poprostu potrzebuje popłakać. Ale u mnie tyle ostatnio się działo niedobrego,że nic tylko płakać. Powyje trochę w samotności i tłumacze sobie, dzieci zdrowe, dach nad głową,kasy mało ale na życie jest, to ciesz się babo z tego co masz,może inni mają gorzej... to ja of kors i to mi póki co wystarcza. Tyle, że ja mam chłopa na stale '( choć powiem, że jeszcze się nie bzykalismy) i wiem,że nie chodzi tu o seksy a bycie wsparcie ;) głowa do góry :-)

ComeToMeBaby, *aga*, BISCA, moremi, kapturnica, Sabina, satori, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta <3 fajnie czasem z kimś takim sobie pogadać i wiedzieć że to normalne i minie. Zobaczysz- wkrótce świat zobaczysz w cieplejszych barwach.

Dorbe- ja nie ogarniam tej twojej pracy i jeżdżenia z dzieciakami. Nie ogarniam... :) Jestem pełna podziwu.

kapturnica, Mimbla, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kapcia ja też czasem mam podały humor..poprostu potrzebuje popłakać. Ale u mnie tyle ostatnio się działo niedobrego,że nic tylko płakać. Powyje trochę w samotności i tłumacze sobie, dzieci zdrowe, dach nad głową,kasy mało ale na życie jest, to ciesz się babo z tego co masz,może inni mają gorzej... to ja of kors i to mi póki co wystarcza. Tyle, że ja mam chłopa na stale '( choć powiem, że jeszcze się nie bzykalismy) i wiem,że nie chodzi tu o seksy a bycie wsparcie ;) głowa do góry :-)
    no Peppa- ty się też pięknie potrafisz podnosić <3 brawo

moremi, kapturnica, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Dorbe- ja nie ogarniam tej twojej pracy i jeżdżenia z dzieciakami. Nie ogarniam... :) Jestem pełna podziwu.

no nie, jak człowiek tylko czyta to już dostaje kociokwiku, a to Dorbie rzeczywistość

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam rano u dermatolog, w sprawie tych włosów jak zawsze. Robiła mi badania krwi morfologię, żelazo, tsh- wszystko pięknie :)
    w temacie starań to z naciskiem na TSH- bardzo pięknie :) wypisała mi ostatno receptę na jakiś robiony lek wg jej receptury, więc pytam ją czy ewentualnie jak będę ewentualnie w ciąży to mogę stosować. No i rozpoczął się temat. Podsumowując: pani dr uważa że PISy som gupki i życzy nam powodzenia :)

kapturnica, Sabina, Reni, moremi, satori, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Jeszcze Ciebie tam brakowało! Mało ma na głowie??

sandra80, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie, ze dzici, zwlaszcza nastolatki maja bardzo, bardzo selektywna pamiec ;)

Zawsze pamietaja :
    -o kieszonkowym
    -ze im obiecalismy kino
    -ile dni do ferii
    -date wyjscia na rynek najnowszj gry PS

Nigdy nie pamietaja :

-ze trzeba wyrzucic smieci. Nawet jesli w poblizu kosza zadomowi sie rodzina szczurow, nastolatek twierdzi, ze nie widzial, ze kosz jest pelny
    -ze 300 stronowa lekture do szkoly nalezy zaczac wczesniej niz 1 dzien przed dead line
    -o urodzinach babci

;)

Sabina, kapturnica, ivf-ivf, Reni, ComeToMeBaby, Dziobak, Mimbla, moremi, Bozia3, krycha.stara, satori, gosia7122, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witalam sie ?

Bry

ivf-ivf, Sabina, Mimbla, peppapig, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem mamy gosci. Robimy rakletke. Mmmmm pycha. Dla tych, co nie wiedza co to :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f175ea7f378.jpg

Jest przpyszne, ale kosztuje jakies 100000000 kalorii ;)

Sabina, Dziobak, moremi, Bozia3, paszczakin, beates, gretka, satori, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak się zastanawiam w kontekście tego zamieszania z TK... bo Bronek ustawę o leczeniu niepłodności podpisał, ale skierował do Trybunału. Było już w temacie jakieś rozstrzygnięcie? Bo teraz PiS sobie wybierze nowych i dlatego pytam...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A ja mam wrazenie, ze dzici, zwlaszcza nastolatki maja bardzo, bardzo selektywna pamiec ;)

Nigdy nie pamietaja :

-o urodzinach babci

;)
    E o tym pamietaja bo zawsze kasa jakas wpadnie =D

ivf-ivf, sandra80, BISCA, ComeToMeBaby, Dziobak, Bozia3, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Jeszcze Ciebie tam brakowało! Mało ma na głowie??
    długo musiałam się zastanawiać żeby wymyślić, którymi ścieżkami podążyły twoje myśli aby coś takiego wymyślić. Ale... mam to! Ha! No- to tylko to chciałam powiedzieć. I jeszcze może, ze śmieszne to było. Trochę :P

Reni, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za godzinę przyjeżdża do mnie na ploty moja przyjaciółka. już dawno się nie widziałyśmy, nie rozmawiałyśmy. to ta co twierdziła, ze jak wyluzujemy to będzie szybko ciąża... no to ten- idę chałupę ogarnąć, bo wygląda u nie jak po przejściu tornada :P

Mimbla, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12428 12429 12430 12431 12432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ