35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:na tym forum prawie wszystkie na jej punkcie zbzikowaly
ComeToMeBaby, caffe, ivf-ivf, Jastra, Niuta, iwcia77, BISCA, Aasiula, Sabina, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:oj bo ty nie dosc , ze lubisz pichcic to jeszcze ci to wychodzi i swietnie smakuje
- to ci on w niczym nie jest potrzebny
ja nadal zbieram na mojego wymarzonego thermomixa...na razie mam 50 euroodlozone
melduje sie
Ivo ma zapalenie oskrzeli- dostal antybiotyk na 7 dni i robic 2 x dziennie musze mu aerozol ( inhalacje)
biedny
połknie antybiotyk?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:nie chwaląc się - o ile mnie pamięć nie myli - ja pierwsza tu o niej pisałam - dla mnie o tyle rewelacyjna, że po jej zakupieniu - ani raz jej nie użyłam...chłopakom się spodobało i do dziś myją nią wszystkie okna w domu...także ten...ja polecam..
caffe, ivf-ivf, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
-
Bozia, ten thermomix to może dlatego tyle kosztować w lidlu, bo ma mniejsze obroty i wtedy dÓpa jesli chodzi o funkcjonalność. Słaby sprzęt nigdy nie będzie działał jak oryginał.
Moc urządzenia to w zasadzie najważniejsza sprawa, na którą niewiele ludzi zwraca uwagę, kierując się tylko okazyjną ceną.
A teraz poproszę Paszcza daj link do tego ekspresuuuuuuuuuuu do kawyivf-ivf, iwcia77, BISCA, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:nie chwaląc się - o ile mnie pamięć nie myli - ja pierwsza tu o niej pisałam - dla mnie o tyle rewelacyjna, że po jej zakupieniu - ani raz jej nie użyłam...chłopakom się spodobało i do dziś myją nią wszystkie okna w domu...także ten...ja polecam..
No oka jaka to myjka oświeć mnie proszę proszę.
iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:z lydek
to przynajmniej bedzie produktywne
jak swoich nie masz, to mozesz moje.. bo w zwiazku z auro nie mam motywacji..
ja przed pedikiurem to oferuje swoje paznokciekrycha.stara, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:No ok
a jaka to myjka oświeć mnie proszę proszę.
ale chodzi o takie coś:
http://www.euro.com.pl/myjki-do-okien.bhtml?gclid=CMDXw47ouskCFYLVcgodoQoNqQ&gclsrc=aw.ds
no ale nie każdemu spasowała - z tego co pamiętam, paszcza wróciła do szorowania okien gazetami....ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:bidoczek. A daje sie inhalowac?
Adas tez jeszcze chrychla, mam nadzieje, ze nie skonczy sie to tak samo.. U Ivo sie tak z przeziebienia rozwinelo?Magdala, Mega, paszczakin, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a dzie tam ! absolutnie nie daje sie inhalowac! , ale ja do maski pediatrycznej gumke przywiazalam , ze az na polikach mu sie odbija i trzymam mu rece , zeby se tam nie grzebal. wyje jakby go ze skory obdzierali..10 minut jazgotu da sie przezyc
o ja Cię kręcę wyobraziłam to sobie właśnie, biedny Ivo...iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:No ok
a jaka to myjka oświeć mnie proszę proszę.
Ja na ten przykład mam taką :
https://www.sklep.vileda.pl/produkt/windomatic__sciagaczka_do_szyb.php?gclid=COPuo_HouskCFSrpwgodL-IH-A
I jestem bardzo zadowolona.
Nic nie kapie, nie rozmazuje, nie jest ciężka.
Do tej pory nienawidziłam mycia okien.
Z myjką nie mam czasu się wqrwić bo tak szybko to całe mycie idzie
W każdym razie polecam
ivf-ivf, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
caffe wrote:Bozia, ten thermomix to może dlatego tyle kosztować w lidlu, bo ma mniejsze obroty i wtedy dÓpa jesli chodzi o funkcjonalność. Słaby sprzęt nigdy nie będzie działał jak oryginał.
Moc urządzenia to w zasadzie najważniejsza sprawa, na którą niewiele ludzi zwraca uwagę, kierując się tylko okazyjną ceną.
A teraz poproszę Paszcza daj link do tego ekspresuuuuuuuuuuu do kawy
ale niedawno pojawił się nowy thermomix....ma kolorowy wyświetlacz i wejście na USB, gdzie pakujesz mu książki kucharskie...to jest dopiero czad - odpalasz przepis na wyświetlaczu i on Cię prowadzi krok po kroku.....jedyny minus - że mało tu miejsca na inwencję własną - ale pomysł i tak świetny....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:10
iwcia77, caffe, BISCA, Luna76, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:antybiotyk w plynie: typ- amoxicilina
Wiem wiem ale to jest ohydne, ta zawiesina. Mój pluł nią ile popadło. Teraz jakoś sobie dał przetłumaczyć, ale jak był młodszy to nawet nie chce wspominać jakie cyrki były, aż raz wylądowaliśmy w szpitalu. Od tamtej pory mało nie rzyga ale łyka jakoś.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Paszcza- a bylo to tak:
tydzien temu Ivo mial 2 dni goraczki 39,5 - zbita paracetamolem ( zwalilam wine na zabkowanie)
potem zaczal pokaslywac , kaszel super mokry, dzis ma napady kaszlu rano ( 5-7) i wieczorem ( 19-20) , nie moze przelykac , wymiotuje , nie ma apetytu, tylko mleko i zupy mu wchodza.
no wcale nie widzialam poprawy , wiec wczoraj zadzwonilam do pediatry i dzis mialam wizyte, nie ma nalotu ale ma swisty w oskrzelach i charczy jak oddycha.
wogole wytlumaczyla mi jak trzeba sie zachowac w przypadku choroby:
dziecie takie male zazwyczaj lapie wirusy bardziej niz bakterie, 2 dni goraczki- nie zbijac do 38,5 , bo wirusy nie lubia wysokiej tempki i ma organizm sam powalczyc, potem przychodzi kaszel, katar. jezeli sie nasilaja objawy i dziecko charczy nalezy przyjsc na wizyte. jezeli tempka wogole nie spada po 3 dniach wymagana natychmiastowa wizyta.
caffe, Magdala, Sabina lubią tę wiadomość
-
Niuta wrote:Ja na ten przykład mam taką :
https://www.sklep.vileda.pl/produkt/windomatic__sciagaczka_do_szyb.php?gclid=COPuo_HouskCFSrpwgodL-IH-A
bez sensu
myślałam, że ona myje, a ta tylko ściąga
i tak trzeba szybę wyszorować
pff.. -
Bozia3 wrote:właśnie tego nie wiem...bo obrotów nie podali - natomiast moc ma identyczną..i materiał też (stal)
Podobnie jest w kwestiach innych urządzeń produkowanych przez słynne (solidne) firmy dla sieciówek. Ona nie sa takie same jak produkty pierwotnie firmowe i dopiero ktoś, kto się zna jest w stanie wyłapać te różnice.efcia lubi tę wiadomość