X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    boszsz przecież ja tez mamy karchera, tylko do mycia auta
    czy nim tez mozna okna myc ?

tak, ale tylko raz ;)

Sabina, kapturnica, sandra80, efcia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kapta a propos Twojego awataru ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9657957e467c.jpg
    dlaczego mnie sledzisz???!!!!///

sandra80, efcia, ania.g, Reni, Sabina, iwcia77, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzięki za pamięć i chęć pomocy. trochę panikuję, bo jeśli na czas nie dostanę wyników z posiewu nasienia m to moje szprycowanie może się okazać bez sensu, jeśli jego najpierw trzeba będzie przeleczyć. A leczone plemniki = słabsze plemniki. A tego nam nie trzeba. Inna sprawa, ze jeśli nic nie wyhodują to wyniki powinniśmy mieć do tego piątku bo lab nie będzie musiał pracować nad antybiogramem. I to by była najlepsza opcja. Dupek czy lutka powinny być u mnie jak najszybciej, a wiadomo że przesyłka trwa, chyba że kurierem. Wyczytałam wczoraj o tej witaminie c w połączeniu z wapnem- wzięłam wczoraj wieczorem 2000 wit c, co mi szkodzi spróbować. Choć jakoś średnio wierzę w powodzenie tej akcji. Mnie by ratował jeden - dwa dni przesunięcia. Nie wiem, może ktoś ma żeby mnie poratować?

a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..

ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Jasne, ze sie nie poddajemy. Wlasnie, musze zadzwonic do kliniki zeby sie zapytac ile mrozakow jest.
    Z badan, robilismy oboje kariotypy Wyszly OK. Co jeszcze moge zbadac ? W tej sytuacji, wiem ze ginka mi przepisze wszystkie badania jakie sobie zazycze.

ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
    Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..

ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, efcia, Sabina, Bozia3, caffe, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..
    dzięki Paszczu- właśnie ogarnęłam temat. Jutro tabsy będą u mnie.

efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a do rodzinnej nie możesz iść pogadać?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kometa, a do rodzinnej nie możesz iść pogadać?
    już mam :)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    już mam :)

super, szybko działasz ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    super, szybko działasz ;)
    to Aasiula tak działa <3

a propos: przy okazji znalazłam fajnego linka, gdzie można sprawdzić ewentualne interakcje pomiędzy lekami, może się komuś przyda:
    https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcje

Aasiula, sandra80, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
    Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..

Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
    Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)
    Obgadam tez to z lekarzem

moremi lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kurka Kometa, ja mam PRG, moglabym Ci wyslac ale dopiero jutro i nie wiem jak dlugo to bedzie szlo do Ciebie. Moge sprobowac. Podaj adres na priva.

Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
    wiec tez prosze na priv

edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:59

BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
    Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)

dokładnie, jest to wszystko zastanawiające, któraś tu wklejała artykuł o tym NK, o ten chyba:

http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/dziekuje-za-dziecko-doktorze-google/q2gmp

efcia, Jastra lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dlaczego mnie sledzisz???!!!!///

jakieś takie zaniedbane to zdjęcie! Obcięłabyś włosy Maksowi

BISCA, sandra80, kapturnica, iwcia77, Mimbla, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NK?

do tej pory myślałam, że to nasza klasa O.o
    człowiek uczy się całe życie

BISCA, efcia, sandra80, paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    teraz zadam ci bardzo ważne pytanie: KTÓRA Z NAS? :P

No właśnie problem w tym, że nie pamiętam.
    Przed całą akcją wszystkie piłyśmy, więc nie oczekujcie że wszystko pamiętam :-P.

efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    lozysko?

A wiesz że być może :-P
    Przypieczone było więc ciężko stwierdzić :-)

paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
    wiec tez prosze na priv

edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowała ;-)
    okey! :)

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
    tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią

nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.

BISCA, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
    tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią

nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.

Z tego co wiem to zespołu antyfosfolipidowego nie leczy się inaczej jak heparyną, znany profesor po kilku poronieniach przepisał heparynę mojej koleżance w ciemno, bez badań w kierunku zespołu. Z tego co wiem to wstrzykiwała sobie clexane i 5 ciążę już donosiła.

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne to wszystko cholera......

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12469 12470 12471 12472 12473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ