35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
efcia wrote:boszsz przecież ja tez mamy karchera, tylko do mycia auta
czy nim tez mozna okna myc ?
tak, ale tylko raz
Sabina, kapturnica, sandra80, efcia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dzięki za pamięć i chęć pomocy. trochę panikuję, bo jeśli na czas nie dostanę wyników z posiewu nasienia m to moje szprycowanie może się okazać bez sensu, jeśli jego najpierw trzeba będzie przeleczyć. A leczone plemniki = słabsze plemniki. A tego nam nie trzeba. Inna sprawa, ze jeśli nic nie wyhodują to wyniki powinniśmy mieć do tego piątku bo lab nie będzie musiał pracować nad antybiogramem. I to by była najlepsza opcja. Dupek czy lutka powinny być u mnie jak najszybciej, a wiadomo że przesyłka trwa, chyba że kurierem. Wyczytałam wczoraj o tej witaminie c w połączeniu z wapnem- wzięłam wczoraj wieczorem 2000 wit c, co mi szkodzi spróbować. Choć jakoś średnio wierzę w powodzenie tej akcji. Mnie by ratował jeden - dwa dni przesunięcia. Nie wiem, może ktoś ma żeby mnie poratować?
a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..
ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Jasne, ze sie nie poddajemy. Wlasnie, musze zadzwonic do kliniki zeby sie zapytac ile mrozakow jest.
Z badan, robilismy oboje kariotypy Wyszly OK. Co jeszcze moge zbadac ? W tej sytuacji, wiem ze ginka mi przepisze wszystkie badania jakie sobie zazycze.
ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..
ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, efcia, Sabina, Bozia3, caffe, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
dzięki Paszczu- właśnie ogarnęłam temat. Jutro tabsy będą u mnie.paszczakin wrote:a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..
efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
to Aasiula tak działasandra80 wrote:super, szybko działasz

a propos: przy okazji znalazłam fajnego linka, gdzie można sprawdzić ewentualne interakcje pomiędzy lekami, może się komuś przyda:
https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcje
Aasiula, sandra80, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..
Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)
Obgadam tez to z lekarzem
moremi lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:Kurka Kometa, ja mam PRG, moglabym Ci wyslac ale dopiero jutro i nie wiem jak dlugo to bedzie szlo do Ciebie. Moge sprobowac. Podaj adres na priva.
Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
wiec tez prosze na priv
edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:59
BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)
dokładnie, jest to wszystko zastanawiające, któraś tu wklejała artykuł o tym NK, o ten chyba:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/dziekuje-za-dziecko-doktorze-google/q2gmp
efcia, Jastra lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:teraz zadam ci bardzo ważne pytanie: KTÓRA Z NAS?

No właśnie problem w tym, że nie pamiętam.
Przed całą akcją wszystkie piłyśmy, więc nie oczekujcie że wszystko pamiętam
.
efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
paszczakin wrote:lozysko?
A wiesz że być może
Przypieczone było więc ciężko stwierdzić
paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
okey!efcia wrote:Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
wiec tez prosze na priv
edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowała
efcia lubi tę wiadomość
-
a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?BISCA wrote:Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią
nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.
BISCA, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią
nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.
Z tego co wiem to zespołu antyfosfolipidowego nie leczy się inaczej jak heparyną, znany profesor po kilku poronieniach przepisał heparynę mojej koleżance w ciemno, bez badań w kierunku zespołu. Z tego co wiem to wstrzykiwała sobie clexane i 5 ciążę już donosiła.
BISCA, moremi lubią tę wiadomość