35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
efcia wrote:boszsz przecież ja tez mamy karchera, tylko do mycia auta
czy nim tez mozna okna myc ?
tak, ale tylko razSabina, kapturnica, sandra80, efcia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dzięki za pamięć i chęć pomocy. trochę panikuję, bo jeśli na czas nie dostanę wyników z posiewu nasienia m to moje szprycowanie może się okazać bez sensu, jeśli jego najpierw trzeba będzie przeleczyć. A leczone plemniki = słabsze plemniki. A tego nam nie trzeba. Inna sprawa, ze jeśli nic nie wyhodują to wyniki powinniśmy mieć do tego piątku bo lab nie będzie musiał pracować nad antybiogramem. I to by była najlepsza opcja. Dupek czy lutka powinny być u mnie jak najszybciej, a wiadomo że przesyłka trwa, chyba że kurierem. Wyczytałam wczoraj o tej witaminie c w połączeniu z wapnem- wzięłam wczoraj wieczorem 2000 wit c, co mi szkodzi spróbować. Choć jakoś średnio wierzę w powodzenie tej akcji. Mnie by ratował jeden - dwa dni przesunięcia. Nie wiem, może ktoś ma żeby mnie poratować?
a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Jasne, ze sie nie poddajemy. Wlasnie, musze zadzwonic do kliniki zeby sie zapytac ile mrozakow jest.
Z badan, robilismy oboje kariotypy Wyszly OK. Co jeszcze moge zbadac ? W tej sytuacji, wiem ze ginka mi przepisze wszystkie badania jakie sobie zazycze.
ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, efcia, Sabina, Bozia3, caffe, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..
efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:super, szybko działasz
a propos: przy okazji znalazłam fajnego linka, gdzie można sprawdzić ewentualne interakcje pomiędzy lekami, może się komuś przyda:
https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcjeAasiula, sandra80, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..
Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)
Obgadam tez to z lekarzemmoremi lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:Kurka Kometa, ja mam PRG, moglabym Ci wyslac ale dopiero jutro i nie wiem jak dlugo to bedzie szlo do Ciebie. Moge sprobowac. Podaj adres na priva.
Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
wiec tez prosze na priv
edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:59
BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)
Obgadam tez to z lekarzem
dokładnie, jest to wszystko zastanawiające, któraś tu wklejała artykuł o tym NK, o ten chyba:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/dziekuje-za-dziecko-doktorze-google/q2gmpefcia, Jastra lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:teraz zadam ci bardzo ważne pytanie: KTÓRA Z NAS?
No właśnie problem w tym, że nie pamiętam.
Przed całą akcją wszystkie piłyśmy, więc nie oczekujcie że wszystko pamiętam.
efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
paszczakin wrote:lozysko?
A wiesz że być może
Przypieczone było więc ciężko stwierdzićpaszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
efcia wrote:Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
wiec tez prosze na priv
edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowałaefcia lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
Obgadam tez to z lekarzem
tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią
nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.BISCA, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią
nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.
Z tego co wiem to zespołu antyfosfolipidowego nie leczy się inaczej jak heparyną, znany profesor po kilku poronieniach przepisał heparynę mojej koleżance w ciemno, bez badań w kierunku zespołu. Z tego co wiem to wstrzykiwała sobie clexane i 5 ciążę już donosiła.BISCA, moremi lubią tę wiadomość