X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    boszsz przecież ja tez mamy karchera, tylko do mycia auta
    czy nim tez mozna okna myc ?

tak, ale tylko raz ;)

Sabina, kapturnica, sandra80, efcia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kapta a propos Twojego awataru ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9657957e467c.jpg
    dlaczego mnie sledzisz???!!!!///

sandra80, efcia, ania.g, Reni, Sabina, iwcia77, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzięki za pamięć i chęć pomocy. trochę panikuję, bo jeśli na czas nie dostanę wyników z posiewu nasienia m to moje szprycowanie może się okazać bez sensu, jeśli jego najpierw trzeba będzie przeleczyć. A leczone plemniki = słabsze plemniki. A tego nam nie trzeba. Inna sprawa, ze jeśli nic nie wyhodują to wyniki powinniśmy mieć do tego piątku bo lab nie będzie musiał pracować nad antybiogramem. I to by była najlepsza opcja. Dupek czy lutka powinny być u mnie jak najszybciej, a wiadomo że przesyłka trwa, chyba że kurierem. Wyczytałam wczoraj o tej witaminie c w połączeniu z wapnem- wzięłam wczoraj wieczorem 2000 wit c, co mi szkodzi spróbować. Choć jakoś średnio wierzę w powodzenie tej akcji. Mnie by ratował jeden - dwa dni przesunięcia. Nie wiem, może ktoś ma żeby mnie poratować?

a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..

ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Jasne, ze sie nie poddajemy. Wlasnie, musze zadzwonic do kliniki zeby sie zapytac ile mrozakow jest.
    Z badan, robilismy oboje kariotypy Wyszly OK. Co jeszcze moge zbadac ? W tej sytuacji, wiem ze ginka mi przepisze wszystkie badania jakie sobie zazycze.

ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
    Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..

ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, efcia, Sabina, Bozia3, caffe, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a nie masz jakiegos lekarza pod reka, zeby wyludzic? u mnie tez sie kilka progesteronow by znalazlo, ale z wysylka jeszcze gorzej, bo poczta belgijska na bank by to po swietach BN dostarczyla..
    dzięki Paszczu- właśnie ogarnęłam temat. Jutro tabsy będą u mnie.

efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a do rodzinnej nie możesz iść pogadać?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kometa, a do rodzinnej nie możesz iść pogadać?
    już mam :)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    już mam :)

super, szybko działasz ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    super, szybko działasz ;)
    to Aasiula tak działa <3

a propos: przy okazji znalazłam fajnego linka, gdzie można sprawdzić ewentualne interakcje pomiędzy lekami, może się komuś przyda:
    https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/interakcje

Aasiula, sandra80, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja sie tak Bisca zastanawiam- czy w przypadku niepowodzenia przy IVF beta zawsze podniesiona wychodzi? Chyab nie, co?
    Bo ja sie nie znam, ale Twoj scenariusz jest zawsze podobny- cos sie jednak dzieje, a potem dupa, moze na podstawie tego lekarz bedzie w stanie cos wywnioskowac..

Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
    Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)
    Obgadam tez to z lekarzem

moremi lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kurka Kometa, ja mam PRG, moglabym Ci wyslac ale dopiero jutro i nie wiem jak dlugo to bedzie szlo do Ciebie. Moge sprobowac. Podaj adres na priva.

Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
    wiec tez prosze na priv

edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 11:59

BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Tez sie nad tym zastanawiam. Nie wiem gdzie moze byc problem. Plemniki i jajka ok. Sa blastki. Jest implantacja a potem zonk.
    Moze jednak mam te NK ? Bo ciaze dluzej zyly w jajowodach niz w macicy (dwurrkotnie usuniete zywe w 7 tc)

dokładnie, jest to wszystko zastanawiające, któraś tu wklejała artykuł o tym NK, o ten chyba:

http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/dziekuje-za-dziecko-doktorze-google/q2gmp

efcia, Jastra lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dlaczego mnie sledzisz???!!!!///

jakieś takie zaniedbane to zdjęcie! Obcięłabyś włosy Maksowi

BISCA, sandra80, kapturnica, iwcia77, Mimbla, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NK?

do tej pory myślałam, że to nasza klasa O.o
    człowiek uczy się całe życie

BISCA, efcia, sandra80, paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    teraz zadam ci bardzo ważne pytanie: KTÓRA Z NAS? :P

No właśnie problem w tym, że nie pamiętam.
    Przed całą akcją wszystkie piłyśmy, więc nie oczekujcie że wszystko pamiętam :-P.

efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    lozysko?

A wiesz że być może :-P
    Przypieczone było więc ciężko stwierdzić :-)

paszczakin, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Kometa i ja mam - dupka, ale tez moge wysłac dopiero jutro, bo teraz w pracy jestem
    wiec tez prosze na priv

edit: doczytałam, super ze juz problem rozwiazany, polecam sie na przyszłość, no chyba ze sama je bede potrzebowała ;-)
    okey! :)

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
    tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią

nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.

BISCA, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
    tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią

nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.

Z tego co wiem to zespołu antyfosfolipidowego nie leczy się inaczej jak heparyną, znany profesor po kilku poronieniach przepisał heparynę mojej koleżance w ciemno, bez badań w kierunku zespołu. Z tego co wiem to wstrzykiwała sobie clexane i 5 ciążę już donosiła.

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne to wszystko cholera......

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12469 12470 12471 12472 12473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ