X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
    tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią

nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.

Chlamydie na 100 % badalismy oboje. U mnie badanie wykazalo "przebyta" chlamydie, co zreszta bylo powodem CP. À le aktulanie nie mamy tej choroby na pewno.
    Reszte musze sprawdzic w papierach ( a zgromadzila mi sie calkiem pokazna sterta papierow) .

Dzieki Kometa

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Chlamydie na 100 % badalismy oboje. U mnie badanie wykazalo "przebyta" chlamydie, co zreszta bylo powodem CP. À le aktulanie nie mamy tej choroby na pewno.
    Reszte musze sprawdzic w papierach ( a zgromadzila mi sie calkiem pokazna sterta papierow) .

Dzieki Kometa
    pytanie czy badaliście z krwi czy robiliście wymazy?
    to chyba dość istotne, bo lekarz nas pytał o to jakie badanie robiliśmy, tzn robiłam (nie było jeszcze wyników)- jak się dowiedział, że z krwi to stwierdził, ze jest mało miarodajne i mam zrobić wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA). Koniecznie tą, a nie inną metodą.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    pytanie czy badaliście z krwi czy robiliście wymazy?
    to chyba dość istotne, bo lekarz nas pytał o to jakie badanie robiliśmy, tzn robiłam (nie było jeszcze wyników)- jak się dowiedział, że z krwi to stwierdził, ze jest mało miarodajne i mam zrobić wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA). Koniecznie tą, a nie inną metodą.

Ja robilam krew i to badanie wlasnie cos tam wykazalo. Wtedy zrobilam wymaz i z raportu wynika, ze "przebyta" chlamydia. U chuopa czysto. Nigdy nie mial i nie ma.

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniek, a jaką masz formę zatrudnienia?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, marketingowcu szeptany lidla ;)

ja dalej nie rozumiem fenomeu termomixa..
    oj bo ty nie dosc , ze lubisz pichcic to jeszcze ci to wychodzi i swietnie smakuje ;D- to ci on w niczym nie jest potrzebny :)

ja nadal zbieram na mojego wymarzonego thermomixa...na razie mam 50 euro :-O odlozone :(

melduje sie

Ivo ma zapalenie oskrzeli- dostal antybiotyk na 7 dni i robic 2 x dziennie musze mu aerozol ( inhalacje)

Bozia3, kapturnica, Mimbla, Sabina, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mielisz kawę, kruszysz lód, wyrabiasz fenomenalne ciasto na pierogi w 2 minuty, niezłe ciasto drożdżowe czy kruche w 5 minut, aromatyczne zupy krem (wrzucając wszystko po kolei i brudząc tylko jedną miskę), wszystkie pasty, gotowanie na varomie - aromatyczne warzywa itp itd.....
    wszystko w jednym urządzeniu - nie muszę mieć młynków, mikserów, robotów i 50 garów...ja bardzo sobie chwalę...:)
    a ja ci bardzo zazdroszcze :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    To jak pojawił się temat zakupów to dorzucę swoje 3 grosze :-)

W drogeriach Super Pharm jest -40 % na dermokosmetyki róznych firm...a jesli ktoś się woli upiększać od środka trunkami to wczoraj 1,5 L grant'sa kupiłam za 79 zł...chyba te święta alkoholem będą płynąć ;-)
    czy SVR tez jest w promocji? albo Auriga?

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Reniek, a jaką masz formę zatrudnienia?

normalną umowę o pracę

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    I co ja mam teraz zrobić, biedna ja... jakąś rewizyte wypada zrobić i czym ja wtedy błysnę ;-)

Już dziś zaczynam menu układać ;-)
    catering zamow ;D

ivf-ivf, efcia, moremi, satori lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha dzisiaj jest dzień puszczania bąków, więc wal śmiało

krycha.stara, iwcia77, Mimbla, moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A co to za myjka do okien? Warto to kupić?
    na tym forum prawie wszystkie na jej punkcie zbzikowaly ;D

Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    No jak to co, 12 potraw, potem pokaz fajerwerków, a po wszystkim tańce stripiterów i strptizerek ;)
    swietne- padlam :D hahahaahhahhaha :)

ComeToMeBaby, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Choc,choc.

Ten rosol, to z domowym makaronem ? ;)
    nie - to efcia taki ma :)

efcia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Ivo ma zapalenie oskrzeli- dostal antybiotyk na 7 dni i robic 2 x dziennie musze mu aerozol ( inhalacje)
    zapalenie oskrzeli? biedaczek... współczuję, umęczy się trochę.
    szybkiego powrotu do zdrowia

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    oj bo ty nie dosc , ze lubisz pichcic to jeszcze ci to wychodzi i swietnie smakuje ;D- to ci on w niczym nie jest potrzebny :)

ja nadal zbieram na mojego wymarzonego thermomixa...na razie mam 50 euro :-O odlozone :(

melduje sie

bidoczek. A daje sie inhalowac?

Adas tez jeszcze chrychla, mam nadzieje, ze nie skonczy sie to tak samo.. U Ivo sie tak z przeziebienia rozwinelo?

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Poniewaz nie wiem o czym pisac i humor taki sobie (listopadowa deprecha, niewazne, ze od dzis grudzien, deprecha ma to gdzies i nie puszcza), to pierdne zarem, bo wlasnie mi sie antki skonczyly (ostatni pozostal): Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Panikuje, miotam sie nieskoordynowanie i panikuje, aaaaaaaaaaa!
    zen.gif

krycha.stara, BISCA, Mimbla, efcia, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Serio?! Mogie? Bo ja siem naprawde stresuje, pojutrze wracam do gry, ja pierdziu! Obgryzlabym paznokcie, gdybym jeszcze jakies miala... To moze se wlosy wyrwe, he? ;-)
    Edit: a nie, wlosow tez piec na krzyz mi zostalo :-P

z lydek ;) to przynajmniej bedzie produktywne ;)

jak swoich nie masz, to mozesz moje.. bo w zwiazku z auro nie mam motywacji..

krycha.stara, ComeToMeBaby, sandra80, Niuta, iwcia77, Aasiula, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    normalną umowę o pracę
    no to chyba masz jakiś okres wypowiedzenia, czy chcą zlikwidować stanowisko i skrócić ten okres?

Tak czy siak, najgorszy okres to jest pod koniec miesiąca gdy mogą wręczyć wypowiedzenie, ale i tak obowiązuje od 1 dnia następnego miesiąca, także teraz odpuść sobie nerwy.

ComeToMeBaby, ivf-ivf, Bozia3, iwcia77, BISCA, Aasiula, kapturnica, Sabina, efcia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Serio?! Mogie? Bo ja siem naprawde stresuje, pojutrze wracam do gry, ja pierdziu! Obgryzlabym paznokcie, gdybym jeszcze jakies miala... To moze se wlosy wyrwe, he? ;-)
    Edit: a nie, wlosow tez piec na krzyz mi zostalo :-P
    nooooo.... to będzie nas tu więcej takich grudniowo- styczniowych :)

krycha.stara, sandra80, BISCA, Aasiula, Magdala, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tak, ale tylko raz ;)
    kufa mozna nie miec humoru, mozna miec husteczkowy dzien ale jak sie was czyta to zyc sie chce , jedna od drugiej lepsza w komentowaniu - uwielbiam was baby <3

ComeToMeBaby, sandra80, caffe, BISCA, Aasiula, kapturnica, Mimbla, Sabina, efcia, ania.g, Mega, paszczakin, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 12470 12471 12472 12473 12474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ