35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:a robiłaś te wszystkie chlamydie, mykoplasmy, ureaplasmy- u obojga?
tak przeczesuję ovu w dziale poronienia- a coś takiego jak badania na zespół antyfosfolipidowy, immunologia- wlewy z immunoglobiny ponoć dziewczyny robią
nie znam za dobrze tematu, chociaż my z mężem przerabialiśmy genetykę i chlamydię.
Chlamydie na 100 % badalismy oboje. U mnie badanie wykazalo "przebyta" chlamydie, co zreszta bylo powodem CP. À le aktulanie nie mamy tej choroby na pewno.
Reszte musze sprawdzic w papierach ( a zgromadzila mi sie calkiem pokazna sterta papierow) .
Dzieki Kometa -
BISCA wrote:Chlamydie na 100 % badalismy oboje. U mnie badanie wykazalo "przebyta" chlamydie, co zreszta bylo powodem CP. À le aktulanie nie mamy tej choroby na pewno.
Reszte musze sprawdzic w papierach ( a zgromadzila mi sie calkiem pokazna sterta papierow) .
Dzieki Kometa
to chyba dość istotne, bo lekarz nas pytał o to jakie badanie robiliśmy, tzn robiłam (nie było jeszcze wyników)- jak się dowiedział, że z krwi to stwierdził, ze jest mało miarodajne i mam zrobić wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA). Koniecznie tą, a nie inną metodą. -
ComeToMeBaby wrote:pytanie czy badaliście z krwi czy robiliście wymazy?
to chyba dość istotne, bo lekarz nas pytał o to jakie badanie robiliśmy, tzn robiłam (nie było jeszcze wyników)- jak się dowiedział, że z krwi to stwierdził, ze jest mało miarodajne i mam zrobić wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA). Koniecznie tą, a nie inną metodą.
Ja robilam krew i to badanie wlasnie cos tam wykazalo. Wtedy zrobilam wymaz i z raportu wynika, ze "przebyta" chlamydia. U chuopa czysto. Nigdy nie mial i nie ma. -
paszczakin wrote:Bozia, marketingowcu szeptany lidla
ja dalej nie rozumiem fenomeu termomixa..- to ci on w niczym nie jest potrzebny
ja nadal zbieram na mojego wymarzonego thermomixa...na razie mam 50 euroodlozone
melduje sie
Ivo ma zapalenie oskrzeli- dostal antybiotyk na 7 dni i robic 2 x dziennie musze mu aerozol ( inhalacje)Bozia3, kapturnica, Mimbla, Sabina, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:mielisz kawę, kruszysz lód, wyrabiasz fenomenalne ciasto na pierogi w 2 minuty, niezłe ciasto drożdżowe czy kruche w 5 minut, aromatyczne zupy krem (wrzucając wszystko po kolei i brudząc tylko jedną miskę), wszystkie pasty, gotowanie na varomie - aromatyczne warzywa itp itd.....
wszystko w jednym urządzeniu - nie muszę mieć młynków, mikserów, robotów i 50 garów...ja bardzo sobie chwalę...Bozia3 lubi tę wiadomość
-
*aga* wrote:To jak pojawił się temat zakupów to dorzucę swoje 3 grosze
W drogeriach Super Pharm jest -40 % na dermokosmetyki róznych firm...a jesli ktoś się woli upiększać od środka trunkami to wczoraj 1,5 L grant'sa kupiłam za 79 zł...chyba te święta alkoholem będą płynąć -
iwcia77 wrote:Ivo ma zapalenie oskrzeli- dostal antybiotyk na 7 dni i robic 2 x dziennie musze mu aerozol ( inhalacje)
szybkiego powrotu do zdrowia
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:oj bo ty nie dosc , ze lubisz pichcic to jeszcze ci to wychodzi i swietnie smakuje
- to ci on w niczym nie jest potrzebny
ja nadal zbieram na mojego wymarzonego thermomixa...na razie mam 50 euroodlozone
melduje sie
Ivo ma zapalenie oskrzeli- dostal antybiotyk na 7 dni i robic 2 x dziennie musze mu aerozol ( inhalacje)
bidoczek. A daje sie inhalowac?
Adas tez jeszcze chrychla, mam nadzieje, ze nie skonczy sie to tak samo.. U Ivo sie tak z przeziebienia rozwinelo?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Poniewaz nie wiem o czym pisac i humor taki sobie (listopadowa deprecha, niewazne, ze od dzis grudzien, deprecha ma to gdzies i nie puszcza), to pierdne zarem, bo wlasnie mi sie antki skonczyly (ostatni pozostal): Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Panikuje, miotam sie nieskoordynowanie i panikuje, aaaaaaaaaaa!krycha.stara, BISCA, Mimbla, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Serio?! Mogie? Bo ja siem naprawde stresuje, pojutrze wracam do gry, ja pierdziu! Obgryzlabym paznokcie, gdybym jeszcze jakies miala... To moze se wlosy wyrwe, he?
Edit: a nie, wlosow tez piec na krzyz mi zostalo
z lydekto przynajmniej bedzie produktywne
jak swoich nie masz, to mozesz moje.. bo w zwiazku z auro nie mam motywacji..krycha.stara, ComeToMeBaby, sandra80, Niuta, iwcia77, Aasiula, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:normalną umowę o pracę
Tak czy siak, najgorszy okres to jest pod koniec miesiąca gdy mogą wręczyć wypowiedzenie, ale i tak obowiązuje od 1 dnia następnego miesiąca, także teraz odpuść sobie nerwy.ComeToMeBaby, ivf-ivf, Bozia3, iwcia77, BISCA, Aasiula, kapturnica, Sabina, efcia, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Serio?! Mogie? Bo ja siem naprawde stresuje, pojutrze wracam do gry, ja pierdziu! Obgryzlabym paznokcie, gdybym jeszcze jakies miala... To moze se wlosy wyrwe, he?
Edit: a nie, wlosow tez piec na krzyz mi zostalokrycha.stara, sandra80, BISCA, Aasiula, Magdala, efcia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:tak, ale tylko raz
ComeToMeBaby, sandra80, caffe, BISCA, Aasiula, kapturnica, Mimbla, Sabina, efcia, ania.g, Mega, paszczakin, satori lubią tę wiadomość