35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Witam się wieczorem i po przejściach.
Współczuję wam z tym programem in vitro... Co jedna decyzja to gorsza....
U mnie od wczoraj nerwowo. Tydzień temu zrobiłam dwa badania prenatalne (test Pappa + USG). Jedno w Medicover a drugie na NFZ - ten sam dzień.
Wczoraj wieczorem telefon z Medicover, że wyniki są złe, więc poleciałam odebrać, a tam prawdopodobieństwo trisomii T21 - 1:24... Oczywiście noc zmarnowana. Dzisiaj od razu pojechałam po wyniki z NFZ, a tam to samo prawdopodobieństwo 1:1024. I powiedzcie mi, że te testy mają jakąś wiarygodność... I co z tego dla mnie wynika. Moim zdaniem lekarz w Medicover to pierdoła i źle pomierzył wszystko na USG, bo wyniki sa rozbieżne do 5 mm. Byłam dziś u lekarza (innego), pokazałam mu obydwa testy, stwierdził, że mu wstyd za kolegów i, że z tymi wynikami nie wie, co ze mną zrobić.
Alis, a ile Ty masz lat?ivf-ivf, iwcia77, Alis, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Witam się wieczorem i po przejściach.
Współczuję wam z tym programem in vitro... Co jedna decyzja to gorsza....
U mnie od wczoraj nerwowo. Tydzień temu zrobiłam dwa badania prenatalne (test Pappa + USG). Jedno w Medicover a drugie na NFZ - ten sam dzień.
Wczoraj wieczorem telefon z Medicover, że wyniki są złe, więc poleciałam odebrać, a tam prawdopodobieństwo trisomii T21 - 1:24... Oczywiście noc zmarnowana. Dzisiaj od razu pojechałam po wyniki z NFZ, a tam to samo prawdopodobieństwo 1:1024. I powiedzcie mi, że te testy mają jakąś wiarygodność... I co z tego dla mnie wynika. Moim zdaniem lekarz w Medicover to pierdoła i źle pomierzył wszystko na USG, bo wyniki sa rozbieżne do 5 mm. Byłam dziś u lekarza (innego), pokazałam mu obydwa testy, stwierdził, że mu wstyd za kolegów i, że z tymi wynikami nie wie, co ze mną zrobić.
Alis, współczuję nerwów, ale co powiedział 3 lekarz?Alis lubi tę wiadomość
-
Ku..a, jeb..cy, a dziś umawiając się na czwartkowe ponowne IUI, zapytałam lekarza czy jeśli to IUI nie uda się, to zakwalifikuję się na rządowe in vitro. Lekarz mi odpowiedział, że spełniam warunki, ale on nie wie jak to będzie w przyszłym roku więc dziś nie może mi nic obiecać. Jeśli in vitro będzie w przyszłym roku to wpiszę mnie na listę oczekujących... ale kuźwa jak długa jest ta lista???!!!
Pier....ny polski ciemnogród!!! To ku..wa już po dziecku ####!!!!!@@@@!!!!!&&&%%%!!!!! -
oglądam właśnie film "Wpadka"
i tekst
hahaha
"na przyszłość..jak laska jest na górze to nie zaciążysz. Grawitacja!"ivf-ivf, Luna76, malgos741, Sabina, Mega, iwcia77, BISCA, Mimbla, efcia, moremi, ComeToMeBaby, ania.g, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:oglądam właśnie film "Wpadka"
i tekst
hahaha
"na przyszłość..jak laska jest na górze to nie zaciążysz. Grawitacja!"
To dlatego na innych wątkach świeca po seksie jest obowiązkowaReni, Mega, iwcia77, BISCA, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, ania.g lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/713bfafc8151.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:07
malgos741, ivf-ivf, iwcia77, Dziobak, BISCA, Mimbla, dorbie, efcia, caffe, ComeToMeBaby, ania.g, gosia7122, satori, Simba lubią tę wiadomość
-
Ello,
Wylaniam sie z mrokow ciemnosci i ja. Z letkom depresjom...
Po pierwsze primo - do prostytutki nedzy, co za penisowy kraj, ta Polska! Wstyd mi normalnie. Za pare dni pewnie bedzie sie o tym mowilo tez w No. I jak ja to kolezankom z pracy wytlumacze? Ze u nas robi sie dzieci na kleczkach z rozancem w reku i to jest jedynie sluszna metoda?
Po drugie primo - Biszkopcie, tule. Krycha, dzie moj pierniczek? Iwka, zdrowia dla Ivo ( posmarkany ciagle Adas pozdrawia ). Alis i co teraz? Amnio? Musisz zrobic jeszcze jakies badania, bo inaczej umrzesz ze stresu do konca ciazy.
Po trzecie primo - czy chce mi sie gadac o stulejce? Eeee, nie chce...
Ide wbic sie w czekolade. Ta pogoda mnie wykonczy.
Klaniam sie nisko.
Mimbla, Reni, iwcia77, efcia, BISCA, ania.g, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:żebym to ja wiedziała. Mój mąż oczywiście uważa, że prawdiłowe wyniki są te dobre i, że nie powinnam nic robić. Ja uważam, że lekarz z Medicover nie bardzo umiał mierzyć, bo tak to wyglądało w czasie wizyty, więc też bardziej ufam tym dobrym. On w czasie wizyty wciąż mi mówił, że powinnam zrobić to badanie na NFZ, chociaż przecież to jest to samo.
Dzisiaj ten 3 lekarz powiedział, że też myśli, że to z NFZ jest prawidłowe ale dał mi skierowanie do poradni genetycznej. Zamierza się tam umówić i zapytać ich, jak te testy mogą być wiarygodne skoro są takie rozbierzności, niech się tłumaczą.
Poza tym za tydzień jestem umówiona u mojej ginekolog prowadzącej, więc jej też się poradzę. To jest dobra lekarka, może coś z sensem powie.
Dzisiejszy lekarz stwierdził, że pewnie w poradni mi nic nie poradzą tylko zostawią to mojej decyzji (czy robić amniopunkcję). Powiedział, ze myśli, że powinnam iść na bardzo dobre usg do specjalisty w tych tematach.
Alis jeśli jesteś z Warszawy, to chwalą Roszkowskiego, podobny jest super w usg.
Alis, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Powiedzcie, jeżeli te testy to nie jest czary mary to jak w ten sam dzień mogą wyjść dwa tak sprzeczne wyniki...
Ja bym poszla w inwazyjne, ale to ja...
iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość