35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimbla wrote:W Polsce możesz być na zwolnieniu, ale z reguły absolutnie nie ma takiej potrzeby.
Jeśli robią zabieg typu usuwanie przegrody, zrostu, mięśniaka - no to może być krwawienie i rekonwalescencja- może 3 dni?
Ale u mnie niczego nie usuwali, po biopsji było samo plamienie, luz blues. Następnego dnia siedziałam przed kompem i tylko przeżywałam jak było w szpitalu. Bo było chu -owo, co tu dużo mówić.
A to super. Chodzi mi o to, ze nie za bardzo moge sobie pozwolic na nieobecnosc w pracy. Tym bardziej, ze niedlugo urlop na Swieta, a program w pracy i tak juz bardzo napiety
iwcia77, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:widziałyście?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3
to pozamiatane
qrwa no!
w sumie można się było tego spodziewaćefcia lubi tę wiadomość
-
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3
to pozamiatane
qrwa no!
w sumie można się było tego spodziewaćdorbie, efcia, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Jestem
Zaganiana byłam dziś, w pracy dużo ludzi, może tez dlatego, że wiedzą, że mnie nie będzie przez jakiś czas. To miło. Ostatni tydzień w pracy mam dośc pracowity
Dziś wieczorem się byczęiwcia77, malgos741, efcia, BISCA, Sabina, Mega, moremi, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:Igor dwa tygodnie temu miał turniej piłkarski, w przerwach którego przy stoisku jednego ze sponsorów badano dzieciom wzrok. Wyszło mu w jednym oku 0,25 a w drugim 0,5. Zdziwiło mnie to bo nie zauważyłam żeby miał jakiekolwiek problemy, ale pani ze stoiska ochoczo zachęcała żeby od razu zapisywać się do ich nowego gabinetu, mówiąc że ten aparat który tutaj mają nie jest tak dokładny, a w gabinecie sprawdzą dokładnie (bezpłatnie). Jakoś takie marketingowe stoiska zapalają mi od razu czerwoną lampkę wiec podziękowałam, a pani wręczyła mi ulotkę reklamową. Po paru dniach stwierdziłam że jak jest bezpłatnie, to pójdę z nim jednak, a jak wyjdzie coś nie tak, to wtedy zapiszemy się do "bezstronnego" okulisty na potwierdzenie.
No i dzisiaj o 17 idziemy do tego gabinetu, który się reklamował na turnieju i zobaczymy. Zaplanowałam, że nie powiem że coś wyszło, niech się nie sugerują
Jastra, daj sobie spokój, to wada fizjologiczna, nie przejmuj się. Autorefraktometr bada fizjologiczną krzywiznę oka, więc zawsze wychodzi minimalna wada. Nie daj sobie wcisnąć okularów z korekcją o,25, bo oko się rozleniwi. Pierwsze moje wykształcenie to optyk optometrysta, więc wiem o czym mówię - 10 lat w branży.dorbie, efcia, iwcia77, kapturnica, BISCA, Magdala, Mimbla, Sabina, moremi, ComeToMeBaby, Jastra, gosia7122, satori lubią tę wiadomość
-
Krycha poza tym pierniki są oszukane
Napis powinien być zrobiony lukrema, a nie paintem
pała! ale z plusem za dobre chęciWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:51
iwcia77, kapturnica, BISCA, efcia, Mimbla, Sabina, Mega, Niuta, moremi, Bozia3, krycha.stara, paszczakin, satori, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:mielisz kawę, kruszysz lód, wyrabiasz fenomenalne ciasto na pierogi w 2 minuty, niezłe ciasto drożdżowe czy kruche w 5 minut, aromatyczne zupy krem (wrzucając wszystko po kolei i brudząc tylko jedną miskę), wszystkie pasty, gotowanie na varomie - aromatyczne warzywa itp itd.....
wszystko w jednym urządzeniu - nie muszę mieć młynków, mikserów, robotów i 50 garów...ja bardzo sobie chwalę...
Ja też mam i sobie chwalęiwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Jastra, daj sobie spokój, to wada fizjologiczna, nie przejmuj się. Autorefraktometr bada fizjologiczną krzywiznę oka, więc zawsze wychodzi minimalna wada. Nie daj sobie wcisnąć okularów z korekcją o,25, bo oko się rozleniwi. Pierwsze moje wykształcenie to optyk optometrysta, więc wiem o czym mówię - 10 lat w branży.
Luna a długo trzeba się szkolić na optometrystę? -
to pozamiatane
qrwa no!
w sumie można się było tego spodziewaćMimbla lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
to pozamiatane
qrwa no!
w sumie można się było tego spodziewaćefcia, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:a to są różne wersje - ja już nawet nie pamiętam, która to moja...
ale chodzi o takie coś:
http://www.euro.com.pl/myjki-do-okien.bhtml?gclid=CMDXw47ouskCFYLVcgodoQoNqQ&gclsrc=aw.ds
no ale nie każdemu spasowała - z tego co pamiętam, paszcza wróciła do szorowania okien gazetami....iwcia77, malgos741, efcia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Luna a długo trzeba się szkolić na optometrystę?
Zależy... Możesz zrobić kurs (jeśli jesteś już optykiem), Możesz pójść na studia podyplomowe, a możesz również skończyć studium. Ja jestem po studium policealnym - skończyłam w '97 r. w Katowicach.iwcia77, efcia, moremi lubią tę wiadomość