X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    W Polsce możesz być na zwolnieniu, ale z reguły absolutnie nie ma takiej potrzeby.
    Jeśli robią zabieg typu usuwanie przegrody, zrostu, mięśniaka - no to może być krwawienie i rekonwalescencja- może 3 dni?
    Ale u mnie niczego nie usuwali, po biopsji było samo plamienie, luz blues. Następnego dnia siedziałam przed kompem i tylko przeżywałam jak było w szpitalu. Bo było chu -owo, co tu dużo mówić.

A to super. Chodzi mi o to, ze nie za bardzo moge sobie pozwolic na nieobecnosc w pracy. Tym bardziej, ze niedlugo urlop na Swieta, a program w pracy i tak juz bardzo napiety ;)

iwcia77, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwila slyszalam w radio ze kończą refundacje ivf, ponoc tylko do polowy przyszlego roku O.o
    PROSTYTUTKA ciemnogród !
    a co z mrozakami?

Reni lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    No i ta Maria siostra TEJ Marii, co jej sie dzieciatko w lonie poruszylo na wiadomosc o ciazy Marii.
    Trzeba tylko rozroznic ktora Maria jest ktora.

a ona nie miała Elżbieta?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    przed chwila slyszalam w radio ze kończą refundacje ivf, ponoc tylko do polowy przyszlego roku O.o
    PROSTYTUTKA ciemnogród !
    a co z mrozakami?
    ja pierd......brak mi slow...:(

efcia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widziałyście?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3

to pozamiatane
    qrwa no!

w sumie można się było tego spodziewać
    widzialam....Ale ci co sa w programie beda do konca poki maja mrozaki.Nowi juz nie beda mieli szanse.Przykre.......

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a865b582273.jpg

Na dzis dosc, wkrotce beda nastepne :-)

jeju Krycha jakie to straszne lollol360.gif

kapturnica, efcia, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widziałyście?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3

to pozamiatane
    qrwa no!

zalamka..co za zacofani ludzie kieruja Polska ? :-O

dorbie, efcia, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem :-)
    Zaganiana byłam dziś, w pracy dużo ludzi, może tez dlatego, że wiedzą, że mnie nie będzie przez jakiś czas. To miło. Ostatni tydzień w pracy mam dośc pracowity :-)
    Dziś wieczorem się byczę

iwcia77, malgos741, efcia, BISCA, Sabina, Mega, moremi, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Igor dwa tygodnie temu miał turniej piłkarski, w przerwach którego przy stoisku jednego ze sponsorów badano dzieciom wzrok. Wyszło mu w jednym oku 0,25 a w drugim 0,5. Zdziwiło mnie to bo nie zauważyłam żeby miał jakiekolwiek problemy, ale pani ze stoiska ochoczo zachęcała żeby od razu zapisywać się do ich nowego gabinetu, mówiąc że ten aparat który tutaj mają nie jest tak dokładny, a w gabinecie sprawdzą dokładnie (bezpłatnie). Jakoś takie marketingowe stoiska zapalają mi od razu czerwoną lampkę wiec podziękowałam, a pani wręczyła mi ulotkę reklamową. Po paru dniach stwierdziłam że jak jest bezpłatnie, to pójdę z nim jednak, a jak wyjdzie coś nie tak, to wtedy zapiszemy się do "bezstronnego" okulisty na potwierdzenie.
    No i dzisiaj o 17 idziemy do tego gabinetu, który się reklamował na turnieju i zobaczymy. Zaplanowałam, że nie powiem że coś wyszło, niech się nie sugerują :P

Jastra, daj sobie spokój, to wada fizjologiczna, nie przejmuj się. Autorefraktometr bada fizjologiczną krzywiznę oka, więc zawsze wychodzi minimalna wada. Nie daj sobie wcisnąć okularów z korekcją o,25, bo oko się rozleniwi. Pierwsze moje wykształcenie to optyk optometrysta, więc wiem o czym mówię - 10 lat w branży.

dorbie, efcia, iwcia77, kapturnica, BISCA, Magdala, Mimbla, Sabina, moremi, ComeToMeBaby, Jastra, gosia7122, satori lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha poza tym pierniki są oszukane
    Napis powinien być zrobiony lukrema, a nie paintem

pała! ale z plusem za dobre chęci ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:51

iwcia77, kapturnica, BISCA, efcia, Mimbla, Sabina, Mega, Niuta, moremi, Bozia3, krycha.stara, paszczakin, satori, Simba lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mielisz kawę, kruszysz lód, wyrabiasz fenomenalne ciasto na pierogi w 2 minuty, niezłe ciasto drożdżowe czy kruche w 5 minut, aromatyczne zupy krem (wrzucając wszystko po kolei i brudząc tylko jedną miskę), wszystkie pasty, gotowanie na varomie - aromatyczne warzywa itp itd.....
    wszystko w jednym urządzeniu - nie muszę mieć młynków, mikserów, robotów i 50 garów...ja bardzo sobie chwalę...:)

Ja też mam i sobie chwalę :-P

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Jastra, daj sobie spokój, to wada fizjologiczna, nie przejmuj się. Autorefraktometr bada fizjologiczną krzywiznę oka, więc zawsze wychodzi minimalna wada. Nie daj sobie wcisnąć okularów z korekcją o,25, bo oko się rozleniwi. Pierwsze moje wykształcenie to optyk optometrysta, więc wiem o czym mówię - 10 lat w branży.

Luna a długo trzeba się szkolić na optometrystę?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widziałyście?

to pozamiatane
    qrwa no!

Chore... ale czego się spodziewać po pis...

Mimbla lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ona nie miała Elżbieta?

Tzn pala z religii? :-/

iwcia77, Reni, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    PROSTYTUTKA ciemnogród !
    a co z mrozakami?

Nie wierze. Wstyd

malgos741, iwcia77, efcia, Mimbla, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widziałyście?

to pozamiatane
    qrwa no!

Skur***yny je***e!!! Ku***a w cudownym kraju mieszkamy.

efcia, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie jest za pozno zeby zarzucic piernik? Ten dojrzewajacy.

moremi lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Alis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem i po przejściach.

Współczuję wam z tym programem in vitro... Co jedna decyzja to gorsza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:13

aY05p2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a to są różne wersje - ja już nawet nie pamiętam, która to moja...:) ale chodzi o takie coś:

http://www.euro.com.pl/myjki-do-okien.bhtml?gclid=CMDXw47ouskCFYLVcgodoQoNqQ&gclsrc=aw.ds

no ale nie każdemu spasowała - z tego co pamiętam, paszcza wróciła do szorowania okien gazetami....:)
    Paszcza nawet nie spróbowała, ale planuje, bo sunsiadka myjke zaposiadla i przyniosła. Na ten czas jeszcze widać przez okno jaka pora dnia, wiec szybko recenzji nie będzie ;)

iwcia77, malgos741, efcia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Luna a długo trzeba się szkolić na optometrystę?

Zależy... Możesz zrobić kurs (jeśli jesteś już optykiem), Możesz pójść na studia podyplomowe, a możesz również skończyć studium. Ja jestem po studium policealnym - skończyłam w '97 r. w Katowicach.

iwcia77, efcia, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 12475 12476 12477 12478 12479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ