X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A robili te badania identycznie? W sensie ze krew i USG? Przelicznik moze jest jakis inny? No bo 1:24 a 1: 1024 to jakos tak dosc podobnie.
    Ja bym poszla w inwazyjne, ale to ja...

Drugie było 1:1048. Badanie robione tak samo - krew +USG. Wyniki z krwi są podobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:12

aY05p2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Sandra - jestem z Wrocławia

Drugie było 1:1048. Badanie robione tak samo - krew +USG. Wyniki z krwi są podobne, ale na USG przezierność karkowa jest inna (1,9, a w srugim 1,5mm) i CRL (46 a w drugim 51mm).

Głupio iść na inwazyjne i narażać dziecko tylko dlatego, że ktoś się pomylił. Ktoś musiał się pomylić tylko nie wiem kto... Szkoda, że nie zrobiłam trzeciego badania :(

Zrob Nifty, to badanie nie jest inwazyjne, ale kosztuje ok 2500-3000 tys.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i uciekam.

Przeprosinowy seks na mnie czeka :-).

Alis, Alis, Reni, Dziobak, iwcia77, efcia, BISCA, Magdala, Mimbla, ComeToMeBaby, Bozia3, ania.g, Sabina, moremi, gosia7122, satori lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Zrob Nifty, to badanie nie jest inwazyjne, ale kosztuje ok 2500-3000 tys.

To jest kupa kasa. Musiałabym uzgodnić z mężem, a według niego przecież wszystko jest ok... Właśnie sprawdziłam, że ten lekarz od złych wyników jutro przyjmuje. Zamierzam się do niego wepchać, bo i tak muszę pojechać na morfologię krwi. Był miły, powinien się zainteresować.

iwcia77, Luna76, BISCA, dorbie lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Sandra - jestem z Wrocławia

Drugie było 1:1048. Badanie robione tak samo - krew +USG. Wyniki z krwi są podobne, ale na USG przezierność karkowa jest inna (1,9, a w srugim 1,5mm) i CRL (46 a w drugim 51mm).

Głupio iść na inwazyjne i narażać dziecko tylko dlatego, że ktoś się pomylił. Ktoś musiał się pomylić tylko nie wiem kto... Szkoda, że nie zrobiłam trzeciego badania :(
    Amnio rozwieje watpliwosci. A ryzyko naprawde jest niewielkie. Bardziej zaszkodzisz dziecku denerwujac sie kolejne miesiace...
    USG za kazdym razem moze wyjsc inaczej. Wszystko zalezy od tego jaki jest sprzet, jaki jest fachowiec, ktory robi badanie. Czynnik ludzki jest najbardziej zawodny.

Alis, ivf-ivf, iwcia77, Luna76, Mimbla, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Amnio rozwieje watpliwosci. A ryzyko naprawde jest niewielkie. Bardziej zaszkodzisz dziecku denerwujac sie kolejne miesiace...
    USG za kazdym razem moze wyjsc inaczej. Wszystko zalezy od tego jaki jest sprzet, jaki jest fachowiec, ktory robi badanie. Czynnik ludzki jest najbardziej zawodny.

Na razie nie dostałam skierowania. Nie wiem, jaka jest procedura - czy powinni od razu mnie wysłać, czy najpierw do tej poradni genetycznej, a z poradni na mnio... Dzisiejszy lekarz chyba bał się wysyłać mnie na amnio i po prostu wolał, żeby zrobiła to poradnia.

Dziobak lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Powiedzcie, jeżeli te testy to nie jest czary mary to jak w ten sam dzień mogą wyjść dwa tak sprzeczne wyniki...
    bo to zalezy od tego kto je robi...-niestety

Alis lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A robili te badania identycznie? W sensie ze krew i USG? Przelicznik moze jest jakis inny? No bo 1:24 a 1: 1024 to jakos tak dosc podobnie.
    Ja bym poszla w inwazyjne, ale to ja...
    ja tez..ale to ja ...

Alis, Dziobak, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę męża jeszcze podręczyć. Dobranoc

aY05p2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zamowilam corce sukienke na Zalando na szkolny bal. Postaram sie jej w tym roku nie wyprasowac ( w sensie, ze zelazkiem ;) )

caffe, BISCA, iwcia77, Mimbla, ania.g, moremi, paszczakin, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja tez..ale to ja ...

ja bym zrobiła nifty, ale to ja
    jedno jest pewne test pappa nie jest wiarygodny

ivf-ivf, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Tak mozna badac i podjac decyzje co z zarodkiem, ale nie da sie naprawic. To takie troche poswiecanie siebie dla nauki. A czas leci.
    Oni kariotypy maja w porzadku. Co tu jeszcze grzebac.

Moim zdaniem nalezy podrazyc dlaczego zarodek jest eliminowany. Nie wierze, ze 4 razy z powodu genetyki.
    no ja przecież nie powiedziałam nigdzie że tylko na genetykę mają zwrócić uwagę. podałam też inne propozycje. a kariotypy to nie wszystko.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    W zasadzie to tylko 2 razy. 2 pierwsze ciaze byly pozamaciczne. Usuniete w 7tc, co "ciekawe" zywe. Czyli zarodki byly OK, mimo, ze zagniezdzone w nieodpowiednim miejscu.
    <3 przykro mi

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widziałyście?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3

to pozamiatane
    qrwa no!

w sumie można się było tego spodziewać
    tak, własnie czytałam i nadrabiam, zeby donieść a wy już wiecie... powiem tak- Reni- niech oni cię prędko zapisują! kiedy ty masz tą grudniową wizytę? będę trzymać kciuki, kegle, zaciskać zęby i zaplatać warkoczyki.

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    ja bym zrobiła nifty, ale to ja
    jedno jest pewne test pappa nie jest wiarygodny

no ja mialam inwazyjne, nikt mnie nie zmuszal , sama sie zdecydowalam..
    dokladnie... mamy przyklady tu na forum ..:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 22:27

Dziobak, kapturnica, BISCA, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    To jest kupa kasa. Musiałabym uzgodnić z mężem, a według niego przecież wszystko jest ok... Właśnie sprawdziłam, że ten lekarz od złych wyników jutro przyjmuje. Zamierzam się do niego wepchać, bo i tak muszę pojechać na morfologię krwi. Był miły, powinien się zainteresować.
    Jasne, jedź, dobry pomysł. Może się np.przyzna, że ma niedokładne usg

Mimbla, iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, ale miałaś nosa z tym Krakowem... teraz wiadomo skąd ten pośpiech z kwalifikacjami.
    no kuźwa- prawdziwe LAST MINUTE!
    W Gdyni byśmy się akurat doczekali... Całe szczeście że możemy sobie pozwolić na takie dojazdy... Siedzę i czytam, cała spięta jestem z nerwów.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jasne, jedź, dobry pomysł. Może się np.przyzna, że ma niedokładne usg

Na przykład, że ostatnio serwisował je 6 lat temu...

iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Na przykład, że ostatnio serwisował je 6 lat temu...
    albo , ze okularow nie zalozyl a slepy jest...

Mimbla, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no kuźwa- prawdziwe LAST MINUTE!
    W Gdyni byśmy się akurat doczekali... Całe szczeście że możemy sobie pozwolić na takie dojazdy... Siedzę i czytam, cała spięta jestem z nerwów.

Halo Kometa. Jak było u babci?

Moje grrejpfruty zdrowe i jędrne. Pan lekarz pogratulował mi piersi i powiedział że koniecznie powinnam w przyszłym roku karmić... to chyba to jutro powtórzę ginowi, tak się zastanawiam ;-).

iwcia77, ComeToMeBaby, ania.g, Sabina, sandra80, ivf-ivf, BISCA, moremi, paszczakin, Mega, satori, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
‹‹ 12477 12478 12479 12480 12481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ