35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna76 wrote:Ku..a, jeb..cy, a dziś umawiając się na czwartkowe ponowne IUI, zapytałam lekarza czy jeśli to IUI nie uda się, to zakwalifikuję się na rządowe in vitro. Lekarz mi odpowiedział, że spełniam warunki, ale on nie wie jak to będzie w przyszłym roku więc dziś nie może mi nic obiecać. Jeśli in vitro będzie w przyszłym roku to wpiszę mnie na listę oczekujących... ale kuźwa jak długa jest ta lista???!!!
Pier....ny polski ciemnogród!!! To ku..wa już po dziecku ####!!!!!@@@@!!!!!&&&%%%!!!!!sandra80, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:albo , ze okularow nie zalozyl a slepy jest...
no a poza tym, nie ma co ukrywać: spadło dziś ciśnienie atmosferyczne i panuje duża wilgoć w powietrzu. Coś się miało prawo schrzanić...iwcia77 lubi tę wiadomość
-
takie moje przemyslenia na temat inwazyjnych badan prenatalnych w polandii:
jakos mi sie wydaje , ze w polsce kobiety bardzo sie ich boja , moze dlatego , ze nie ma zaufanych, dobrych specjalistow od tej roboty, bo co tu duzo pisac - musi ci to zrobic fachowiec , bo tylko wtedy masz pewnosc , ze nie spitoli roboty igielka i, ze nie bedzie statystycznego poronienia ...we wloszech to jest tak popularne badanie i tak oczywiste , ze zadnej nawet przez glowe nie przejdzie, zeby sie bac o poronienie. Lekarz informuje o tym pacjentke na specjalnym spotkaniu. przed badaniem trzeba podpisac , ze sie o tym ryzyku poronienia wie...
Mimbla, Dziobak, ComeToMeBaby, Reni, dorbie, Sabina, kapturnica, BISCA, moremi, Alis, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:no a poza tym, nie ma co ukrywać: spadło dziś ciśnienie atmosferyczne i panuje duża wilgoć w powietrzu. Coś się miało prawo schrzanić...
fakensik, oby ten specjalista znalazl jakies sensowne wytlumaczenie tego badania , bo mi to az cisnienie sie podnosi...kufa
Mimbla, BISCA, Alis lubią tę wiadomość
-
cd rozwazan...
tutaj robi sie to badanie chetnym po 35 roku zycia za 46 euro , moje wszystkie kolezanki je robily i zadnej nic sie nie stalo, wszystkie urodzily zdrowe dzieci, nie slyszalam o przypadku poronienia w moim otoczeniu, to pewnie dodalo mi odwagi ...dorbie, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Halo Kometa. Jak było u babci?
Moje grrejpfruty zdrowe i jędrne. Pan lekarz pogratulował mi piersi i powiedział że koniecznie powinnam w przyszłym roku karmić... to chyba to jutro powtórzę ginowi, tak się zastanawiam.
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Halo Kometa. Jak było u babci?
Moje grrejpfruty zdrowe i jędrne. Pan lekarz pogratulował mi piersi i powiedział że koniecznie powinnam w przyszłym roku karmić... to chyba to jutro powtórzę ginowi, tak się zastanawiam.
ja kiedyś u jednej pani ginekolog, takiej przypominającej wiekiem i wyglądem ruską matronę (...) usłyszałam zachwyt na widok mojego biustu: ooo! jakie ładne, gruczołowe piersi!
mój m często od tej pory tak o nich mówi jak się nimi zachwyca. heh- no dość oryginalny to komplement, nie powiem
ja idę na usg jutro. no to też mam nadzieję na dobre wyniki.
p.s. u babci- całkiem fajnieno i rodzina ustaliła już plany na święta więc mamy wolną drogę na Kraków i Rzeszów.
Mimbla, iwcia77, dorbie, BISCA, moremi, Magda* lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:takie moje przemyslenia na temat inwazyjnych badan prenatalnych w polandii:
jakos mi sie wydaje , ze w polsce kobiety bardzo sie ich boja , moze dlatego , ze nie ma zaufanych, dobrych specjalistow od tej roboty, bo co tu duzo pisac - musi ci to zrobic fachowiec , bo tylko wtedy masz pewnosc , ze nie spitoli roboty igielka i, ze nie bedzie statystycznego poronienia ...we wloszech to jest tak popularne badanie i tak oczywiste , ze zadnej nawet przez glowe nie przejdzie, zeby sie bac o poronienie. Lekarz informuje o tym pacjentke na specjalnym spotkaniu. przed badaniem trzeba podpisac , ze sie o tym ryzyku poronienia wie...
Wystarczy. Dziekuje.
Nie zrobilabym za nic.
Ale to ja.moremi, Simba lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
iwcia77 wrote:cd rozwazan...
tutaj robi sie to badanie chetnym po 35 roku zycia za 46 euro , moje wszystkie kolezanki je robily i zadnej nic sie nie stalo, wszystkie urodzily zdrowe dzieci, nie slyszalam o przypadku poronienia w moim otoczeniu, to pewnie dodalo mi odwagi ...
W Polsce po 35 roku życia też jest bezpłatne. Ale wcześniej - nie jest..
Tak więc rzadko się je robi, bo strach no i koszt. Chyba 1500 zł za amnio.
Jest tak mimo, że wiele kobiet przed 35 rokiem życia, też rodzi chore dzieci.
A przecież żyjemy w kraju gdzie lekarka była Premierem. A ministrowie zdrowia to też zwykle są lekarze.
Widać łatwiej się obiecuje 500 zł na dziecko..Na niepełnosprawne dziecko ma być 1200 złotych/ m-c, tak dzisiaj w radiu słyszałam.
iwcia77, ComeToMeBaby, Dziobak, Sabina, kapturnica, malgos741, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:W Polsce po 35 roku życia też jest bezpłatne. Ale wcześniej - nie jest..
Tak więc rzadko się je robi, bo strach no i koszt. Chyba 1500 zł za amnio.
Jest tak mimo, że wiele kobiet przed 35 rokiem życia, też rodzi chore dzieci.
A przecież żyjemy w kraju gdzie lekarka była Premierem. A ministrowie zdrowia to też zwykle są lekarze.
Widać łatwiej się obiecuje 500 zł na dziecko..Na niepełnosprawne dziecko ma być 1200 złotych/ m-c, tak dzisiaj w radiu słyszałam. -
nick nieaktualnyNo to ja je ożywię
Odeszły mi wody. Trzymajcie kciuki za nasSabina, satori, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, ivf-ivf, sandra80, ania.g, krycha.stara, BISCA, efcia, Reni, malgos741, Dziobak, Magdala, moremi, caffe, iwcia77, Bozia3, paszczakin, megan8, Mimbla, gosia7122, Luna76, Mega, mama78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jednak spicie
I co, zero skurczy...
Właśnie się spakowalamSabina, satori, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, ivf-ivf, sandra80, krycha.stara, BISCA, efcia, Reni, malgos741, moremi, caffe, iwcia77, Bozia3, megan8, Mimbla, Luna76, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O cholera co ja czytam??Dorbie kurde za wczesnie!!!!Mały miał posiedziec jeszcze co najmniej 3tygodnie a nie być wcześniaczkiem.Oby wszystko było ok .Normalnie ciarki mam ze strachu.Dawaj znac co i jak.
Aasiula, sandra80, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość