X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ku..a, jeb..cy, a dziś umawiając się na czwartkowe ponowne IUI, zapytałam lekarza czy jeśli to IUI nie uda się, to zakwalifikuję się na rządowe in vitro. Lekarz mi odpowiedział, że spełniam warunki, ale on nie wie jak to będzie w przyszłym roku więc dziś nie może mi nic obiecać. Jeśli in vitro będzie w przyszłym roku to wpiszę mnie na listę oczekujących... ale kuźwa jak długa jest ta lista???!!!
    Pier....ny polski ciemnogród!!! To ku..wa już po dziecku ####!!!!!@@@@!!!!!&&&%%%!!!!!
    a zamiast tego IUI nie może cię od razu wciągać na listę? rozumiem, że już teraz nie mają miejs, tak? no to tak samo mieliśmy w Gamecie i emigrowaliśmy do Krakowa. Współczuję... teraz to będzie walka o miejsca... Życzę udanej insemki! Będę trzymać kciuki bardzo.

sandra80, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    albo , ze okularow nie zalozyl a slepy jest...

no a poza tym, nie ma co ukrywać: spadło dziś ciśnienie atmosferyczne i panuje duża wilgoć w powietrzu. Coś się miało prawo schrzanić...

iwcia77 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    uwaga, uwaga!!!
    Nareszcie boli mnie lewy jajnik coś się dzieje
    Dzwoniłam do mojego Griswolda, żeby szybko wracał z pracy, bo robota jest do zrobienia.
    Trudno. W tym cyklu jak nigdy idziemy na ilość
    picgifs-clapping-7283383.gif

ivf-ivf, Mimbla, iwcia77, Reni, BISCA, moremi, Mega, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie moje przemyslenia na temat inwazyjnych badan prenatalnych w polandii:

jakos mi sie wydaje , ze w polsce kobiety bardzo sie ich boja , moze dlatego , ze nie ma zaufanych, dobrych specjalistow od tej roboty, bo co tu duzo pisac - musi ci to zrobic fachowiec , bo tylko wtedy masz pewnosc , ze nie spitoli roboty igielka i, ze nie bedzie statystycznego poronienia ...we wloszech to jest tak popularne badanie i tak oczywiste , ze zadnej nawet przez glowe nie przejdzie, zeby sie bac o poronienie. Lekarz informuje o tym pacjentke na specjalnym spotkaniu. przed badaniem trzeba podpisac , ze sie o tym ryzyku poronienia wie...

Mimbla, Dziobak, ComeToMeBaby, Reni, dorbie, Sabina, kapturnica, BISCA, moremi, Alis, Mega, satori lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    no a poza tym, nie ma co ukrywać: spadło dziś ciśnienie atmosferyczne i panuje duża wilgoć w powietrzu. Coś się miało prawo schrzanić...
    taa i padlo na biedna Alis :( fakensik, oby ten specjalista znalazl jakies sensowne wytlumaczenie tego badania , bo mi to az cisnienie sie podnosi...kufa

Mimbla, BISCA, Alis lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd rozwazan...

tutaj robi sie to badanie chetnym po 35 roku zycia za 46 euro , moje wszystkie kolezanki je robily i zadnej nic sie nie stalo, wszystkie urodzily zdrowe dzieci, nie slyszalam o przypadku poronienia w moim otoczeniu, to pewnie dodalo mi odwagi ...

dorbie, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd rozwazan;

...do tego amniopunkcja jest tutaj rzadszym badaniem , bo prawie wszystkie ida na biopsje kosmowki...do 12 tyg, chca miec mozliwosc podjecia szybkiej decyzji...

kapturnica, BISCA, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Halo Kometa. Jak było u babci?

Moje grrejpfruty zdrowe i jędrne. Pan lekarz pogratulował mi piersi i powiedział że koniecznie powinnam w przyszłym roku karmić... to chyba to jutro powtórzę ginowi, tak się zastanawiam ;-).
    Mimbla gratulujezdrowych grapefruitow ;D

Mimbla lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Halo Kometa. Jak było u babci?

Moje grrejpfruty zdrowe i jędrne. Pan lekarz pogratulował mi piersi i powiedział że koniecznie powinnam w przyszłym roku karmić... to chyba to jutro powtórzę ginowi, tak się zastanawiam ;-).
    koniecznie mu powtórz! hahaha
    ja kiedyś u jednej pani ginekolog, takiej przypominającej wiekiem i wyglądem ruską matronę (...) usłyszałam zachwyt na widok mojego biustu: ooo! jakie ładne, gruczołowe piersi!
    mój m często od tej pory tak o nich mówi jak się nimi zachwyca. heh- no dość oryginalny to komplement, nie powiem ;)

ja idę na usg jutro. no to też mam nadzieję na dobre wyniki.

p.s. u babci- całkiem fajnie :) no i rodzina ustaliła już plany na święta więc mamy wolną drogę na Kraków i Rzeszów.

Mimbla, iwcia77, dorbie, BISCA, moremi, Magda* lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    takie moje przemyslenia na temat inwazyjnych badan prenatalnych w polandii:

jakos mi sie wydaje , ze w polsce kobiety bardzo sie ich boja , moze dlatego , ze nie ma zaufanych, dobrych specjalistow od tej roboty, bo co tu duzo pisac - musi ci to zrobic fachowiec , bo tylko wtedy masz pewnosc , ze nie spitoli roboty igielka i, ze nie bedzie statystycznego poronienia ...we wloszech to jest tak popularne badanie i tak oczywiste , ze zadnej nawet przez glowe nie przejdzie, zeby sie bac o poronienie. Lekarz informuje o tym pacjentke na specjalnym spotkaniu. przed badaniem trzeba podpisac , ze sie o tym ryzyku poronienia wie...

Wystarczy. Dziekuje.
    Nie zrobilabym za nic.
    Ale to ja.

moremi, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    cd rozwazan...

tutaj robi sie to badanie chetnym po 35 roku zycia za 46 euro , moje wszystkie kolezanki je robily i zadnej nic sie nie stalo, wszystkie urodzily zdrowe dzieci, nie slyszalam o przypadku poronienia w moim otoczeniu, to pewnie dodalo mi odwagi ...

W Polsce po 35 roku życia też jest bezpłatne. Ale wcześniej - nie jest..
    Tak więc rzadko się je robi, bo strach no i koszt. Chyba 1500 zł za amnio.

Jest tak mimo, że wiele kobiet przed 35 rokiem życia, też rodzi chore dzieci.
    A przecież żyjemy w kraju gdzie lekarka była Premierem. A ministrowie zdrowia to też zwykle są lekarze.

Widać łatwiej się obiecuje 500 zł na dziecko..Na niepełnosprawne dziecko ma być 1200 złotych/ m-c, tak dzisiaj w radiu słyszałam.

iwcia77, ComeToMeBaby, Dziobak, Sabina, kapturnica, malgos741, moremi, satori lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    W Polsce po 35 roku życia też jest bezpłatne. Ale wcześniej - nie jest..
    Tak więc rzadko się je robi, bo strach no i koszt. Chyba 1500 zł za amnio.

Jest tak mimo, że wiele kobiet przed 35 rokiem życia, też rodzi chore dzieci.
    A przecież żyjemy w kraju gdzie lekarka była Premierem. A ministrowie zdrowia to też zwykle są lekarze.

Widać łatwiej się obiecuje 500 zł na dziecko..Na niepełnosprawne dziecko ma być 1200 złotych/ m-c, tak dzisiaj w radiu słyszałam.
    we wloszech przed 35 rokiem zycia platne 800 euro

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i życie forumowe zamarło... idę zrobić sobie herbatę. muszę się zresetować. byle do wyników.

iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja je ożywię :-)
    Odeszły mi wody. Trzymajcie kciuki za nas

Sabina, satori, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, ivf-ivf, sandra80, ania.g, krycha.stara, BISCA, efcia, Reni, malgos741, Dziobak, Magdala, moremi, caffe, iwcia77, Bozia3, paszczakin, megan8, Mimbla, gosia7122, Luna76, Mega, mama78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak spicie :-)
    I co, zero skurczy...
    Właśnie się spakowalam

Sabina, satori, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, ivf-ivf, sandra80, krycha.stara, BISCA, efcia, Reni, malgos741, moremi, caffe, iwcia77, Bozia3, megan8, Mimbla, Luna76, Mega lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:17

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No to ja je ożywię :-)
    Odeszły mi wody. Trzymajcie kciuki za nas
    Przeczytałam I od razu się obudziłam. Dorbie <3 trzymam za Was kciuki <3

Aasiula, sandra80, BISCA, efcia, malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od razu na baczność :-)
    Dorbie - powodzenia! Idę z Tobą na IP :-P gdzie wydają popcorn? ;-)
    Szybkiej akcji życzę <3

BISCA, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera co ja czytam??Dorbie kurde za wczesnie!!!!Mały miał posiedziec jeszcze co najmniej 3tygodnie a nie być wcześniaczkiem.Oby wszystko było ok .Normalnie ciarki mam ze strachu.Dawaj znac co i jak.

Aasiula, sandra80, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie witałam się .Także dzień dobry wszystkim.Szykuja sie emocje .

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12478 12479 12480 12481 12482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ