X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kapta jak dla mnie to mozesz pisac co druga litere - da sie zrozumiec a i dziec niech dalej spi - ccciii...
    wkurza mnie to bo zeby mi literka weszla musze bardzo mocno naciskac.Dwukropek juz mi wogole nie dziala.Ehhh czas na wmiane sprzetu ale wiecznie cos jest wazniejszego.I poki dziala jeszcze jako tako to czlowiek orze jak moze 8)

iwcia77, Reni, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    przyslij mame do mnie - niech ivo tez nitke zawiesi :)
    Tesciowa.
    Ona nawet pali cos takiego jak roża ,nie wiem czy slyszalyscie o tym.Spala sie kulki lniane nad ranami itp.To dopiero czary mary jest XD

iwcia77, Reni, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie Ivo znowu ciagnie za nogawke..co on chce ? spac? no przeciez spal w nocy :-O..powinien byc usatysfakcjonowany :-O ...ide go pokokosic :)

kapturnica, moremi, Reni, BISCA, efcia, paszczakin, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tesciowa.
    Ona nawet pali cos takiego jak roża ,nie wiem czy slyszalyscie o tym.Spala sie kulki lniane nad ranami itp.To dopiero czary mary jest XD
    moja kuzynka stawia/robi reiki..wywrozyla , ze urodze wczesniej ..no i miala racje :-O tez jakas czarowwnica :)

efcia lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie widziałam swojego dziecia od wczoraj od 6 rano....:) Wieczorem mieliśmy wyjście do teatru i nie opłacało się go na godzinę do domu przywozić, więc babcia zajmuje się nim do dzisiaj do 17.00 - dwa dni poza domem...ale wszystko ok - nie płacze, nie tęskni a my wypoczęci...także moje babice - wprawdzie bez nitek, ale też nas mocno odciążają...:)

Byliśmy w Teatrze Stu na 4-godzinnym przedstawieniu Tryptyk Wyspiańskiego. Coś pięknego - stroje, gra ...uczta dla duszy...:) No i Jasiński był - siedział sobie na schodach obok widowni i był do końca...A my mieliśmy miejsca w pierwszym rzędzie....:)

ivf-ivf, moremi, iwcia77, Reni, caffe, BISCA, efcia, Magdala, paszczakin, Mimbla, beates, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, malgos741, Luna76, satori, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ale to nie jest tak, ze same Pappa jest niewiarygodne- w tym wypadku to akurat namieszali na etapie USG, ktore jest najwazniejszym badaniem..

a co zrobic- pytanie jest co bys zrobila z wiedza, ze cos jest nie tak?

Ale nie było przecież mowy coby się zrobiło z wiedzą, tylko o teście i usg. Dla mnie ten pappa to czysta statystyka, sporej ilości wychodzi źle a dziecko zdrowe, niektórym super a dziecko ZD. A co do wiedzy, ja wolałabym wiedzieć, tak mam. Chciałabym być psychicznie przygotowana.

kapturnica, ivf-ivf, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak rozdają lizanie na lewo i prawo, to może i ja się kiedyś załapię
    trzeba walczyć o swoje

Ale nie w tym rozdaniu. Przypominam Ci żeś wysrana została ;) W takiej konstystencji to nie wiem czy chętny się znajdzie ;)

kapturnica, moremi, Reni, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz ja. Nie chciałam Wam rano podnosić bardziej ciśnienia. Ok 8 złapał mnie taki ból nad blizną i nie puszczał że w te pędy siostra wiozła mnie na ip. Pojechałyśmy do tego najbliższego w stolicy z 3 stopniem referencyjności. A tam niespodzianka bo akurat wpakowałam się na swojego gina ( tego nr.1 co mnie tak straszył i odwołał dzisiejszą wizytę bo miało go nie być) Okazało się że gin nigdzie nie wyjechał(a tak mówili w pryw. klinice odwołując mi wizytę) a musiał wziąć dodatkowo za kogoś dyżur. Zapytał czemu do niego nie zadzwoniłam. Powiedziałam mu że nie chciałam tracić czasu na brak kontaktu z nim. W każdym razie zostałam dokładnie sprawdzona w tempie jak na ip ekspresowym. Z blizną absolutnie nic się nie dzieje, nadal zachowuje ciągłość( wbrew temu co powiedział ten gin nr2, ten gburowaty), poza tym moim ginem, bliznę oglądało jeszcze dwóch innych. Powiedzieli że to zaskakujące ale blizna mimo że cieniutka to wszystko bardzo dobrze wygląda. Jedyną przyczyną bólu mogą być zrosty które wraz z rosnącym dzieckiem coraz bardziej się naciągają. Poza tym Julia jest bardzo ruchliwa i cały czas brzuch mi się rusza na wszystkie strony. Możliwe że gdzieś coś poruszyła za bardzo.
    Poza tym zapis ktg w normie, szyjka nie wzruszona. Julia waży 1774 i zapowiada się na 4 kg tak jak jej brat Marcel. Wszystko inne w normie. Gin powiedział że ze względu na moją wymęczoną wcześniejszymi cc macicę, cieniutką bliznę i duże dziecko będzie chciał ciąć wcześniej. Podobno ten 18.01 to termin najpóźniejszy a możliwe że nawet 11.01. Zapisał mnie na wizytę do siebie 30.12. A jakby coś to wiadomo na ip wcześniej.
    No i co ja mam teraz zrobić. W tej sytuacji odpuszczam wizytę w piątek u tego gburowatego gina. W końcu oglądało mnie dziś trzech to już wystarczy.
    A i najlepsze jest to że jak powiedziałam ginowi że byłam u jego kolegi to nie był wcale zdziwiony. Myślę że panowie wymienili się informacjami. Powiedział że skoro miałam wątpliwości to normalne że chciałam sprawdzić gdzie indziej. W szoku jestem.
    Dobra dosyć tych opowieści, mózg mam zlasowany.

moremi, iwcia77, ivf-ivf, kapturnica, Jastra, Reni, Bozia3, caffe, efcia, Magdala, paszczakin, Mimbla, anna maria, beates, ComeToMeBaby, gosia7122, Sabina, Dziobak, malgos741, Mega, megan8, satori, mama78, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Ale nie było przecież mowy coby się zrobiło z wiedzą, tylko o teście i usg. Dla mnie ten pappa to czysta statystyka, sporej ilości wychodzi źle a dziecko zdrowe, niektórym super a dziecko ZD. A co do wiedzy, ja wolałabym wiedzieć, tak mam. Chciałabym być psychicznie przygotowana.
    ale to ważne jest co się zrobi z tą wiedzą - bo jeśli chce usunąć taką ciążę - to powinna jak najszybciej zrobić amnio.. a jeśli się chce urodzić niezależnie od wyniku - to po co drążyć?
    Chociaż,,,ja miałam robione badania - bo osobiście chciałam się przygotować na każdą ewentualność i miec na to czas...

iwcia77, ivf-ivf, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to teraz ja. Nie chciałam Wam rano podnosić bardziej ciśnienia. Ok 8 złapał mnie taki ból nad blizną i nie puszczał że w te pędy siostra wiozła mnie na ip. Pojechałyśmy do tego najbliższego w stolicy z 3 stopniem referencyjności. A tam niespodzianka bo akurat wpakowałam się na swojego gina ( tego nr.1 co mnie tak straszył i odwołał dzisiejszą wizytę bo miało go nie być) Okazało się że gin nigdzie nie wyjechał(a tak mówili w pryw. klinice odwołując mi wizytę) a musiał wziąć dodatkowo za kogoś dyżur. Zapytał czemu do niego nie zadzwoniłam. Powiedziałam mu że nie chciałam tracić czasu na brak kontaktu z nim. W każdym razie zostałam dokładnie sprawdzona w tempie jak na ip ekspresowym. Z blizną absolutnie nic się nie dzieje, nadal zachowuje ciągłość( wbrew temu co powiedział ten gin nr2, ten gburowaty), poza tym moim ginem, bliznę oglądało jeszcze dwóch innych. Powiedzieli że to zaskakujące ale blizna mimo że cieniutka to wszystko bardzo dobrze wygląda. Jedyną przyczyną bólu mogą być zrosty które wraz z rosnącym dzieckiem coraz bardziej się naciągają. Poza tym Julia jest bardzo ruchliwa i cały czas brzuch mi się rusza na wszystkie strony. Możliwe że gdzieś coś poruszyła za bardzo.
    Poza tym zapis ktg w normie, szyjka nie wzruszona. Julia waży 1774 i zapowiada się na 4 kg tak jak jej brat Marcel. Wszystko inne w normie. Gin powiedział że ze względu na moją wymęczoną wcześniejszymi cc macicę, cieniutką bliznę i duże dziecko będzie chciał ciąć wcześniej. Podobno ten 18.01 to termin najpóźniejszy a możliwe że nawet 11.01. Zapisał mnie na wizytę do siebie 30.12. A jakby coś to wiadomo na ip wcześniej.
    No i co ja mam teraz zrobić. W tej sytuacji odpuszczam wizytę w piątek u tego gburowatego gina. W końcu oglądało mnie dziś trzech to już wystarczy.
    A i najlepsze jest to że jak powiedziałam ginowi że byłam u jego kolegi to nie był wcale zdziwiony. Myślę że panowie wymienili się informacjami. Powiedział że skoro miałam wątpliwości to normalne że chciałam sprawdzić gdzie indziej. W szoku jestem.
    Dobra dosyć tych opowieści, mózg mam zlasowany.

Aniu, dobrze, że mimo wszystko jest dobrze. Pogadaj z ginem o podaniu profilaktyczne zastrzyku na płuca, na wypadek gdyby coś zadzialo sie wcześniej. Podziwiam Cię, że dajesz radę :-)

ania.g, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dobrze, że jest w porządku. Czyli jednak ten gin jest ok. To bym przy nim została.

ania.g, iwcia77, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale to ważne jest co się zrobi z tą wiedzą - bo jeśli chce usunąć taką ciążę - to powinna jak najszybciej zrobić amnio.. a jeśli się chce urodzić niezależnie od wyniku - to po co drążyć?
    Chociaż,,,ja miałam robione badania - bo osobiście chciałam się przygotować na każdą ewentualność i miec na to czas...

Boziu, piszemy dokładnie o tym samym. Czy każda z Was, która robiła to badanie, była pewna, że usunie w razie czego. Na pewno nie, robiła to zazwyczaj dla tej właśnie wiedzy. W każdy razie życzę Alis, żeby było wszystko dobrze.

moremi, kapturnica, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ania, dobrze, że jest w porządku. Czyli jednak ten gin jest ok. To bym przy nim została.
    Nie będę już kombinować bo osiwieję do reszty. Poza tym ten nie chce czekać z cc do ostatniej chwili.

moremi, iwcia77, BISCA, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Aniu, dobrze, że mimo wszystko jest dobrze. Pogadaj z ginem o podaniu profilaktyczne zastrzyku na płuca, na wypadek gdyby coś zadzialo sie wcześniej. Podziwiam Cię, że dajesz radę :-)
    I to jest dziwne ale oni w tym szpitalu twierdzą że na tym etapie ciąży to już nie ma sensu podawać. A gdzieś czytałam że podaje się do 34 tyg ciąży.

ivf-ivf, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    I to jest dziwne ale oni w tym szpitalu twierdzą że na tym etapie ciąży to już nie ma sensu podawać. A gdzieś czytałam że podaje się do 34 tyg ciąży.

Ja w ostatniej ciazy dostałam w 30 tyg, właśnie profilaktycznie i trochę na wyrost. Twoja Julka ma już ładną wage :-)

ania.g, iwcia77, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    wkurza mnie to bo zeby mi literka weszla musze bardzo mocno naciskac.Dwukropek juz mi wogole nie dziala.Ehhh czas na wmiane sprzetu ale wiecznie cos jest wazniejszego.I poki dziala jeszcze jako tako to czlowiek orze jak moze 8)
    a wiesz, że w tym starym lapku,który mam w domu, bo mój mi się popsuł na śmierć, też nie działają te klawisze ;-) i też muszę naparzać z całej siły
    to znak! też bedę mieć dziecko! O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:38

iwcia77, sandra80, Magda*, BISCA, kapturnica, efcia, paszczakin, moremi, Mimbla, ComeToMeBaby, Sabina, malgos741, Bozia3, Mega, megan8, satori, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja w ostatniej ciazy dostałam w 30 tyg, właśnie profilaktycznie i trochę na wyrost. Twoja Julka ma już ładną wage :-)
    Będzie kluska tak jak Marcel :D myślę że te ubranka w rozm. 56 mogę jednak wyjąć z torby...

ivf-ivf, Reni, iwcia77, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No i Jasiński był - siedział sobie na schodach obok widowni i był do końca...A my mieliśmy miejsca w pierwszym rzędzie....:)

kto to Jasiński? a Wyspiańskiego nie było? pff

iwcia77, Jastra, caffe, BISCA, efcia, paszczakin, moremi, Mimbla, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, teraz na pewno będziesz spokojniejsza. No bo skoro 3 lekarzy... :)
    Odetchnij teraz i spróbuj się zrelaksować.
    Julka to już faktycznie duża dziewczynka :)

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/713bfafc8151.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 12:07

iwcia77, ivf-ivf, BISCA, kapturnica, efcia, moremi, Mimbla, ComeToMeBaby, Sabina, Bozia3, Mega, satori, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 12487 12488 12489 12490 12491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ