X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a pod choinką to coś innego - będzie oczywiście prezent,ale to wtedy aniołki chodzą, a nie Mikołaj...
    Mikołaj chodzi w nocy z 5na6 grudnia i zostawia prezenty pod poduszką..:) tego by nie zakumał...:)

jakie q...wa aniołki??? O.o co Ty do mnie rozmawiasz? Tyle lat żyłam w kłamstwie!???!!

BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, kapturnica, moremi, paszczakin, efcia, SolarPolar, sandra80, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a pod choinką to coś innego - będzie oczywiście prezent,ale to wtedy aniołki chodzą, a nie Mikołaj...
    Mikołaj chodzi w nocy z 5na6 grudnia i zostawia prezenty pod poduszką..:) tego by nie zakumał...:)

aaa w senie 6.12 no to fakt my też w domu nie obchodziliśmy (jakies tam jajko z niespodzianką było i gitarra)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:22

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwcia, dziękujemy za kartkę :-)
    nie bylo tam ortow?? :)

ComeToMeBaby, moremi, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jakie q...wa aniołki??? O.o co Ty do mnie rozmawiasz? Tyle lat żyłam w kłamstwie!???!!
    u nas 6.12 chodzi Mikołaj (czyści mu się buty, pastuje itd- zostawia drobne podarunki w butach; dobrze- bo buty przygotowane na spotkanie ze śniegiem i solą na drogach hyhy), a 24.12 Gwiazdor (no to wiadomo, że pod choinką prezentów szukać).

ale są różne warianty po Polsce praktykowane, nawet i z Dziadkiem Mrozem :) ale o aniołkach to słyszę pierwszy raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:23

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ania spróbuj kupic sobie tarkę Peggy Sage - ona jest dostępna w drogeriach, albo na allegro...ma bardzo dobrą gradację (80/100) i cenę też ok... naprawdę się dobrze sprawdza, ale trzeba systematycznie..po jej użyciu (na sucho, przed kąpielą, polecam krem po kąpieli Regenerum do pięt...po tygodniu masz pięty jak dupcia niemowlaka...:)
    Bozia nie denerwuj mnie - nie zarobie na te wszystkie super nowinki
    1. termomix
    2. frytkownica
    3 peggy cos tam..
    4 regenerum

i co jeszcze ???

musze napisac list do Mikolaja :D

Bozia3, efcia, satori lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapomnialam o tej magicznej szczoteczce do zebow - ta co pulsuje- sensonic czy jak to sie zowie...

kapturnica, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    u nas 6.12 chodzi Mikołaj (czyści mu się buty, pastuje itd- zostawia drobne podarunki w butach; dobrze- bo buty przygotowane na spotkanie ze śniegiem i solą na drogach hyhy), a 24.12 Gwiazdor (no to wiadomo, że pod choinką prezentów szukać).

ale są różne warianty po Polsce praktykowane, nawet i z Dziadkiem Mrozem :) ale o aniołkach to słyszę pierwszy raz.
    bo to w zależności od charakteru domu....
    u mnie było po bożemu..;) i było tak: Św. Mikołaj 6 grudnia, wigilia - Aniołki ( w innych domach też Mikołaj - choc to mało poprawne, bo Mikołaja jest 6 grudnia w kalendarzu), u innych Gwiazdka pod choinkę
    Ateiści próbowali coś tam kombinować - no bo kto u nich ma przynosić prezenty? To mają Gwiazdora i Dziadka Mroza ukradzionego Rosjanom...oni jeszcze do Dziadka Mroza (Died Maroz) mają Śnieżynkę (Snieguraćka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:29

ComeToMeBaby, kapturnica, iwcia77, Reni, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 6 Mikołaj, a pod choinkę Dzieciątko przynosiło prezenty.
    O Aniołkach i Gwiazdorach słyszałam, ale z tym jajkiem 6.12 to mnie zaskoczyłyście O.o

kapturnica lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A u mnie 6 Mikołaj, a pod choinkę Dzieciątko przynosiło prezenty.
    O Aniołkach i Gwiazdorach słyszałam, ale z tym jajkiem 6.12 to mnie zaskoczyłyście O.o
    jakie jajko???

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma ktoras tarke Velvet schoola? zastanawialam sie nad nia - teraz jest w promocji za 29 euro, potem dokupuje sie wklady...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaa w senie 6.12 no to fakt my też w domu nie obchodziliśmy (jakies tam jako z niespodzianką było i gitarra)

Ups, Reni napisała jako a ja przeczytałam jajko z niespodzianką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:35

Bozia3, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ma ktoras tarke Velvet schoola? zastanawialam sie nad nia - teraz jest w promocji za 29 euro, potem dokupuje sie wklady...
    gówno nie kupuj tego...słabe i nieskuteczne...lepsza normalna porządna ręczna tarka....

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    gówno nie kupuj tego...słabe i nieskuteczne...lepsza normalna porządna ręczna tarka....
    ok. dzieki. idea pogrzebana. szukam tej peggy na allegro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza byłam zobaczyć przepis na ciastka. Biere! Upiekę na niedzielę :)

iwcia77, paszczakin, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia Was ściska :) jak sie ogarnie to przylezie ;)

ComeToMeBaby, paszczakin, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale tam jest drewniany, plastykowy i ceramiczny...ktory najlepszy?

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Bozia nie denerwuj mnie - nie zarobie na te wszystkie super nowinki
    1. termomix
    2. frytkownica
    3 peggy cos tam..
    4 regenerum

i co jeszcze ???

musze napisac list do Mikolaja :D

Bozia ma wszytkie gadzety! Nie dosc, ze moderator, to jeszcze gadzciara! Bo szczoteczke tyz ma ;)

iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA, efcia, Reni, moremi, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

hehe, mam wrazenie, ze en temat na forum juz byl..
    u nas jak u Komety: mikolaj 6, gwiazdor 24

Mikolaj przynosi do buta, gwiazdor pod choine..

ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, mam wrazenie, ze en temat na forum juz byl..
    na pewno ci się zdaje...
    i co? może jeszcze powiesz, że kiedyś o piernikach było? albo o sprzątaniu przed świętami? o takiej np myjce karchera? albo o gotowaniu, pieczeniu, pakowaniu prezentów? phi! o tym NIGDY nie było!

właśnie- to co pieczemy na święta? :P

iwcia77, efcia, paszczakin, Reni, kapturnica, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki artykuł tłumaczący, dlaczego u starszych matek jest więcej dzieci z ZD, a najbardziej podoba mi się cytat:
    Analiza wykazała, że dzieci z zespołem Downa znacznie częściej rodziły się starszym kobietom, gdy był to ich pierwszy w życiu poród, niż starszym matkom, które już miały dzieci. Innymi słowy, pierwsza ciąża w późnym wieku była znacznie silniej związana z wyższym ryzykiem zespołu Downa u dziecka, niż ciąża druga czy trzecia. Z kolei prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa u kolejnego dziecka kobiety było tym wyższe, im większy był odstęp od ostatniej ciąży. Z badań tych wynika, że oprócz wieku
    matki na ryzyko zespołu Downa u dziecka wpływają też liczba starszego rodzeństwa oraz różnica wieku między nim a dzieckiem.

Tutaj całość, gdyby ktoś jeszcze oprócz mnie był zainteresowany: http://www.medic.hg.pl/Zespol%20Downa.pdf

ivf-ivf, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 12502 12503 12504 12505 12506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ