X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a pod choinką to coś innego - będzie oczywiście prezent,ale to wtedy aniołki chodzą, a nie Mikołaj...
    Mikołaj chodzi w nocy z 5na6 grudnia i zostawia prezenty pod poduszką..:) tego by nie zakumał...:)

jakie q...wa aniołki??? O.o co Ty do mnie rozmawiasz? Tyle lat żyłam w kłamstwie!???!!

BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, kapturnica, moremi, paszczakin, efcia, SolarPolar, sandra80, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a pod choinką to coś innego - będzie oczywiście prezent,ale to wtedy aniołki chodzą, a nie Mikołaj...
    Mikołaj chodzi w nocy z 5na6 grudnia i zostawia prezenty pod poduszką..:) tego by nie zakumał...:)

aaa w senie 6.12 no to fakt my też w domu nie obchodziliśmy (jakies tam jajko z niespodzianką było i gitarra)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:22

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwcia, dziękujemy za kartkę :-)
    nie bylo tam ortow?? :)

ComeToMeBaby, moremi, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jakie q...wa aniołki??? O.o co Ty do mnie rozmawiasz? Tyle lat żyłam w kłamstwie!???!!
    u nas 6.12 chodzi Mikołaj (czyści mu się buty, pastuje itd- zostawia drobne podarunki w butach; dobrze- bo buty przygotowane na spotkanie ze śniegiem i solą na drogach hyhy), a 24.12 Gwiazdor (no to wiadomo, że pod choinką prezentów szukać).

ale są różne warianty po Polsce praktykowane, nawet i z Dziadkiem Mrozem :) ale o aniołkach to słyszę pierwszy raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:23

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ania spróbuj kupic sobie tarkę Peggy Sage - ona jest dostępna w drogeriach, albo na allegro...ma bardzo dobrą gradację (80/100) i cenę też ok... naprawdę się dobrze sprawdza, ale trzeba systematycznie..po jej użyciu (na sucho, przed kąpielą, polecam krem po kąpieli Regenerum do pięt...po tygodniu masz pięty jak dupcia niemowlaka...:)
    Bozia nie denerwuj mnie - nie zarobie na te wszystkie super nowinki
    1. termomix
    2. frytkownica
    3 peggy cos tam..
    4 regenerum

i co jeszcze ???

musze napisac list do Mikolaja :D

Bozia3, efcia, satori lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapomnialam o tej magicznej szczoteczce do zebow - ta co pulsuje- sensonic czy jak to sie zowie...

kapturnica, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    u nas 6.12 chodzi Mikołaj (czyści mu się buty, pastuje itd- zostawia drobne podarunki w butach; dobrze- bo buty przygotowane na spotkanie ze śniegiem i solą na drogach hyhy), a 24.12 Gwiazdor (no to wiadomo, że pod choinką prezentów szukać).

ale są różne warianty po Polsce praktykowane, nawet i z Dziadkiem Mrozem :) ale o aniołkach to słyszę pierwszy raz.
    bo to w zależności od charakteru domu....
    u mnie było po bożemu..;) i było tak: Św. Mikołaj 6 grudnia, wigilia - Aniołki ( w innych domach też Mikołaj - choc to mało poprawne, bo Mikołaja jest 6 grudnia w kalendarzu), u innych Gwiazdka pod choinkę
    Ateiści próbowali coś tam kombinować - no bo kto u nich ma przynosić prezenty? To mają Gwiazdora i Dziadka Mroza ukradzionego Rosjanom...oni jeszcze do Dziadka Mroza (Died Maroz) mają Śnieżynkę (Snieguraćka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:29

ComeToMeBaby, kapturnica, iwcia77, Reni, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 6 Mikołaj, a pod choinkę Dzieciątko przynosiło prezenty.
    O Aniołkach i Gwiazdorach słyszałam, ale z tym jajkiem 6.12 to mnie zaskoczyłyście O.o

kapturnica lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    A u mnie 6 Mikołaj, a pod choinkę Dzieciątko przynosiło prezenty.
    O Aniołkach i Gwiazdorach słyszałam, ale z tym jajkiem 6.12 to mnie zaskoczyłyście O.o
    jakie jajko???

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma ktoras tarke Velvet schoola? zastanawialam sie nad nia - teraz jest w promocji za 29 euro, potem dokupuje sie wklady...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaa w senie 6.12 no to fakt my też w domu nie obchodziliśmy (jakies tam jako z niespodzianką było i gitarra)

Ups, Reni napisała jako a ja przeczytałam jajko z niespodzianką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:35

Bozia3, iwcia77, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ma ktoras tarke Velvet schoola? zastanawialam sie nad nia - teraz jest w promocji za 29 euro, potem dokupuje sie wklady...
    gówno nie kupuj tego...słabe i nieskuteczne...lepsza normalna porządna ręczna tarka....

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    gówno nie kupuj tego...słabe i nieskuteczne...lepsza normalna porządna ręczna tarka....
    ok. dzieki. idea pogrzebana. szukam tej peggy na allegro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza byłam zobaczyć przepis na ciastka. Biere! Upiekę na niedzielę :)

iwcia77, paszczakin, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia Was ściska :) jak sie ogarnie to przylezie ;)

ComeToMeBaby, paszczakin, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale tam jest drewniany, plastykowy i ceramiczny...ktory najlepszy?

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Bozia nie denerwuj mnie - nie zarobie na te wszystkie super nowinki
    1. termomix
    2. frytkownica
    3 peggy cos tam..
    4 regenerum

i co jeszcze ???

musze napisac list do Mikolaja :D

Bozia ma wszytkie gadzety! Nie dosc, ze moderator, to jeszcze gadzciara! Bo szczoteczke tyz ma ;)

iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA, efcia, Reni, moremi, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

hehe, mam wrazenie, ze en temat na forum juz byl..
    u nas jak u Komety: mikolaj 6, gwiazdor 24

Mikolaj przynosi do buta, gwiazdor pod choine..

ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, mam wrazenie, ze en temat na forum juz byl..
    na pewno ci się zdaje...
    i co? może jeszcze powiesz, że kiedyś o piernikach było? albo o sprzątaniu przed świętami? o takiej np myjce karchera? albo o gotowaniu, pieczeniu, pakowaniu prezentów? phi! o tym NIGDY nie było!

właśnie- to co pieczemy na święta? :P

iwcia77, efcia, paszczakin, Reni, kapturnica, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki artykuł tłumaczący, dlaczego u starszych matek jest więcej dzieci z ZD, a najbardziej podoba mi się cytat:
    Analiza wykazała, że dzieci z zespołem Downa znacznie częściej rodziły się starszym kobietom, gdy był to ich pierwszy w życiu poród, niż starszym matkom, które już miały dzieci. Innymi słowy, pierwsza ciąża w późnym wieku była znacznie silniej związana z wyższym ryzykiem zespołu Downa u dziecka, niż ciąża druga czy trzecia. Z kolei prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa u kolejnego dziecka kobiety było tym wyższe, im większy był odstęp od ostatniej ciąży. Z badań tych wynika, że oprócz wieku
    matki na ryzyko zespołu Downa u dziecka wpływają też liczba starszego rodzeństwa oraz różnica wieku między nim a dzieckiem.

Tutaj całość, gdyby ktoś jeszcze oprócz mnie był zainteresowany: http://www.medic.hg.pl/Zespol%20Downa.pdf

ivf-ivf, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 12502 12503 12504 12505 12506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ