35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Dzięki dziewczyny. Poczytałam wątek badania i już kuzynce wysłałam co trzeba
szok! potem jak trzeba zaglebiac temat to Mimbla ci pomoze
ania.g, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:okiej
a teraz mów
jak je przechowujesz
czy przepis jest w przepisowni
przechowuje w podlaczonej do prundu puszce, bo inaczej zezrom
przepisu ni ma, ale moge wrzucic.. te cynamonowe to duzo roboty, za to bretonskie maslane bardzo szybkie, bo nozem sie je ciacha..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:55
Reni, BISCA, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, efcia, Bozia3, satori lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:przechowuje w podlaczonej do prundu puszcze, bo inaczej zezrom
przepisu ni ma, ale moge wrzucic.. te cynamonowe to duzo roboty, za to bretonskie maslane bardzo szybkie, bo nozem sie je ciacha..
dawaj do przepisów
i one nie będą dziwne w święta?
a teraz też się nadają do pożarcia?
kurcze też będę musiała schować
a dekorować teraz czy przed świętami?kapturnica, iwcia77, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:nic własnej weny twórczej, nic a nic
miliony emotek w sieci, to musiała moją podprowadzić
obok na wątku 35+pierwsze dziecko też prowadzą listę
takie listy to się naprawdę przydają, można się w tych terminach pogubić.Reni, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:mam pytanie: czy sekcja belgijska nie przetrzymuje nielegalnie naszego Kisiela? cos ostatni sie nie odzywa...
jedna puszke ciastkow poprosimy do gdanska na spotkanie- merci
my? przecie una w innym kraju! to beates albo magda ja przetrzymuja!
ciastka so spotkania nie dociagna, nie ma szans..kapturnica, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ja mieszkam w kraju frytkami plynacymi i mam najlepsze frytki na swiecie 5 minut od domu. W zyciu bym sie nie skalala frytkami z piekarnika..
u nas na starym mieście jest punkt z frytkami belgijskimi. jakoś jeszcze nie byłam, a niby są pycha. ale to chyba dla koneserów frytek jest jakaś różnica. -
Reni wrote:Paszczak i one wszystkie wytrzymają do świąt?
kurcze to może i ja w weekend sieknę ciacha
ale czy mi lukier nie pokruszy się do świąt? w sensie nie zwietrzeje czy jak to tam
w puszkach wszytkie ciastka trzymaja sie do swiat..
a czy wytrzymaja, to insza inszosc, bo ostatnio w puszce znalazlam
ten obrazek zamiast ciastek, jak ja w pracy zostawilam..
Reni, kapturnica, moremi, efcia, Bozia3, BISCA, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:primo- jestem zazdrosna ze latasz po innych watkach
secondo- pokaz ktora emotke zajumalas naszej pani
terzo- czy kupilas juz konserwy ?
secondo- http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
terzo- nie- wyjadamy na razie zapasy z lodówkihahaha
kapturnica, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:a ja kiedyś próbowałam piec w piekarniku ale nigdy mi się nie udawało- zawsze czarne od spalenia i surowe w środku. zarzuciłam tę metodę. właściwie nie jadam frytek. ale mi smaka narobiłyście
u nas na starym mieście jest punkt z frytkami belgijskimi. jakoś jeszcze nie byłam, a niby są pycha. ale to chyba dla koneserów frytek jest jakaś różnica.
tia, ja tez w GD polazlam na belgijskie frytki, stal food truck na spacerniaku na Zaspie. NIC to wspolnego z tutejszymi frytami nie mialo, utopione, nasiakniete tlyszczem gluty.. Bleh..kapturnica lubi tę wiadomość
-
a ja dzis juz bylam na wizycie u dermatologa
chcialam byc sprytna i usunac na wloski nfz takie male wlokniaki podobne do kurzajek no ale sie nie da , bo to nie sa objawy choroby tylko przykry aspekt estetyczny, wiec wyslala mnie na prywatne wypalanie do dermo-chirurga. poza tym ogladala mi pieprzyki - nie znalazla zadnych niepokojacych zmian ale zwrocila uwage na suche piety
, bo sie material z czarnych skarptek do nich przyczepil
i przepisala mi jakas zajebista masc na piety- zobaczymy co to za magik
, poza tym mam zajad w kaciku ust i tez mi na niego dala jakas probke
- smieszna baba
kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, ania.g, moremi, Bozia3, BISCA, Sabina, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
Tez bym zrobila jakie ciacha ale sie mi nie kce.Poza tym w tym roku skalam sie zamowieniem ciast i roznych drobnic u znajomej ktora piecze fantastico serniki i inne ciacha.A na chrzest zast sie nad zrobieniem sama torta toffi albo czekoladowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 11:31
efcia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Maslane wrzucilam. gwiazdki musze przetlumaczyc z niemiaszkowego, wiec wrzuce jutro, jak mi globus przejdzie (sa przepisy w necie, ale my po latach wybralysmy idealny).
Ide popracowac dla odmianyiwcia77, ComeToMeBaby, efcia, Reni lubią tę wiadomość