X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja to chyba jakiegoś wirusa złapałam...nazywa się "porządnicki"....cały wczorajszy dzień szorowałam kuchnie. Do tej pory wyznawałam zasadę , że trzeba żyć w symbiozie z pajęczakami...a tu taka zmiana ;-) . Na cholerę mi tego szkliwa tyle...

Nie zdążyłam schować małej torebki na prezent...syn zauważył" to takie małe prezenty będą w tym roku". Jak nic potrzebę wielkości maja w genach ;-)

Sabina wszystkiego naj....a przede wszystkim wymarzonego okruszka ;-)

Zabrałam się za ciasto...czeskie chodzi mi po głowie.

Sabina, iwcia77, Jastra, BISCA, moremi, ania.g, malgos741, efcia, Bozia3, beates, Mega, Simba, satori lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No dobra mam do Was prośbę. Potrzebuję dokładnej listy badań jakie ma zrobić para starająca się o dziecko.
    Moja kuzynka lat 31 poszła do lekarza i usłyszała od niego na wstępie że " w tym wieku na pierwsze dziecko to trochę za późno" ( no nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy takie bzdury) W każdym razie nie zlecił żadnych badań tylko kazał dalej próbować naturalnie ( starania od ok roku)

O.o mam nadzieję że już do niego nie pójdą! Co za cham!

iwcia77, ania.g, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-) niech się spełnią Twoje najskrytsze marzenia, los obsypie prezentami, fortuna Ci sprzyja, lędźwie męża okażą nad wyraz płodne :-)

Sabina, iwcia77, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Bozia3, Magdala, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bisca <3 ściskam Cię z całych sił. Możesz jeszcze oddychać? ;)

<3 :)

ania.g lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dobijcie mnie, albo wyslijcie dzialajacy rozum..
    0shoot.gif

no co- pomóc chciałam... hanghead.gif

BISCA, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien bry!!
    Uwierzycie ,ze mi mlody wczoraj o 18tej padł po kapieli i z przerwami na cycka i jedno przewijanie spi nadal? o.O ?Jezusicku drogi, matka (*znaczy ja) poszła do spania o 21szej (bo bała się nocnych niespodzianek)i spała do prawie 6tej.
    Tak trzeźwo wyspana nie pamietam kiedy byłam XD .A Maks popiskuje w łozku i spi dalej.Co ta teściowa mu zrobiła ,że tyle spi?!?
    Kurde chba ją dziś ze wszystkich nici obskubie na zaś XD XD

Kaptu, mi Adam tez zaczal przesypiac cale noce (nawet bez przerw na zarcie) jak skonczyl 2 miechy. Bez nitek ;)
    Wtedy wlsnie tez zaczal rosnac jak dziki, wiec szykuj sie ;) Jak spi, to rosnie!

BISCA, iwcia77, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam
    Kapta toż taka noc to rozpusta ;) nie za dobrze Ci? ;)

My za chwilkę wychodzimy. Dziś mam być w pracy później, bo zostaje po godzinach blech. Plus taki ze pojadę potem po papier do pakowania :) Mikołajki w niedzielę :) już nie mogę się doczekać :)

faken! Mikolajki! Musze cos dla M wykombinowac.. Adam jeszcze nie kuma, to dla niego nie musze, nie? Albo mu dam cos,co juz dostal ;) ;)

Jastra, BISCA, iwcia77, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, efcia, Simba, satori lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No dobra mam do Was prośbę. Potrzebuję dokładnej listy badań jakie ma zrobić para starająca się o dziecko.
    Moja kuzynka lat 31 poszła do lekarza i usłyszała od niego na wstępie że " w tym wieku na pierwsze dziecko to trochę za późno" ( no nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy takie bzdury) W każdym razie nie zlecił żadnych badań tylko kazał dalej próbować naturalnie ( starania od ok roku)

Poradz jej, zeby zmienila lekarza i znalazla takiego, ktory sie ich probleme zainteresuje. Co do badan, to rzuc okiem na watek badania. Jest tam bardzo duzo cennych wskazowek.
    À le na poczatek to hormony, morfologie on i ona, nasienie i droznosc. Poradz jej, zeby prowadzila wykres (o ile jeszcze tego nie robi) , zeby wstepnie ustalic dlugosc cyklu i owulke)

malgos741, iwcia77, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, efcia, Sabina, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia- 100 lat , wygranej w totka zebys juz nie musiala do roboty chodzic i zebys maila na wakacje na Karaibach i czy innym Honolulu i na edukacje i wychowanie corki i nastepnego potomka-( mam nadzieje 3 forumowego Iwo )- coby bylo po rowno :D ;D i do tego duuuzzzoo zdrowia :D

melduje sie

Bisca- jeszcze bedziesz miala swojego muffinka :) zobaczysz <3

aniag- ja spisalam posty Morki i Polara z watku "badania" -dla mojej kumpelki tutaj we wloszech. byla w labo w odpowiednich dniach , u ginki - ginka byla zachwycona jak sie do tego zabrala, wiec mysle, ze na poczatek chyba te powinni zrobic a potem dalej zaglebiac temat.

BISCA, Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie dobry. Cala noc rzygalam i sralam piernikami. Przyznac sie, ktora jest skrytomorderczynia? ;-)
    Chociaz w sumie... Dzieki za diete oczyszczajaca, polecialo ze 2 kg! Wniosek: pierniki mozna, byle duzo :-P

ciastka tez mozna? moje wczorajsze efekty 4 butli wina z przyjaciolkami..

2015-12-02.jpg

moremi, iwcia77, ivf-ivf, malgos741, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Bozia3, Sabina, Magdala, krycha.stara, beates, megan8, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziękuję, dziękuję :) dzięki Wam czuję się jak gwiazda :)
    Invision-Board-France-464.gif stoooooo lat, stooooo lat! niech ci gwiazda pomyślności nigdy nieeeee zagaśnie! :) dzieci rób. wyjdą fajne. :)

iwcia77, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wczoraj upiekliśmy frytki bez tłuszczu...:) huuuraaa - czułam, że to dobry wybór...:) wprawdzie mój syn powiedział, że te ociekające tłuszczem mają jednak swój urok - to te z maszyny wyszły jak dla mnie wyśmienite - chrupiące, mokre w środku - mniam....jeszcze muszę wypróbować pieczenie warzyw i mięsa...:)

co za maszyna do pieczenia frytek bez tluszczu? http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif
    bo cos chyba nie doczytalam..

iwcia77, ivf-ivf, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (Paszczu i Krycha) a te ciastka to już na święta?

iwcia77, efcia, krycha.stara, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no teraz to już pitolisz zdrowo....coś Ci ta filozofia marnie wyszła...:) rodzony ojciec kojarzy Ci się z rodzonym przez matkę???
    Zwrot znany każdemu chyba (jak widać prawie każdemu) oznaczający rodzonego ojca - biologicznego, tego, który spłodził...czasami się mówi też o rodzonej matce, albo o rodzonym bracie czy siostrze ( w odróżnieniu od przyrodnich).....
    oj ty Bozia musisz zawsze rozkminiać wszystko bardziej niż ja :P

oczywiście- przecież moja rozkmina była pół żartem pól serio:
    moje: rodzony = urodzony. przez kogo? przez matkę.
    twoje: rodzony = ten, który spłodził.
    nie widzisz, ze jest tu jakieś pole do filozofowania na wieczór? hyhyhy
    p.s. a akurat siostra rodzona czy brat rodzony to akurat z tej samej matki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:15

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    co za maszyna do pieczenia frytek bez tluszczu? http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif
    bo cos chyba nie doczytalam..

Jej już nie pamiętam kiedy jadłam takie fryty z tłuszczu O.o
    my tylko z piekarnika - w biedrze są fajne do piekarnika, bo nie są suche po upieczeniu

iwcia77, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://centralainternetu.pl/jak-skutecznie-uspokoic-placzacego-bobasa/?r=2 próbowała która?

iwcia77, Jastra, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A mi jeszcze ciezko. Nie moge sie pogodzic z ta kolejna strata. Ogarniaja mnie watpliwosci i czuje sie jak zwiedly, smutny kwiat lotosu na czarnej tafli jeziora moich porazek. Nawet poetycko udalo mi sie opisac moje emocje ;)

Dziekuje za uwage

Biszkopcie, dobadasz sie i przyjmiesz mrozaki.. To NK koniecznie, po przeczytaniu artykulu, ktory tu byl wklejony, Twoje przejscia wygladaja na podobny przypadek..

BISCA, moremi, efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A mi jeszcze ciezko. Nie moge sie pogodzic z ta kolejna strata. Ogarniaja mnie watpliwosci i czuje sie jak zwiedly, smutny kwiat lotosu na czarnej tafli jeziora moich porazek. Nawet poetycko udalo mi sie opisac moje emocje ;)

Dziekuje za uwage
    consoling2.gif
    to całkiem normalne, że jest ci ciężko. ale zaraz staniesz na nogi, przebadasz wszystko co można, ustalisz plan i on zadziała! :)

iwcia77, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca, wiesz że my całym sercem z Tobą :-*

Paszcza, co to za ciasteczka po lewej? Chcę! Ze trzy kilogramy ;-)

Nie mogę pić kawy, bo dziecko mi później szaleje. A tak mi się chce. Mąż mi kupił zbożową kujawską do parzenia w ekspresie. Ujdzie.

Co do dzieciowego spania, to Ignacy śpi zazwyczaj spokojnie. Jak nie nastawilismy parę razy budzika licząc, że sam sierobudzi, to spał ciągiem 5-6 godzin. I to ja go budziłam. Na razie nie pozwalamy na tak długi sen, bo ciągle ma żółtą buzie, więc karmie go co 3 godziny.

iwcia77, malgos741, BISCA, ivf-ivf, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Sabina, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Biszkopcie, dobadasz sie i przyjmiesz mrozaki.. To NK koniecznie, po przeczytaniu artykulu, ktory tu byl wklejony, Twoje przejscia wygladaja na podobny przypadek..
    co to jest za skrot NK??? nie moge zakminic ..dzieki

‹‹ 12498 12499 12500 12501 12502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ