35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja to chyba jakiegoś wirusa złapałam...nazywa się "porządnicki"....cały wczorajszy dzień szorowałam kuchnie. Do tej pory wyznawałam zasadę , że trzeba żyć w symbiozie z pajęczakami...a tu taka zmiana. Na cholerę mi tego szkliwa tyle...
Nie zdążyłam schować małej torebki na prezent...syn zauważył" to takie małe prezenty będą w tym roku". Jak nic potrzebę wielkości maja w genach
Sabina wszystkiego naj....a przede wszystkim wymarzonego okruszka
Zabrałam się za ciasto...czeskie chodzi mi po głowie.Sabina, iwcia77, Jastra, BISCA, moremi, ania.g, malgos741, efcia, Bozia3, beates, Mega, Simba, satori lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
nick nieaktualnyania.g wrote:No dobra mam do Was prośbę. Potrzebuję dokładnej listy badań jakie ma zrobić para starająca się o dziecko.
Moja kuzynka lat 31 poszła do lekarza i usłyszała od niego na wstępie że " w tym wieku na pierwsze dziecko to trochę za późno" ( no nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy takie bzdury) W każdym razie nie zlecił żadnych badań tylko kazał dalej próbować naturalnie ( starania od ok roku)
mam nadzieję że już do niego nie pójdą! Co za cham!
iwcia77, ania.g, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość
-
Sabinka! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
niech się spełnią Twoje najskrytsze marzenia, los obsypie prezentami, fortuna Ci sprzyja, lędźwie męża okażą nad wyraz płodne
Sabina, iwcia77, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Bozia3, Magdala, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Dzien bry!!
Uwierzycie ,ze mi mlody wczoraj o 18tej padł po kapieli i z przerwami na cycka i jedno przewijanie spi nadal??Jezusicku drogi, matka (*znaczy ja) poszła do spania o 21szej (bo bała się nocnych niespodzianek)i spała do prawie 6tej.
Tak trzeźwo wyspana nie pamietam kiedy byłam.A Maks popiskuje w łozku i spi dalej.Co ta teściowa mu zrobiła ,że tyle spi?!?
Kurde chba ją dziś ze wszystkich nici obskubie na zaś
Kaptu, mi Adam tez zaczal przesypiac cale noce (nawet bez przerw na zarcie) jak skonczyl 2 miechy. Bez nitek
Wtedy wlsnie tez zaczal rosnac jak dziki, wiec szykuj sieJak spi, to rosnie!
BISCA, iwcia77, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Witam
Kapta toż taka noc to rozpustanie za dobrze Ci?
My za chwilkę wychodzimy. Dziś mam być w pracy później, bo zostaje po godzinach blech. Plus taki ze pojadę potem po papier do pakowaniaMikołajki w niedzielę
już nie mogę się doczekać
faken! Mikolajki! Musze cos dla M wykombinowac.. Adam jeszcze nie kuma, to dla niego nie musze, nie? Albo mu dam cos,co juz dostalJastra, BISCA, iwcia77, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, efcia, Simba, satori lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:No dobra mam do Was prośbę. Potrzebuję dokładnej listy badań jakie ma zrobić para starająca się o dziecko.
Moja kuzynka lat 31 poszła do lekarza i usłyszała od niego na wstępie że " w tym wieku na pierwsze dziecko to trochę za późno" ( no nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy takie bzdury) W każdym razie nie zlecił żadnych badań tylko kazał dalej próbować naturalnie ( starania od ok roku)
Poradz jej, zeby zmienila lekarza i znalazla takiego, ktory sie ich probleme zainteresuje. Co do badan, to rzuc okiem na watek badania. Jest tam bardzo duzo cennych wskazowek.
À le na poczatek to hormony, morfologie on i ona, nasienie i droznosc. Poradz jej, zeby prowadzila wykres (o ile jeszcze tego nie robi) , zeby wstepnie ustalic dlugosc cyklu i owulke)
malgos741, iwcia77, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, efcia, Sabina, satori lubią tę wiadomość
-
Sabcia- 100 lat , wygranej w totka zebys juz nie musiala do roboty chodzic i zebys maila na wakacje na Karaibach i czy innym Honolulu i na edukacje i wychowanie corki i nastepnego potomka-( mam nadzieje 3 forumowego Iwo )- coby bylo po rowno
i do tego duuuzzzoo zdrowia
melduje sie
Bisca- jeszcze bedziesz miala swojego muffinkazobaczysz
aniag- ja spisalam posty Morki i Polara z watku "badania" -dla mojej kumpelki tutaj we wloszech. byla w labo w odpowiednich dniach , u ginki - ginka byla zachwycona jak sie do tego zabrala, wiec mysle, ze na poczatek chyba te powinni zrobic a potem dalej zaglebiac temat.
BISCA, Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Nie dobry. Cala noc rzygalam i sralam piernikami. Przyznac sie, ktora jest skrytomorderczynia?
Chociaz w sumie... Dzieki za diete oczyszczajaca, polecialo ze 2 kg! Wniosek: pierniki mozna, byle duzo
ciastka tez mozna? moje wczorajsze efekty 4 butli wina z przyjaciolkami..
moremi, iwcia77, ivf-ivf, malgos741, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Bozia3, Sabina, Magdala, krycha.stara, beates, megan8, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Dziękuję, dziękuję
dzięki Wam czuję się jak gwiazda
stoooooo lat, stooooo lat! niech ci gwiazda pomyślności nigdy nieeeee zagaśnie!
dzieci rób. wyjdą fajne.
iwcia77, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:wczoraj upiekliśmy frytki bez tłuszczu...
huuuraaa - czułam, że to dobry wybór...
wprawdzie mój syn powiedział, że te ociekające tłuszczem mają jednak swój urok - to te z maszyny wyszły jak dla mnie wyśmienite - chrupiące, mokre w środku - mniam....jeszcze muszę wypróbować pieczenie warzyw i mięsa...
co za maszyna do pieczenia frytek bez tluszczu? http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif
bo cos chyba nie doczytalam..iwcia77, ivf-ivf, efcia lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:no teraz to już pitolisz zdrowo....coś Ci ta filozofia marnie wyszła...
rodzony ojciec kojarzy Ci się z rodzonym przez matkę???
Zwrot znany każdemu chyba (jak widać prawie każdemu) oznaczający rodzonego ojca - biologicznego, tego, który spłodził...czasami się mówi też o rodzonej matce, albo o rodzonym bracie czy siostrze ( w odróżnieniu od przyrodnich).....
oczywiście- przecież moja rozkmina była pół żartem pól serio:
moje: rodzony = urodzony. przez kogo? przez matkę.
twoje: rodzony = ten, który spłodził.
nie widzisz, ze jest tu jakieś pole do filozofowania na wieczór? hyhyhy
p.s. a akurat siostra rodzona czy brat rodzony to akurat z tej samej matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:15
-
paszczakin wrote:co za maszyna do pieczenia frytek bez tluszczu? http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif
bo cos chyba nie doczytalam..
Jej już nie pamiętam kiedy jadłam takie fryty z tłuszczu
my tylko z piekarnika - w biedrze są fajne do piekarnika, bo nie są suche po upieczeniuiwcia77, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77, Jastra, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:A mi jeszcze ciezko. Nie moge sie pogodzic z ta kolejna strata. Ogarniaja mnie watpliwosci i czuje sie jak zwiedly, smutny kwiat lotosu na czarnej tafli jeziora moich porazek. Nawet poetycko udalo mi sie opisac moje emocje
Dziekuje za uwage
Biszkopcie, dobadasz sie i przyjmiesz mrozaki.. To NK koniecznie, po przeczytaniu artykulu, ktory tu byl wklejony, Twoje przejscia wygladaja na podobny przypadek..BISCA, moremi, efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:A mi jeszcze ciezko. Nie moge sie pogodzic z ta kolejna strata. Ogarniaja mnie watpliwosci i czuje sie jak zwiedly, smutny kwiat lotosu na czarnej tafli jeziora moich porazek. Nawet poetycko udalo mi sie opisac moje emocje
Dziekuje za uwage
to całkiem normalne, że jest ci ciężko. ale zaraz staniesz na nogi, przebadasz wszystko co można, ustalisz plan i on zadziała!iwcia77, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
-
Bisca, wiesz że my całym sercem z Tobą :-*
Paszcza, co to za ciasteczka po lewej? Chcę! Ze trzy kilogramy
Nie mogę pić kawy, bo dziecko mi później szaleje. A tak mi się chce. Mąż mi kupił zbożową kujawską do parzenia w ekspresie. Ujdzie.
Co do dzieciowego spania, to Ignacy śpi zazwyczaj spokojnie. Jak nie nastawilismy parę razy budzika licząc, że sam sierobudzi, to spał ciągiem 5-6 godzin. I to ja go budziłam. Na razie nie pozwalamy na tak długi sen, bo ciągle ma żółtą buzie, więc karmie go co 3 godziny.iwcia77, malgos741, BISCA, ivf-ivf, ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, Sabina, Bozia3, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!