35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastra, też tak miałam i piłam do upadłego, kazali mi nawet notowac ile piję i tłumaczyć się na każdej wizycie, niewiele pomagało, ale upały były wtedy straszne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:37
iwcia77, Jastra, moremi lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:Dziewczyny zagłębione w medycynę, powiedzcie jakie są (jeśli są) metody na zwiększenie ilości wód płodowych w 34 tygodniu?
Moja siostra na ostatniej wizycie się dowiedziała ze ma na pograniczu minimalnej ilości i gin kazał jej dużo pić.
A tak naprawdę jest możliwość żeby przez picie zwiększyć ich ilość?Jastra, efcia, Alis, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:już wiem
gwiazdor- Wywodzi się z dawnych grup kolędników, zaś nazwa od noszonej przez nich gwiazdy. Była to postać ubrana w baranicę i futrzaną czapę, z twarzą ukrytą pod maską lub umazaną sadzą. Gwiazdor nosił ze sobą wór z podarkami i rózgę
A idźcie w cholerę z takim koszmarem. Pozostanę przy Santa Clausie
u nas Mikołaj-Gwiazdor bo nosi prezenty w Gwiazdke
i wyglada tak jak normalny Mikołajiwcia77, paszczakin, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Przepraszam... Fakt. Może wyrzucimy te posty zanim reszta doczyta... Ale chyba i tak każdy wie, że ryzyko po 35 gwałtownie rośnie - nic nowego, a tu jest tylko o tym, że przy drugim dziecku może mimo wieku być mniejsze.
wiem Alis i rozumiem Twój strach
Przyznam się, że ja bardzo się tego boję. Bardzo. Już kiedyś dyskutowałyśmy nt. co by było gdyby się okazało, więc nie będę wracać do tej dyskusji.
Ja chciałabym wszystko wiedzieć i poszłabym na amnio. Na NIFTy mnie nie stać.
Mam nadzieję, że wszystko będzie u Was ok
Tak jak u mojej szefowej. Wyniki były złe. Miało być dziecko z ZD. Do porodu nikomu nie powiedziała i cały czas żyła w napięciu. Dziewczynka jest zdrowa.Alis, efcia, iwcia77, Jastra, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, Bozia3, BISCA, Sabina, malgos741, satori lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:Dziewczyny zagłębione w medycynę, powiedzcie jakie są (jeśli są) metody na zwiększenie ilości wód płodowych w 34 tygodniu?
Moja siostra na ostatniej wizycie się dowiedziała ze ma na pograniczu minimalnej ilości i gin kazał jej dużo pić.
A tak naprawdę jest możliwość żeby przez picie zwiększyć ich ilość?Jastra, iwcia77, Alis, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
efcia wrote:u mnie bedzie tak:
* makowiec drożdżowy
* piernik przekładany kremem z kaszy manny
* pierniczki
* sernik z kruszonką kokosowa
* pijak ( ciacho z kremem z nutelli i śliwkami suszonymi - moczącymi sie 2 doby w alkoholu)
* ananasowiec
ja na święta wielkanocne, które spędzałam po raz pierwszy z mężem swym obecnym jedynym u nas w regionie dowiedziałam się o takim wynalazku jak mazurek wielkanocny przekładany masą z kaszy manny. Za Chiny nie potrafię sobie tego wyobrazić i toczyłam z nim wtedy pamiętam długie dyskusje połączone z oglądaniem zdjęć w internecie, aż w końcu mu powiedziałam że mój mazurek jest najlepsiejszy i u nas się takie robi a nie inne i skoro zamieszkał tu to niech już zje ten mój, a na kaszę manną pojedziemy do Krakowa.
I co? I ty mi teraz piszesz że jest piernik z masą z kaszy manny?! A my jedziemy do Kraka na święta i może to cudo tam być?No to ja ten wynalazek chętnie obadam.
P.S.1 najpierw pisałam "kaszy mannej" ale się zreflektowałam, że jakoś dziwnie się odmienia tą kaszę i sprawdziłam, wzorem Iwci, czy aby Morek nie dostanie spazmów jak to przeczyta, a potem poprawiłam, abym nie musiała się wstydzić obecności w kółku orto.
P.S.2 i tak zaraz zapomnęefcia, Reni, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:wujek google mowi tak :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f671650a6c3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd9a894cc772.jpghyhyhy
a poza tym pytanie było tendencyjne, bo ja bym na to pytanie mogła odpowiedzieć i Mikołaj i GwiazdorZależy o jaki termin by mnie zapytano.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ty, no właśnie - kasza manna.
ja na święta wielkanocne, które spędzałam po raz pierwszy z mężem swym obecnym jedynym u nas w regionie dowiedziałam się o takim wynalazku jak mazurek wielkanocny przekładany masą z kaszy manny. Za Chiny nie potrafię sobie tego wyobrazić i toczyłam z nim wtedy pamiętam długie dyskusje połączone z oglądaniem zdjęć w internecie, aż w końcu mu powiedziałam że mój mazurek jest najlepsiejszy i u nas się takie robi a nie inne i skoro zamieszkał tu to niech już zje ten mój, a na kaszę manną pojedziemy do Krakowa.
I co? I ty mi teraz piszesz że jest piernik z masą z kaszy manny?! A my jedziemy do Kraka na święta i może to cudo tam być?No to ja ten wynalazek chętnie obadam.
P.S.1 najpierw pisałam "kaszy mannej" ale się zreflektowałam, że jakoś dziwnie się odmienia tą kaszę i sprawdziłam, wzorem Iwci, czy aby Morek nie dostanie spazmów jak to przeczyta, a potem poprawiłam, abym nie musiała się wstydzić obecności w kółku orto.
P.S.2 i tak zaraz zapomnę
u nas tak go wszyscy wciągaja ze robie od razu dwie duże blachy
kaszę manne gotuje sie na mleku z laska wanili, jak ostygnie uciera sie z masłem ( tak jak każdy tradycyjny krem)
upieczone cienkie placki piernika smaruje sie musem jabłkowym ( u mnie zawsze własnej roboty) i na to kładzie sie krem z kaszy manny
piernik tak stoi około 5 dni
a później, później to rozpływa sie w ustach
a wygląda tak http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d43e99dcc8ba.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 13:56
ComeToMeBaby, Jastra, moremi, paszczakin, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
a ja standardowo
makowiec
mech leśny
pierniki
ciastka (jak się uda)
Mąż tort a'la sernik na zimno
trafiliśmy w sklepach duży wybór galaretek, więc będziemy cudować
robiła któraś coś z tymi amarantowymi, szafirowymi, i innymi wściekłymi kolorami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:00
efcia, moremi, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Tak Duzo pic, pic i jeszcze raz pic .WOdy a nie gazowek
No właśnie - tłumaczyli mi, że to ma być woda - żadne napoje, soki, herbata itd. To sobie mogę pić osobno, a oprócz tego min 2 litry czystej wody niegzaowanej.iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:makowiec
mech leśny
pierniki
ciastka
tort ala sernik na zimno
duży wybór galaretek
znajdź niepasujący element
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:00
iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a ja standardowo
makowiec
mech leśny
pierniki
ciastka (jak się uda)
Mąż tort ala sernik na zimno
trafiliśmy w sklepach duży wybór galaretek, więc będziemy cudować
robiła któraś coś z tymi amarantowymi, szafirowymi, i innymi wściekłymi kolorami?
Co to jest mech leśny? Chyba, że szamiesz rzeczywiście mech leśny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:00
iwcia77, Reni, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość