X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja nie czytam Wyborczej, dla mnie ta gazeta straciła resztki obiektywizmu jakieś 5 lat temu :-(
    to i tak byłaś cierpliwa...:)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie, dlaczego zadna z Was nie wspomniala o takim rozwiazaniu do kapieli :

http://www.bebeluga.com/baignoires-bebe/1098-transat-de-bain-angelcare-bleu?codesf=165944146&gclid=CO2cltDdzskCFasEwwodejMLLw

Higieniczne, bezpieczne

A na wyjazd, takie cos :

http://www.cupcakebabies.eu/index.php?id_product=31&controller=product&id_lang=2

Simba, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na spotkanie, bede wieczorem.
    Kiedy ten moj urlop ja sie pytam ?????!!!!!

moremi, Simba, iwcia77, paszczakin, efcia, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja do końca ciąży jeździłam z zapietymi pasami. Mam też adapter do pasów.
    Za dużo widziałam, żeby jechać bez pasów.
    Tak mnie zastanawia czy pozostałe osoby w samochodzie z Bozią też miały niezapiete pasy?

Najgorsze, z czym miałam do czynienia, to facet, który miał pękniętą czaszkę, obojczyk i jeszcze kilka kości po tym jak "strzeliła" w niego żona, która nie była przypieta. Żona nie przeżyła. Podobnie jak ich dziecko przewożone na rękach. Jechali ostrożnie, a uderzył w ich samochód autobus, który wpadł w poslizg. W pasach i foteliku powinno skończyc się na siniakach.
    jechaliśmy w dwójkę - ani ja ani on nie mieliśmy zapiętych pasów - auto do kasacji....przytaczam Wam prawdziwy komentarz policjanta...tak więc to różnie bywa...bo w tym przypadku, w pasach - bylibyśmy połamani na maksa i nie wiedzieć co jeszcze....
    ja pasy raczej zapinam...chyba, że jadę do okolicznego Lidla..;) czy innego Tesco - to na te 100 metrów nie zapinam....
    wtedy - w tym wypadku wyjechaliśmy w nocy od mojej przyjaciółki - zrobiła się w sekundzie śnieżyca, do wypadku doszło chwilę po wyjechaniu od niej...zagadani byliśmy i bez pasów...jazda jakieś 60 km/h

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to i tak byłaś cierpliwa...:)

Michnik, Czuchnowski i Wroński mogą jak dla mnie z dr Ewą do Kanady lecieć ;-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ale cze, cze Iwcia- to znaczy co, potem huggisa suszysz i raz jeszcze? ;) ;)
    pisalam juz ze to wloski patent :D

ivf-ivf, efcia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Zastanawiam sie, dlaczego zadna z Was nie wspomniala o takim rozwiazaniu do kapieli :

http://www.bebeluga.com/baignoires-bebe/1098-transat-de-bain-angelcare-bleu?codesf=165944146&gclid=CO2cltDdzskCFasEwwodejMLLw

Higieniczne, bezpieczne

A na wyjazd, takie cos :

http://www.cupcakebabies.eu/index.php?id_product=31&controller=product&id_lang=2
    na wyjazd, zamiast wydawać tyle euro - to wystarczy zabrać maleńki basenik dmuchany...

ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Proszę Pani, proszę o wpisanie badań prenatalnych 12.01.2016 (będą emocje)
    w 1 urodziny Ivutka <3 !

Bozia3, Sabina, moremi, ComeToMeBaby, Jastra, paszczakin, Magdala, satori, efcia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematów świątecznych.
    Rozochocona mam chrapkę na pierniczki. Jak upiekę w niedzieje będzie git?
    I od razu pytanie, a z jakiego przepisu mam je zrobić? :)
    Od razu dziękuję się paniom za odpowiedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:15

moremi, iwcia77, kapturnica, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tylko w wiadrze. To znaczy raz był myty w zlewie :-D
    Nie da się puścić. Ta opcja jest przeznaczona dla dzieci siedzących. Dla małych niewskazana.
    Widzisz - u nas gąbka nie jest polecana z uwagi na fakt, że zbierają się bakterie i coś tam, coś tam. A w wanience też raczej nie puscisz dziecka. To jest porównywalne - w wanience i wiadrze musisz trzymać dziecko. W wanience masz więcej miejsca, ale też więcej wody idzie i więcej miejsca zajmuje sprzęt. Mi pomaga we wszystkim mąż i on lubi to mycie w wiadrze. Ale sama też daję sobie radę. Wiaderko mogę sama przenosić, a przypuszczam, że wanienki bym nie przeniosła. Dzisiaj ledwo sobie z wózkiem poradziłam.
    Gąbki suszyć porządnie i wyprać raz na jakiś czas na 40 stopni w pralce. Poza tym kosztuje parę złotych i można ją często wymieniać. A kręgosłup odpoczywa, i matki, i dziecka. I rilaks jest też dla obojga.

paszczakin, efcia, Magda*, Mimbla lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Higieniczne, bezpieczne

A na wyjazd, takie cos :

1. Niewskazane szczególnie dla chłopców. I tak musisz na to dawać ręczniki lub pieluchy, co sprawia, ze dziecko może zjechać.
    2. Tylko dla siedzących. Widziałaś jakie drogie są te pompowane wanienki?

ivf-ivf, Magda* lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jechaliśmy w dwójkę - ani ja ani on nie mieliśmy zapiętych pasów - auto do kasacji....przytaczam Wam prawdziwy komentarz policjanta...tak więc to różnie bywa...bo w tym przypadku, w pasach - bylibyśmy połamani na maksa i nie wiedzieć co jeszcze....
    ja pasy raczej zapinam...chyba, że jadę do okolicznego Lidla..;) czy innego Tesco - to na te 100 metrów nie zapinam....
    wtedy - w tym wypadku wyjechaliśmy w nocy od mojej przyjaciółki - zrobiła się w sekundzie śnieżyca, do wypadku doszło chwilę po wyjechaniu od niej...zagadani byliśmy i bez pasów...jazda jakieś 60 km/h
    Policjant policjantem. Ekspertem nie jest.
    Moi znajomi - biegli z zakresu ruchu drogowego zapinają pasy, więc się na nich wzoruje. Ale każdy sam podejmuje decyzje - czy to w zakresie fotelika, pasów, czy kapania w gąbce ;-)

iwcia77, Sabina, gretka, Bozia3, Dziobak, macduska, ComeToMeBaby, satori, efcia, ania.g, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Higieniczne, bezpieczne

A na wyjazd, takie cos :

Fajny ten pierwszy i niedrogi.
    Mnie polozna nauczyla kapac, tak ze przed kapiela owijalam pieluszka, zeby wlozenie do wody nie bylo szokiem i zeby sie dupka po dnie nie slizgali. Jedna reka pod glowa i przytrzymujaca ramie, druga reka myje.

ivf-ivf, Sabina, iwcia77, Bozia3, moremi, ComeToMeBaby, satori, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wracając do tematów świątecznych.
    Rozochocona mam chrapkę na pierniczki. Jak upiekę w niedzieje będzie git?
    I od razu pytanie, a z jakiego przepisu mam je zrobić? :)
    Od razu dziękuję się paniom za odpowiedzi :)
    Ja robię te pierniczki. Można je zrobić tuz przed świętami i długo wytrzymują. Jedynie lukier robię z soku z cytryny i cukru, a w witrazyki się nie bawię.

ivf-ivf, iwcia77, Sabina, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dzien dobry :)
    Gnat do roboty, bede was podczytywac :)
    Milego dnia baby !! :)
    Do tego miałam się odnieść. Asiula, co za gnat zabieraszdo roboty? ;-)

iwcia77, ComeToMeBaby, satori, efcia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja mam od 23 grudnia do 6 stycznia WOLNE. :-)
    ja tak samo :)

i chociaż po pogodzie nie widać że Boże Narodzenie się zbliża to po ilości ludzi w sklepach i owszem, no kopiaste wózki ludzie do kas pchają a niektórzy nawet po dwa! o.O mnie to zawsze zastanawia kto to wszystko zje?

moremi, macduska, ComeToMeBaby, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Fajny ten pierwszy i niedrogi.
    Mnie polozna nauczyla kapac, tak ze przed kapiela owijalam pieluszka, zeby wlozenie do wody nie bylo szokiem i zeby sie dupka po dnie nie slizgali. Jedna reka pod glowa i przytrzymujaca ramie, druga reka myje.

Miałam podobną wkładkę do wanienki, ale tym razem kupię wiadro, bo jak by nie było, wanienka trochę miejsca zajmuje, a używasz ją 10 minut dziennie.

moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz już wiem kto jest belfrem na forum ;-)

pierwiastka, Bozia3, macduska lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no...:) to ja wolę ugotować barszcz, upiec kilka ciast, ubrać dla dzieci choinkę i cieszyc się świętami na miejscu...:)
    Poczekaj, ja fotkje spod palmy wyślę. Bez barszczu, ale pewnie z jakimś fajnym zarelkiem ;-)

moremi, iwcia77, efcia, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    To ja teraz już wiem kto jest belfrem na forum ;-)
    robota jak robota, pracujące weekendy mnie wykańczają ale za to święta czy wakacje to już insza inszość albo taki dzień jak dziś kiedy rano odbierasz maila ze zajęcia odwołane, no od razu kawa smakuje lepiej :D

moremi, macduska, efcia lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
‹‹ 12577 12578 12579 12580 12581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ