X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide barszcz gotować zanim całe czerwone wytrawne wyparuje ;)
    do później!

iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Poczekaj, ja fotkje spod palmy wyślę. Bez barszczu, ale pewnie z jakimś fajnym zarelkiem ;-)

Dziobak, a na długo lecisz?

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Fajny ten pierwszy i niedrogi.
    Mnie polozna nauczyla kapac, tak ze przed kapiela owijalam pieluszka, zeby wlozenie do wody nie bylo szokiem i zeby sie dupka po dnie nie slizgali. Jedna reka pod glowa i przytrzymujaca ramie, druga reka myje.
    My tak w zlewie myliśmy :-)

Simba, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    To ja teraz już wiem kto jest belfrem na forum ;-)
    a Ty może bys nam pokazała się już trochę?? chyba, że była fotka, a ja się nie załapałam...:)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Poczekaj, ja fotkje spod palmy wyślę. Bez barszczu, ale pewnie z jakimś fajnym zarelkiem ;-)
    nie ruszy mnie...chyba, że zrobiona w okresie od lutego do listopada..:)
    każdy na szczęście spędza święta jak lubi...:) bo roboty - to widzę, że w każdym wariancie podobnie..:)

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    robota jak robota, pracujące weekendy mnie wykańczają ale za to święta czy wakacje to już insza inszość albo taki dzień jak dziś kiedy rano odbierasz maila ze zajęcia odwołane, no od razu kawa smakuje lepiej :D

No ja tak tylko wydedukowalam po dniach wolnych :-)

pierwiastka lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no tak..ja nie mówię o plastiku z supermarketu - mam maxi cosi, ale nie uważam, żebym jakoś świrowała...na autostradzie z dzieckiem nie pędzę, bo jakby co - to mi żaden fotelik nie pomoże...a jestem chyba jeszcze bardziej ch... nie matka...bo też jeżdżę z nim z tyłu i jeśli śpi to ok...natomiast 12 godzin w samochodzie zapiętym w jednej pozycji w foteliku - nawet z przerwami po drodze - to lekkie barbarzyństwo - dlatego wypinam go zupełnie z fotelika i jakiś czas jedzie u mnie na kolanach - luźno siedząc...
    Oj, mylisz się, że nie pomoże. Przy ostrzejszym hamowaniu dzieciak siedzący przodem ma na bank uszkodzone kręgi szyjne, ten co siedzi tylem wpadnie tylko miękko w zagłówek fotelika.
    I nie ma to znaczenia, że wy jezdzicie ostrożnie, bo niestety debili na drogach nie brakuje.
    A dziecko nauczone jeździć tylem nie będzie narzekalo na złe widoki - ono nie ma innej perspektywy jazdy.
    Czytałaś mój post o zerowej śmiertelności na drogach w No? W tym roku nie zginęło zadne dziecko. Ale one siedzą tylem i kultura jazdy jest zupełnie inna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:55

Sabina, moremi, paszczakin, Simba, ComeToMeBaby, kapturnica, iwcia77, satori, efcia lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No ja tak tylko wydedukowalam po dniach wolnych :-)
    no ja mam w sumie 20.12-12.01 wolne ale nie chciałam drażnić nikogo niepotrzebnie, stresów ci u nas dość ;)

i mnie typowym belfrem też nazwać nie można więc wiesz, incognito zachowane ;D

Sabina, moremi, Simba, iwcia77, satori, efcia lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a Ty może bys nam pokazała się już trochę?? chyba, że była fotka, a ja się nie załapałam...:)

Nie było fotek, może się kiedyś pokaże :-) muszę poczuć więź jak to Kometa mówi ;-)

Bozia3, moremi, paszczakin, ComeToMeBaby, iwcia77, satori, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Ja też, to juz chyba automatycznie zaprogramowane-tu zdarzyło mi sie- bo przy obecnym mieszkaniu mamy garazy z brama otwierana ręcznie i raz wysiadlam, otworzylam,wsiadlam, zapięłam pasy i wjechalam (pewnie ze 3 m)
    sama sie potem z tego smialam- bo wjezdzam do garazu b.powoli bo mam doslownie 10-15 cm odleglosci brama-lusterko.

a Wacia- jak tam troche lepsza sytuacja ogolna i zdrowotna?

Teraz Młody ma dla odmiany biegunkę.
    Do poradni gastroenterologicznej nie mogę się dodzwonić. Wybieram się tam osobiscie w piatek.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja robię te pierniczki. Można je zrobić tuz przed świętami i długo wytrzymują. Jedynie lukier robię z soku z cytryny i cukru, a w witrazyki się nie bawię.
    Już wydrukowane :)
    Wielkie dzięki :) niech Ci Bozia wynagrodzi w dziewuszce zdrowej i z lokami :)

ivf-ivf, Bozia3, moremi, iwcia77, satori, efcia, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dziobak, a na długo lecisz?
    Na tydzien jeno.

ivf-ivf, iwcia77, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

i mnie typowym belfrem też nazwać nie można więc wiesz, incognito zachowane ;D

Ze mnie też średni typowy belfer.

Dzisiaj na przykład min.przez trzy godziny kleiłam chińskie kapelusze. Moja praca mnie nie oszczędza. :-)

moremi, Dziobak, Bozia3, paszczakin, Simba, kapturnica, ComeToMeBaby, pierwiastka, iwcia77, satori, efcia, Sabina, BISCA, Mimbla, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nie było fotek, może się kiedyś pokaże :-) muszę poczuć więź jak to Kometa mówi ;-)

Jeszcze nie poczułas? Nic a nic? No jak to tak? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:05

moremi, gretka, ivf-ivf, paszczakin, Simba, kapturnica, ComeToMeBaby, pierwiastka, satori, efcia, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Już wydrukowane :)
    Wielkie dzięki :) niech Ci Bozia wynagrodzi w dziewuszce zdrowej i z lokami :)
    I duuuuzo ich wychodzi :-)
    A dziewczynkę z chęcią też przyjme :-)

Bozia3, paszczakin, macduska, kapturnica, ComeToMeBaby, satori, efcia, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ze mnie też średni typowy belfer.

Dzisiaj na przykład min.przez trzy godziny kleiłam chińskie kapelusze. Moja praca mnie nie oszczędza. :-)
    A jaka jest definicja typowego belfra? Chodzi z kreda w kieszeni, nieustannie wszystkich poucza/ poprawia? ;)
    Ja mam belfrowski nawyk - robie wyklady na kazdy mozliwy temat, ktory sie przytrafi w rozmowie ;). Oczywiscie, jesli mam o tym pojecie :D Ale moi akurat to lubia.

Bozia3, macduska, kapturnica, efcia, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzbry

ja odkąd pasy uratowały mi życie (a z tyłu nigdy nie zapinałam i wtedy był pierwszy raz) zapinam je zawsze. Odruchowo!
    Mało tego pies też jeździ w szelkach i w zapiętych pasach

Dziobak, gretka, moremi, paszczakin, Simba, kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, efcia, Sabina, BISCA, beates, Mimbla, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Zastanawiam sie, dlaczego zadna z Was nie wspomniala o takim rozwiazaniu do kapieli :

http://www.bebeluga.com/baignoires-bebe/1098-transat-de-bain-angelcare-bleu?codesf=165944146&gclid=CO2cltDdzskCFasEwwodejMLLw

Higieniczne, bezpieczne

A na wyjazd, takie cos :

http://www.cupcakebabies.eu/index.php?id_product=31&controller=product&id_lang=2

ja mam podobne rozwiazania juz przetestowane

takie cos wkladane do wanienki- nie da sie w tym podwozia dzieciecego umyc, teraz jak na to raz adama wsadzilam to usiadl w 3 sekundy i juz w ogole nie widze mozliwosci umycia tylka.
    Na podroz mam to. Jak Adam lezal w wannie bylo ok (i tak gabke wkladalam ;) ), teraz nie wiem, czy utrzyma go siedzacego.. Sie zobaczy za 4 dni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:10

kapturnica, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Paszczak, wypierz gabke w pralce, jesli sie boisz bakterii.
    U nas nic nas nie zaatakowalo przez caly czas uzywania gabki ( 9 miesiecy ), a mam dziecko mega alergicznie skornie. Troche przesadzone sa chyba te bakteryjne historie, jesli dbasz o gabke wlasciwie, to raczej dziecka nie zjedza. No chyba, ze trzymasz ja mokra caly czas ... ;)

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeszcze nie poczułas? Nic a nic? No jak to tak? :-)

Poczułam, zwłaszcza z Tobą :-) Wy tu macie psycho-fankę to mam dylemat ;-) a tak na poważnie to prędzej niż poźniej zdjęcia będą.

kapturnica, moremi, Simba, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, satori, iwcia77, efcia, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 12578 12579 12580 12581 12582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ