X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Dzisiaj wagaruje. Nie poszłam do pracy. Boli mnie brzuch z prawej strony. Nie jest on ciągły. Trwa tylko moment i przechodzi. Po jakimś czasie znowu wraca. Co to moze być ?

Może więzadła macicy się rozciągają. Oprócz tego nie masz żadnych innych objawów?

anna maria, beates, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• *aga* Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Kolejny zachęcający dzień do działań :-)...tylko gdzie się mój power podział ;-)
    Kończę drugą kawe....a oczy mówią , że jeszcze mało...

Kapta Ty masz nie daleko chyba do mnie...pakuj małego i przysyłaj na zieloną szkołę... przypomnę sobie co w pieluchach piszczy ;-)
    Akwarium nie mam ale ale jakiś wygaszacz z kosmosem czy rybkami się zorganizuje :-)

malgos741, pierwiastka, anna maria, kapturnica, moremi, macduska, Mimbla, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • beates Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Może więzadła macicy się rozciągają. Oprócz tego nie masz żadnych innych objawów?

Nie, w sumie to nie. Kręgosłup mnie boli , ale to mam od samego początku

macduska lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52a097cae732.jpg

i proces produkcji, robie dość często bo nie potrzeba wałkować ciasta :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/866ef982c36a.jpg

jaaa, biore! jeszcze nie doczytalam wczorajszego dnia, ale jak dziewczyny nie poprosily o przepis, to ja poprosze!

Sabina, Jastra, pierwiastka, moremi, Mimbla, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczu, już wpisane :)

łącznie z dodatkowymi przepisami na farsz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:21

iwcia77, efcia, paszczakin lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Do pierwiastki masz najblizej :-) .Ja ma do paszczy albo simby :-) one tez dobrze gotuja ,ale zawsze chcialam do Bozi :-)

Anna maria, na swieta to do Simby, bo u nas bylabys nieco samotna, my w GD ;)

Ale juz na sylwka to bedzie pelna chata- dla Helki 3 partnerow do tanca, co prawda tylko jeden chodzi, drugi raczkuje, a trzeci ino pelza, ale jakos to bedzie!

Jastra, Sabina, Simba, malgos741, moremi, Mimbla, Bozia3, ComeToMeBaby, iwcia77, caffe, efcia, gretka lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapraszam ale po świętach, w święta odwiedzamy obie mamusie więc chatę zamykam na cztery spusty i gupio by było jak byście tylko klamkę pocałowały ;D

malgos741, Bozia3, iwcia77, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tak, karmie piersią.
    Połóg miałam normalny. Już było lekkie brudzenie, a wczoraj zaczęły mi się bóle miesiączkowe i od rana normalna @
    Kochana, ja mysle, ze to jeszcze polog, a bole miesiaczkowe, bo pewnie nadal macica sie obkurcza. Ja calkiem dlugo krwawilam, plamilam etc.

Sabina, moremi, Bozia3, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dzisiaj ? Wszystkie te pierniki pieką ? :)

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Moremi dostałam przesyłkę!

Wariatko :-D

bardzo, bardzo dziękuję. Przyznam się, że się popłakałam i mojemu mężowi też się łza zakręciła.
    Piękne, cudne.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/013c52704595.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e425b1c14b2a.jpg

i ten smok do kompletu
    A gdzie drugi dla drugiego twixa? :D

pierwiastka, Sabina, BISCA, moremi, Bozia3, ComeToMeBaby, iwcia77, Reni, caffe, efcia, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Ja byłam u dentysty... mam pół szczęki znieczuloną ;) nawet pół języka..

Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • beates Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ja byłam u dentysty... mam pół szczęki znieczuloną ;) nawet pół języka..

Aaaa, to rozumiem ze nie mozesz mówić

malgos741, macduska, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę jednak trochę popracować. Siedzenie w domu mi nie słuzy- ciągle coś jem

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A gdzie drugi dla drugiego twixa? :D
    Jeszcze wczoraj miał na sobie Ignacy. Przecież brudnego nie wyśle ;-)

Sabina, BISCA, Bozia3, ComeToMeBaby, iwcia77, Reni, Simba, efcia, ania.g, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Dzień dobry wszystkim,
    Kaptuś, Kochana, nie jesteś żadną wujową matką. Jak mówiła Anna, każda z nas miała kryzys, kiedy stwierdzała, że jest już tak zmęczona, niedospana, niedokąpana, niedorelaksowana, niezaspokojona towarzysko, nie ma ani chwili tylko dla siebie, nie wiedząca dlaczego dziecko nie śpi (bo przecież są dzieci które z opowiadań innym matek śpią jak anioły a w dzień się tylko uśmiechają). I słysząc te wszystkie achy i ochy wynikające z macierzyństwa, zastanawiamy się czy z nami jest wszystko ok. TO NORMALNE I WIĘKSZOŚĆ Z NAS TAK MIAŁO <3

A ze mnie jest wujowa kucharka! Wczoraj piekłam piernik, 75 minut, jak w przepisie. Zostało koło 15 minut pieczenia, kiedy Igor zasnął, a ja sobie pod kocykiem "oglądałam" coś w TV. Taaaaa
    Obudziłam się ponad godzinę później! 2dziura.gif Brawo ja!
    Otwieram piekarnik - dymek, piernik spalony, w domu smród. 0dash2.gif
    I tyle z moich świątecznych planów piernikowych...
    I tak myślę, że Kapta jest bardzo dzielna. Ja bym się załamała pierwszego dnia sama.

Jastra, jestes gorsza niż Iwcia :-D

kapturnica, Sabina, iwcia77, efcia, Jastra lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie <3 Mam chyba od wczoraj gorsza kondyche i fizyczna i intelektualną.Niestety świadomość ,że muszę liczyc tylko na siebie dobija i sie mi troche ulewa co jakiś czas.Popłakałam sobie troche i nie mając wyjścia pcham ten wózek dalej.
    Powiem tylko tyle, że fajnie jest mieszkac samemu ale dziewczyny te co mieszkają z rodzicami itp macie zawsze wsparcie najbliższych na miejscu.Mimo kłótni i docinek z ich strony wiecie ,że Wam moga w każdej chwili pomóc bo sa za ściana...Mi tego brakuje, nawet bardzo.W dodatku za oknem szaro , buro i ponuro :-/

malgos741, Sabina, Bozia3, ComeToMeBaby, iwcia77, Alis, efcia, ania.g, beates, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    A i mysle ze napewno wiekszosc matek ma takie kryzysowe jazdy z dzieciakami tylko poprostu sie nie przyznaja ,tak mysle i juz .
    ja się przyznaję, że mam często - ale u mnie to chwila, godzina...na pewno nie kilka tygodni ciągiem....ale są takie momenty, że marzę o samotnym życiu....na szczęście to tylko chwile...

iwcia77, Alis, efcia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:

Ja dopiero wstałam po porannej drzemce. Pora iść do pracy!

Sabina, iwcia77, efcia, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I tak myślę, że Kapta jest bardzo dzielna. Ja bym się załamała pierwszego dnia sama.

Jastra, jestes gorsza niż Iwcia :-D
    musiałabyś żyć...:) mnie mój szanowny małżonek definitywnie opuścił w mikołaja, kiedy dziecko miało 4 miesiące - bo tygodniach wyprowadzek i wprowadzek ...zostałam samiuteńka z dzieckiem na 10 kolejnych lat...:) od tego się nie wariuje - po prostu jest bardzo ciężko....

ivf-ivf, moremi, Magda*, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, Simba, caffe, efcia, Jastra, paszczakin, Magdala, gretka, Dziobak, Mimbla, beates, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie <3 Mam chyba od wczoraj gorsza kondyche i fizyczna i intelektualną.Niestety świadomość ,że muszę liczyc tylko na siebie dobija i sie mi troche ulewa co jakiś czas.Popłakałam sobie troche i nie mając wyjścia pcham ten wózek dalej.
    Powiem tylko tyle, że fajnie jest mieszkac samemu ale dziewczyny te co mieszkają z rodzicami itp macie zawsze wsparcie najbliższych na miejscu.Mimo kłótni i docinek z ich strony wiecie ,że Wam moga w każdej chwili pomóc bo sa za ściana...Mi tego brakuje, nawet bardzo.W dodatku za oknem szaro , buro i ponuro :-/
    poczekaj do wiosny.....zrobi sie pięknie, mały będzie mniej absorbujący, pójdziecie sobie na fajny spacer...tylko teraz trzeba przetrwać...

kapturnica, iwcia77, efcia, paszczakin lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12591 12592 12593 12594 12595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ