35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Dobra drugi tort poszedl sie jebac ,dlaczego? ciasto mi nie wyroslo ? Podajcie Jakis dobry sprawdzony przepis na wysoki biszkopt do tortu .Sprawa pilna
anna maria, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Nerwica
dobry psycholog i kochający mąż potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:19
anna maria, iwcia77, beates, Magda*, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi z tego przepisu wychodzi. Miksuje wszystko tylko mąkę delikatnie dodaje na końcu i pieke ok35 minut na 180 stopni
Składniki:
6 dużych jajek
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka waniliowego ekstraktu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ale Wacia tu ekspertemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:30
iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Historia rodem z Waci
poszlam dzisiaj do fryzjera przesiedziane 3godz, nasluchalam się histori - jak to u fryzjera- kto z kim i dlaczego, ale nie o to chodzi
ubieram sie do wyjścia, a ze wietrznie na dworze, wiec ubralam kaptur od bluzy (bo kurtka bez kaptura)
no i o malo nie spalilam sie ze wstydu
z kaptura wyleciala - na sam srodek salonu, moja zaginiona skarpetka (juz myslalam ze ja pralka pożarła, ale nie, skubana ukryla sie w trakcie prania w kapturze)
fryzjerka, jak i inne panie chyba udaly ze tego nie widzialy, a ja tylko odpowiedzialam - o znalazla sieu kosmetyczki po woskowaniu zapomnialam ich ubrac ..co zreszta ciagle sie zdarza..i na dupie mialam fizelinowe jednorazowki a ne wiem jakim cudem moje lezaly na srodku korytarza ...kosmetyczka mi je podala z usmiechem pytajac czy to moje ?
peppapig, macduska, ania.g, moremi, caffe, ComeToMeBaby, beates, Sabina, Reni, efcia, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:Mi z tego przepisu wychodzi. Miksuje wszystko tylko mąkę delikatnie dodaje na końcu i pieke ok35 minut na 180 stopni
Składniki:
6 dużych jajek
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka waniliowego ekstraktu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ale Wacia tu ekspertem
A nie, nie. Pisałam kiedyś, że mi biszkopty wychodza fanaberyjnie: albo wielkie i puszyste albo podobne do wycieraczki- cienkie i gumowate.
Z biszkoptami to nie do mnie.
Moja rada jest taka, ze ostatecznie takie płaskie też moga być uzyte o ile nie ma zakalca. Trzeba porzadnie nasączyć i ujdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:41
iwcia77, moremi, efcia lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Jal na zlosc wszystkie co dobrze pieka spia
iwcia77, Aasiula, paszczakin, macduska, efcia, BISCA, Natka_79 lubią tę wiadomość
-
ja to sie nawet nie odzywam ale musze niesmialo napisac, ze robilam biszkopt kilka razy..zawsze wyszedl..z jednego to nawet torta se zrobilam na moje chyba 34 urodziny...takze wiecie taka kulawa to do konca nie jestem
moremi, Dziobak, peppapig, Magda*, paszczakin, macduska, efcia, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość
-
super te wszystkie przepisy, smaczne i tak dalej, ślinka cieknie
a wiecie że to głównie cukier i mąka? czyli wielkie gówno dla organizmu i dla jajników też.....dobre dla nastolatek ale nie dla nas
tak sobie tylko rozmyślam chociaż tutaj myślenie nie jest w cenie
hehe
czy powinnam dodac serduszko, przepis lub dobre i bardzo życzliwe zyczenia dla kogoś?
jesli tak to postaram sie poprawić
w końcu po co cos chyba one są ?krycha.stara lubi tę wiadomość