X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Miłego dnia :-)
    I pamiętajcie, żeby nie skalać się dzisiaj myśleniem ;-)

ivf-ivf, Sabina, paszczakin, anna maria, gretka, dorbie, macduska, krycha.stara, ComeToMeBaby, efcia, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Myślałam, ze będe pierwsza a tu jednak Moremi mnie ubiegła :)
    Miłego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 07:25

Sabina, anna maria, krycha.stara, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Ciemno i zimno ide dalej spac :)

Sabina, anna maria, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie właśnie pomyślałam, ze jeślk wszystko pójdzie zgodnie z planem to za tydzień o tej porze będe juz w Polsce.
    Coraz blizej święta ....

Aasiula, Sabina, Magda*, paszczakin, anna maria, macduska, ComeToMeBaby, efcia, moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry !!!
    Pepcia chyba cos jednak na rzeczy wczoraj było bo Maks mi zasnął dopiero koło 23 o.O a przewaznie najpóźniej chodzi kolo 8mej .No ale za to spał do przed8mej.Więc nie wiem co lepsze ;)
    Świeta hmm Ciesze się ale na sama myśl ile roboty mnie/nas czeka by przygotowac chrzciny jeży mi się włos na głowie.Jeszcze tydzień i mój zjedzie na 2tygodnie.Czekam z utęsknieniem.Widzisz Sabcia Tobie się dłuży kilka dni , a wiesz jak mi kilka tygodni ???
    Miłego! :)

Sabina, Magda*, anna maria, beates, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien bry !!!
    Pepcia chyba cos jednak na rzeczy wczoraj było bo Maks mi zasnął dopiero koło 23 o.O a przewaznie najpóźniej chodzi kolo 8mej .No ale za to spał do przed8mej.Więc nie wiem co lepsze ;)
    Świeta hmm Ciesze się ale na sama myśl ile roboty mnie/nas czeka by przygotowac chrzciny jeży mi się włos na głowie.Jeszcze tydzień i mój zjedzie na 2tygodnie.Czekam z utęsknieniem.Widzisz Sabcia Tobie się dłuży kilka dni , a wiesz jak mi kilka tygodni ???
    Miłego! :)
    Mi się dluzy bo jestem chora. I lozko mnie ciągnie. A tu nie ma ze boli, musiałam.wstać. Ściskam Cię mocno <3
    I nie.mów, ze się z dziewczynami nie umowilas?! :O niech Ci tylko nasze kucharki po jednej rzeczy naszykuja i masz.przyjęcie , ze się królowa angielska nie powstydzi ;)

Witam
    U mnie do niczego. Rozlozylo mnie chorobsko na łopatki :/

kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam napisać ze nasze Mikołajek z foruma prześliczne :) każdy jeden :) razem je robilyscie czy jak ? ;)

kapturnica, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry chu... z pogoda bede robic tort :-) Iwcia dzieki za przepis .Milego dnia

kapturnica, Sabina, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dobra drugi tort poszedl sie jebac ,dlaczego? ciasto mi nie wyroslo ? Podajcie Jakis dobry sprawdzony przepis na wysoki biszkopt do tortu .Sprawa pilna
    najprostszy biszkopt to 3, 2, 1 :)
    1 jajko, 2 dag cukru, 3 dag mąki krupczatki i zwiększasz ilość zależnie od tortownicy
    na 6 jajek dajesz łyżkę octu i łyżeczkę proszku do pieczenia, na mniejszą ilośc jaj zmniejszasz proporcjonalnie

białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję cukier (najlepiej puder) i po jednym żółtku, na koniec mąkę, proszek i ocet i mieszam na małych obrotach

na spód formy kładę papier, boki smaruje oliwą i obsypuję drobną bułką lub mąką, piekę ok 35 min w 180 stopniach, po tym czasie sprawdzam patyczkiem dla pewności

biszkopt wychodzi puszysty, jeśli chcesz bardziej zwięzły dodaj płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej na 1 jajko

macduska, anna maria, beates, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, u mnie pogoda nawet słoneczna, ciekawe tylko jak długo

miłego baby!

beates, efcia lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry u mnie szaro buro i pada.
    Kapcia wczoraj oba nasze chłopaki dały czadu ale teraz się obudziliśmy. Może dzisiaj będzie lepiej. Mój mąż się źle czuł i spał na kanapie a ja z Kajtkiem w łóżku. No i 9! Tadam :-)
    Dobrego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 08:58

kapturnica, anna maria, beates, Bozia3, Sabina, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/78239859504063202928.jpg

peppapig, anna maria, beates, ania.g, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz co za niespodzianka,przebrałam Kajtka po nocy,ciumknął cyca i usypia! Tzn że mogę iść spać? Wow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:02

dorbie, beates, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w świętach najbardziej cieszy to , ze znów będe mogła wszystkich zobaczyć. Wszystkich swoich najblizszych , rodzinę i przyjaciół. Ja lubie Holandię, nie jest mi tu źle, ale bardzo brakuje mi niektórych osób. Owszem , są telefony, jest skype ale to jednak nie to samo co kontakt w realu.
    W Pl zawsze mamy napięty grafik: duzo spotkań,duzo bieganiny i duzo spraw do załatwienia. Często po tym wszystkim jestem juz zmęczona i z przyjemnością wracam do swojego nudnego zycia w Nl. Ale i tak : lubię to !!!

dorbie, macduska, gretka, ania.g, peppapig, Bozia3, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, moremi, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas leje od nocy.
    Noc mieliśmy niefajna, bo pies jeczal ok 3-4, aż mąż z nim wyszedł na dwór, pies zrobił 3 kupy! Ciekawe co zezarl podczas swojej ucieczki wczorajszej.
    Mały w nocy obudził się tez ok tej 3-4 i był jakiś niespokojny, że karmiłam go ponad godzinę, teraz spi jeszcze, a moje cycki wołają o karmienie. W nocy spi po 4-4,5 godziny.

peppapig, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek by się chciał udzielać, ynteligencjom błysnąć a tu lipa. Czasu brak.

Wczoraj chcieliśmy kilka srok za ogon złapać i nie do końca nam się udało.

Bylismy 100 km od domu u lwkarza z Młodym, lekarz teoretycznie miał być do 18 o czym upewniałam się telefonicznie kilka razy. Przychodzimy o 17,10- tak jak nam kazali, a tu doktora ni śladu ni popiołu!

Dore w tym to, że juz jestesmy zapisani na przyszły czwartek i tak w miarę szybko.

Dotarłam do domu gdzieś po 23.
    Po drodze zaatanawialiśmy się z Waciakiem gdzie jeździlismy w tym tygodniu i wyszło, ze tylko w poniedziałek nigdzie. Codziennie od 50 do 200 km.

Wykańczaja mnie te podróże. Po całym tygodniu nawet nie mam siły za duźo mysleć (Morka! :-) ). Za to mam plan wypróbowania biszkopta z przepisów dziewczyn. Będzie gluten i duuużo cukru. Łaaaaahaha!!!!!

U mnie pada deszcz, szumi i usypia.

Życzę Wam miłego dnia i chyba zaraz kropnę się z powrotem do łóżka.

A jeszcze parę słitasnych serduszek <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:17

kapturnica, beates, peppapig, gretka, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, moremi, BISCA, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia nie będe gorsza Muah <3 <3 <3

macduska, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates to są właśnie te złe strony emigracji :/ tęsknota za tymi co zostali głównie...
    Ja mam całą najbliższą rodzinę gdzieś i to daleko rozsiani po świecie. Trudno im tu a mi do nich.
    Kapcia a my po chrzcinach zaprosiłam tylko rodziców mojego,rodzeństwo i chrzestnych. Zamówiłam pieczoną świnkę i swojskie ciasto. Zrobiłam sama tylko rosół. Było 10 osób i parę dzieci.Wyszło mnie 300zł za obiad a mięsa zostało na dwa dni jeszcze. Polecam. Teraz u nas szykuje se sylwester bo mamy miejsce by pomieścić znajomych ok 12 dorosłych i 12 dzieci :-)więc znowu tak zamowimy. Zrobimy tylko barszcz do tego i sałatki.

beates, Jastra, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Dobie miałam słówko napisać. Trzymajcie się dzielnie :-) <3 a psina jak moja jak się wyrwie...

efcia, dorbie lubią tę wiadomość

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wiedźmy :)

Czy ktoś się o mnie choć trochę martwił ? ;)

Jestem , żyję i chyba powoli wracam do normalnego trybu życia .
    W końcu będzie mniej pracy , bo ostatnio działałam juz chyba siła rozpędu
    Od poniedziałku do czwartku od 5 do 20 , a wstać musiałam o 3:15 żeby dojechać
    Wracałam ok 21 , szybka kąpiel i spanie , w piątki od 5 do 17 , a w sobotę od 5 do 13 , i zostawał tylko trochę soboty i niedziela wiec spałam ile się dało .
    Dziś w końcu wolne i zaraz jadę na zakupy trochę tych Juroków ciężko zarobionych wydać :)

Poproszę o jakieś streszczenie , bo nie mam siły nic doczytać
    A i obiecuje poprawę , jeśli tylko zacznę w normalnych godzinach pracować :)

macduska, gretka, beates, peppapig, krycha.stara, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, Magdala, moremi, gosia7122, BISCA, malgos741, Mega, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 12616 12617 12618 12619 12620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ