35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry

Miłego dnia
I pamiętajcie, żeby nie skalać się dzisiaj myśleniem
ivf-ivf, Sabina, paszczakin, anna maria, gretka, dorbie, macduska, krycha.stara, ComeToMeBaby, efcia, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Tak sobie właśnie pomyślałam, ze jeślk wszystko pójdzie zgodnie z planem to za tydzień o tej porze będe juz w Polsce.
Coraz blizej święta ....
Aasiula, Sabina, Magda*, paszczakin, anna maria, macduska, ComeToMeBaby, efcia, moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dzien bry !!!
Pepcia chyba cos jednak na rzeczy wczoraj było bo Maks mi zasnął dopiero koło 23
a przewaznie najpóźniej chodzi kolo 8mej .No ale za to spał do przed8mej.Więc nie wiem co lepsze 
Świeta hmm Ciesze się ale na sama myśl ile roboty mnie/nas czeka by przygotowac chrzciny jeży mi się włos na głowie.Jeszcze tydzień i mój zjedzie na 2tygodnie.Czekam z utęsknieniem.Widzisz Sabcia Tobie się dłuży kilka dni , a wiesz jak mi kilka tygodni ???
Miłego!
Sabina, Magda*, anna maria, beates, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyMi się dluzy bo jestem chora. I lozko mnie ciągnie. A tu nie ma ze boli, musiałam.wstać. Ściskam Cię mocnokapturnica wrote:Dzien bry !!!
Pepcia chyba cos jednak na rzeczy wczoraj było bo Maks mi zasnął dopiero koło 23
a przewaznie najpóźniej chodzi kolo 8mej .No ale za to spał do przed8mej.Więc nie wiem co lepsze 
Świeta hmm Ciesze się ale na sama myśl ile roboty mnie/nas czeka by przygotowac chrzciny jeży mi się włos na głowie.Jeszcze tydzień i mój zjedzie na 2tygodnie.Czekam z utęsknieniem.Widzisz Sabcia Tobie się dłuży kilka dni , a wiesz jak mi kilka tygodni ???
Miłego!

I nie.mów, ze się z dziewczynami nie umowilas?!
niech Ci tylko nasze kucharki po jednej rzeczy naszykuja i masz.przyjęcie , ze się królowa angielska nie powstydzi 
Witam
U mnie do niczego. Rozlozylo mnie chorobsko na łopatki
kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
najprostszy biszkopt to 3, 2, 1anna maria wrote:Dobra drugi tort poszedl sie jebac ,dlaczego? ciasto mi nie wyroslo ? Podajcie Jakis dobry sprawdzony przepis na wysoki biszkopt do tortu .Sprawa pilna

1 jajko, 2 dag cukru, 3 dag mąki krupczatki i zwiększasz ilość zależnie od tortownicy
na 6 jajek dajesz łyżkę octu i łyżeczkę proszku do pieczenia, na mniejszą ilośc jaj zmniejszasz proporcjonalnie
białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję cukier (najlepiej puder) i po jednym żółtku, na koniec mąkę, proszek i ocet i mieszam na małych obrotach
na spód formy kładę papier, boki smaruje oliwą i obsypuję drobną bułką lub mąką, piekę ok 35 min w 180 stopniach, po tym czasie sprawdzam patyczkiem dla pewności
biszkopt wychodzi puszysty, jeśli chcesz bardziej zwięzły dodaj płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej na 1 jajko
macduska, anna maria, beates, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter
-
nick nieaktualnyBry u mnie szaro buro i pada.
Kapcia wczoraj oba nasze chłopaki dały czadu ale teraz się obudziliśmy. Może dzisiaj będzie lepiej. Mój mąż się źle czuł i spał na kanapie a ja z Kajtkiem w łóżku. No i 9! Tadam
Dobrego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 08:58
kapturnica, anna maria, beates, Bozia3, Sabina, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie w świętach najbardziej cieszy to , ze znów będe mogła wszystkich zobaczyć. Wszystkich swoich najblizszych , rodzinę i przyjaciół. Ja lubie Holandię, nie jest mi tu źle, ale bardzo brakuje mi niektórych osób. Owszem , są telefony, jest skype ale to jednak nie to samo co kontakt w realu.
W Pl zawsze mamy napięty grafik: duzo spotkań,duzo bieganiny i duzo spraw do załatwienia. Często po tym wszystkim jestem juz zmęczona i z przyjemnością wracam do swojego nudnego zycia w Nl. Ale i tak : lubię to !!!
dorbie, macduska, gretka, ania.g, peppapig, Bozia3, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, moremi, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
U nas leje od nocy.
Noc mieliśmy niefajna, bo pies jeczal ok 3-4, aż mąż z nim wyszedł na dwór, pies zrobił 3 kupy! Ciekawe co zezarl podczas swojej ucieczki wczorajszej.
Mały w nocy obudził się tez ok tej 3-4 i był jakiś niespokojny, że karmiłam go ponad godzinę, teraz spi jeszcze, a moje cycki wołają o karmienie. W nocy spi po 4-4,5 godziny.
peppapig, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzłowiek by się chciał udzielać, ynteligencjom błysnąć a tu lipa. Czasu brak.
Wczoraj chcieliśmy kilka srok za ogon złapać i nie do końca nam się udało.
Bylismy 100 km od domu u lwkarza z Młodym, lekarz teoretycznie miał być do 18 o czym upewniałam się telefonicznie kilka razy. Przychodzimy o 17,10- tak jak nam kazali, a tu doktora ni śladu ni popiołu!
Dore w tym to, że juz jestesmy zapisani na przyszły czwartek i tak w miarę szybko.
Dotarłam do domu gdzieś po 23.
Po drodze zaatanawialiśmy się z Waciakiem gdzie jeździlismy w tym tygodniu i wyszło, ze tylko w poniedziałek nigdzie. Codziennie od 50 do 200 km.
Wykańczaja mnie te podróże. Po całym tygodniu nawet nie mam siły za duźo mysleć (Morka!
). Za to mam plan wypróbowania biszkopta z przepisów dziewczyn. Będzie gluten i duuużo cukru. Łaaaaahaha!!!!!
U mnie pada deszcz, szumi i usypia.
Życzę Wam miłego dnia i chyba zaraz kropnę się z powrotem do łóżka.
A jeszcze parę słitasnych serduszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:17
kapturnica, beates, peppapig, gretka, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, efcia, moremi, BISCA, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeates to są właśnie te złe strony emigracji
tęsknota za tymi co zostali głównie...
Ja mam całą najbliższą rodzinę gdzieś i to daleko rozsiani po świecie. Trudno im tu a mi do nich.
Kapcia a my po chrzcinach zaprosiłam tylko rodziców mojego,rodzeństwo i chrzestnych. Zamówiłam pieczoną świnkę i swojskie ciasto. Zrobiłam sama tylko rosół. Było 10 osób i parę dzieci.Wyszło mnie 300zł za obiad a mięsa zostało na dwa dni jeszcze. Polecam. Teraz u nas szykuje se sylwester bo mamy miejsce by pomieścić znajomych ok 12 dorosłych i 12 dzieci :-)więc znowu tak zamowimy. Zrobimy tylko barszcz do tego i sałatki.
beates, Jastra, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bry wiedźmy

Czy ktoś się o mnie choć trochę martwił ?
Jestem , żyję i chyba powoli wracam do normalnego trybu życia .
W końcu będzie mniej pracy , bo ostatnio działałam juz chyba siła rozpędu
Od poniedziałku do czwartku od 5 do 20 , a wstać musiałam o 3:15 żeby dojechać
Wracałam ok 21 , szybka kąpiel i spanie , w piątki od 5 do 17 , a w sobotę od 5 do 13 , i zostawał tylko trochę soboty i niedziela wiec spałam ile się dało .
Dziś w końcu wolne i zaraz jadę na zakupy trochę tych Juroków ciężko zarobionych wydać
Poproszę o jakieś streszczenie , bo nie mam siły nic doczytać
A i obiecuje poprawę , jeśli tylko zacznę w normalnych godzinach pracować
macduska, gretka, beates, peppapig, krycha.stara, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, Magdala, moremi, gosia7122, BISCA, malgos741, Mega, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość