X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mozna i dupa ale miesnie musza byc rozluznione zebys sobie i dupie krzywdy nie zrobila, dlatego nadal upieram sie przy relaksacji :)
    Na luzaka rozwalę ten mur :P

Bursztyn, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Kochana odpukac - narazie nie tym palcem - ide powoli ku lepszemu. Orlen zamknelam, teraz czekam na zejscie opuchlizny po grzebaniu chirurga,no i uparcie cwicze zastale stawy. Mam nadzieje ze juz zamknelam kranik, i przy okazji wywalczylam w pracy zakup rekawiczek. Powinni magazynierkom je zapewnic a on olali temat.
    czyli idzie ku lepszemu :) bardzo sie ciesze :)

promyk, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Kochana odpukac - narazie nie tym palcem - ide powoli ku lepszemu. Orlen zamknelam, teraz czekam na zejscie opuchlizny po grzebaniu chirurga,no i uparcie cwicze zastale stawy. Mam nadzieje ze juz zamknelam kranik, i przy okazji wywalczylam w pracy zakup rekawiczek. Powinni magazynierkom je zapewnic a on olali temat.
    Zawsze jest tak, ze ktoś musi sobie coś zrobić żeby pracodawca przejrzał na oczy. Przykro, ze na Ciebie padło, ale teraz przynajmniej będziesz zabezpieczona.

Bursztyn, promyk, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Promyk nadziei, promyk szczęścia :) fajnie :) tego się trzymaj :)
    Trzymajmy sie mimo wszystko :-) :-) :-) :-)

caffe, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Na luzaka rozwalę ten mur :P
    tak jest najskuteczniej :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • promyk Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zawsze jest tak, ze ktoś musi sobie coś zrobić żeby pracodawca przejrzał na oczy. Przykro, ze na Ciebie padło, ale teraz przynajmniej będziesz zabezpieczona.
    O taki ....bo jak twierdzi moja polowka - moje rece czynia cuda

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    O taki ....bo jak twierdzi moja polowka - moje rece czynia cuda
    hehehe, też zakładasz wtedy rękawiczki dla swojego "pracodawcy"?

Mango, Bursztyn, Lucky, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zawsze lubiłam chodzić do mojej obecnej pracy, a teraz z każdym dniem przestaje mi się chcieć. Z róznych powodów sytuacja staje się bardziej napięta, coraz więcej rzeczy zaczyna mnie wkurzać i wszystko mi się jakoś w jednym czasie skumulowało. Nie pozostaje to bez echa w odniesieniu do samopoczucia zapewne.

Głową muru się nie przebije, podobno, ale ja będę próbowała :P Coś wymyślę :) Najwyżej dupą rozbiję, jeśli głową nie wyjdzie :P

Ja mam to samo ze swoją pracą :(

caffe, Lucky, Bozia3, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja mam to samo ze swoją pracą :(
    <3

Miejmy nadzieję, ze sytuacja się poprawi. Tego Ci życzę :)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku Tobie się coś pokręciło!!!!!!!!!! Ty nie miałaś się zabezpieczać ;) Potem się dziwisz, że nie wychodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 20:06

caffe, Lucky, Bozia3, Iwone, inessa, promyk, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe przytulam Cię mocno !
    nie za późno to spotkanie z pregnylem? a jak jajo wystrzeli wczesniej, bo przyspieszy? Endo małe, fakt, ale to może być po Clo, wspomagasz sie trochę? i nie mam tu na myśli szkockiej! Pamiętaj że największe endo jest po owulacji, czyli Twoje ma jeszcze morze czasu na rośnięcie, a do zagnieżdżenia wystarczy 7mm, dacie radę!
    Ja tam myślę że trzeba dać szansę temu Clo, jak sama piszesz drugi jajnik dopiero drgnął! Niech się budzi i bierze do roboty. Nie bez przyczyny daje się 6 miesięcy na stymulacje Clo, bo jest jakiś czas, który jest przeznaczony na stymulację, a jak widać chociaż z przestymulowaniem kłopotów mieć nie będziesz.
    trzymam kciuki, nie zamartwiaj się :(

Bursztynie, dane o tym że owu moze być do 4 dni po skoku mam z mega pewnego źródła od super instruktorki NPR (naturalnego planowania rodziny) - długoletnia praktyczka, konsultantka i znawczyni tematu.

caffe, Bursztyn, Bozia3, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Cafe przytulam Cię mocno !
    nie za późno to spotkanie z pregnylem? a jak jajo wystrzeli wczesniej, bo przyspieszy? Endo małe, fakt, ale to może być po Clo, wspomagasz sie trochę? i nie mam tu na myśli szkockiej! Pamiętaj że największe endo jest po owulacji, czyli Twoje ma jeszcze morze czasu na rośnięcie, a do zagnieżdżenia wystarczy 7mm, dacie radę!
    Ja tam myślę że trzeba dać szansę temu Clo, jak sama piszesz drugi jajnik dopiero drgnął! Niech się budzi i bierze do roboty. Nie bez przyczyny daje się 6 miesięcy na stymulacje Clo, bo jest jakiś czas, który jest przeznaczony na stymulację, a jak widać chociaż z przestymulowaniem kłopotów mieć nie będziesz.
    trzymam kciuki, nie zamartwiaj się :(

Bursztynie, dane o tym że owu moze być do 4 dni po skoku mam z mega pewnego źródła od super instruktorki NPR (naturalnego planowania rodziny) - długoletnia praktyczka, konsultantka i znawczyni tematu.
    Lukcy <3 , nie wiem czy późno z tym pregnylem. Tak mi powiedział i chyba wziął pod uwagę to, ze jest chory i może pójść na zwolnienie, bo rzeczywiście kiepsko wyglądał i mu się nie dziwię. Pregnyl mam zabrać w razie czego, bo mówił, ze wcześniej pęcherzyk może pęknąć. A gdyby nie pękł i nadawał się do detonacji, to mi go pregnylem załatwi.

Luteinę mam brać od 16dc, a poniedziałek to 17dc (usg). No zobaczymy. W kazdym razie wydaje mi się, ze mój organizm zawsze miał długie cykle i teraz staje okoniem, że mu chcą ukrócić :)
    Ale fakt, tak jak zauważyłaś, clo pobudziło lewy jajnik.

Tak myślałam, ze endo po clo może być mniejsze, bo tak chyba na ulotce wyczytałam.

Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

ale tak na rozum biorac: jesli pecherzyk PO uwolnieniu jajka zamienia sie w cialko zolte ktore z kolei sprawia ze wydziela sie progesteron i podnosi temperature no to jak moze nastepowac ten skok skoro jeszcze nie bylo owulacji?

Bozia3, caffe, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto wielka tajemnica owulacjii.... kaplan.gif

Bozia3, Reni, caffe, Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Oto wielka tajemnica owulacjii.... kaplan.gif
    ahahahaahhaha :)

No właśnie o tym gadałyśmy ostatnio - według mnie skok jest po owulacji - bo wtedy pęnięty pęcherzyk, czyli ciałko żółte wytwarza progesteron, który podnosi temperatura - u mnie to się jakoś zgadza....ale jak widać są różne cuda u cudeńka...ludzie znają się na tym - siedzą w tym latami...to może wiedzą lepiej....
    ciekawe zatem co podbija tą temperaturę - jeśli nie owulacja...

caffe, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, grzebalam w necie szukajac opinii anglojezycznych na temat Evie ale niestety nic nie znalazlam. Tylko opis metody i pytania dziewczyn, ale jak narazie zadnych odpowiedzi.
    No właśnie tego się obawiam, że to jest hiper nowa metoda i mają dane statystyczne tylko z badań eksperymentalnych...a my będziemy kolejnymi królikami doświadczalnymi...:) Ale jeśli ma być skuteczne...to mogę być królikiem..:)
    Podobno ta metoda sprawdziła się w Izraelu? Czy tam u innych żydków..:)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - ja bym nie spisywała na straty zupełnie tego cyklu...powinnaś mieć kolejny monitoring za 3-4 dni, żeby zobaczyć, czy w ogóle jajka rosną- Twój gin wydaje mi się jakiś opieszały.... czy to nie jest przypadkiem jakiś stary dziad typu wibrującego Reni?

caffe, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 40 minut do CHodakowskiej przy kompie - pierwszy raz spróbuje pofikać z nią jakiś skalpel czy coś....ciekawe czy działa.. :)

Reni, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mamy problem, bo ja też mam instruktora NPR oraz lekarza ze szpitala obaj są specjalistami w tej dziedzinie i obaj twierdzą, że skok temp jest po owulacji
    a temp skacze tylko gdy jest ciałko żółte
    i gdzie leży prawda?
    Lucky wrote:

Bursztyn, caffe, Bozia3, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No właśnie tego się obawiam, że to jest hiper nowa metoda i mają dane statystyczne tylko z badań eksperymentalnych...a my będziemy kolejnymi królikami doświadczalnymi...:) Ale jeśli ma być skuteczne...to mogę być królikiem..:)
    Podobno ta metoda sprawdziła się w Izraelu? Czy tam u innych żydków..:)
    tak, tam zostala wynaleziona, testowana rowniez w Anglii i Niemczech, zatwierdzona przez FDA

Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ