X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laski!!!
    ja mam klęskę urodzaju jeżeli chodzi o pomidory...jak macie przepis na piernik z pomidorów ;) to chętnie...

Bozia3, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia u Reni to napewno ta wysoka prolaktyna :P
    Bozia3 wrote:
    Ja to już kiedyś myślałam o tych Twoich cyckach...i to nie jest chyba normalne tak do końca....może coś masz właśnie z hormonami nie tak w drugiej fazie...bo czemu Cię tak mocno bolą?

Rzutka witaj...:)

Bozia3, inessa, Reni lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszyscy w domu już siusiają i...na pomidorowo

Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 no no to do słoików dawaj na żywca ale bez skóry w zalewie solnej i na pomidorówę jak znalazł :)

samira, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie denerwujcie mnie z tą ovu do trzech dni po skoku temperatury...ja po skoku już nie teges poza tym śluz już jest do d...:(

samira, Bozia3, inessa, Bursztyn, Mango, Iwone, anek42 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmagam się już któryś dzień z kolei zbólem w prawym nadgarstku - kurczę za dużo robię na kompie i dlatego boli :P

Bozia3, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały garaż i kotłownia już są w przecierach

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    cały garaż i kotłownia już są w przecierach
    ja bardzo lubię pomidory marynowane - w całości - potem się je zjada jak korniszony....choć są rozciapciane trochę, ale w smaku super..

jeśli masz suszarkę do grzybów- spróbuj suszone pomidory zrobić - potem do oliwy i sprzedawać za grubą kasę...;)

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups... no ja chętnie bym wzięła pomidorasy hehehe a może zacznij sprzedaż wysyłkową na alegro "Pomidorki od Dorki" :P

Bozia3, inessa, Mango, Dorka71, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Bozia u Reni to napewno ta wysoka prolaktyna :P
    taaak skacze jej od tego nawet biust...;)

inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie skacząco pieczący biuścik :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Slash, co do bólu, to podobno niemiarodajny wskaźnik, chyba że się zna swój organizm, ja np miałam potwierdzone wielokrotnie że mój ból owu oznacza uwalnianie pęcherzyka, może nie w tej samej sekundzie (chociaż kto wie) ale zaraz przed lub po, bo tak wychodziło na usg

fachowcy radzą posiłkować się sluzem (tak jak pisze Renia) oraz skokiem temp. Owulacja może być do 4 dni po pierwszym skoku temperatury.
    Obserwacje z tego cyklu na pewno się przydadzą :) trzymam kciuki za październik, będzie nasz!

pierniczki uwielbiam, ale ja nie nadaję się na takie, które trzeba robić wcześniej i dać im leżakować, na bank próbowałabym je najpóźniej na drugi dzień a potem wymieniała uzębienie
    ja robię takie, które wyjadam gorące parząc palce i język :) potem w wigilię robię nowe i już
    Ja uwielbiem pierniki to moje absolutnie ulubione ciasto ale jak robie to prawie cale na surowo wylizuje - bo tam duzo miodu i misie tak maja.

inessa, Bozia3, caffe, Bursztyn, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziewczyny ja wiem że wam się fajnie tu gaduli, ale proszę poświęćcie mi jedną minutkę i odpowiedzcie na moje pytanko jeśli możecie.
    Ja mam pobolewania od 2 dni przed jajeczkowaniem - delikatnie i raz bol uderzeniowy ktory trwa nie wiecej niz 10 min, ale to jest naprwde silny bol wiec wiem ze owulacja tuz tuz ale nie wiem czy ten bol, jest oznaka pekniecie.

inessa, Bozia3, Rzutka, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za cieple przyjecie :) wybaczcie jesli nie odpowiem wszystkim ale nie sadzilaze tyle nas tu :) ale ciesze sie bo w grupie razniej.
    Co do pobolewania to po poronieniu dwa cykle faktycznie czulam jajniki w okolicy jajeczkowania a potem juz nie, ten cykl jest inny i wyglada na to ze i dluzszy bedzie bo owulka cale szczescie bedzie dopiero teraz(tak na moje oko) sluz no i test owu dodatni. Ostatnie 2 cykle mialam bardzo krotkie i poszlam do lekarza bo jeden mial 23 a ostatni 22! Wystraszylam sie..widac nie potrzebniie... Ostatnio skok byl 11-12 dc a teraz mam 15 dc i owullka dopiero za pasem. Moze i faza lutealna bedzie przynajmmniej 12 dniowa..bo zazwyczaj jest 11 dniowa tylko. Ten lekarz u ktorego bylam powiedzial ze na wyregulowanie powinnam brac progesteron 16-25 dc. a jesli owulacje u mnie nastapi np 17 dc to co wtedy? Wczesniej nie mialam takiej kuracji wiec tu moja wiedza jest dosc kiepska..progesteron dostawalam tylko po transferze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 16:44

Bozia3, polarmiś, inessa, caffe, Iwone lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i gdzie te dziopki po monitoringach? <:)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :/

Ogólnie to wielka dooopa.

Torbiel na prawym jajniku (tym dotychczas pracującym) z poprzedniego cyklu albo pękła albo się wchłonęła, bo jej po prostu nie ma. Stąd też ten obfity @. Nowych pęcherzyków też tam nie ma. Lewy jajnik przeciąga się dopiero po śnie, bo się wysilił i wyprodukował pęcherzyk 11mm. Jest zbyt mały.
    Endometrium zabójcze... 4,1mm

Ogólnie to powiedział, ze w poprzednim cyklu musiało nastąpić jakieś wahnięcie hormonalne i być może w tym cyklu wszystko zacznie się równoważyć. I powiedział, że same leki nic nie zdziałają jeśli nie ma współpracy z organizmem.
    Za tydzień mam dzwonić żeby się umówić na usg(bo był chory i nie umówiliśmy się tak na 100%). Mam zabrać dwa zastrzyki czyli pregnyl 10.000j w razie czego.

Bozia3, gosia7122, Bursztyn, Mango, Lucky, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - pęcherzyk chyba normalny - powinien urosnąć - endo masz małe - ale chyba nie jest najgorzej?

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - pęcherzyk chyba normalny - powinien urosnąć - endo masz małe - ale chyba nie jest najgorzej?
    Jak go zapytałam czy oby nie jest za mały, to potwierdził, ze mały. Endo jeszcze nie miałam tak małego w tym dniu cyklu, analogicznie w poprzednim miałam 8,9mm. Może to po clo, albo cykl będzie bezowulacyjny. Od 16dc luteina.
    Nie nastawiam się na cud, po prostu ten cykl bedzie znowu jałowy. Jeśli taki będzie, to nie wiem co w następnym mi zaproponuje. Może jeszcze clo, a może juz badanie czy nie mam zrostów.

Bozia3, inessa, Bursztyn, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie to, że nie mogłam .. nie czułam takiej potrzeby .. okropna jestem
    do owu ja go molestuję a potem trzymam go na baczność haha
    ale to też przez to, że cycki mi płoną.. no tak mnie bolą, że do @ ma zakaz dotykania ich.. po schodach nie mogę chodzić trzymam je
    tak mnie skubane bolą
    Reni mam tak samo,najgorsze są dla mnie noce tak mnie bolą że w staniku śpię,serduszek też unikam w drugiej fazie przez ten bolący biust właśnie.

caffe, inessa, Reni, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Reni mam tak samo,najgorsze są dla mnie noce tak mnie bolą że w staniku śpię,serduszek też unikam w drugiej fazie przez ten bolący biust właśnie.
    Współczuję Wam dziewczyny. Mnie może ze 3 razy w życiu bolały i powodowały dyskomfort, ale nie aż nie wiadomo jaki.

inessa, Lucky, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ