X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dziewczyny, nie nakrecajcie się, Reni pewnie tez by chciala zeby to bylo już. Ja o tym szptalu na Starynkiewicza dużo negatywów słyszałam.

spokojnie
    to w sumie dobry termin

dzisiaj chciał mnie zbadać, ale mu odradziłam :-) z szalejącą @ nie ma żartów ;-)
    więc mam jeszcze raz przyjść po następnej @ a do tego czasu mamy zrobić badania krwi

i dodatkowo na mój koszt cytologię, biocenozę i chlamydię prc (gdzie to się robi i ile kosztuje? pewnie ze 150?)
    trochę się na wyniki czeka i jeszcze idą swięta sylwek szybko zleci
    no i potem ruszamy..można powiedzieć 09.02 bo tak mniej więcej wypadnie kolejna @
    szybko zleci
    a jeszcze teraz jak mam cudowny zapierd#l w robocie! czas zapieprza jak oszalały
    jestem zadowolona

anna maria, ivf-ivf, gosia7122, gretka, beates, moremi, ComeToMeBaby, Sabina, ania.g, macduska, iwcia77, Jastra, BISCA, kapturnica, paszczakin, Mimbla, malgos741, Simba, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kciuki <3

Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    a Adaś ile waży? Marysia 8500 o golankach nie mam mowy ale brzuszek ma .
    Adas miesiac temu wazyl 10500, ale raczej z serii patyczakow. Wzrost 82 cm, ciuchy na 80 cm.
    Brzuszki w tym wieku beda, ale to kwestia slabych jeszcze miesni brzucha i lordozy. Po prostu brzucho idzie do przodu. ;) Wyrowna sie za czas jakis.

iwcia77, gosia7122, dorbie lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, trzymam kciuki za zadomowienie się Twoich maluchów <3
    Kometa, Reni, czekam na pozytywny rozwój wydarzeń <3
    Iwcia, normalnie jak golonki nie cierpię to te Adasiowe schrupałabym bez chwili zastanowienia ;)

iwcia77, Reni, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Gretka, trzymam kciuki za zadomowienie się Twoich maluchów <3
    Kometa, Reni, czekam na pozytywny rozwój wydarzeń <3
    Iwcia, normalnie jak golonki nie cierpię to te Adasiowe schrupałabym bez chwili zastanowienia ;)
    no ale Adas wlasnie nie ma golonek :-) Ivo za to nadrabia :)

BISCA, Dziobak, ania.g lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    spokojnie
    to w sumie dobry termin

dzisiaj chciał mnie zbadać, ale mu odradziłam :-) z szalejącą @ nie ma żartów ;-)
    więc mam jeszcze raz przyjść po następnej @ a do tego czasu mamy zrobić badania krwi

i dodatkowo na mój koszt cytologię, biocenozę i chlamydię prc (gdzie to się robi i ile kosztuje? pewnie ze 150?)
    trochę się na wyniki czeka i jeszcze idą swięta sylwek szybko zleci
    no i potem ruszamy..można powiedzieć 09.02 bo tak mniej więcej wypadnie kolejna @
    szybko zleci
    a jeszcze teraz jak mam cudowny zapierd#l w robocie! czas zapieprza jak oszalały
    jestem zadowolona
    o. i teraz będę się mogła wypowiedzieć :)
    otóż, moja droga- z wymazem PCR mam spore doświadczenie :P niestety.

Chodzi konkretnie o wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA). KONIECZNIE tą metodą. Proszę cię- upewnij się 3 razy w labie, że robią ci właściwe badanie. Naprawdę. To badanie wymagane jest ponoć od 1 listopada. Taki nowy wymóg... Całe kuźwa szczęście, że trzeba zrobić je raz (nie wiem ile jest ważne- chyba 3 miesiące...)- ja miałam dwukrotnie pobierany materiał bo ani lab ani położna nie podołali temu trudnemu zadaniu za pierwszym razem...

Zrobisz je w: Diagnostyce, Alabie, Vitalabo, w labach szpitali gin-położniczych.

Jak:
    a) zazwyczaj dostajesz specjalny sprzęt (coś podobnego do pobierania cytologii, długi pręcik, ale zakończony "szczoteczką" podobną do szczotki do mycia butelek hyhy) w komplecie z małą fiolką wypełnioną różowym płynem, tzw "transporterem". Z tym osprzętem idziesz do lekarza (uwaga: ważne słowo: lekarz. położne często sobie nie radzą z zadaniem. konieczny jest wziernik i fachowe pobranie- z kanału szyjki a nie mazianie po wnętrzu pochwy...). Z pobraną próbką wracasz do labu i... pilnujesz żeby dobrze wklepali w system, że ma być metodą PCR.
    b) luksusem jest lab, który ma możliwość pobierania wymazów ginekologicznych (np. Diagnostyka, Vitalabo, Alab- to są pojedyncze punkty, musisz się dowiedzieć czy jest u ciebie taka możliwość. u mnie w mieście jest tylko jeden taki punkt, także ten...). Wtedy po prostu idziesz, dajesz sobie pobrać, płacisz i wychodzisz. Uwaga- na każdym etapie pilnując aby robili to co trzeba...

Ceny od 69 zł (Alab- ja tam robiłam) do nawet i 140. Pytaj.

Czas oczekiwania na wyniki między 10 a 15 dni roboczych (Alab 11).

Cieszę się, że jesteś zadowolona :) Pójdzie ci szybko, nawet się nie obejrzysz i będzie luty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:14

BISCA, Mimbla, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kometa :-) te Twoje przejścia do czegoś się przydają ;-)
    dzięki

ComeToMeBaby, BISCA, Mimbla, Sabina, iwcia77, moremi, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja! Mam alab koło domu i robią pobrania ginekologiczne! cudownie
    dzięki Kometa dzięki dzięki

ComeToMeBaby, BISCA, Mimbla, ania.g, Sabina, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No widzisz Kometa :-) te Twoje przejścia do czegoś się przydają ;-)
    dzięki
    no ba- a propos tego badania to mogę poradniki pisać ;) hyhyhy
    laski w całej Polsce mają z tym problem. Laby często mają je w ofercie ale personel jest średnio zorientowany co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:20

Mimbla, iwcia77, krycha.stara lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale jaja! Mam alab koło domu i robią pobrania ginekologiczne! cudownie
    dzięki Kometa dzięki dzięki
    suuuuper- ja jechałam do innego miasta 40 km bo robili badanie w 11 dni a ja potrzebowałam na cito. ten punkt u mnie w mieście robił w 15 dni roboczych i to było dla mnie za późno... a w sumie i tak źle zrobili ale umówiłam się w oddziale u mnie, ze mi dadzą wymazówkę i sama lekarza załatwię... Przesiedziałam wtedy chyba 3 czy 4 godziny na korytarzu w szpitalu, gdzie robiłam hsg żeby mnie pani dr przyjęła... No ciekawie wspominam to badanie ;) nie tylko ja zresztą.

Aaaaaa. Ten Alab do którego jechałam te 40 km też się reklamował na stronie że robi wymazy gin. Wiesz jak to wyglądało? Mieścili się w przychodni. Pan z laba do mnie mówi: pójdzie pani do poradni K, tam na pewno jakaś położna pani pobierze.... Eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:24

c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jak Ci termin pasi to jest OK
    Armia kciukow z Toba :-)

iwcia77, Reni, Simba, peppapig lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni cytologie i posiew możesz przeca spokojnie robic na NFZ...no chyba że w Alabie od razu wszystko za 1 razem zrobisz?
    posiew- na bakterie gram+ i gram- żeby uwzglednili myco i ureaplasme:) ktore wymagaja specjalnej pozywki

Simba lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ale Adas wlasnie nie ma golonek :-) Ivo za to nadrabia :)
    Myślałam o Ivo :D nie wiem czemu mi Adaś wyszedł :D

Dziobak, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Myślałam o Ivo :D nie wiem czemu mi Adaś wyszedł :D
    Empatia. Zobaczylas jaki jest chuuuuudy. ;)

iwcia77, ania.g, BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Reni cytologie i posiew możesz przeca spokojnie robic na NFZ...no chyba że w Alabie od razu wszystko za 1 razem zrobisz?
    posiew- na bakterie gram+ i gram- żeby uwzglednili myco i ureaplasme:) ktore wymagaja specjalnej pozywki
    widzisz kochana, pamiętasz o czym rozmawiałyśmy w sprawie wymazów?
    okazuje się, że biocenoza pochwy (zamiennie stosowana nazwa: stopień czystości pochwy) to nie jest to samo badanie co posiew. są to dwa różne badania.

a do ivf potrzebna jest biocenoza vel. czystość.

posiew można zrobić dla samej siebie jeśli w biocenozie wyjdzie coś nie teges. pobranie takie jak do cytologii czy biocenozy.
    a mykoplasma i ureaplasma to już wyższy lewel (i też z kanału szyjki zazwyczaj, dla celów ivf), całkiem odrębne badanie. choć nie mniej wartościowe oczywiście. z jednego materiału pobranego na posiew nie zrobią mykoplasmy i ureaplasmy bo to są dwa różne miejsca pobrania.

i tak- cytologię robiłam na nfz.
    i usg piersi też- bo u nas w klinice chcieli.
    wymazy za kasiorę robiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:01

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

żeby na nfz musiałabym zapisać się do gina nfzetowskiego, więc nie zdążę

cytologię i biocenozę sieknę w luxmedzie ;-)
    albo chociaż cytologię

biocenoza chyba jakies grosze kosztuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:16

Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie zapomnij Reni swojej uśmiechniętej wyszorować, jak masz badanie czystości ;)

A tak serio-super, że się dzieje!

Tera to, pani, wszystkie na szkiełku zachodzo, żadnej nie chce się robić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:24

anna maria, iwcia77, Reni, moremi, Sabina, BISCA, beates, kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jestem tylko idę nadrabiać..

iwcia77, moremi, Sabina, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzisiaj w sklepie Helka najpierw zwalial cala polke z lampami ,jak juz sie z tym uporalam to mialm w koszyku jakies 30 zapalnikow do gazu :-) ciezko sie z nia kupuje :-)
    Uwielbiam Helke. Gdyby nie to, że una chyba dla jednego z Twixow rezerwowana, to już bym w kolejce dla Adasia stała!

iwcia77, moremi, Sabina, BISCA, beates, kapturnica, anna maria, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara, Bozia3 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    czy Adas ma takie golonki ?

Cudo! <3 Do zakochania!
    Takich to nawet mój mutant nie ma!

iwcia77, Mimbla, moremi, Sabina, kapturnica, anna maria, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 12669 12670 12671 12672 12673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ