SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dziewczyny, nie nakrecajcie się, Reni pewnie tez by chciala zeby to bylo już. Ja o tym szptalu na Starynkiewicza dużo negatywów słyszałam.

spokojnie
    to w sumie dobry termin

dzisiaj chciał mnie zbadać, ale mu odradziłam :-) z szalejącą @ nie ma żartów ;-)
    więc mam jeszcze raz przyjść po następnej @ a do tego czasu mamy zrobić badania krwi

i dodatkowo na mój koszt cytologię, biocenozę i chlamydię prc (gdzie to się robi i ile kosztuje? pewnie ze 150?)
    trochę się na wyniki czeka i jeszcze idą swięta sylwek szybko zleci
    no i potem ruszamy..można powiedzieć 09.02 bo tak mniej więcej wypadnie kolejna @
    szybko zleci
    a jeszcze teraz jak mam cudowny zapierd#l w robocie! czas zapieprza jak oszalały
    jestem zadowolona

anna maria, ivf-ivf, gosia7122, gretka, beates, moremi, ComeToMeBaby, Sabina, ania.g, macduska, iwcia77, Jastra, BISCA, kapturnica, paszczakin, Mimbla, malgos741, Simba, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kciuki <3

Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    a Adaś ile waży? Marysia 8500 o golankach nie mam mowy ale brzuszek ma .
    Adas miesiac temu wazyl 10500, ale raczej z serii patyczakow. Wzrost 82 cm, ciuchy na 80 cm.
    Brzuszki w tym wieku beda, ale to kwestia slabych jeszcze miesni brzucha i lordozy. Po prostu brzucho idzie do przodu. ;) Wyrowna sie za czas jakis.

iwcia77, gosia7122, dorbie lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, trzymam kciuki za zadomowienie się Twoich maluchów <3
    Kometa, Reni, czekam na pozytywny rozwój wydarzeń <3
    Iwcia, normalnie jak golonki nie cierpię to te Adasiowe schrupałabym bez chwili zastanowienia ;)

iwcia77, Reni, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Gretka, trzymam kciuki za zadomowienie się Twoich maluchów <3
    Kometa, Reni, czekam na pozytywny rozwój wydarzeń <3
    Iwcia, normalnie jak golonki nie cierpię to te Adasiowe schrupałabym bez chwili zastanowienia ;)
    no ale Adas wlasnie nie ma golonek :-) Ivo za to nadrabia :)

BISCA, Dziobak, ania.g lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    spokojnie
    to w sumie dobry termin

dzisiaj chciał mnie zbadać, ale mu odradziłam :-) z szalejącą @ nie ma żartów ;-)
    więc mam jeszcze raz przyjść po następnej @ a do tego czasu mamy zrobić badania krwi

i dodatkowo na mój koszt cytologię, biocenozę i chlamydię prc (gdzie to się robi i ile kosztuje? pewnie ze 150?)
    trochę się na wyniki czeka i jeszcze idą swięta sylwek szybko zleci
    no i potem ruszamy..można powiedzieć 09.02 bo tak mniej więcej wypadnie kolejna @
    szybko zleci
    a jeszcze teraz jak mam cudowny zapierd#l w robocie! czas zapieprza jak oszalały
    jestem zadowolona
    o. i teraz będę się mogła wypowiedzieć :)
    otóż, moja droga- z wymazem PCR mam spore doświadczenie :P niestety.

Chodzi konkretnie o wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA). KONIECZNIE tą metodą. Proszę cię- upewnij się 3 razy w labie, że robią ci właściwe badanie. Naprawdę. To badanie wymagane jest ponoć od 1 listopada. Taki nowy wymóg... Całe kuźwa szczęście, że trzeba zrobić je raz (nie wiem ile jest ważne- chyba 3 miesiące...)- ja miałam dwukrotnie pobierany materiał bo ani lab ani położna nie podołali temu trudnemu zadaniu za pierwszym razem...

Zrobisz je w: Diagnostyce, Alabie, Vitalabo, w labach szpitali gin-położniczych.

Jak:
    a) zazwyczaj dostajesz specjalny sprzęt (coś podobnego do pobierania cytologii, długi pręcik, ale zakończony "szczoteczką" podobną do szczotki do mycia butelek hyhy) w komplecie z małą fiolką wypełnioną różowym płynem, tzw "transporterem". Z tym osprzętem idziesz do lekarza (uwaga: ważne słowo: lekarz. położne często sobie nie radzą z zadaniem. konieczny jest wziernik i fachowe pobranie- z kanału szyjki a nie mazianie po wnętrzu pochwy...). Z pobraną próbką wracasz do labu i... pilnujesz żeby dobrze wklepali w system, że ma być metodą PCR.
    b) luksusem jest lab, który ma możliwość pobierania wymazów ginekologicznych (np. Diagnostyka, Vitalabo, Alab- to są pojedyncze punkty, musisz się dowiedzieć czy jest u ciebie taka możliwość. u mnie w mieście jest tylko jeden taki punkt, także ten...). Wtedy po prostu idziesz, dajesz sobie pobrać, płacisz i wychodzisz. Uwaga- na każdym etapie pilnując aby robili to co trzeba...

Ceny od 69 zł (Alab- ja tam robiłam) do nawet i 140. Pytaj.

Czas oczekiwania na wyniki między 10 a 15 dni roboczych (Alab 11).

Cieszę się, że jesteś zadowolona :) Pójdzie ci szybko, nawet się nie obejrzysz i będzie luty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:14

BISCA, Mimbla, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Kometa :-) te Twoje przejścia do czegoś się przydają ;-)
    dzięki

ComeToMeBaby, BISCA, Mimbla, Sabina, iwcia77, moremi, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja! Mam alab koło domu i robią pobrania ginekologiczne! cudownie
    dzięki Kometa dzięki dzięki

ComeToMeBaby, BISCA, Mimbla, ania.g, Sabina, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No widzisz Kometa :-) te Twoje przejścia do czegoś się przydają ;-)
    dzięki
    no ba- a propos tego badania to mogę poradniki pisać ;) hyhyhy
    laski w całej Polsce mają z tym problem. Laby często mają je w ofercie ale personel jest średnio zorientowany co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:20

Mimbla, iwcia77, krycha.stara lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale jaja! Mam alab koło domu i robią pobrania ginekologiczne! cudownie
    dzięki Kometa dzięki dzięki
    suuuuper- ja jechałam do innego miasta 40 km bo robili badanie w 11 dni a ja potrzebowałam na cito. ten punkt u mnie w mieście robił w 15 dni roboczych i to było dla mnie za późno... a w sumie i tak źle zrobili ale umówiłam się w oddziale u mnie, ze mi dadzą wymazówkę i sama lekarza załatwię... Przesiedziałam wtedy chyba 3 czy 4 godziny na korytarzu w szpitalu, gdzie robiłam hsg żeby mnie pani dr przyjęła... No ciekawie wspominam to badanie ;) nie tylko ja zresztą.

Aaaaaa. Ten Alab do którego jechałam te 40 km też się reklamował na stronie że robi wymazy gin. Wiesz jak to wyglądało? Mieścili się w przychodni. Pan z laba do mnie mówi: pójdzie pani do poradni K, tam na pewno jakaś położna pani pobierze.... Eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:24

c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jak Ci termin pasi to jest OK
    Armia kciukow z Toba :-)

iwcia77, Reni, Simba, peppapig lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni cytologie i posiew możesz przeca spokojnie robic na NFZ...no chyba że w Alabie od razu wszystko za 1 razem zrobisz?
    posiew- na bakterie gram+ i gram- żeby uwzglednili myco i ureaplasme:) ktore wymagaja specjalnej pozywki

Simba lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ale Adas wlasnie nie ma golonek :-) Ivo za to nadrabia :)
    Myślałam o Ivo :D nie wiem czemu mi Adaś wyszedł :D

Dziobak, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Myślałam o Ivo :D nie wiem czemu mi Adaś wyszedł :D
    Empatia. Zobaczylas jaki jest chuuuuudy. ;)

iwcia77, ania.g, BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Reni cytologie i posiew możesz przeca spokojnie robic na NFZ...no chyba że w Alabie od razu wszystko za 1 razem zrobisz?
    posiew- na bakterie gram+ i gram- żeby uwzglednili myco i ureaplasme:) ktore wymagaja specjalnej pozywki
    widzisz kochana, pamiętasz o czym rozmawiałyśmy w sprawie wymazów?
    okazuje się, że biocenoza pochwy (zamiennie stosowana nazwa: stopień czystości pochwy) to nie jest to samo badanie co posiew. są to dwa różne badania.

a do ivf potrzebna jest biocenoza vel. czystość.

posiew można zrobić dla samej siebie jeśli w biocenozie wyjdzie coś nie teges. pobranie takie jak do cytologii czy biocenozy.
    a mykoplasma i ureaplasma to już wyższy lewel (i też z kanału szyjki zazwyczaj, dla celów ivf), całkiem odrębne badanie. choć nie mniej wartościowe oczywiście. z jednego materiału pobranego na posiew nie zrobią mykoplasmy i ureaplasmy bo to są dwa różne miejsca pobrania.

i tak- cytologię robiłam na nfz.
    i usg piersi też- bo u nas w klinice chcieli.
    wymazy za kasiorę robiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:01

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

żeby na nfz musiałabym zapisać się do gina nfzetowskiego, więc nie zdążę

cytologię i biocenozę sieknę w luxmedzie ;-)
    albo chociaż cytologię

biocenoza chyba jakies grosze kosztuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:16

Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie zapomnij Reni swojej uśmiechniętej wyszorować, jak masz badanie czystości ;)

A tak serio-super, że się dzieje!

Tera to, pani, wszystkie na szkiełku zachodzo, żadnej nie chce się robić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 22:24

anna maria, iwcia77, Reni, moremi, Sabina, BISCA, beates, kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jestem tylko idę nadrabiać..

iwcia77, moremi, Sabina, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzisiaj w sklepie Helka najpierw zwalial cala polke z lampami ,jak juz sie z tym uporalam to mialm w koszyku jakies 30 zapalnikow do gazu :-) ciezko sie z nia kupuje :-)
    Uwielbiam Helke. Gdyby nie to, że una chyba dla jednego z Twixow rezerwowana, to już bym w kolejce dla Adasia stała!

iwcia77, moremi, Sabina, BISCA, beates, kapturnica, anna maria, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara, Bozia3 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    czy Adas ma takie golonki ?

Cudo! <3 Do zakochania!
    Takich to nawet mój mutant nie ma!

iwcia77, Mimbla, moremi, Sabina, kapturnica, anna maria, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 12669 12670 12671 12672 12673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ