SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego jak jest prg wysoki to nie ma transferu?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    dziobak, zawsze chciałam zapytać, jeśli to nie tajemnica, czego ty uczysz norweskie dziecie?
    I nie przeszkadza im, że nie jesteś native speaker?
    Jestem pedagogiem specjalnym. Pracuje glownie z dziecmi z problemami z zachowaniem ( wszelakie ADHD i inne ), PTS, zespol Aspergera, autyzm, inne uposledzenia. W pierwszych klasach wczesna interwencja.
    Nie przeszkadza im, ze nie jestem native. ;) Ale zeby uczec w szkole, to trzeba dobrze znac jezyk.

ivf-ivf, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, iwcia77, BISCA, Simba, Mimbla, nick nieaktualny, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wynik jest 44.

Dziękuję za uwagę ...
    47b20s0.gif pedzi_dogaja.gif

iwcia77, BISCA, malgos741, Mega, Mimbla, efcia, paszczakin lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Bier Dziobak, taką teściową jak Duska to ze świecą szukać... I jakie ma zdolności manualne...A jak pierwsza padniesz, to jakie piękne stroiki ci będzie robiła na 1 listopada, normalnie pół cmentarza będzie ci zazdrościć...
    skusiłam? ;)
    Skusilas.
    Wiadomo przeciez, ze przyjezdzaja do nas w lipcu i beda mieszkali u nas, nie? ;)

Elfik, nick nieaktualny, moremi, iwcia77, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometka, ale nioska z Ciebie :-) to bedziesz sobie z Reni w parze zachodzić w ciążę :-) nie, że z Reni, tylko w tym samym miesiacu ;-)

Reni, ComeToMeBaby, kapturnica, Elfik, nick nieaktualny, moremi, iwcia77, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ładny wynik z tymi jajkami :-)
    Trzymam kciuki, żeby było jak najwięcej mrożaków. Czyli gdzieś koniec stycznia lecisz z tym koksem?
    dzięki, jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.
    oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.
    Reniek- idziemy macica w macicę :P

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Taki jest plan.

ivf-ivf, gretka, Reni, Bozia3, Elfik, moremi, iwcia77, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co to oznacza, że przełożony...bo ja w ogóle nie kumata....znaczy oni te Twoje jajca zamrożą czy co? I co to oznacza, że progesteron za wysoki?
    tak, zapładniają teraz wszystkie pobrane jajca (bo jestem 35+) i jak się ładnie wyhodują to wszystkie zamrożą do czasu transferu.
    zazwyczaj kliniki robią transfery do poziomu progesteronu max 1,5 podczas stymulacji. z krwi pobranej na I usg miałam wynik 1,2 i już na II usg nas lekarz uprzedzał, ze może urosnąć. I urósł do 1,99. Progesteron i endometrium są ze sobą powiązane, śluzówka macicy jest tylko w określonym czasie przy określonych parametrach zdolna przyjąć zarodek do zagnieżdżenia (tzw. okno implantacyjne). Wysoki progesteron świadczy o złym przygotowaniu endometrium- z tego co zrozumiałam to chyba za bardzo się rozpędziło i teraz już nie byłoby w stanie przyjąć zarodka, biorąc pod uwagę fakt, ze ten zarodek musi jeszcze powstać i parę dni się rozwinąć. Musimy zgrać endo z zarodkiem, ale to już nie w tym cyklu. Tak wczoraj rozmawialiśmy sobie przed zaśnięciem z m, że byłoby fajnie, gdyby się udało teraz, jeśli jednak nie to nic się nie dzieje- najważniejsze to dać zarodkowi szansę a nie robić transfer na hurra.
    No- i w związku z tym mamy więcej czasu na przemyślenia czy 1 zarodek podajemy czy dwa. :)

Dziobak, nick nieaktualny, ivf-ivf, Reni, nick nieaktualny, Bozia3, Elfik, moremi, ania.g, Simba, malgos741, Mimbla, nick nieaktualny, efcia, beates lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla!! Niech beta rosnie!! :)

Kometa, ho ho! :)

Mam ciuchy ciazowe, ostatni rzut. Mimbla? Ile wzrostu posiadasz? Reni, bluzeczki jakowes? Kometa, zachodzze no!

Mam tez troche ciuszkow 68/ 74, dla boja, chociaz one raczej uniseksowe. Dlugiei krotkie rekawki, raczej nie zimowe. Chce ktoras? Albo jakos do podzialu?

ComeToMeBaby, ivf-ivf, nick nieaktualny, Bozia3, moremi, pierwiastka, BISCA, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Kometa kurnik niczego sobie oby tylko ladnie sie zapladnialy!!!( swoja droga nie oszczedzaja na stymulowaniu- w sumie u Ciebie taka sama dawka( ja mialam mix)w mg a ja mialam wyciszanie (@ 25.08) umnie troche wolno szlo -16 dni stymulacji ale wyniki nie za wysokie.
    no- od pierwszego usg lekarz zadowolony był, ładnie zareagowałam.
    ale też dawki konkretne.. menopur ten najwyższy 1200 (i najdroższy zarazem), dawka dzienna 225.
    a jak ty się czujesz? prócz wkurwa? :)

ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometka, ale nioska z Ciebie :-) to bedziesz sobie z Reni w parze zachodzić w ciążę :-) nie, że z Reni, tylko w tym samym miesiacu ;-)
    dobrze, że to wyjaśniłaś siostro :P
    bo tu się lubiom czepiać słówek ;)

nick nieaktualny, ivf-ivf, Reni, iwcia77, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    cztery...
    pinć :)

Elfik, moremi, iwcia77, pierwiastka, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dobrze, że to wyjaśniłaś siostro :P
    bo tu się lubiom czepiać słówek ;)

Ja już się nauczyłam, że tu trza tyły ochraniać ;-)

ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, moremi, iwcia77, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa no to bedziecie miec wojsko ;)

Mimbla kciuki trzymam za ładny przyrost ale czuje ,że będziesz za pare miesięcy jak i My wiecznie niedospana :)
    Teściowa szyła mi kiecke z zamkami do karmienia na chrzest.A żebym miała wcześniej wysłała paczke w środe.Zapakowała tam rózne duperelki .
    I teraz hit dnia właśnie dzwoni do mnie i mówi =nie czekaj na paczkę.A ja pytam łaj?Bo paczke wysłałam do siebie , właśnie mi doszła O.o

nick nieaktualny, gretka, gretka, ivf-ivf, Bozia3, ComeToMeBaby, Elfik, Dziobak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, iwcia77, ania.g, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, gosia7122, Mega, Mimbla, efcia, beates lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no- od pierwszego usg lekarz zadowolony był, ładnie zareagowałam.
    ale też dawki konkretne.. menopur ten najwyższy 1200 (i najdroższy zarazem), dawka dzienna 225.
    a jak ty się czujesz? prócz wkurwa? :)
    tak sie zastanawiam, jak juz mialas wysoko na 1 usg, to ze nie zmniejszyli.Mnie mimo ze powoli roslo, to nie zwiekszali - ja w stresie i dalo rade( 14 dni 75 menopuru plus 150 gonalu i gonapeptyl)
    Podsumowanie:ile pecherzykow- nie wiem- lekarka nie odp na pytanie- tylko wazene ile sie uzyska komorek.U mnie 7 pobrali- 6 dojrzalych- 5 sie ladnie dzielilo- w 2 dobie mialam transfer 2, w 3 zamrozili 2 ( embriolog powiedzial ze 3 d optymalna- to nie wiem), a z ostatnia wczoraj powiedzieli ze zaczekaja do 5 bo wolniej sie dzieli.
    Tyle ze z calego stresu zapomnialam recepty- jak pojade na Swieta to musze zawinac do kliniki.
    Biore utrogestan 3x 200mg i rano zastrzyk z fragminu.Testowac pewnie bede 29- jak sie ni wczesniej nie wydarzy, bo w Kraku jestem w Wigilie, a Bete powinnam miec w 10dpt tj 26- no coz trzeba bedzie zaczekac...

nick nieaktualny, Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, ania.g, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla, efcia, beates lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    o, kaptur je. Co liczym?
    rozmiar śtyrdzieści styry na śtyrdzieści szyść ;)

nick nieaktualny, Elfik, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Reni, bluzeczki jakowes?

Dziobson ja z bluzkami mam zawsze problem, bo mi bufory przeszkadzają ;-)

nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa aleś wyszkolona :O widzę że robisz specjalizacje z ginekologii ;) widzę że jak Kapty i Polarka nie ma, to spokijnie możesz je zastąpić ;) brawo Ty :)

kapturnica, Elfik, ComeToMeBaby, Simba, BISCA, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf bi maj frend :)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    pinć :)
    sześć...

Elfik, moremi, pierwiastka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa no to bedziecie miec wojsko ;)

Mimbla kciuki trzymam za ładny przyrost ale czuje ,że będziesz za pare miesięcy jak i My wiecznie niedospana :)
    Teściowa szyła mi kiecke z zamkami do karmienia na chrzest.A żebym miała wcześniej wysłała paczke w środe.Zapakowała tam rózne duperelki .
    I teraz hit dnia właśnie dzwoni do mnie i mówi =nie czekaj na paczkę.A ja pytam łaj?Bo paczke wysłałam do siebie , właśnie mi doszła O.o
    a propos wojsko: do 15 jest drużyna :)

a propos paczka: hahaa2.gif
    ta twoja teściowa wygrała dzisiaj internety!

kapturnica, Elfik, moremi, pierwiastka, Simba, BISCA, Mega, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12691 12692 12693 12694 12695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ