X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego jak jest prg wysoki to nie ma transferu?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    dziobak, zawsze chciałam zapytać, jeśli to nie tajemnica, czego ty uczysz norweskie dziecie?
    I nie przeszkadza im, że nie jesteś native speaker?
    Jestem pedagogiem specjalnym. Pracuje glownie z dziecmi z problemami z zachowaniem ( wszelakie ADHD i inne ), PTS, zespol Aspergera, autyzm, inne uposledzenia. W pierwszych klasach wczesna interwencja.
    Nie przeszkadza im, ze nie jestem native. ;) Ale zeby uczec w szkole, to trzeba dobrze znac jezyk.

ivf-ivf, Bozia3, macduska, moremi, iwcia77, BISCA, Simba, Mimbla, Magda*, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wynik jest 44.

Dziękuję za uwagę ...
    47b20s0.gif pedzi_dogaja.gif

iwcia77, BISCA, malgos741, Mega, Mimbla, efcia, paszczakin lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Bier Dziobak, taką teściową jak Duska to ze świecą szukać... I jakie ma zdolności manualne...A jak pierwsza padniesz, to jakie piękne stroiki ci będzie robiła na 1 listopada, normalnie pół cmentarza będzie ci zazdrościć...
    skusiłam? ;)
    Skusilas.
    Wiadomo przeciez, ze przyjezdzaja do nas w lipcu i beda mieszkali u nas, nie? ;)

Elfik, macduska, moremi, iwcia77, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometka, ale nioska z Ciebie :-) to bedziesz sobie z Reni w parze zachodzić w ciążę :-) nie, że z Reni, tylko w tym samym miesiacu ;-)

Reni, ComeToMeBaby, kapturnica, Elfik, macduska, moremi, iwcia77, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ładny wynik z tymi jajkami :-)
    Trzymam kciuki, żeby było jak najwięcej mrożaków. Czyli gdzieś koniec stycznia lecisz z tym koksem?
    dzięki, jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.
    oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.
    Reniek- idziemy macica w macicę :P

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Taki jest plan.

ivf-ivf, gretka, Reni, Bozia3, Elfik, moremi, iwcia77, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co to oznacza, że przełożony...bo ja w ogóle nie kumata....znaczy oni te Twoje jajca zamrożą czy co? I co to oznacza, że progesteron za wysoki?
    tak, zapładniają teraz wszystkie pobrane jajca (bo jestem 35+) i jak się ładnie wyhodują to wszystkie zamrożą do czasu transferu.
    zazwyczaj kliniki robią transfery do poziomu progesteronu max 1,5 podczas stymulacji. z krwi pobranej na I usg miałam wynik 1,2 i już na II usg nas lekarz uprzedzał, ze może urosnąć. I urósł do 1,99. Progesteron i endometrium są ze sobą powiązane, śluzówka macicy jest tylko w określonym czasie przy określonych parametrach zdolna przyjąć zarodek do zagnieżdżenia (tzw. okno implantacyjne). Wysoki progesteron świadczy o złym przygotowaniu endometrium- z tego co zrozumiałam to chyba za bardzo się rozpędziło i teraz już nie byłoby w stanie przyjąć zarodka, biorąc pod uwagę fakt, ze ten zarodek musi jeszcze powstać i parę dni się rozwinąć. Musimy zgrać endo z zarodkiem, ale to już nie w tym cyklu. Tak wczoraj rozmawialiśmy sobie przed zaśnięciem z m, że byłoby fajnie, gdyby się udało teraz, jeśli jednak nie to nic się nie dzieje- najważniejsze to dać zarodkowi szansę a nie robić transfer na hurra.
    No- i w związku z tym mamy więcej czasu na przemyślenia czy 1 zarodek podajemy czy dwa. :)

Dziobak, krycha.stara, ivf-ivf, Reni, Sabina, Bozia3, Elfik, moremi, ania.g, Simba, malgos741, Mimbla, Magda*, efcia, beates lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla!! Niech beta rosnie!! :)

Kometa, ho ho! :)

Mam ciuchy ciazowe, ostatni rzut. Mimbla? Ile wzrostu posiadasz? Reni, bluzeczki jakowes? Kometa, zachodzze no!

Mam tez troche ciuszkow 68/ 74, dla boja, chociaz one raczej uniseksowe. Dlugiei krotkie rekawki, raczej nie zimowe. Chce ktoras? Albo jakos do podzialu?

ComeToMeBaby, ivf-ivf, Sabina, Bozia3, moremi, pierwiastka, BISCA, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Kometa kurnik niczego sobie oby tylko ladnie sie zapladnialy!!!( swoja droga nie oszczedzaja na stymulowaniu- w sumie u Ciebie taka sama dawka( ja mialam mix)w mg a ja mialam wyciszanie (@ 25.08) umnie troche wolno szlo -16 dni stymulacji ale wyniki nie za wysokie.
    no- od pierwszego usg lekarz zadowolony był, ładnie zareagowałam.
    ale też dawki konkretne.. menopur ten najwyższy 1200 (i najdroższy zarazem), dawka dzienna 225.
    a jak ty się czujesz? prócz wkurwa? :)

ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometka, ale nioska z Ciebie :-) to bedziesz sobie z Reni w parze zachodzić w ciążę :-) nie, że z Reni, tylko w tym samym miesiacu ;-)
    dobrze, że to wyjaśniłaś siostro :P
    bo tu się lubiom czepiać słówek ;)

krycha.stara, ivf-ivf, Reni, iwcia77, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    cztery...
    pinć :)

Elfik, moremi, iwcia77, pierwiastka, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dobrze, że to wyjaśniłaś siostro :P
    bo tu się lubiom czepiać słówek ;)

Ja już się nauczyłam, że tu trza tyły ochraniać ;-)

ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, moremi, iwcia77, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa no to bedziecie miec wojsko ;)

Mimbla kciuki trzymam za ładny przyrost ale czuje ,że będziesz za pare miesięcy jak i My wiecznie niedospana :)
    Teściowa szyła mi kiecke z zamkami do karmienia na chrzest.A żebym miała wcześniej wysłała paczke w środe.Zapakowała tam rózne duperelki .
    I teraz hit dnia właśnie dzwoni do mnie i mówi =nie czekaj na paczkę.A ja pytam łaj?Bo paczke wysłałam do siebie , właśnie mi doszła O.o

krycha.stara, gretka, gretka, ivf-ivf, Bozia3, ComeToMeBaby, Elfik, Dziobak, macduska, macduska, moremi, iwcia77, ania.g, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, gosia7122, Mega, Mimbla, efcia, beates lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no- od pierwszego usg lekarz zadowolony był, ładnie zareagowałam.
    ale też dawki konkretne.. menopur ten najwyższy 1200 (i najdroższy zarazem), dawka dzienna 225.
    a jak ty się czujesz? prócz wkurwa? :)
    tak sie zastanawiam, jak juz mialas wysoko na 1 usg, to ze nie zmniejszyli.Mnie mimo ze powoli roslo, to nie zwiekszali - ja w stresie i dalo rade( 14 dni 75 menopuru plus 150 gonalu i gonapeptyl)
    Podsumowanie:ile pecherzykow- nie wiem- lekarka nie odp na pytanie- tylko wazene ile sie uzyska komorek.U mnie 7 pobrali- 6 dojrzalych- 5 sie ladnie dzielilo- w 2 dobie mialam transfer 2, w 3 zamrozili 2 ( embriolog powiedzial ze 3 d optymalna- to nie wiem), a z ostatnia wczoraj powiedzieli ze zaczekaja do 5 bo wolniej sie dzieli.
    Tyle ze z calego stresu zapomnialam recepty- jak pojade na Swieta to musze zawinac do kliniki.
    Biore utrogestan 3x 200mg i rano zastrzyk z fragminu.Testowac pewnie bede 29- jak sie ni wczesniej nie wydarzy, bo w Kraku jestem w Wigilie, a Bete powinnam miec w 10dpt tj 26- no coz trzeba bedzie zaczekac...

krycha.stara, Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, ania.g, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla, efcia, beates lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    o, kaptur je. Co liczym?
    rozmiar śtyrdzieści styry na śtyrdzieści szyść ;)

krycha.stara, Elfik, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Reni, bluzeczki jakowes?

Dziobson ja z bluzkami mam zawsze problem, bo mi bufory przeszkadzają ;-)

Sabina, ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, pierwiastka, BISCA, Simba, malgos741, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa aleś wyszkolona :O widzę że robisz specjalizacje z ginekologii ;) widzę że jak Kapty i Polarka nie ma, to spokijnie możesz je zastąpić ;) brawo Ty :)

kapturnica, Elfik, ComeToMeBaby, Simba, BISCA, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf bi maj frend :)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    pinć :)
    sześć...

Elfik, moremi, pierwiastka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa no to bedziecie miec wojsko ;)

Mimbla kciuki trzymam za ładny przyrost ale czuje ,że będziesz za pare miesięcy jak i My wiecznie niedospana :)
    Teściowa szyła mi kiecke z zamkami do karmienia na chrzest.A żebym miała wcześniej wysłała paczke w środe.Zapakowała tam rózne duperelki .
    I teraz hit dnia właśnie dzwoni do mnie i mówi =nie czekaj na paczkę.A ja pytam łaj?Bo paczke wysłałam do siebie , właśnie mi doszła O.o
    a propos wojsko: do 15 jest drużyna :)

a propos paczka: hahaa2.gif
    ta twoja teściowa wygrała dzisiaj internety!

kapturnica, Elfik, moremi, pierwiastka, Simba, BISCA, Mega, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12691 12692 12693 12694 12695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ