X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a propos wojsko: do 15 jest drużyna :)

a propos paczka: hahaa2.gif
    ta twoja teściowa wygrała dzisiaj internety!
    No ja nadal nie rozumiem jak mogla to zrobic o.O

Elfik, moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ivf bi maj frend :)

Ok, dzieki :-)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    tak sie zastanawiam, jak juz mialas wysoko na 1 usg, to ze nie zmniejszyli.Mnie mimo ze powoli roslo, to nie zwiekszali - ja w stresie i dalo rade( 14 dni 75 menopuru plus 150 gonalu i gonapeptyl)
    Podsumowanie:ile pecherzykow- nie wiem- lekarka nie odp na pytanie- tylko wazene ile sie uzyska komorek.U mnie 7 pobrali- 6 dojrzalych- 5 sie ladnie dzielilo- w 2 dobie mialam transfer 2, w 3 zamrozili 2 ( embriolog powiedzial ze 3 d optymalna- to nie wiem), a z ostatnia wczoraj powiedzieli ze zaczekaja do 5 bo wolniej sie dzieli.
    Tyle ze z calego stresu zapomnialam recepty- jak pojade na Swieta to musze zawinac do kliniki.
    Biore utrogestan 3x 200mg i rano zastrzyk z fragminu.Testowac pewnie bede 29- jak sie ni wczesniej nie wydarzy, bo w Kraku jestem w Wigilie, a Bete powinnam miec w 10dpt tj 26- no coz trzeba bedzie zaczekac...
    o tym, że na 1 usg było wysoko dowiedziałam się na 2gim usg :) No a jak lekarz obejrzał pęcherzyki na usg to stwierdził, ze ładnie rosną, więc nic nie zmieniamy ale przyspieszymy o 1 dzień. A o wyniku krwi z 2 usg dowiedziałam się dziś.

u nas planują hodowlę 5-dniową. Ta trzecia doba czytałam jest krytyczna dla rozwoju zarodków. Że jeśli jest mało komórek, potem zarodków to często lepiej jest poobserwować je czy w trzeciej dobie nie przestaną się dzielić. Wtedy można zrobić selekcję tych najsilniejszych. Z drugiej strony, nie do końca wiadomo cz jest coś jeszcze w środowisku macicy takiego co pozwoliłoby zarodkom 3-dniowym przetrwać tam a nie na szkiełku. Każdy przypadek rozpatruje się indywidualnie.

Sabina, gretka, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kometa aleś wyszkolona :O widzę że robisz specjalizacje z ginekologii ;) widzę że jak Kapty i Polarka nie ma, to spokijnie możesz je zastąpić ;) brawo Ty :)
    heh, chciałam wiedzieć zawczasu czy mnie lekarz w konia nie będzie chciał robić ;) wiecie co gadajom o klinikach... ;)

Sabina, ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja nadal nie rozumiem jak mogla to zrobic o.O
    może źle wypisała pola nadawca / odbiorca?

moremi, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    może źle wypisała pola nadawca / odbiorca?
    No raczej ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz jest zapowiedziałam ,ze pod choinke dostanie bon na badanie wzroku ;D XD

moremi, pierwiastka, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa no to bedziecie miec wojsko ;)

Mimbla kciuki trzymam za ładny przyrost ale czuje ,że będziesz za pare miesięcy jak i My wiecznie niedospana :)
    Teściowa szyła mi kiecke z zamkami do karmienia na chrzest.A żebym miała wcześniej wysłała paczke w środe.Zapakowała tam rózne duperelki .
    I teraz hit dnia właśnie dzwoni do mnie i mówi =nie czekaj na paczkę.A ja pytam łaj?Bo paczke wysłałam do siebie , właśnie mi doszła O.o
    co juz mi lajki podwojnie wychodza???
    Kometa o m bedzie mial kogo musztrowac...
    Mnie jeszcze zastanawia bajak jaka sprzedalas tesciowej- ze przyjechalas pomoc w krzataninie przedswiatecznej?zostajesz juz do Swiat?
    A swoja droga akurat jak Ty doKraka to ja gdzies indziej- aa bylo rzut beretem.....

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa no to bedziecie miec wojsko ;)

Mimbla kciuki trzymam za ładny przyrost ale czuje ,że będziesz za pare miesięcy jak i My wiecznie niedospana :)
    Teściowa szyła mi kiecke z zamkami do karmienia na chrzest.A żebym miała wcześniej wysłała paczke w środe.Zapakowała tam rózne duperelki .
    I teraz hit dnia właśnie dzwoni do mnie i mówi =nie czekaj na paczkę.A ja pytam łaj?Bo paczke wysłałam do siebie , właśnie mi doszła O.o
    Mnie jeszcze zastanawia bajak jaka sprzedalas tesciowej- ze przyjechalas pomoc w krzataninie przedswiatecznej?zostajesz juz do Swiat?
    A swoja droga akurat jak Ty doKraka to ja gdzies indziej- aa bylo rzut beretem.....

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody własnie sam złapał sobie grzechotke w łapsko i nia trzepie =D

ivf-ivf, moremi, Simba, BISCA, beates lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta - teściowa boska....:) I co teraz - zdąży odesłać znowu ?

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta - teściowa boska....:) I co teraz - zdąży odesłać znowu ?
    No teraz stwierdzila ,ze wysle kurierem a nie poczta XD

moremi, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    to nie ja tylko m im zapowiedział, że przyjeżdżamy. no i sie ucieszyli i już. bez pytań o nic. tylko czy m urlop dostał. no dostał :) no i pewnie zostaniemy, bo co tak będziemy tu i tam jeździć.
    gorzej było jak zajechaliśmy, a tu szybka kawa i musimy szybko na miasto jechać. ponoć się dwa razy pytali gdzie jedziemy ale ja nie słyszałam, a m ich chyba zbył, że do miasta i że niedługo wracamy. Potem nie pytali. Dziś rano pożyczyliśmy samochód to pod pretekstem że na miasto, na zakupy.. nic nie podejrzewają.

Najciekawiej było natomiast z kwestią picia alkoholu hahaha bo oczywiście pierwszy wieczór i już wędruje na stół cola i szklaneczki do drinków- oooo ho! No a u nas przed punkcją i oddaniem nasienia to alko niewskazane. Więc powiedzieliśmy że do piątku jesteśmy na antybiotyku i nie możemy teraz, później sobie wypijemy. No to teściu dwa razy pytał czy nie chcemy przerwać antybiotyku, w końcu zniesmaczony (chyba) wypił z teściową po drinku. Na następny dzień, ja robię herbatę w kuchni i słyszę jak teściu zasuwa do naszego pokoju z hasłem: no! muszę wam przerwać ten antybiotyk! i wraca do siebie. Idę do m z tymi herbatami, patrzę a na stole stoją dwa kieliszki z likierem. Ależ mnie to wkurzyło. Nie zapytał czy się jednak nie skusimy tylko przyniósł i mieliśmy wypić. Bo tak. Bo my mamy przerwać antybiotyk, leczenie, bo on nam przyniósł likier. Więc tak sobie postały kieliszki i jak przyszedł do nas jeszcze raz i zagadał, żebyśmy sobie wypili to mu powiedziałam, że jeszcze nie możemy, śmiejąc się że chyba lepiej wstawimy do lodówki żeby poczekały do soboty ;) Trzeba to było jakoś tak dyplomatycznie załatwić, w każdym razie ostatecznie siostra m zutylizowała oba kieliszki i wszyscy byli zadowoleni. Wieczorem podczas oglądania filmu już nam nie proponowali drinków, choć sami sobie sączyli procenty. No. A biorąc pod uwagę obecną sytuację to okazuje się, że jednak w sobotę będę mogła wysączyć jakieś procenty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 16:37

gretka, moremi, Bozia3, ania.g, malgos741, BISCA, Mimbla, krycha.stara lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Młody własnie sam złapał sobie grzechotke w łapsko i nia trzepie =D
    I pierwszy raz sobie nia przydzwonil w łepetyne ;)

moremi, Bozia3, BISCA, krycha.stara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    i posty też :P

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziobson ja z bluzkami mam zawsze problem, bo mi bufory przeszkadzają ;-)
    Ale te ciążowe mają luzy na klacie. ;-) Mogę zmierzyć ile tam w obwodzie się może bufora zmieścić. ;-)

BISCA, Reni lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to nie ja tylko m im zapowiedział, że przyjeżdżamy. no i sie ucieszyli i już. bez pytań o nic. tylko czy m urlop dostał. no dostał :) no i pewnie zostaniemy, bo co tak będziemy tu i tam jeździć.
    gorzej było jak zajechaliśmy, a tu szybka kawa i musimy szybko na miasto jechać. ponoć się dwa razy pytali gdzie jedziemy ale ja nie słyszałam, a m ich chyba zbył, że do miasta i że niedługo wracamy. Potem nie pytali. Dziś rano pożyczyliśmy samochód to pod pretekstem że na miasto, na zakupy.. nic nie podejrzewają.

Najciekawiej było natomiast z kwestią picia alkoholu hahaha bo oczywiście pierwszy wieczór i już wędruje na stół cola i szklaneczki do drinków- oooo ho! No a u nas przed punkcją i oddaniem nasienia to alko niewskazane. Więc powiedzieliśmy że do piątku jesteśmy na antybiotyku i nie możemy teraz, później sobie wypijemy. No to teściu dwa razy pytał czy nie chcemy przerwać antybiotyku, w końcu zniesmaczony (chyba) wypił z teściową po drinku. Na następny dzień, ja robię herbatę w kuchni i słyszę jak teściu zasuwa do naszego pokoju z hasłem: no! muszę wam przerwać ten antybiotyk! i wraca do siebie. Idę do m z tymi herbatami, patrzę a na stole stoją dwa kieliszki z likierem. Ależ mnie to wkurzyło. Nie zapytał czy się jednak nie skusimy tylko przyniósł i mieliśmy wypić. Bo tak. Bo my mamy przerwać antybiotyk, leczenie, bo on nam przyniósł likier. Więc tak sobie postały kieliszki i jak przyszedł do nas jeszcze raz i zagadał, żebyśmy sobie wypili to mu powiedziałam, że jeszcze nie możemy, śmiejąc się że chyba lepiej wstawimy do lodówki żeby poczekały do soboty ;) Trzeba to było jakoś tak dyplomatycznie załatwić, w każdym razie ostatecznie siostra m zutylizowała oba kieliszki i wszyscy byli zadowoleni. Wieczorem podczas oglądania filmu już nam nie proponowali drinków, choć sami sobie sączyli procenty. No. A biorąc pod uwagę obecną sytuację to okazuje się, że jednak w sobotę będę mogła wysączyć jakieś procenty :)

Kometa, masz zdrowie... Do pisania tych dlugich postów ;-)

ComeToMeBaby, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, masz zdrowie... Do pisania tych dlugich postów ;-)
    no, znają mnie tu z tego.
    zawsze jest szansa że się komuś nie będzie chciałoo czytać. kiedyś to przetestuję i w treści posta komuś zadam jakieś pytanie znienacka. albo wsadzę jakiego kijka. taaa - kijki się chyba lepiej sprawdzają :P

no i- możesz usunąć cytat to nie będzie trzeba tyle forum przewijać hahahahaa

iwcia77, moremi, malgos741, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no, znają mnie tu z tego.
    zawsze jest szansa że się komuś nie będzie chciałoo czytać. kiedyś to przetestuję i w treści posta komuś zadam jakieś pytanie znienacka. albo wsadzę jakiego kijka. taaa - kijki się chyba lepiej sprawdzają :P

no i- możesz usunąć cytat to nie będzie trzeba tyle forum przewijać hahahahaa

Ej, no to taki żart był, zauważyłam walor edukacyjny :-)

Bozia3, ComeToMeBaby, iwcia77, kapturnica, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dorbie - ty tez...<3...ty i baby blues..! no way! Adas jest zdrowy urodzil sie i rozwija super- no wez sie ogarnij kobito!

Hej!
    To był tylko taki jednodniowy kryzys

ania.g, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi, BISCA, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 12692 12693 12694 12695 12696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ