X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Normalnie to bym pociagnela temat, ale jeden dym juz dzis z moim udzialem byl :-P Jak tak dalej pojdzie, to forum spale! Albo mnie spala na stosie :-P
    Oj tam, oj tam. Przeciez to dzis to byly jakies niewinne igraszki, przedszkolne przekomarzanie. Nie przesadzaj. ;)

krycha.stara, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dawno nie bylo o uchodzcach, co? ;)
    Dzis jakas grupka Syryjczykow protestowala, poniewaz jedzenie w azylu im nie smakuje, a dzieci dostaly ospy wietrznej. I jak sie w ogole ich traktuje w tym kraju?

Obawiam sie, ze jeszcze troche a nerwy puszcza nawet tym spokojnym i milym Norwegom, bo ludzie juz maja dosc.
    Ja nie wiem, czy dostane miejsce dla Adasia w przedszkolu, bo uchodzcy maja pierszenstwo.
    Ide po kawe. ;)

W Holandii chyba premier nie wytrzymał i powiedział, że jak sie im nie podoba i nie chcą się dostosować, to mają wyp...... ć... przelewa sie Europie.

krycha.stara, Dziobak, kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ale po punkcji sie zaczelo i wlasnie po punkcji gorzej sie czulam niz teraz
    Acha, acha. Dobrze wiedzieć.

Ja w tej chwili odebrałam telefon z kliniki. Pierwsze pytanie było jak się czuję. No ale to nie ważne, miał mi mówić o komórkach! Na 14 oocytów 3 były puste, jeden niedojrzały. Zostało 10, z czego jeden był nieprawidłowy, więc 9 mamy zapłodnionych. Chyba nic nie pokręciłam. W każdym razie mamy 9. W środę lub czwartek telefon będzie co z nich się uda wyhodować i do mrożenia idą wszystkie.

krycha.stara, gretka, Dziobak, moremi, ania.g, malgos741, Sabina, Mimbla, efcia, iwcia77, SolarPolar, Mega, Simba, Aasiula, pierwiastka, beates, BISCA, paszczakin lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    nie mam nic z tego dzialu, tylko fragmin na rozrzedzenie krwi, a no i koncze dzis antybiotyk - zeby nie bylo zapalenia po punkcji
    To ja też mam antybiotyk po punkcji, od wczoraj wieczora. I dupka. Po 10 tabletek. Dr powiedział, że po nich dostanę @. No to zdecydowanie szybciej niż naturalnie, zobaczymy kiedy franca przyjdzie. Im szybciej tym lepiej.

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nie prowokuj, budz rodzine, bo Wam samolot ucieknie ;-)
    No kurka, juz mam normalnie lęki!! Po tym jak nam uciekl prom bede sie bala kazdego wyjazdu. ;)
    Samolot jest jutro rano o 9, ale na lotnisko mamy 3 godziny drogi. Bedzie wczesna pobudka...

krycha.stara, moremi, ComeToMeBaby, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Brawo Ty! Jak sie pieszczotliwie mowi na mrozone komety? ;-)
    Nie wiem, będę musiała sięgnąć do fachowej literatury :-P inna inszość, że Komety jakby z definicji są mrożone :-P

krycha.stara, moremi, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Źle powiedziałam. Teraz doszło do mnie co embriolog powiedział. Nie że trzy były puste (bo nie użył tego słowa), tylko że one coś nie tak miały z otoczką więc się nie nadawały. Ja się bardziej skupiłam na tych 9ciu i sobie sama dopowiedziałam, że tamte puste były, a nie były. Szkoda, że zadzwonił akurat jak notatek nie miałam jak robić, najwyżej dopytam jak zadzwonią drugi raz.

W każdym razie 9 wyjściowych to też nieźle, trzymam za nie kciuki, aby się teraz ładnie dzieliły :-D
    Kurka, pierwszy raz trzymam kciuki sama za siebie :-P

krycha.stara, malgos741, Magda*, Mimbla, efcia, iwcia77, Mega, Bozia3, Simba, Aasiula, pierwiastka, beates, BISCA, paszczakin lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad jeden czy dwa jeszcze myślimy. Ale skłaniamy się raczej ku jednemu. Jeszcze jesteśmy takie chorągiewki na wietrze. Zobaczymy z czego będziemy mogli wybierać. Najważniejsze to ile się wyhoduje i ile da radę przetrwać zamrażanie.

Na razie wszystkie będą zamrożone. Będą czekać aż mi progesteron spadnie ;-) mamy trochę czasu do decyzji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 13:13

krycha.stara, moremi, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tak se czytam i nasz watek sie nieco invitrowy zrobil. Czy ktos tu jeszcze walczy naturalnie w ogole? Nie doszukiwac sie w tym zlosliwosci, taka refleksja to miala byc raczej...
    Ja walczę. Naturalnie przez invitro ;-)

malgos741, gretka, Mimbla, efcia, iwcia77, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha no jak nie jak tak?Bozia, Wacia,Sabbcia,Mega , Pierwiastka , i kilka innych dziewczyn przeca jeszcze :)

Sabina, Mimbla, efcia, iwcia77, Mega, Bozia3, Simba, krycha.stara, pierwiastka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny.. nadaję Z roboty już 4 panie zrobione.. jeszcze trzy zostały ;) ..do 18tej powinnam się wyrobić...

ComeToMeBaby, Magda*, Mimbla, efcia, iwcia77, Dziobak, Aasiula, Sabina, pierwiastka, beates lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa super wieści...

ComeToMeBaby, efcia, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Hello dziewczyny.. nadaję Z roboty już 4 panie zrobione.. jeszcze trzy zostały ;) ..do 18tej powinnam się wyrobić...
    Teraz masz zapiernicz przed świętami, co? A siebie nie zapomnisz zrobić? Bo wiesz, jeśli szewc bez butów chadza to fryzjerka bez... włosów?mysli_2.gif

moremi, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kometa super wieści...
    Dzięki

c5e015d88e.png
  • poopoo Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 grudnia 2015, 21:33

• poopoo Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    to w końcu jestes praczka czy fryzjerką?

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula? Co robisz?

Mimbla, efcia, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję ze Misja Choinka zakończona powodzeniem, godzina łażenia, przebierania, wybrzydzania i jest ta jedyna ;D

wróć, jeszcze nie do konca zakończona, pozostało ją ubrać

moremi, Sabina, Bozia3, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sprzątamy... sprzatamy. .. sprzatamy... ja już wymiekam, a tu jeszcze pierniczki miałam piec i choinkę ubierać. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 15:57

Sabina, efcia, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A my sprzątamy... sprzatamy. .. sprzatamy... ja już wymiekam, a tu jeszcze pierniczki miałam piec i choinkę ubierać. ..
    Coś Ty byłaś i mnie w domu? ;)
    My niedawno przywiezlismy dywany od czyszczenia. Ale nas laska skasowala! :O

efcia, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 12699 12700 12701 12702 12703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ