35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
fufu wrote:ja robie dla bliskich co tylko moge ale musze w to wierzyć
nie bede powielac wzorców moich babek, nie bede głosic teorii ze bez kościoła sie idzie do piekła a świeta to pzreciez kościół, jaki sens maja swieta bez kościoła? to pzreciez pierwszy powód i korzen tego całego zamieszania, urodziny Wybawiciela? mam dziecku powiedziec że swieta polegaja na wieszaniu bombek i jedzeniu cukierków? pzreeciez to idiotyzm...kocham wszystko co autentyczne i szczere
ponieważ nie wierzysz w rzeczy niematerialne, to wzięłaś ślub kościelny i ochrzciłaś Tomka? Brawo ty! Pewnie dla kasy to zrobiłaś. To jedyne "materialne" wytłumaczenie.sandra80, kapturnica, Mimbla, Sabina, ComeToMeBaby, malgos741, Natka_79, Mega, Berenika, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
fufu wrote:to nie jest tylko moja prawda, prawda jest jedna i dotyczy wszystkich, i wcale nie lezy posrodku tylko leży tam gdzie leży, kazdy człowiek powinien sie starac ją odnaleść
Mimbla, Reni, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
fufu wrote:nie , dla bliskich , moze mój mąz jest wierzący? może pomyslisz odrobine zanim zaczniesz sie smiać smiechem pustym
jade, za chwile bede podziwiac piekny beskid sląski z okien uczelnisandra80, kapturnica, Reni, Berenika, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Dawno się tak nie uśmiałam
ponieważ nie wierzysz w rzeczy niematerialne, to wzięłaś ślub kościelny i ochrzciłaś Tomka? Brawo ty! Pewnie dla kasy to zrobiłaś. To jedyne "materialne" wytłumaczenie.
Nie wiedziałam o tym, ateista bierze ślub i chrzci dziecko, w imię czego?
To się dopiero nazywa hipokryzja.ivf-ivf, moremi, macduska, Berenika, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mam taką jedną znajomą, co w kółko powtarza, że "rzeczy materialne nie maja dla niej żadnego znaczenia" i dlatego ma już 3 nowy samochód w tym roku
nie wspomnę o kilku innych atrybutach jej statusu materialnego, którymi chętnie się chwali.
sandra80, kapturnica, Sabina, Berenika, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
fufu wrote:nie , dla bliskich , moze mój mąz jest wierzący? może pomyslisz odrobine zanim zaczniesz sie smiać smiechem pustym
jade, za chwile bede podziwiac piekny beskid sląski z okien uczelni
O widzisz, dla bliskich to zrobiłaś?
Mąż wierzący?
I dziecko ochrzczone?
A w święta im zafundujesz kebaba od murzyna?
A jak się Ciebie Tomek kiedyś zapyta, dlaczego Go ochrzciłaś nie wierząc w Boga? Mógł dorosnąć i sam zdecydować czy chce wierzyć. Poznałam twoją tajemnicę, sama jesteś zakłamana i dlatego wypierając to ze swojej głowy, wmawiasz innym zakłamanie.ivf-ivf, moremi, kapturnica, Mimbla, ComeToMeBaby, Reni, Mega, Berenika, gretka, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:O widzisz, dla bliskich to zrobiłaś?
Mąż wierzący?
I dziecko ochrzczone?
A w święta im zafundujesz kebaba od murzyna?
A jak się Ciebie Tomek kiedyś zapyta, dlaczego Go ochrzciłaś nie wierząc w Boga? Mógł dorosnąć i sam zdecydować czy chce wierzyć. Poznałam twoją tajemnicę, sama jesteś zakłamana i dlatego wypierając to ze swojej głowy, wmawiasz innym zakłamanie.
To się nazywa mechanizm przeniesienianajgłośniej krzyczą Ci co sami mają najwięcej za pazurem.
sandra80, Mimbla, kapturnica, Sabina, macduska, ComeToMeBaby, Berenika, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Było znów tu głosno
a tak widzisz, między jednym piernikiem a drugim, dla rozrywki
mąż na długo zostanie?
może powinnaś po świętach jakieś spa zaliczyć coby akumulatory doładować?Mimbla, kapturnica, efcia, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:znalazłam ci pismo od filozofowania, może sobie zaprenumerujesz:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95befa36b12d.jpg
Hera mogłaby założyć przecież swoje,lepsze pismo pt"FilozoFuFuj"
Miłego dnia życzę Wam ja:)sandra80, kapturnica, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, satori, Reni, Berenika, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:a tak widzisz, między jednym piernikiem a drugim, dla rozrywki
mąż na długo zostanie?
może powinnaś po świętach jakieś spa zaliczyć coby akumulatory doładować?Ale liczymy na to,ze 4tygodnie pozniej bedzie na2tygodnie
Spa to ja zalicze szykujac przyjecie dla ponad20 osob .Rece napewno odmocze i wymoczeMimbla, moremi, Sabina, efcia, ivf-ivf, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
i nie rozumiem dlaczego ktoś ma mi objawiać jedyną prawdę w sytuacji, gdy w domu tej prawdy nie objawia i pozwala bliskim żyć w kłamstwie. w imię czego?
Teraz Renato skup się - ty wierzysz w niematerialny byt swojej istoty i nikt cię z błędu nie wyprowadza, to uszanuj wierzenia innych.
Chociaż i tak masz to w podogoniu.
Po prostu musisz wyrazić swoje zdanie, musisz obrazić kilka osób, musisz być wulgarna. Musisz, bo się udusisz.
To z tym optymistycznym akcentem oddalam sie z kolędą na ustach kończyć piernik z przepisu Efci
Efcia, wystarczy jak od dzisiaj postoi?Mimbla, Sabina, ivf-ivf, efcia, ComeToMeBaby, satori, kapturnica, malgos741, Reni, Natka_79, Berenika, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!