35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Mimbla, imbir jak najbardziej.
Reni, zaskoczyłaś mnie jak mało ktoidę do furtki a tam jakaś przesyłka. Myślę co u licha? Bardzo miła niespodzianka, gęba cieszy mi się na około. Dziękuję
Sabina, Mimbla, moremi, Reni, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimbla wrote:A ja leżę z gigantycznym katarem i bólem głowy(zatoki,niestety)..boję się leków wziąć,pije tylko herbate z miodem,zastanawiam się nad napojem ze świeżego imbiru- nie wiem czy można..?doradzicie coś?
Mam tez chyba lekka gorączkę.na zdrowie.
Proszzzz:
Przyszłym mamom pomaga w walce z porannymi nudnościami, na które w tak wczesnym okresie ciąży nie ma bezpiecznych leków syntetycznych. Badania kliniczne prowadzone od lat 90. XX w. w różnych krajach świata wykazały skuteczność imbiru. Cztery, przeprowadzone w Danii, Australii, Kanadzie i Tajlandii, dowiodły, że stosowanie imbiru w dawce dziennej 1 g przez 3 dni do 4 tygodni nie powoduje skutków ubocznych ani efektów teratogennych. Co ciekawe, badanie Smith z 2004 r. wykazało, że wśród kobiet przyjmujących imbir ryzyko poronienia zmniejszyło się w stosunku do kobiet, które go nie stosowały. Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków FDA klasyfikuje imbir jako bezpieczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:13
-
Mimbla wrote:A ja leżę z gigantycznym katarem i bólem głowy(zatoki,niestety)..boję się leków wziąć,pije tylko herbate z miodem,zastanawiam się nad napojem ze świeżego imbiru- nie wiem czy można..?doradzicie coś?
Mam tez chyba lekka gorączkę.Mimbla, Sabina, satori, efcia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
chyba wszystkie w kuchni siedzom...
my wykorzystaliśmy chwilowy dostęp do samochodu i wybraiśmy się do Galerii Krakowskiej na zakupy. Skazaliśmy jednego nieszczęsnego karpia na śmierć poprzez ogłuszenie i odcięcie łba, wywołaliśmy parę zdjęć, kupiliśmy prezenty świąteczne i wróciliśmy do domu w jakieś 1,5 godziny łącznie. Mistrzostwo świata... Do teraz nie mogę w to uwierzyć. Następnie pomagałam teściowi kroić warzywa na sałatkę jarzynową i... dalej odpoczywamy
choroba... hmm... zdaje się, ze najgorsze już za mną. dziś mnie jeszcze trochę męczy kaszel, ale widzę że to już ostatni etap przeziębienia. może uda się zrealizować plan ozdrowienia przed Rzeszowem.Sabina, pierwiastka lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:uuuuuuu.... tak, czytając o imbirze widziałam notatkę, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży
na zdrowie.
Proszzzz:
Przyszłym mamom pomaga w walce z porannymi nudnościami, na które w tak wczesnym okresie ciąży nie ma bezpiecznych leków syntetycznych. Badania kliniczne prowadzone od lat 90. XX w. w różnych krajach świata wykazały skuteczność imbiru. Cztery, przeprowadzone w Danii, Australii, Kanadzie i Tajlandii, dowiodły, że stosowanie imbiru w dawce dziennej 1 g przez 3 dni do 4 tygodni nie powoduje skutków ubocznych ani efektów teratogennych. Co ciekawe, badanie Smith z 2004 r. wykazało, że wśród kobiet przyjmujących imbir ryzyko poronienia zmniejszyło się w stosunku do kobiet, które go nie stosowały. Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków FDA klasyfikuje imbir jako bezpieczny.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ComeToMeBaby wrote:chyba wszystkie w kuchni siedzom...
my wykorzystaliśmy chwilowy dostęp do samochodu i wybraiśmy się do Galerii Krakowskiej na zakupy. Skazaliśmy jednego nieszczęsnego karpia na śmierć poprzez ogłuszenie i odcięcie łba, wywołaliśmy parę zdjęć, kupiliśmy prezenty świąteczne i wróciliśmy do domu w jakieś 1,5 godziny łącznie. Mistrzostwo świata... Do teraz nie mogę w to uwierzyć. Następnie pomagałam teściowi kroić warzywa na sałatkę jarzynową i... dalej odpoczywamy
choroba... hmm... zdaje się, ze najgorsze już za mną. dziś mnie jeszcze trochę męczy kaszel, ale widzę że to już ostatni etap przeziębienia. może uda się zrealizować plan ozdrowienia przed Rzeszowem.
wez Kometa - nic nie mowilas ja przed 1,5 h wroilam wlasnie z TEJ Galerii!!!
i rzucilam sie na laptop- czy sa wiesci z kliniki... dalej nic?ComeToMeBaby, Sabina, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:wez Kometa - nic nie mowilas ja przed 1,5 h wroilam wlasnie z TEJ Galerii!!!
i rzucilam sie na laptop- czy sa wiesci z kliniki... dalej nic?
wychodzi na to, że byłyśmy w tej Galerii w tym samym czasie... fak!
no wprawdzie w biegu, ale...
nie- wieści z kliniki jeszcze brak- waruję przy telefonie. średnio niecierpliwie bo jest opcja że mogą zadzwonić jutro. niech tam maluchy spokojnie się dzielą, ja poczekamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:47
pierwiastka, kapturnica, malgos741, satori lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:a i dzien dobry
oczywiscie zagoniona jestem
brzuch mnie boli, zaopatrzylam sie w podpaski- bo gdzie ew. w swieta szukac?....
zmykam do kuchnipierwiastka, moremi, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:O. Zatoki to moja specjalność. Zrób parówkę z goździkami. Do niewielkiej ilości wody wsyp parę goździków, gotuj na wolnym ogniu, posiedz z ręcznikiem na głowie 15 minut. I tak minimum 3 razy dziennie. Ja przed porodem miałam ten problem.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jastra wrote:Tak, potwierdzam, imbir ok.
I potwierdzam ze na początku ciąży często łapią infekcje (miałam tak i przy pierwszej i przy drugiej).
Ania, a jak Ty się czujesz? Wszystko ok z blizną?ostatnio mam schizy i straszę męża izbą przyjęć. Co dziwne blizna najbardziej boli w nocy jak ja grzecznie śpię (czy tam leżę bo ze zgagą to marne spanie) do tego upierdliwe skurcze. Póki pomaga scopolan, ciepły prysznic i leżenie to wolę na tej ip się nie pokazywać bo się boję że mnie tam zostawią. Julia tak kopie i wierci się bardzo mocno. Momentami mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Oby do wizyty 30.12.
Sabina, ComeToMeBaby, gretka, Mimbla, moremi, malgos741, satori, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyOj Ania. Zebys wytrzymala z Julią w brzuchu jeszcze 3 tygodnie
dzielna jestes, nic nie narzekasz. To takie niepolskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:57
kapturnica, ComeToMeBaby, pierwiastka, gretka, Mimbla, ania.g, satori, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość