X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla już Cię miałam pytać o betę bo mi dni poj.baly ;) a to jutro ;)
    wszystko już będzie dobrze :) a choroba mam nadzieję że szybko ci minie <3

Mimbla, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mimbla, imbir jak najbardziej.
    Reni, zaskoczyłaś mnie jak mało kto :) idę do furtki a tam jakaś przesyłka. Myślę co u licha? Bardzo miła niespodzianka, gęba cieszy mi się na około. Dziękuję <3

Sabina, Mimbla, moremi, Reni, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, potwierdzam, imbir ok.
    I potwierdzam ze na początku ciąży często łapią infekcje (miałam tak i przy pierwszej i przy drugiej).

Ania, a jak Ty się czujesz? Wszystko ok z blizną?

Sabina, moremi, Mimbla, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra jak tam siostrzenica? Masz jakieś wieści?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Napisałam post i mi go nie opublikowało.
    A chooj z tym.
    ceNzura?!!! taka zaawansowana?!!!
    szok. szok i niedowierzanie.

moremi, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A ja leżę z gigantycznym katarem i bólem głowy(zatoki,niestety)..boję się leków wziąć,pije tylko herbate z miodem,zastanawiam się nad napojem ze świeżego imbiru- nie wiem czy można..?doradzicie coś?
    Mam tez chyba lekka gorączkę.
    uuuuuuu.... tak, czytając o imbirze widziałam notatkę, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży :) na zdrowie.

Proszzzz:
    Przyszłym mamom pomaga w walce z porannymi nudnościami, na które w tak wczesnym okresie ciąży nie ma bezpiecznych leków syntetycznych. Badania kliniczne prowadzone od lat 90. XX w. w różnych krajach świata wykazały skuteczność imbiru. Cztery, przeprowadzone w Danii, Australii, Kanadzie i Tajlandii, dowiodły, że stosowanie imbiru w dawce dziennej 1 g przez 3 dni do 4 tygodni nie powoduje skutków ubocznych ani efektów teratogennych. Co ciekawe, badanie Smith z 2004 r. wykazało, że wśród kobiet przyjmujących imbir ryzyko poronienia zmniejszyło się w stosunku do kobiet, które go nie stosowały. Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków FDA klasyfikuje imbir jako bezpieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:13

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    A ja leżę z gigantycznym katarem i bólem głowy(zatoki,niestety)..boję się leków wziąć,pije tylko herbate z miodem,zastanawiam się nad napojem ze świeżego imbiru- nie wiem czy można..?doradzicie coś?
    Mam tez chyba lekka gorączkę.
    O. Zatoki to moja specjalność. Zrób parówkę z goździkami. Do niewielkiej ilości wody wsyp parę goździków, gotuj na wolnym ogniu, posiedz z ręcznikiem na głowie 15 minut. I tak minimum 3 razy dziennie. Ja przed porodem miałam ten problem.

Mimbla, Sabina, satori, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie w kuchni siedzom...

my wykorzystaliśmy chwilowy dostęp do samochodu i wybraiśmy się do Galerii Krakowskiej na zakupy. Skazaliśmy jednego nieszczęsnego karpia na śmierć poprzez ogłuszenie i odcięcie łba, wywołaliśmy parę zdjęć, kupiliśmy prezenty świąteczne i wróciliśmy do domu w jakieś 1,5 godziny łącznie. Mistrzostwo świata... Do teraz nie mogę w to uwierzyć. Następnie pomagałam teściowi kroić warzywa na sałatkę jarzynową i... dalej odpoczywamy :)

choroba... hmm... zdaje się, ze najgorsze już za mną. dziś mnie jeszcze trochę męczy kaszel, ale widzę że to już ostatni etap przeziębienia. może uda się zrealizować plan ozdrowienia przed Rzeszowem.

Sabina, pierwiastka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    uuuuuuu.... tak, czytając o imbirze widziałam notatkę, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży :) na zdrowie.

Proszzzz:
    Przyszłym mamom pomaga w walce z porannymi nudnościami, na które w tak wczesnym okresie ciąży nie ma bezpiecznych leków syntetycznych. Badania kliniczne prowadzone od lat 90. XX w. w różnych krajach świata wykazały skuteczność imbiru. Cztery, przeprowadzone w Danii, Australii, Kanadzie i Tajlandii, dowiodły, że stosowanie imbiru w dawce dziennej 1 g przez 3 dni do 4 tygodni nie powoduje skutków ubocznych ani efektów teratogennych. Co ciekawe, badanie Smith z 2004 r. wykazało, że wśród kobiet przyjmujących imbir ryzyko poronienia zmniejszyło się w stosunku do kobiet, które go nie stosowały. Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków FDA klasyfikuje imbir jako bezpieczny.
    Tylko przy lekach rozrzedzających krew nie można go stosować.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kometa

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    chyba wszystkie w kuchni siedzom...

my wykorzystaliśmy chwilowy dostęp do samochodu i wybraiśmy się do Galerii Krakowskiej na zakupy. Skazaliśmy jednego nieszczęsnego karpia na śmierć poprzez ogłuszenie i odcięcie łba, wywołaliśmy parę zdjęć, kupiliśmy prezenty świąteczne i wróciliśmy do domu w jakieś 1,5 godziny łącznie. Mistrzostwo świata... Do teraz nie mogę w to uwierzyć. Następnie pomagałam teściowi kroić warzywa na sałatkę jarzynową i... dalej odpoczywamy :)

choroba... hmm... zdaje się, ze najgorsze już za mną. dziś mnie jeszcze trochę męczy kaszel, ale widzę że to już ostatni etap przeziębienia. może uda się zrealizować plan ozdrowienia przed Rzeszowem.

wez Kometa - nic nie mowilas ja przed 1,5 h wroilam wlasnie z TEJ Galerii!!!
    i rzucilam sie na laptop- czy sa wiesci z kliniki... dalej nic?

ComeToMeBaby, Sabina, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dzien dobry :-) oczywiscie zagoniona jestem
    brzuch mnie boli, zaopatrzylam sie w podpaski- bo gdzie ew. w swieta szukac?....
    zmykam do kuchni :-)

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    wez Kometa - nic nie mowilas ja przed 1,5 h wroilam wlasnie z TEJ Galerii!!!
    i rzucilam sie na laptop- czy sa wiesci z kliniki... dalej nic?
    oooooooooooooo nieeeeeeeeeee!!!!!!!
    wychodzi na to, że byłyśmy w tej Galerii w tym samym czasie... fak!
    no wprawdzie w biegu, ale...

nie- wieści z kliniki jeszcze brak- waruję przy telefonie. średnio niecierpliwie bo jest opcja że mogą zadzwonić jutro. niech tam maluchy spokojnie się dzielą, ja poczekam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:47

pierwiastka, kapturnica, malgos741, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a i dzien dobry :-) oczywiscie zagoniona jestem
    brzuch mnie boli, zaopatrzylam sie w podpaski- bo gdzie ew. w swieta szukac?....
    zmykam do kuchni :-)
    ale po co ci podpaski... 9 miesięcy będziesz je teraz przechowywać?! bez sensu. :P

pierwiastka, moremi, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    O. Zatoki to moja specjalność. Zrób parówkę z goździkami. Do niewielkiej ilości wody wsyp parę goździków, gotuj na wolnym ogniu, posiedz z ręcznikiem na głowie 15 minut. I tak minimum 3 razy dziennie. Ja przed porodem miałam ten problem.
    Nie znałam tego patentu. Muszę zapisać :)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka a w łeb kcesz? Podpaski pfffff dobre sobie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:52

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Tak, potwierdzam, imbir ok.
    I potwierdzam ze na początku ciąży często łapią infekcje (miałam tak i przy pierwszej i przy drugiej).

Ania, a jak Ty się czujesz? Wszystko ok z blizną?
    Dziekuję że pytasz :) ostatnio mam schizy i straszę męża izbą przyjęć. Co dziwne blizna najbardziej boli w nocy jak ja grzecznie śpię (czy tam leżę bo ze zgagą to marne spanie) do tego upierdliwe skurcze. Póki pomaga scopolan, ciepły prysznic i leżenie to wolę na tej ip się nie pokazywać bo się boję że mnie tam zostawią. Julia tak kopie i wierci się bardzo mocno. Momentami mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Oby do wizyty 30.12.

Sabina, ComeToMeBaby, gretka, Mimbla, moremi, malgos741, satori, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ania. Zebys wytrzymala z Julią w brzuchu jeszcze 3 tygodnie :) dzielna jestes, nic nie narzekasz. To takie niepolskie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:57

kapturnica, ComeToMeBaby, pierwiastka, gretka, Mimbla, ania.g, satori, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale po co ci podpaski... 9 miesięcy będziesz je teraz przechowywać?! bez sensu. :P

pewnie ze wolalabym zeby nie byly potrzebne, ale jak tak- w w swieta napad na sklep???

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszzzzzz:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1952120469f9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 19:19

pierwiastka, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12724 12725 12726 12727 12728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ