X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A cholera ich wie. Obym nie musiała tu koczować do terminu donoszonej.
    No. Bo trzeba przyznać że mają płynny przepływ informacji ;)
    Na noc się przygptowalas? Będziesz w Panią strzelać z procy czy rzucać poduszkami? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:49

Aasiula, Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kurcze, głodna jestem! Człowiek się przyzwyczail do regularnych posilkow i teraz doopa. W lodówce nędza, ani śledzia, ani sałatki, a do sklepu jeszcze dziś nie doszliśmy. Jeeeeesc!!
    Chodz do mnie, mam pełną lodówkę. I śledzie, i pierogi, i kapusta z grochem, nawet kawałek sernik a się znajdzie i babka drożdżowa ;)
    Bry. Poranny budzik bardzo mnie zaskoczył, dodam że niemile. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:02

ania.g, Aasiula, pierwiastka, anna maria, malgos741, Simba, Dziobak, Sabina, Bozia3, efcia, satori lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No. Bo trzeba przyznać że mają płynny przepływ informacji ;)
    Na noc się przygptowalas? Będziesz w Panią strzelać z procy czy rzucać poduszkami? ;)
    Mam już zatyczki do uszu i to podwójne :D

Aasiula, ComeToMeBaby, malgos741, Mimbla, efcia, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszły dwie fajne dziewczyny. Jedna z nich ma twixy dziewczynki i tego samego gina co ja. Niestety nie znalazł czasu będąc na dyżurze żeby do nas zajrzeć.

Simba, Sabina, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Jestem w szoku, dziś jeden warszawski specjalista powiedział mojej znajomej, że jej dalsze starania o dziecko to "uporczywa terapia" i strata czasu. Ma 43lata i chciała do ivf komercyjnie podchodzić. Ja bym już szukała prawnika za taki tekst.
    A ja tez to uslyszalam. No prawde powiedzial. Moze sprobowac z komorka dawczyni. Ale jak sie kolezanka uprze to zrobia jej iv komercyjne tylko co wyhoduja? Jedna lub dwie komorki , ktore sie nie zaplodnia. Ciezka sprawa i kwestia psychiki. Ja spasowalam.

ivf-ivf, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina, Bozia3, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze Ciebie Ania tak szybko do domu nie wypuszcza ,no chyby ze ze z Julka juz po cc :-)

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Wydaje mi sie ze Ciebie Ania tak szybko do domu nie wypuszcza ,no chyby ze ze z Julka juz po cc :-)
    Ej no nie kracz. Poza tym ja jestem pierwsza dawania nogi ze wszelkich szpitali to ich będę molestować.
    Był ekspresowy obchód ale powiedzieli że o szczegóły to dopiero rano. No co za paskudy!!!

anna maria, Mega, dorbie, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    A ja tez to uslyszalam. No prawde powiedzial. Moze sprobowac z komorka dawczyni. Ale jak sie kolezanka uprze to zrobia jej iv komercyjne tylko co wyhoduja? Jedna lub dwie komorki , ktore sie nie zaplodnia. Ciezka sprawa i kwestia psychiki. Ja spasowalam.

Powiedział, że szansa na powodzenie w tym wieku oscyluje wokół 5-8%, może zbyt grubiańsko się zachował. Taka sytuacja...

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ej no nie kracz. Poza tym ja jestem pierwsza dawania nogi ze wszelkich szpitali to ich będę molestować.
    Był ekspresowy obchód ale powiedzieli że o szczegóły to dopiero rano. No co za paskudy!!!
    Ale chyba bezpieczniej w szpitalu. Przeciez brzuch jeszcze Ci urosnie i moze blizna puscic. Lez kobieto i dojrzewaj.

ania.g, ivf-ivf, anna maria, ComeToMeBaby, Dziobak, Sabina, gosia7122, efcia, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 18:44

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie :) od rana latanie... tak wypoczęłam że do pracy mi się nie chciało... a i w końcu odrost zrobiłam bo szewc bez butów chodzi.. ;)
    Ania trzymaj się tam ;)

SolarPolar, Aasiula, anna maria, ivf-ivf, ComeToMeBaby, Dziobak, Sabina, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Witam poświątecznie. Mam nadzieje ze święta miałyście fajne. Spróbuje doczytać choc widze ze cieżko bedzie.
    U mnie średnio w te święta bylo, dopadła mnie angina w wigilie i wlasciwie to święta przeszły obok mnie. Oby następne były szczęśliwsze...
    Francesco rośnie jak na drożdżach, juz wchodzimy w rozmiar 62. Tylko wycierają mu sie włosy i dziwnie wyglada ;)
    Ania, trzymaj sie w tym dwupaku, tez mi sie zdaje ze do domu to juz po cc wyjdziesz.
    To tyle na razie :)

Aasiula, SolarPolar, ComeToMeBaby, Mega, Simba, Sabina, gosia7122, Bozia3, efcia, kapturnica, moremi, Mimbla, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa miałam napisać śnieg u mnie pada ;)

ivf-ivf, Sabina, efcia, moremi, satori lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z rehabilitacji :)
    Jak to powiedzial moj rehabilitant ,kregoslup w druga strone sobie wykrecilam :/
    Jeszcze jutro i w srode
    W czwartek mam byc juz nowka sztuka :)
    Wlazlam na wage o kurwa !!!
    Waga mi sie zapsula to skandal !! ;)
    Od 4 stycznia postanowienie DIETA !!!
    Razem z chulopem dietujemy
    Milego wieczoru :)

malgos741, ivf-ivf, SolarPolar, Mega, ComeToMeBaby, Simba, Dziobak, Sabina, gosia7122, Bozia3, dorbie, efcia, moremi, Mimbla, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula grunt że będzie lepiej... ;)

ivf-ivf, Aasiula, dorbie lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Asiula grunt że będzie lepiej... ;)
    Juz teraz jest inaczej :)
    Uffff :)

ComeToMeBaby, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula wypier... wage przez okno bo klamie niewdzieczna ,ja swoja dawno zezlomowalm ;-)

Aasiula, ivf-ivf, Mega, ComeToMeBaby, Sabina, gosia7122, dorbie, efcia, moremi, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro że to Wam napiszę z tym *&^%$ awatarem, no ale jednak zrobić to muszę.

U mnie niestety game over, w temacie ostatniego transferu. Jest mi bardzo przykro, bo myslałam że to był ten jeden zarodek, któremu miało się udać.

Beta dzisiejsza 260 - czyli jest już ewidentnie spadek.

Zmierzyłam ją dziś popołudniu, w sumie spontanicznie, bo nagle po pracy naprawdę bardzo źle się poczułam, miałam jakis płytki oddech i stwierdziłam że muszę wiedzieć, na czym stoję, a gin chyba nie miał racji w czwartek i przecież ta beta może spadać zamiast rosnąć, muszę to wiedzieć... Wynik przyszedł szybko.

Gin niestety nie miał racji, że zakazał mi betować powtórnie. Teraz wiem to na pewno, cóż. Może trzeba było z tym zasmarkanym nosem jednak badać w drugi dzień świąt, nie wiem. Wiedziałabym prędzej.

I już raczej na pewno na to USG nie pojadę, zostanie kwestia wyboru kliniki na "ciąg dalszy" jak ochłonę.

Nie smutkajcie się, tzn mi też jest przykro, ale poniekąd - z Nowym Rokiem po prostu wiem że muszę się otworzyć już na całkiem Nowy Rozdział. Tłumaczyć sobie że adopcja kijanki to po prostu adopcja kijanki, bo na więcej tych męczarni nie mam siły. I znaleźć nowego lekarza, któremu zaufam. Czuję że nadchodzi wielkimi krokami @ i wtedy sobie pewnie chwilę popłaczę, na razie nawet nie umiem.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla tak bardzo mi przykro <3

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla <3 tulę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:20

Mimbla lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 12742 12743 12744 12745 12746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ