WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jeżeli kanapka jest bezmleczna, to przygarne. A z czym masz?
    ze świnią

Simba, BISCA, Sabina, peppapig, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa! Na krowie kopyto! Ja w sprawie Chlamydii prc dna

byłam w sobotę w Alabie
    a Pani do mnie, że oni z sików robią, a nie z wymazu z szyi śmiesznej

oczywiście nie wiedziałam i nie nasikałam

Reni, mi się wydaje, że to powinien być wymaz... Kometa robiła wymaz.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa! Na krowie kopyto! Ja w sprawie Chlamydii prc dna

byłam w sobotę w Alabie
    a Pani do mnie, że oni z sików robią, a nie z wymazu z szyi śmiesznej

oczywiście nie wiedziałam i nie nasikałam
    Haha trafiła ci się głupia obsługa. To NIE ma być z cewki moczowej,z moczu. to inne badanie! To ma być wymaz z kanału szyjki macicy. I ROBIĄ to badanie w Alabie. Mają to w ofercie a pani widocznie niediinformowana.
    Lub: mieli napisane w internecie, że robią pobrania (wymazy) ginekologiczne, a w praktyce wygląda to tak, że bierzesz od nich SPECJALNĄ wymazówkę (taką z transporterem) i idziesz do lekarza, np w poradni K przychodni w której zazwyczaj mieści się ten Alab i lekarz ci pobiera a ty oddajesz do laba próbkę zaznaczając wyraźnie jakie to ma być badanie.

Tak czy inaczej trafiłaś na bardzo profesjonalną obsługę. Nie martw się - z moich doświadczeń wynika, że spotyka to około połowy pacjentek chcących wykonać to badanie metodą pcr (dna), niezależnie od labu. Podobno tak rzadko (jeszcze) robi się to badanie, że personel głupieje.

ivf-ivf, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dobra :-) robota jak kazda inna :-)

Macdulka, ale masz biżu w awatarze boską :-)
    Ja to juz nawet nie pamietam kim jestem w tej klasie.
    Albo kapusiem albo lizusem, jakos tak
    :)

efcia, ComeToMeBaby, Reni, BISCA, Sabina, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ze świnią
    A to dziękuję. W lodówce mam indyka.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Haha trafiła ci się głupia obsługa. To NIE ma być z cewki moczowej,z moczu. to inne badanie! To ma być wymaz z kanału szyjki macicy. I ROBIĄ to badanie w Alabie. Mają to w ofercie a pani widocznie niediinformowana.
    Lub: mieli napisane w internecie, że robią pobrania (wymazy) ginekologiczne, a w praktyce wygląda to tak, że bierzesz od nich SPECJALNĄ wymazówkę (taką z transporterem) i idziesz do lekarza, np w poradni K przychodni w której zazwyczaj mieści się ten Alab i lekarz ci pobiera a ty oddajesz do laba próbkę zaznaczając wyraźnie jakie to ma być badanie.

Tak czy inaczej trafiłaś na bardzo profesjonalną obsługę. Nie martw się - z moich doświadczeń wynika, że spotyka to około połowy pacjentek chcących wykonać to badanie metodą pcr (dna), niezależnie od labu. Podobno tak rzadko (jeszcze) robi się to badanie, że personel głupieje.

Jak dla mnie to klinika powinna wymazy pobrać i cytologie, głupie to, że trzeba latać i szukać labu... koszty i tak chyba zwracają?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Simba zostań po lekcjach
    Z pania zawsze

(czyli jednak lizus)

efcia, Reni, ComeToMeBaby, BISCA, moremi, Dziobak, Mimbla, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja to juz nawet nie pamietam kim jestem w tej klasie.
    Albo kapusiem albo lizusem, jakos tak
    :)

:-)

paszczakin lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ze świnią
    masz kanapke z waszczykowskim?

Reni, BISCA, moremi, satori, peppapig, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A to dziękuję. W lodówce mam indyka.
    O indyk

Zapisac do diety
    Tekturki z wiorami - moje nowe kanapki na ten rok

BISCA, moremi, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ty tez zamaz slady tej hanby mej
    Wróciłam, popaczałam, a one żadne nie wymazały. Nic a nic. No trudno, to jak ja wymażę to nic nie da. Będziesz musiała jednak zostać po lekcyjach u Pani...
    Tylko mam pytanie: czy i Paszczak i Dziobak wyglądają jak higienistka z Władców Much?!? Może one bliźniaczki??

Reni, moremi, Dziobak, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wróciłam, popaczałam, a one żadne nie wymazały. Nic a nic. No trudno, to jak ja wymażę to nic nie da. Będziesz musiała jednak zostać po lekcyjach u Pani...
    Tylko mam pytanie: czy i Paszczak i Dziobak wyglądają jak higienistka z Władców Much?!? Może one bliźniaczki??
    Moglabys nie drazyc tematu?
    I tak bede miec prz€j€bane u Dziobaka, to mam miec jeszcze u Paszczy? Przeciez to moja sasiadka bedzie wkrotce!

ComeToMeBaby, efcia, moremi, Dziobak, kapturnica, satori, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

nie nie nie
    Pani powiedziała, że robią z wymazu z szyjki macicy też i jak się uprę to mi zrobi
    ale maja info od genetyków, że bardziej dokładne jest badanie z moczu,
    bardziej czułe
    tak czy inaczej nie mogła mi pobrać, bo pobierała cytologię oraz biocenozę
    zadzwonię do mojego szpitala zapytam się

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie nie nie
    Pani powiedziała, że robią z wymazu z szyjki macicy też i jak się uprę to mi zrobi
    bardziej czułe
    Gdzie szyjka a gdzie cewka?
    Luuudzie to juz chyba wole temat kup - bardziej konkretny

Reni, BISCA, efcia, moremi, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Jak dla mnie to klinika powinna wymazy pobrać i cytologie, głupie to, że trzeba latać i szukać labu... koszty i tak chyba zwracają?

Niestety nie ma tego w programie

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No właśnie też tak to widzę. Skoro krew pobierają i wożą do laba, cytologię pobierają to i to by mogli.
    Z kasą to całkiem inna historia. Ja to w końcu chyba napiszę do MZ o co w tym chodzi.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gdzie szyjka a gdzie cewka?
    Luuudzie to juz chyba wole temat kup - bardziej konkretny

ja nie wiem skąd Kometa cewkę wzięła

moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No właśnie też tak to widzę. Skoro krew pobierają i wożą do laba, cytologię pobierają to i to by mogli.
    Z kasą to całkiem inna historia. Ja to w końcu chyba napiszę do MZ o co w tym chodzi.

Pisz.

• BISCA Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Wypraszam sobie. Ja wymazalam !

ComeToMeBaby, Simba, efcia, moremi, Dziobak lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie nie nie
    bardziej czułe
    Ona chyba się w tą sobotę jakimś ciężkim przedmiotem uderzyła w głowę. O czułości czy też dokładności badania decyduje metoda (czyli pcr, to jest metoda wykrywania DNA), a nie miejsce pobrania. Zazwyczaj najpierw szuka się chlamydii w krwi, potem np w cewce, moczu czy gdzieś, a na końcu w kanale szyjki. Jak ja trafiłam do lekarki w przychodni k w szpitalu to nawet ona mi mówiła, że to rzadkie badanie, bardzo rzadkie. Ważna uwaga: nie daj sobie pojeździć szpatułką w Grażynie jak do biocenozy czy cytologii. Ma ci założyć wziernik i wsadzić wymazówkę (coś jak wycior) prosto w szyjkę. Do środka! Poczujesz to. Chwila dyskomfortu. Jak mi położna pobrała coś to to coś się nie nadawało do badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:31

ivf-ivf, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12800 12801 12802 12803 12804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ