35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:Kometa! Na krowie kopyto! Ja w sprawie Chlamydii prc dna
byłam w sobotę w Alabie
a Pani do mnie, że oni z sików robią, a nie z wymazu z szyi śmiesznej
oczywiście nie wiedziałam i nie nasikałam
Reni, mi się wydaje, że to powinien być wymaz... Kometa robiła wymaz.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Kometa! Na krowie kopyto! Ja w sprawie Chlamydii prc dna
byłam w sobotę w Alabie
a Pani do mnie, że oni z sików robią, a nie z wymazu z szyi śmiesznej
oczywiście nie wiedziałam i nie nasikałam
Lub: mieli napisane w internecie, że robią pobrania (wymazy) ginekologiczne, a w praktyce wygląda to tak, że bierzesz od nich SPECJALNĄ wymazówkę (taką z transporterem) i idziesz do lekarza, np w poradni K przychodni w której zazwyczaj mieści się ten Alab i lekarz ci pobiera a ty oddajesz do laba próbkę zaznaczając wyraźnie jakie to ma być badanie.
Tak czy inaczej trafiłaś na bardzo profesjonalną obsługę. Nie martw się - z moich doświadczeń wynika, że spotyka to około połowy pacjentek chcących wykonać to badanie metodą pcr (dna), niezależnie od labu. Podobno tak rzadko (jeszcze) robi się to badanie, że personel głupieje.ivf-ivf, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Dobra
robota jak kazda inna
Macdulka, ale masz biżu w awatarze boską
Albo kapusiem albo lizusem, jakos tak
efcia, ComeToMeBaby, Reni, BISCA, Sabina, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Haha trafiła ci się głupia obsługa. To NIE ma być z cewki moczowej,z moczu. to inne badanie! To ma być wymaz z kanału szyjki macicy. I ROBIĄ to badanie w Alabie. Mają to w ofercie a pani widocznie niediinformowana.
Lub: mieli napisane w internecie, że robią pobrania (wymazy) ginekologiczne, a w praktyce wygląda to tak, że bierzesz od nich SPECJALNĄ wymazówkę (taką z transporterem) i idziesz do lekarza, np w poradni K przychodni w której zazwyczaj mieści się ten Alab i lekarz ci pobiera a ty oddajesz do laba próbkę zaznaczając wyraźnie jakie to ma być badanie.
Tak czy inaczej trafiłaś na bardzo profesjonalną obsługę. Nie martw się - z moich doświadczeń wynika, że spotyka to około połowy pacjentek chcących wykonać to badanie metodą pcr (dna), niezależnie od labu. Podobno tak rzadko (jeszcze) robi się to badanie, że personel głupieje.
Jak dla mnie to klinika powinna wymazy pobrać i cytologie, głupie to, że trzeba latać i szukać labu... koszty i tak chyba zwracają?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Ty tez zamaz slady tej hanby mej
Tylko mam pytanie: czy i Paszczak i Dziobak wyglądają jak higienistka z Władców Much?!? Może one bliźniaczki??Reni, moremi, Dziobak, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Wróciłam, popaczałam, a one żadne nie wymazały. Nic a nic. No trudno, to jak ja wymażę to nic nie da. Będziesz musiała jednak zostać po lekcyjach u Pani...
Tylko mam pytanie: czy i Paszczak i Dziobak wyglądają jak higienistka z Władców Much?!? Może one bliźniaczki??
I tak bede miec prz€j€bane u Dziobaka, to mam miec jeszcze u Paszczy? Przeciez to moja sasiadka bedzie wkrotce!ComeToMeBaby, efcia, moremi, Dziobak, kapturnica, satori, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Haha trafiła ci się głupia obsługa. To NIE ma być z cewki moczowej,z moczu. to inne badanie! To ma być wymaz z kanału szyjki macicy. I ROBIĄ to badanie w Alabie. Mają to w ofercie a pani widocznie niediinformowana.
Tak czy inaczej trafiłaś na bardzo profesjonalną obsługę. Nie martw się - z moich doświadczeń wynika, że spotyka to około połowy pacjentek chcących wykonać to badanie metodą pcr (dna), niezależnie od labu. Podobno tak rzadko (jeszcze) robi się to badanie, że personel głupieje.
nie nie nie
Pani powiedziała, że robią z wymazu z szyjki macicy też i jak się uprę to mi zrobi
ale maja info od genetyków, że bardziej dokładne jest badanie z moczu,
bardziej czułe
tak czy inaczej nie mogła mi pobrać, bo pobierała cytologię oraz biocenozę
zadzwonię do mojego szpitala zapytam sięmoremi lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:nie nie nie
Pani powiedziała, że robią z wymazu z szyjki macicy też i jak się uprę to mi zrobi
bardziej czułe
zadzwonię do mojego szpitala zapytam się
Luuudzie to juz chyba wole temat kup - bardziej konkretnyReni, BISCA, efcia, moremi, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Jak dla mnie to klinika powinna wymazy pobrać i cytologie, głupie to, że trzeba latać i szukać labu... koszty i tak chyba zwracają?
Z kasą to całkiem inna historia. Ja to w końcu chyba napiszę do MZ o co w tym chodzi.ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Wróciłam, popaczałam, a one żadne nie wymazały. Nic a nic. No trudno, to jak ja wymażę to nic nie da. Będziesz musiała jednak zostać po lekcyjach u Pani...
Tylko mam pytanie: czy i Paszczak i Dziobak wyglądają jak higienistka z Władców Much?!? Może one bliźniaczki??
Wypraszam sobie. Ja wymazalam !ComeToMeBaby, Simba, efcia, moremi, Dziobak lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:nie nie nie
bardziej czułe
zadzwonię do mojego szpitala zapytam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:31
ivf-ivf, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość