WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ok...znasz skuteczniejsze metody? (żeby nie było - jestem absolutnie za in vitro - bo jednak wielu ludziom pomogła), ale nie ma co demonizować jednych, a gloryfikować innych metod - powinny być dostępne wszystkie możliwe...

Sorry Bozia ale musze:

To co piszesz dla mnie osobistosciowo kupy sie nie trzyma.
    Nawet takiej bardzo rozwolnionej.Zenuje mnie taki poziom dyskusji, nawet na forum ktore z zalozenia nie jest eksperckie.

Sabina, Berenika lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i a i!
    Chciałam oświadczyć, że ja nie jestem i nigdy nie byłam higienistka w tej szkole. Simba odstawila alko i jej się z tego pomrocznosc ciemna zrobiła, bo jasna już tego nazwać sie nie da..
    Higienistka (chyba) musi się zmierzyć od czasu do czasu zmierzyć z brakiem higieny również, a tego bym nie zniesla. Wg ostatnich trendów i rad podpalilabym osobnika. ;)
    dlatego też, azaliż, jestem bynajmniej nie całkiem dobra kandydatka na to stanowisko.

W gruncie rzeczy to ja tu nie mam stanowiska i mi z tym dobrze. Może jakiś vice vica sekcji ortograficznej, al to taka robota na czarno, bo nie mam na to papierów też..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:34

Dziobak, moremi, Sabina, satori, Bozia3, kapturnica, sandra80, Aasiula, Simba, BISCA, ComeToMeBaby, efcia, krycha.stara, dorbie lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Idę poćwiczyć z moją leniwa i otyłą córka. Metamorfoza z piłką. Założylysmy się o kasę, że nawet do połowy treningu nie wytrzyma. Ciao! :-)

Nie mów tak nieładnie o mojej synowej!

Dziobak, moremi, Sabina, satori, sandra80, Simba, BISCA, efcia, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:

Dziobak,pociesza mnie to ze teraz u was dobrze jest
    Jest dobrze, bo obydwoje tego chcieliśmy i się staraliśmy. Ale co przeszlam, to książkę można napisać.
    No i dzieci więcej mieć nie chce, ot, taka skaza mi została...

Magda*, moremi, macduska, Sabina, satori, kapturnica, Lucky, BISCA, efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A i a i!
    Chciałam oświadczyć, że ja nie jestem i nigdy nie byłam higienistka w tej szkole. Simba odstawila alko i jej się z tego pomrocznosc ciemna zrobiła, bo jasna już tego nazwać sie nie da..
    Higienistka (chyba) musi się zmierzyć od czasu do czasu zmierzyć z brakiem higieny również, a tego bym nie zniesla. Wg ostatnich trendów i rad podpalilabym osobnika. ;)
    dlatego też, azaliż, jestem bynajmniej nie całkiem dobra kandydatka na to stanowisko.

W gruncie rzeczy to ja tu nie mam stanowiska i mi z tym dobrze. Może jakiś vice vica sekcji ortograficznej, al to taka robota na czarno, bo nie mam na to papierów też..
    Co imputujesz z tom higienom? Bo coś nie skumalam za bardzo?

Magda*, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie kabel tylko donosiciel. Kable to byly w 20 wieku, teraz jest wi-fi

Kabel, donosiciel, kapusta, gumowe ucho.... Jak zwał tak zwał! ;-)

paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam.

Betes- oczywista, że będzie syn. Córki na tym forum to rzadkość!
    Aniu gratuluję! Cieszę się, że wszystko w porządku!

Sabina, Beates, Ania- piję za Was i Wasze pociechy. Co prawda alkohol mi zwyczajnie szkodzi ale, jak powiedział niejaki Regis w Wiedźminie: " Są sytuacje kiedy zwyczajnie nie można się nie napić!"
    Wasze zdrowie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:55

Magda*, moremi, ania.g, Sabina, satori, kapturnica, paszczakin, pierwiastka, Aasiula, Simba, BISCA, ComeToMeBaby, efcia, dorbie, Mega, beates lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Tobie życzę, aby się jakoś poukładało z facetem.
    Straszne, że nie potrafi dać Ci wsparcia akurat teraz, kiedy jest mały Sebastianek.

Magda*, Sabina, satori, kapturnica, Dziobak, efcia, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nocną porą
    No dobra po kolei. Rano obudził mnie przemiły ból żołądka, wzięłam nospę forte. Przeszło w miarę szybko. Potem zaczęła mnie lekko rwać blizna z lewej strony. Wstał Marcel, przejęła go moja mama a ja poszłam pod prysznic, umyłam głowę. Rwało mnie co raz bardziej ale postanowiłam wysuszyć włosy. Ledwo nie zeszłam. Myślałam że to znowu fałszywy alarm ale na wszelki wypadek doładowałam walizkę i kosmetyczkę. Zeszłam na dół, wypiłam kawę i zjadłam śniadanie. Momentami nie rwało wcale więc zrobiłam sobie jeszcze manicure :D Potem nastąpił spory kryzys i ze strachem stwierdziłam że mój mąż jednak nie odpalił swojego samochodu i pojechał do pracy kolejką... Na szczęście podwiózł go kolega z pracy i był w domu w 50 min. W tym czasie jeszcze zdążyłam wstawić drugie pranie...
    Dojechaliśmy do szpitala. Jak szłam na ip to już ledwo. Na ip dziki tłum ale wlazłam bez kolejki. Jak zobaczyli że mnie zwija z bólu, jestem już po trzech cc i do tego wypuszczona parę dni wcześniej z ich patologii to zarejestrowali mnie natychmiast. Na ktg po 5 min pielęgniarka wpadła w popłoch bo zapis pokazywał skurcze między 75 a 120. Ja ich w ogóle nie czułam tylko tą bliznę. Lekarz mnie zbadał. Okazalo się że moja piękna i długa do tej pory szyjka strzeliła focha i prawie jej nie ma a rozwarcie jest na dwa palce. Wsadzili mnie od razu na porodówkę w celu obserwacji. Po 10 min pani doktor stwierdziła że blizna się rozeszła i już mnie szykują do cc. Mąż w szoku że tak szybko. Mnie obleciał strach i się poryczałam. Jak mi zakładali wenflon w kręgosłup to mną trzęsło ze zdenerwowania. Ekipa na sali operacyjnej fantastyczna. Fachowi, empatyczni i troskliwi. Cały czas leciała miła muzyczka a anestezjolog sypał kawałami. O 15:00 Julia krzykiem oznajmiła światu że już jest :) Pokazali mi ją a po ważeniu i mierzeniu chwilę ją przytuliłam i ucałowałam. Od tamtej pory jej nie widziałam. Jest w inkubatorze na obserwacji z racji tego że jest wczesniakiem. Z tego co wiem na razie wszystko jest ok. Ja czuję się naprawdę dobrze ale to działanie morfiny. Minusem morfiny jest to że mnie wszystko swędzi i wymiotowałam już dwa razy. Ok 5/6 rano jestem umówiona pod prysznic. Siedzę już i pije wodę. Potem z braku miejsc będę na patologii więc będę do Julii chodzić.
    No to na razie tyle. To i tak mój rekordowo długi post. Mam nadzieję że Was nie znudziłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 02:42

Elf, gretka, Sabina, macduska, satori, Reni, moremi, kapturnica, anna maria, paszczakin, pierwiastka, Niuta, Lucky, SolarPolar, ivf-ivf, Dziobak, sandra80, Jastra, Aasiula, Natka_79, Simba, BISCA, caffe, ComeToMeBaby, Mimbla, Magdala, efcia, krycha.stara, dorbie, Alis, gosia7122, Mega, Berenika, beates, mama78 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie, kciuki i za to że jesteście <3 kocham Was dziewczyny <3

Elf, Sabina, macduska, satori, pierwiastka, paszczakin, anna maria, Lucky, ivf-ivf, Dziobak, sandra80, Jastra, Aasiula, BISCA, Simba, caffe, ComeToMeBaby, Mimbla, Magdala, efcia, krycha.stara, dorbie, gosia7122, Mega, Berenika, beates, mama78 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam :)
    Ania <3
    Beates grtuluje, niech synek zdrowo rośnie :)
    Magda żeby Bóg Twojemu rozum przywrócił raczył!

U mnie pospane ;) Budzę się o 5.30 i koniec. Ale przynajmniej Was nadrobilam :)

AAAA i wstawiłam suwak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 06:21

ania.g, satori, moremi, kapturnica, Niuta, paszczakin, anna maria, Lucky, SolarPolar, gretka, Dziobak, sandra80, Jastra, Aasiula, Magda*, macduska, BISCA, Simba, ComeToMeBaby, Magdala, efcia, gosia7122, Mega, Berenika, beates, mama78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanie.
    Nadal mam silne bóle brzucha. Mimo że biorę lutke. Więc biorę tez nospe. A nie wiem czy powinnam :O wczoraj wzięłam 2 nospy przez cały dzień

moremi, Lucky lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:32

Sabina, moremi, kapturnica, Magdala, Berenika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Sabinka wg mnie możesz brać no-spe. Ja miałam zleconą 3 razy dziennie tą forte i informacje że doraźnie jak ból nie ustępował więcej też mogę zażyć. No i magnez. Ładuj ile wlezie. Na pewno możesz więcej niż dawkowanie na opakowaniu.
    No i leż i wypoczywaj ile się da.
    Kciuki trzymam &&
    Dziękuję dobra duszo :)

satori lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania najważniejsze, że już najgorsze za Wami i że zdazyliscie na czas...jeszcze raz gratulacje!!

Sabina, ania.g, kapturnica, Lucky, ivf-ivf, BISCA, Berenika, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Sorry Bozia ale musze:

To co piszesz dla mnie osobistosciowo kupy sie nie trzyma.
    Nawet takiej bardzo rozwolnionej.Zenuje mnie taki poziom dyskusji, nawet na forum ktore z zalozenia nie jest eksperckie.
    Bardzo merytoryczna, logiczna i na wysokim poziomie odpowiedź...

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No dobra Bozia, ale kasować za to taka kasę, o której wcześniej któraś pisała? Sabinka chyba..
    To tak jak bym sprzedawała przepis na makaron składający się z wody i maki, bo tyle wystarczy..
    To prawda - zdzierstwo okropne, ale tak to już jest, że na największych potrzebach zarabia się najwięcej. Według mnie ( rozmawiałyśmy tu o tym niedawno) in vitro to dopiero jest nabijanie kabzy i żerowanie na ludziach...

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dzielna kobieto! Jak się cieszę :-)

Sabinka, Satori odpowiedziała, ale dorzuce - na początku nawet wskazane regularne branie nospy. Forte trzy razy dziennie co 8 godzin, zwykłą co 4 godziny. I magnez. Tak, zgadzam się, że nawet większe niż zalecane dawki.

kapturnica, ania.g, Sabina, BISCA, efcia, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No i dzieci więcej mieć nie chce, ot, taka skaza mi została...
    Dziobak u mnie skazy nie ma a dzieci też więcej nie zamierzam mieć ;)

Dziobak, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabbcia bier nospe tak jak pisala Moremi jesli czujesz skurcze lub bole.I magnez tyz.A jak pojdziesz do ginka/ginki to niech Ci luteine wypisze conajmniej do 12tyg a najlepiej do 16tego.Nawet dla zdrowotnosci głowy ;).Ja akurat nie ejstem za dupkiem w ciazy bo wg niektorych badan zwieksza ryzyko spodziectwa u chlopcow.Wiec profilaktycznie nie ma jak luteina i to najlepiej dowciapna bo nie dosc ,ze nie obciaza watroby to i znacznie lepiej sie wchlania i szybciej z racji miejscowki podania.

Aniu jeszcze raz kochana gratuluje Julki.I ciesze sie niezmiernie ,ze z Wami wszystko dobrze.Teraz jak juz dojdziesz do siebie i wrocisz do domu pewnie musisz pomyslec o porzadnej antykoncepcji bo z ta blizna u Ciebie to juz nie przelewki i kolejna ciąża bylaby dla Ciebie ogromnym zagrozeniem zycia. Ja jakbym byla na Twoim miejscu przy cc napomknelabym lekarzowi o podwiazaniu ale w sytuacji jakiej ladowalas na cc nikt by o tym nie myslal.

Swoja droga gdyby to bylo mozliwe pewnie teraz juz bym to sama zrobila i nie martwila sie o niechciana wpadke.Zwl ,ze teraz przy karmieniu kompletnie mi nie sluza te tabletki bo wiecznie plamie i krwawie i i tak kurna nic z sexu nie bylo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 07:44

ania.g, Sabina, ivf-ivf, efcia, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12816 12817 12818 12819 12820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ