X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    To i ja się pochwale!
    Wbrew mej kobiecej intuicji będzie chłopak :)
    Adas! :D

Simba, beates, paszczakin, kapturnica, efcia, BISCA, macduska, moremi, Sabina, satori, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    To i ja się pochwale!
    Wbrew mej kobiecej intuicji będzie chłopak :)

No to gratuluje synka :) Imie juz wybrane?

beates lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje jest juz Julka ,cudowna wiadomosc :-)

ania.g lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    No to gratuluje synka :) Imie juz wybrane?

Nie, jeszcze nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:39

dorbie, Mimbla, kapturnica, Berenika, efcia, BISCA, caffe, macduska, moremi, ania.g, Sabina, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, a gdzie ja napisałam, że to panaceum? Nigdzie, Ty się nakrecilas :-) chyba się nudzisz :-)

Tak na marginesie to in vitro w Polsce ma skuteczność ok. 30%, więc to tez żadne panaceum.
    dokładnie tak samo myślę - i obserwując nasze forum stwierdzam, że rozczarowuje mnie in vitro (przynajmniej w Pl) ...nie miałam o tym pojęcia wcześniej - wydawała mi się ta metoda baaardzo skuteczna - a tu się okazuje, że nawet w naszym wieku częściej wychodzą ciąże z naturalnych starań...
    I to nie jest tak, że napro to tylko śluz..ale ogólnie rozeznanie w organizmie..czasami pomoże drobna zmiana, uwaga czyjaś - np. tak jak w przypadku Anny Marii zmiana pozycji przy bzykaniu zasugerowana przez lekarza, albo mierzenie tempki i to co tu robimy - wszelkie obserwacje - kiedy się okazuje, że owulka jest zupełnie w innym czasie...różne rzeczy mają wpływ na ciążę. I nie mówię tu o poważnych powodach - typu bardzo słabe nasienie faceta, czy fizyczna przeszkoda u kobiety - bo to jasna sprawa..wtedy tylko in vitro jest ratunkiem....choć jak obserwuję - też mało skutecznym....

ivf-ivf, dorbie, macduska, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zien dobry wieczor. Żyje, ale najpierw gratulacje dlaaaa wszystkich! Najbardziej dla Ani i Julii (jest imienniczka mojej corki) ;), dla Sabinki ciazy (wg bety będzie corka) , dla Asiuli twixow tu bi, dla Beates synka.
    Komuś jeszcze? Przeczytałam fefnascie tysięcy stron, to moglam zapomnieć..
    A, gratulacje dla mojego Adasia. Ze tak bezczelnie skopiuje z hangouta: bylo tak jak podejrzewalam w dobrych przypuszczeniach.  Spał w sumie 3,5 h (największy szokers,  bo tego się najbardziej bałam),  jadł ładnie,  bawił się z dziećmi (zdjęcia widzialam) i po odbiorze super humor był.  Takze jak na razie + dla żłoba. No i inne dzieci szczęśliwe tam były, a to najlepsza rekomendacja. Był teki rewelacyjny 9-miesieczniak, który pędem wraczkowal do pokoju, stanął :O przy zabawce, wyciągnął rękę nad głowę i śmiejąc się zaczął tańczyć jak jakiś oszalały fan techno.. ;)

Ja of kors przeciekałam, wiec po godzinie opuściłam lokal. Problemu nie było, bo młody do babki po 10 minutach ręce wyciągał, a mnie pożegnał z uśmiechem.. Ja wyglądałam tak:
    http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/crying1-onion-head-emoticon.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:26

ivf-ivf, Bozia3, kapturnica, Dziobak, Mimbla, efcia, dorbie, BISCA, caffe, macduska, moremi, ania.g, gretka, Sabina, satori, Lucky, sandra80, ComeToMeBaby, krycha.stara, Mega, beates lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Nie, jeszcze nie. Wciąz troche w szoku jestem ze to nie dziewcze.
    Ale mamy czas
    Toć zajszłaś w ciąże jak rodziłam to nie dziwne ,że tez chłop Ci rosnie ;)

efcia, pierwiastka, dorbie, BISCA, moremi, Sabina, satori, sandra80, beates lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, brawa dla Adasia. Zareagowal typowo, nowe i fajne miejsce, wiec jest radocha. Kryzys moze przyjsc, kiedy zauwazy powtarzalnosc, ale oczywiscie nie musi. Jesli panie na dzien dobry sa tak atrakcyjne i beda takie caly czas, to moze sie ta przewrotna sztuczka udac. ;) Czego zycze, sama scykana przed przedszkolem w sierpniu. ;)

efcia, dorbie, paszczakin, moremi, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Zien dobry wieczor. Żyje, ale najpierw gratulacje dlaaaa wszystkich! Najbardziej dla Ani i Julii (jest imienniczka mojej corki) ;), dla Sabinki ciazy (wg bety będzie corka) , dla Asiuli twixow tu bi, dla Beates synka.
    Komuś jeszcze? Przeczytałam fefnascie tysięcy stron, to moglam zapomnieć..
    A, gratulacje dla mojego Adasia. Ze tak bezczelnie skopiuje z hangouta: bylo tak jak podejrzewalam w dobrych przypuszczeniach.  Spał w sumie 3,5 h (największy szokers,  bo tego się najbardziej bałam),  jadł ładnie,  bawił się z dziećmi (zdjęcia widzialam) i po odbiorze super humor był.  Takze jak na razie + dla zloba

Ja of kors przeciekałam, wiec po godzinie opuściłam lokal. Problemu nie było, bo młody do babki po 10 minutach ręce wyciągał, a mnie pożegnał z uśmiechem.. Ja wyglądałam tak:
    http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/crying1-onion-head-emoticon.gif
    współczuję przeżycia...pamiętam, jak oddałam Michała do przedszkola w wieku 3 lat...uciekałam stamtąd - jak widziałam, jak malutki taki wchodził po schodach do swojej sali....masakra....no ale...pierwsze koty za płoty...:)

efcia, paszczakin, caffe, macduska, Sabina, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Paszcza, brawa dla Adasia. Zareagowal typowo, nowe i fajne miejsce, wiec jest radocha. Kryzys moze przyjsc, kiedy zauwazy powtarzalnosc, ale oczywiscie nie musi. Jesli panie na dzien dobry sa tak atrakcyjne i beda takie caly czas, to moze sie ta przewrotna sztuczka udac. ;) Czego zycze, sama scykana przed przedszkolem w sierpniu. ;)
    raczej zmiana gwałtowna chyba powinna go ruszyć...bo powtarzalność dla dziecka to ważna sprawa - bezpieczeństwo itp...więc powinno być ok...

paszczakin, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak, ale są tacy co robią z tego kursy i każą sobie płacić za naukę pt. "jak się robi dzieci". mówienie, że już po dwóch miesiącach terapii udało się począć dziecko dzięki naprotechnologii to gruba przesada.
    nie wiem czy w temacie czy nie ale musze bo siem udusze
    sie hajtalim niedawno stosunkowo ze ślubem w kościele i takimi tam no i robiliśmy te nauki przedmałżeńskie, pewnie choć ze słyszenia wiecie o co cho, i po pierwsze primo baba się pieniła że to nie kalendarzyk a właśnie naprotechnologia ale zapytana o różnice nie bardzo potrafiła wymienić a po drugie primo w tej całej poradni co się "uczęszcza" do kompletu z tymi naukami po wiedzę "bardziej praktyczną" to koleś, KOLEŚ (SIC!), wiedział tylko gdzie zestaw książek położył, po wyglądzie sądząc publikowane w początkach ubiegłego stulecia, a że my uparci to tak go pytaliśmy i dociekaliśmy że pół godziny później był świstek gotowy
    powiem tyle, jak ktoś siem bzyka wystarczająco często to nawet po wczesnej meno zajdzie ;) jedna z lasek u mnie na kursie w wieku 25 chyba miała zdiagnozowaną meno a jak miała 32 to ze spontanicznej ovu zajszła była....i urodziła zdrowego synka :) z przypadku czy ze szczęśliwego trafu ale nie dorabiała do tego żadnych teorii czy technologii ;)
    tyle w temacie, dzienkuje za uwage

Berenika, dorbie, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, krycha.stara lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    nie wiem czy w temacie czy nie ale musze bo siem udusze
    sie hajtalim niedawno stosunkowo ze ślubem w kościele i takimi tam no i robiliśmy te nauki przedmałżeńskie, pewnie choć ze słyszenia wiecie o co cho, i po pierwsze primo baba się pieniła że to nie kalendarzyk a właśnie naprotechnologia ale zapytana o różnice nie bardzo potrafiła wymienić a po drugie primo w tej całej poradni co się "uczęszcza" do kompletu z tymi naukami po wiedzę "bardziej praktyczną" to koleś, KOLEŚ (SIC!), wiedział tylko gdzie zestaw książek położył, po wyglądzie sądząc publikowane w początkach ubiegłego stulecia, a że my uparci to tak go pytaliśmy i dociekaliśmy że pół godziny później był świstek gotowy
    powiem tyle, jak ktoś siem bzyka wystarczająco często to nawet po wczesnej meno zajdzie ;) jedna z lasek u mnie na kursie w wieku 25 chyba miała zdiagnozowaną meno a jak miała 32 to ze spontanicznej ovu zajszła była....i urodziła zdrowego synka :) z przypadku czy ze szczęśliwego trafu ale nie dorabiała do tego żadnych teorii czy technologii ;)
    tyle w temacie, dzienkuje za uwage
    no ok...znasz skuteczniejsze metody? (żeby nie było - jestem absolutnie za in vitro - bo jednak wielu ludziom pomogła), ale nie ma co demonizować jednych, a gloryfikować innych metod - powinny być dostępne wszystkie możliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:35

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ok...znasz skuteczniejsze metody? (żeby nie było - jestem absolutnie za in vitro - bo jednak wielu ludziom pomogła), ale nie ma co demonizować jednych, a gloryfikować innych metod - powinny być dostępne wszystkie możliwe...

No o taką demokrację teraz wszyscy walczą ;-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No o taką demokrację teraz wszyscy walczą ;-)
    tia...:)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza uffff... żyjesz, bo o Adasia sie wogole nie martwialam
    brawo ty :-)

paszczakin lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    raczej zmiana gwałtowna chyba powinna go ruszyć...bo powtarzalność dla dziecka to ważna sprawa - bezpieczeństwo itp...więc powinno być ok...
    Ja nie o tym. Powtarzalnosc w sensie, ze dziecko zauwaza, ze nie ma wyjscia, mama go oddaje i odchodzi, nawet jesli dziecko tego nie chce. Zaczyna plakac, kolejnego dnia jest to samo, mama sobie idzie, i kolejnego dnia rowniez.
    Kryzysy przedszkolne nastepuja najczesciej w okolicach pierwszych dwoch tygodni ( wczesniej wszystko jest fascynujace ), potem przychodzi zmeczenie ( czesto polaczone z porannym wczesnym wstawaniem ) i wlasnie kryzys.
    Ale jak to wyglada u dzieci zlobkowych, to mam mniejsze doswiadczenie, wiec sie nie wypowiem. ;)

Bozia3, moremi, krycha.stara lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie demonizuje ani nie gloryfikuje ale "technologia" to ma w moim słowniku nieco inną definicję :)
    i zeby nie było, jestem jak najbardziej za edukowaniem i uświadamianiem bo często małe zmiany mają ogromne rezultaty ale nie podoba mi się ten szumny termin i dorabianie na siłę teorii do czegoś co już nasze prababki stosowały ;)

dorbie, Mimbla, paszczakin, caffe, moremi, Sabina, satori, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gratulacje dla Ani i nowo narodzonej Córci!!!

Bozia3, Berenika, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, chłopiec? :-)
    Oby zdrowy był, prawda?

A wiecie, az się rozczuliłam.
    Siedziałam z średniakiem przy angielskim i Adaś marudził w łożeczku. Mówię, że musze iśc do niego. A starszy,że on pójdzie. To ja do niego, by go nie brał na ręcę i nie bujał. Ale poszłam za jakąś chwilkę, bo cisza na górze była. Dziecka nie ma w łóżeczku. Kuba go wziął w rożku do swojego łóżka i puszcza mu swoją muzykę. Młody oczy jak 5 zł i macha ręką. A Kuba na to "On chce rapu posłuchać, a nie RMF Classic, Artystę chcesz z niego zrobić" :-) i się smieje. Rozpieszczą go jak nic

pierwiastka, ivf-ivf, Dziobak, Bozia3, BISCA, Berenika, paszczakin, caffe, Mimbla, moremi, ania.g, gretka, Sabina, satori, SolarPolar, Lucky, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    nie demonizuje ani nie gloryfikuje ale "technologia" to ma w moim słowniku nieco inną definicję :)
    i zeby nie było, jestem jak najbardziej za edukowaniem i uświadamianiem bo często małe zmiany mają ogromne rezultaty ale nie podoba mi się ten szumny termin i dorabianie na siłę teorii do czegoś co już nasze prababki stosowały ;)
    no niby stosowały...ale jakoś nie edukowały wnuczek...:) ja np. uważam, że to forum,a raczej ovu, to nic innego, jak właśnie napro...nauczyłam się tu bardzo dużo i wiele innych osób też....a może są kobiety, które nie umieją skorzystać z tak podanej wiedzy - i wtedy taki trener napro im pomoże???

ivf-ivf, macduska, Lucky, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12814 12815 12816 12817 12818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ