WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    To i ja się pochwale!
    Wbrew mej kobiecej intuicji będzie chłopak :)
    Adas! :D

Simba, beates, paszczakin, kapturnica, efcia, BISCA, macduska, moremi, Sabina, satori, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    To i ja się pochwale!
    Wbrew mej kobiecej intuicji będzie chłopak :)

No to gratuluje synka :) Imie juz wybrane?

beates lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje jest juz Julka ,cudowna wiadomosc :-)

ania.g lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    No to gratuluje synka :) Imie juz wybrane?

Nie, jeszcze nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:39

dorbie, Mimbla, kapturnica, Berenika, efcia, BISCA, caffe, macduska, moremi, ania.g, Sabina, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, a gdzie ja napisałam, że to panaceum? Nigdzie, Ty się nakrecilas :-) chyba się nudzisz :-)

Tak na marginesie to in vitro w Polsce ma skuteczność ok. 30%, więc to tez żadne panaceum.
    dokładnie tak samo myślę - i obserwując nasze forum stwierdzam, że rozczarowuje mnie in vitro (przynajmniej w Pl) ...nie miałam o tym pojęcia wcześniej - wydawała mi się ta metoda baaardzo skuteczna - a tu się okazuje, że nawet w naszym wieku częściej wychodzą ciąże z naturalnych starań...
    I to nie jest tak, że napro to tylko śluz..ale ogólnie rozeznanie w organizmie..czasami pomoże drobna zmiana, uwaga czyjaś - np. tak jak w przypadku Anny Marii zmiana pozycji przy bzykaniu zasugerowana przez lekarza, albo mierzenie tempki i to co tu robimy - wszelkie obserwacje - kiedy się okazuje, że owulka jest zupełnie w innym czasie...różne rzeczy mają wpływ na ciążę. I nie mówię tu o poważnych powodach - typu bardzo słabe nasienie faceta, czy fizyczna przeszkoda u kobiety - bo to jasna sprawa..wtedy tylko in vitro jest ratunkiem....choć jak obserwuję - też mało skutecznym....

ivf-ivf, dorbie, macduska, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zien dobry wieczor. Żyje, ale najpierw gratulacje dlaaaa wszystkich! Najbardziej dla Ani i Julii (jest imienniczka mojej corki) ;), dla Sabinki ciazy (wg bety będzie corka) , dla Asiuli twixow tu bi, dla Beates synka.
    Komuś jeszcze? Przeczytałam fefnascie tysięcy stron, to moglam zapomnieć..
    A, gratulacje dla mojego Adasia. Ze tak bezczelnie skopiuje z hangouta: bylo tak jak podejrzewalam w dobrych przypuszczeniach.  Spał w sumie 3,5 h (największy szokers,  bo tego się najbardziej bałam),  jadł ładnie,  bawił się z dziećmi (zdjęcia widzialam) i po odbiorze super humor był.  Takze jak na razie + dla żłoba. No i inne dzieci szczęśliwe tam były, a to najlepsza rekomendacja. Był teki rewelacyjny 9-miesieczniak, który pędem wraczkowal do pokoju, stanął :O przy zabawce, wyciągnął rękę nad głowę i śmiejąc się zaczął tańczyć jak jakiś oszalały fan techno.. ;)

Ja of kors przeciekałam, wiec po godzinie opuściłam lokal. Problemu nie było, bo młody do babki po 10 minutach ręce wyciągał, a mnie pożegnał z uśmiechem.. Ja wyglądałam tak:
    http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/crying1-onion-head-emoticon.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:26

ivf-ivf, Bozia3, kapturnica, Dziobak, Mimbla, efcia, dorbie, BISCA, caffe, macduska, moremi, ania.g, gretka, Sabina, satori, Lucky, sandra80, ComeToMeBaby, krycha.stara, Mega, beates lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Nie, jeszcze nie. Wciąz troche w szoku jestem ze to nie dziewcze.
    Ale mamy czas
    Toć zajszłaś w ciąże jak rodziłam to nie dziwne ,że tez chłop Ci rosnie ;)

efcia, pierwiastka, dorbie, BISCA, moremi, Sabina, satori, sandra80, beates lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, brawa dla Adasia. Zareagowal typowo, nowe i fajne miejsce, wiec jest radocha. Kryzys moze przyjsc, kiedy zauwazy powtarzalnosc, ale oczywiscie nie musi. Jesli panie na dzien dobry sa tak atrakcyjne i beda takie caly czas, to moze sie ta przewrotna sztuczka udac. ;) Czego zycze, sama scykana przed przedszkolem w sierpniu. ;)

efcia, dorbie, paszczakin, moremi, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Zien dobry wieczor. Żyje, ale najpierw gratulacje dlaaaa wszystkich! Najbardziej dla Ani i Julii (jest imienniczka mojej corki) ;), dla Sabinki ciazy (wg bety będzie corka) , dla Asiuli twixow tu bi, dla Beates synka.
    Komuś jeszcze? Przeczytałam fefnascie tysięcy stron, to moglam zapomnieć..
    A, gratulacje dla mojego Adasia. Ze tak bezczelnie skopiuje z hangouta: bylo tak jak podejrzewalam w dobrych przypuszczeniach.  Spał w sumie 3,5 h (największy szokers,  bo tego się najbardziej bałam),  jadł ładnie,  bawił się z dziećmi (zdjęcia widzialam) i po odbiorze super humor był.  Takze jak na razie + dla zloba

Ja of kors przeciekałam, wiec po godzinie opuściłam lokal. Problemu nie było, bo młody do babki po 10 minutach ręce wyciągał, a mnie pożegnał z uśmiechem.. Ja wyglądałam tak:
    http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/crying1-onion-head-emoticon.gif
    współczuję przeżycia...pamiętam, jak oddałam Michała do przedszkola w wieku 3 lat...uciekałam stamtąd - jak widziałam, jak malutki taki wchodził po schodach do swojej sali....masakra....no ale...pierwsze koty za płoty...:)

efcia, paszczakin, caffe, macduska, Sabina, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Paszcza, brawa dla Adasia. Zareagowal typowo, nowe i fajne miejsce, wiec jest radocha. Kryzys moze przyjsc, kiedy zauwazy powtarzalnosc, ale oczywiscie nie musi. Jesli panie na dzien dobry sa tak atrakcyjne i beda takie caly czas, to moze sie ta przewrotna sztuczka udac. ;) Czego zycze, sama scykana przed przedszkolem w sierpniu. ;)
    raczej zmiana gwałtowna chyba powinna go ruszyć...bo powtarzalność dla dziecka to ważna sprawa - bezpieczeństwo itp...więc powinno być ok...

paszczakin, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tak, ale są tacy co robią z tego kursy i każą sobie płacić za naukę pt. "jak się robi dzieci". mówienie, że już po dwóch miesiącach terapii udało się począć dziecko dzięki naprotechnologii to gruba przesada.
    nie wiem czy w temacie czy nie ale musze bo siem udusze
    sie hajtalim niedawno stosunkowo ze ślubem w kościele i takimi tam no i robiliśmy te nauki przedmałżeńskie, pewnie choć ze słyszenia wiecie o co cho, i po pierwsze primo baba się pieniła że to nie kalendarzyk a właśnie naprotechnologia ale zapytana o różnice nie bardzo potrafiła wymienić a po drugie primo w tej całej poradni co się "uczęszcza" do kompletu z tymi naukami po wiedzę "bardziej praktyczną" to koleś, KOLEŚ (SIC!), wiedział tylko gdzie zestaw książek położył, po wyglądzie sądząc publikowane w początkach ubiegłego stulecia, a że my uparci to tak go pytaliśmy i dociekaliśmy że pół godziny później był świstek gotowy
    powiem tyle, jak ktoś siem bzyka wystarczająco często to nawet po wczesnej meno zajdzie ;) jedna z lasek u mnie na kursie w wieku 25 chyba miała zdiagnozowaną meno a jak miała 32 to ze spontanicznej ovu zajszła była....i urodziła zdrowego synka :) z przypadku czy ze szczęśliwego trafu ale nie dorabiała do tego żadnych teorii czy technologii ;)
    tyle w temacie, dzienkuje za uwage

Berenika, dorbie, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, krycha.stara lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    nie wiem czy w temacie czy nie ale musze bo siem udusze
    sie hajtalim niedawno stosunkowo ze ślubem w kościele i takimi tam no i robiliśmy te nauki przedmałżeńskie, pewnie choć ze słyszenia wiecie o co cho, i po pierwsze primo baba się pieniła że to nie kalendarzyk a właśnie naprotechnologia ale zapytana o różnice nie bardzo potrafiła wymienić a po drugie primo w tej całej poradni co się "uczęszcza" do kompletu z tymi naukami po wiedzę "bardziej praktyczną" to koleś, KOLEŚ (SIC!), wiedział tylko gdzie zestaw książek położył, po wyglądzie sądząc publikowane w początkach ubiegłego stulecia, a że my uparci to tak go pytaliśmy i dociekaliśmy że pół godziny później był świstek gotowy
    powiem tyle, jak ktoś siem bzyka wystarczająco często to nawet po wczesnej meno zajdzie ;) jedna z lasek u mnie na kursie w wieku 25 chyba miała zdiagnozowaną meno a jak miała 32 to ze spontanicznej ovu zajszła była....i urodziła zdrowego synka :) z przypadku czy ze szczęśliwego trafu ale nie dorabiała do tego żadnych teorii czy technologii ;)
    tyle w temacie, dzienkuje za uwage
    no ok...znasz skuteczniejsze metody? (żeby nie było - jestem absolutnie za in vitro - bo jednak wielu ludziom pomogła), ale nie ma co demonizować jednych, a gloryfikować innych metod - powinny być dostępne wszystkie możliwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:35

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ok...znasz skuteczniejsze metody? (żeby nie było - jestem absolutnie za in vitro - bo jednak wielu ludziom pomogła), ale nie ma co demonizować jednych, a gloryfikować innych metod - powinny być dostępne wszystkie możliwe...

No o taką demokrację teraz wszyscy walczą ;-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No o taką demokrację teraz wszyscy walczą ;-)
    tia...:)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza uffff... żyjesz, bo o Adasia sie wogole nie martwialam
    brawo ty :-)

paszczakin lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    raczej zmiana gwałtowna chyba powinna go ruszyć...bo powtarzalność dla dziecka to ważna sprawa - bezpieczeństwo itp...więc powinno być ok...
    Ja nie o tym. Powtarzalnosc w sensie, ze dziecko zauwaza, ze nie ma wyjscia, mama go oddaje i odchodzi, nawet jesli dziecko tego nie chce. Zaczyna plakac, kolejnego dnia jest to samo, mama sobie idzie, i kolejnego dnia rowniez.
    Kryzysy przedszkolne nastepuja najczesciej w okolicach pierwszych dwoch tygodni ( wczesniej wszystko jest fascynujace ), potem przychodzi zmeczenie ( czesto polaczone z porannym wczesnym wstawaniem ) i wlasnie kryzys.
    Ale jak to wyglada u dzieci zlobkowych, to mam mniejsze doswiadczenie, wiec sie nie wypowiem. ;)

Bozia3, moremi, krycha.stara lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie demonizuje ani nie gloryfikuje ale "technologia" to ma w moim słowniku nieco inną definicję :)
    i zeby nie było, jestem jak najbardziej za edukowaniem i uświadamianiem bo często małe zmiany mają ogromne rezultaty ale nie podoba mi się ten szumny termin i dorabianie na siłę teorii do czegoś co już nasze prababki stosowały ;)

dorbie, Mimbla, paszczakin, caffe, moremi, Sabina, satori, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gratulacje dla Ani i nowo narodzonej Córci!!!

Bozia3, Berenika, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, chłopiec? :-)
    Oby zdrowy był, prawda?

A wiecie, az się rozczuliłam.
    Siedziałam z średniakiem przy angielskim i Adaś marudził w łożeczku. Mówię, że musze iśc do niego. A starszy,że on pójdzie. To ja do niego, by go nie brał na ręcę i nie bujał. Ale poszłam za jakąś chwilkę, bo cisza na górze była. Dziecka nie ma w łóżeczku. Kuba go wziął w rożku do swojego łóżka i puszcza mu swoją muzykę. Młody oczy jak 5 zł i macha ręką. A Kuba na to "On chce rapu posłuchać, a nie RMF Classic, Artystę chcesz z niego zrobić" :-) i się smieje. Rozpieszczą go jak nic

pierwiastka, ivf-ivf, Dziobak, Bozia3, BISCA, Berenika, paszczakin, caffe, Mimbla, moremi, ania.g, gretka, Sabina, satori, SolarPolar, Lucky, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    nie demonizuje ani nie gloryfikuje ale "technologia" to ma w moim słowniku nieco inną definicję :)
    i zeby nie było, jestem jak najbardziej za edukowaniem i uświadamianiem bo często małe zmiany mają ogromne rezultaty ale nie podoba mi się ten szumny termin i dorabianie na siłę teorii do czegoś co już nasze prababki stosowały ;)
    no niby stosowały...ale jakoś nie edukowały wnuczek...:) ja np. uważam, że to forum,a raczej ovu, to nic innego, jak właśnie napro...nauczyłam się tu bardzo dużo i wiele innych osób też....a może są kobiety, które nie umieją skorzystać z tak podanej wiedzy - i wtedy taki trener napro im pomoże???

ivf-ivf, macduska, Lucky, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12814 12815 12816 12817 12818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ