35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas lod na jeziorze, lyzwy naostrzone, otwieramy jutro sezon lyzwiarski! Ciesze sie strasznie!
Jakbym sie do wieczora nie pojawila, znaczy ze lod nie byl wystarczajacy na moje gabaryty.Sabina, peppapig, ComeToMeBaby, efcia, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:bo problem jest po jego stronie i on złożył papiery rozwodowe, bo myślał, że tamta go nie kocha
-
efcia wrote:ale jak ściągnąć liście z surowej kapusty?
czy wkładasz cała?
Wycinasz głąb z kapusty, nie za głęboko. To trudne zadanie. Wsadzasz całą główkę do garnka, zalewasz wodą całą główkę i zagotowujesz. Po paru minutach sprawdzasz widelcem od góry przy miejscu wycięcia głąba czy już jest luz. Jak tak możesz delikatnie oddzielić liść. I po kolei porozdzielają się wszystkie.efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Ja wiem, ja wiem!
Wycinasz głąb z kapusty, nie za głęboko. To trudne zadanie. Wsadzasz całą główkę do garnka, zalewasz wodą całą główkę i zagotowujesz. Po paru minutach sprawdzasz widelcem od góry przy miejscu wycięcia głąba czy już jest luz. Jak tak możesz delikatnie oddzielić liść. I po kolei porozdzielają się wszystkie.
Tu chyba chodziło o wersję z mrożeniem kapustyjak obgotować w wodzie to chyba kaxda wie
Swoją drogą zainteresował mnie ten sposób z mrożeniem, wypróbujęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:10
efcia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Po bigosie??
Po nartach, zarłoku
A bigos owszem jadłam i kwaśnice i szare kluski ze swarkami, Boże czego ja dziś nie jadlamDziobak, ComeToMeBaby, Mega, Sabina, Aasiula, efcia, kapturnica, pierwiastka, BISCA, caffe, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Tu chyba chodziło o wersję z mrożeniem kapusty
jak obgotować w wodzie to chyba kaxda wie
Swoją drogą zainteresował mnie ten sposób z mrożeniem, wypróbujęefcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Po nartach, zarłoku
A bigos owszem jadłam i kwaśnice i szare kluski ze swarkami, Boże czego ja dziś nie jadlam
To tak jak ja. Umrę niechybnie z przejedzenia.Dziobak, ivf-ivf, Mega, Sabina, Aasiula, kapturnica, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Mam straszne zakwasy
Aaaa, już doczytałam. To pewnie masz w nogachbyście się dobrali. Hehe albo lepiej nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:19
Aasiula, efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBry wieczornie.
Dziobak ty uważaj na tym jeziorze! Ja nie chcę żebyś się utopiła!
Aniu podziwiam za hart ducha!
A najlepsze gołabki robi moja tesciowa. I sos pomidorowy do tego!ivf-ivf, Sabina, Aasiula, Dziobak, Mega, efcia, kapturnica, ania.g, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobiłam dziś pieczone jabłka z konfitura zurawinową i brazowym cukrem. Do tego bita smietana. Prawdziwa 40% bez cukru.
Jakie to pyszne! Chodziły za mna te jabłka od kilku dni. Zjadłam chyba ze sześć. Reszta na jutro.
ComeToMeBaby, Sabina, Dziobak, Mega, efcia, kapturnica, dorbie, ania.g, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość