35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Adam ma dalej niebieskie, tez by bylo fajnie, jakby mu zostalo, bo fajny ma kolor tych oczysk, taki niebo-niebieski
ciekawe do kiedy tak w praktyce to sie moze zmienic.. mowia, ze do roku...
Nadia teraz ma 12,ja mam oczy zielone,ale od lat z pomaranczowa obwodka
Mlody ma granatowe,a jego tatus niebieskie,mam nadzieje ze bastek tez takie bedzie mialBISCA lubi tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:KOTY BOSKIE SĄ, tylko ludzie to nieodpowiedzialne cepy, koty trzeba kastrować - nie śmierdzi, kotki-sterylizowac, nie mnożą się.
Witam
Aga, a nie masz jakiejś fundacji w pobliżu? Możesz zgłosić, że jest rozmnażalnia. Tyle że fundacje zazwyczaj nie mają aż tyle kasy, by kastrować wszystkie koty, ale może chociaż kotki.*aga* lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
SolarPolar wrote:Morek - maslo to tluszcz nie bialko, tylko jest zanieczyszczone bialkiem - wystarczy sklarowac maslo i spokojnie smarowac chlebek .
krycha.stara lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Jak się klaruje masło?
Roztapiasz je i zbierasz białą pianę. To tak z grubsza. Tu masz linka.
http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2013/07/maso-klarowane-ghee-jak-zrobic-je-w-domu.html
Można też kupić już sklarowane.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8325f1162384.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:16
Dziobak, Sabina, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Morek - maslo to tluszcz nie bialko, tylko jest zanieczyszczone bialkiem - wystarczy sklarowac maslo i spokojnie smarowac chlebek .
Ale trafna uwaga, jeśli alergia jest na laktozie to jest to super alternatywa. Tym bardziej, że można kupić gotowe klarowane maslo. Dobry pomysł!
macduska, moremi, Sabina, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:No tak, nie ma tam laktozy i kazeiny, ale jest jeszcze jakaś część białek.
Ale trafna uwaga, jeśli alergia jest na laktozie to jest to super alternatywa. Tym bardziej, że można kupić gotowe klarowane maslo. Dobry pomysł!krycha.stara, Dziobak, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymacduska wrote:Roztapiasz je i zbierasz białą pianę. To tak z grubsza. Tu masz linka.
http://lubiesmakolyki.blogspot.com/2013/07/maso-klarowane-ghee-jak-zrobic-je-w-domu.html
Można też kupić już sklarowane.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8325f1162384.jpgBISCA, dorbie lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Dokładnie tak. Ale zawsze możesz sprawdzić przez kilka dni jeść klarowane. Jeśli nie będzie objawów, to jest to być może laktoza.
iwcia77, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Sabina wrote:Ivka jak zakwasy?
Ja też uwielbiam koty, co widaćale moja kota jest bardzo kulturalna i rodzinna
Za to mój szef sterylizuje wszystkie psy, bo mieszka blisko lasu i debile ciągle tam.porzucają jakieś psiaki. On wozi suczki do weta i potem jak się wykuruja szuka im domu. W piątek był z kolejnymi dwoma. Ja bym kastrowala również takich pozal się Boże właścicieli
Twoj szef jest bardzo dobrym czlowiekiemmoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ktos tu bombe wrzucil ?
Jezu, niedawno wrocilam do domu. Mialam 300 km à jechalam 5 godzin. W jednym miejscu ( niedaleko gor) na autostradzie w ciagu 20 min spadla 3-4 cm snieguPasy przestaly byc widoczne w mgnieniu oka i momentalnie wszystkie auta zatrzymane przez snieg. Masakra. Myslalam, ze tam bede spala. Ale przyjechal spychacz i wszyscy za nim powolotku jechalismy. Droga masakra. Mialam po dziurki w nosie. W dodatku zatrzymalam sie w 2 aptekach zeby wykupic leki na torbiel i oczywiscie nie mieli go. Wrrrr fantastyczny dzien mialam jednym slowem
Ale ! Wchodze do domu. Facet w pracy, mlody na sporcie a w salonie piekna nowa wypasiona deska do prasowania i wypasione bezprzewodowe zelazkoJuz chyba od roku nosze sie z zamiarem kupienia pozadnego zelazka bo prasuje takim starym, ze wstyd.
To + lampka czerwonego i zycie ponownie nabiera kolorow
Uffffffff !
PS Mam cudownego facetaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:50
Dziobak, macduska, moremi, Magda*, Reni, iwcia77, ComeToMeBaby, *aga*, Sabina, krycha.stara, Bozia3, paszczakin, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny