X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Hmm... A moga byc talerze zamiast zebry? I jakies ciezsze dziecko? Bo takich malych samopas nie puszczajom, musialabym jakies starsze podwedzic...?
    Zamiast zebry mozesz wziac zyrafe. Ciezsze dziecko jest jak najbardziej wskazane.

krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no właśnie mam kłopot, bo skóra bardzo napięta i serio nie wychodzi mi to
    a dlaczego jednak w brzuch raczej?
    Chodzi o to, że lek powinien trafić do macicy, a z brzucha jest jednak najbliżej. Też pytałam lekarza czy nie można w udo, bo nie dawałam rady. A jednak do końca 8 miesiąca się dało ;-)

iwcia77, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobić naleśniki bez mleka?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Gdzie Ty Krycha pracujesz?
    W lesie?

krycha.stara, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Moja kuzynka robi bez mleka...zastępuje je woda...reszta bez zmian...mówiła ze tez zrobiła kiedyś na soku owocowym na słodko i tez były smaczne :-)

Dziobak, iwcia77, moremi, satori lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na samej wodzie. Wez 1 jajko wiecej niz zawsze dajesz.

krycha.stara, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja siebtakimi zywilam. Robiłam je po prostu na wodzie ;) są tylko mniej rumiane, poza tym jest ok :)

Aasiula, iwcia77, macduska, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Na samej wodzie. Wez 1 jajko wiecej niz zawsze dajesz.

Zawsze robię na wodzie, gazowanrj w dodatku. Sa lepsze wg. mnie.

Dziobak, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• *aga* Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ręce opadły...znowu mam okna i elewację obsikaną przez koty. Walczę z tym już parę lat...uspakaja się to na miesiąc , dwa i od nowa to samo. Nic nie pomaga...odstraszacze to tylko przereklamowany bubel...wszędzie leje ocet....zapach jest nie do zniesienia. Zwierzęta pięknie potrafią uprzykrzyć życie. Jak nic kupię sobie psa...może to pomoże.

Dziobak i po co szukałaś tych mięśni...ja to po moich motylkach już zauważam sprężystość ramion ;-)

krycha.stara, Dziobak, macduska, moremi lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A wy niebieskoocy? To male szanse, zeby mial inne. I teraz to mu raczej nie zmienia koloru. :)

Małe szanse ale są. Mój Młody przykładem.

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!

jestem dziś na wagarach ;)
    ale żeby nie było że to takie fajne to juz dziś zdążyłam wpisac oceny z miliona testów w arkusze, napisać testy na zaliczenie semestru dla tych co "mieli na zajęcia pod górkę", zrobić obiad na 2 dni, do tego milion telefonów, maili i smsów a teraz popijam herbatę z czystka i tak mnie oświeciło że to moje kiepskie samopoczucie i uczucie zimna to pewnie to przesilenie na "diecie" bo faktycznie kilka dni zdrowiej się staram odżywiać i stosowac to niskie IG a do tego wczoraj dr mnie wymacała jak jakąś nioskę i czuję cały brzuch i chyba jajcory też

co to ja chciałam, aha
    Bisca przytulam, czekanie jest najgorsze ale patrz w jakim towarzystwie będziesz, no pomogło choć troche ? kciuki za szybkie wchłanianie

Ivcia, no najlepszego dla nie-niemowlaka! ściskam was obydwoje balloons.gif

Morka, kciukam za wyniki małego

Sandra, no strzał będzie w dziesiątkę! ;)

Dziobak, biedaku podmuchać? no ma nadzieję że szybko wrócisz do formy :)

kciuki i kegle za wszystkie &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:39

Dziobak, macduska, Simba, Magda*, *aga*, moremi, Sabina, iwcia77, Aasiula, BISCA, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    A mi ręce opadły...znowu mam okna i elewację obsikaną przez koty. Walczę z tym już parę lat...uspakaja się to na miesiąc , dwa i od nowa to samo. Nic nie pomaga...odstraszacze to tylko przereklamowany bubel...wszędzie leje ocet....zapach jest nie do zniesienia. Zwierzęta pięknie potrafią uprzykrzyć życie. Jak nic kupię sobie psa...może to pomoże.

Dziobak i po co szukałaś tych mięśni...ja to po moich motylkach już zauważam sprężystość ramion ;-)
    teściowa miała podobny problem, "uzbroiła się" w kocicę a raczej przygarnęła kiedyś zbłakane kocię które było takie wojownicze i zaborcze jeśli chodzi o swój teren że koty nawet na podwórko nie wchodziły

psa mieli wcześniej ale on się z tymi kocurami przyjaźnił :D

*aga*, iwcia77, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pouciekały....

to ide też, spa domowe sobie trzasnę póki chuop w pracy a potem będę tylko leżeć i pachnieć
    hahaa2.gif

moremi, *aga*, macduska lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O zesz ty. To po kim on ma niebieskie? Po dziadach jakichs?
    a bo to ja wiem? moze w klinice w gratisie dorobili ;)

a tak na serio, to moja rodzina niebieskooka, tylko ja taka zupgrejdowana sie urodzilam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:14

moremi, Dziobak, *aga*, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    teściowa miała podobny problem, "uzbroiła się" w kocicę a raczej przygarnęła kiedyś zbłakane kocię które było takie wojownicze i zaborcze jeśli chodzi o swój teren że koty nawet na podwórko nie wchodziły

psa mieli wcześniej ale on się z tymi kocurami przyjaźnił :D

dokladnie, wlasnie to mialam powiedziec, trza swojego kota, a nie psa..

pierwiastka, moremi, *aga*, BISCA, satori lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera! Nie zdążyłam spisać adresów i wczoraj w pomroczności jasnej skasowałam ostatnią stronę wiadomości. Potrzebny mi adres Peppy i Ani.G.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalesniki na wodzie. Pffff. Na piwie sobie zrobię. A jeszcze lepiej racuchy z jabłkami.

iwcia77, krycha.stara, BISCA, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja już miałam dwa koty w w ostatnich latach. Kocica i kocur...ale to nie pomogło...kilka domów dalej jest wylęgarnia ich...myślę że spokojnie ze 20 ich będzie.
    Najgorzej jak zaznaczyły mi samochód...zmienialiśmy filtry...mycie łącznie z silnikiem...bo włączenie klimatyzacji powodowało smród. Od tej pory przestałam lubić te zwierzęta...
    Nie mam pomysłu czemu upodobały sobie mój dom...nie mówiąc o meblach ogrodowych...

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Ale ja już miałam dwa koty w w ostatnich latach. Kocica i kocur...ale to nie pomogło...kilka domów dalej jest wylęgarnia ich...myślę że spokojnie ze 20 ich będzie.
    Najgorzej jak zaznaczyły mi samochód...zmienialiśmy filtry...mycie łącznie z silnikiem...bo włączenie klimatyzacji powodowało smród. Od tej pory przestałam lubić te zwierzęta...
    Nie mam pomysłu czemu upodobały sobie mój dom...nie mówiąc o meblach ogrodowych...

KOTY BOSKIE SĄ, tylko ludzie to nieodpowiedzialne cepy, koty trzeba kastrować - nie śmierdzi, kotki-sterylizowac, nie mnożą się.

:-)

Witam :-)

Sabina, Dziobak, *aga*, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka jak zakwasy?

Ja też uwielbiam koty, co widać ;) ale moja kota jest bardzo kulturalna i rodzinna :)
    Za to mój szef sterylizuje wszystkie psy, bo mieszka blisko lasu i debile ciągle tam.porzucają jakieś psiaki. On wozi suczki do weta i potem jak się wykuruja szuka im domu. W piątek był z kolejnymi dwoma. Ja bym kastrowala również takich pozal się Boże właścicieli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:41

ivf-ivf, *aga*, Dziobak, moremi, macduska, pierwiastka, BISCA, dorbie, paszczakin, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 12920 12921 12922 12923 12924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ