X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Co ja mam do tego szpitala zapakować?
    Czy ja będę miała miejsce do spania, czy na jakimś krzesełku mam kimać?
    Chociaż mam nadzieję, że tylko obejrzą i wyślą do domu.

To zależy jakie zwyczaje panują w szpitalu, u nas można spać na łóżku z dzieckiem, ale starszym. Z maluchami jak były dziewczyny to na jakichś polówkach spały (swoich), bo taki maluch musi sam w łóżeczku ze szczebelkami. Weź ręczniki, chusteczki nawilżane, piżamę dla siebie, dużo ubranek dla Ignacego, pampersy, jakiś kubek termiczny, kawę, herbatę, cukier, książkę jakąś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:01

moremi lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Podpytywałam ostatnio gina o in vitro, kazał nie myśleć na razie o tym, ale wydębiłam od niego informację, że w razie czego muszę wziąć 2 tygodnie zwolnienia albo urlopu wtedy, powiecie mi po co aż tyle?

Dziwne. Tutaj wystarczy jeden dzien ( bo punkcja) pod narkoza. A jesli punkcja wypada w week-end to mozna bez urlopu sie obyc. No, trzeba na USG 3 razy pojechac + pol dnia w dniu transferu. Nie wiem dlaczego 2 tygodnie ....

Simba lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a daleko masz do kliniki?

120 km mam, może jak jest stymulacja to trzeba często jeździć?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie punkcja rano o 12 wypad na chatę
    transfer 5 min + 10, 20 min leżenia i do domu
    jak wypada w weekend to nie trzeba nawet wolnego brać

BISCA, ComeToMeBaby, krycha.stara, malgos741, iwcia77, Kisiel lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wszystko zależy od tego gdzie i z kim pracujesz. Ja się nie wybierałam (w ostatniej ciąży, bo wcześniej nie mogłam się doczekać), ale wyszło jak wyszło. Teraz mam fajnych ludzi w pracy i z chęcią bym z nimi popracowała, ale zmienił się charakter tej pracy. Dlatego jeżeli przez rok dalej będzie tak fatalnie, to wolę iść na zwolnienie. Tym bardziej, że prawdopodobnie będę musiała wrócić do poprzedniego miejsca. Skomplikowane to.
    Nie mam fajnej pracy. W dodatku często trzeba zostawia popołudniami. Ale jak odejdę to koleżanka zostanie z całym bajzlem sama. Jak byłam w ciąży z Młoda nikogo jej nie dali do pomocy, więc.jak nie będzie trzeba to zostaje. Co nie zaczy ze nie jestem zmęczona porankami. Bo jestem. Muszę się spieszyć, Młoda ciągnąc , wszystko biegiem. To jest zdecydowany minus, ale trudno. Jakoś dam rade

malgos741, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

no bo tak jest jeździsz co 2,3 dni na monitoring i badania krwi i oni na podstawie tych danych decydują czy zmienić leki, dawki itp

ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    u mnie punkcja rano o 12 wypad na chatę
    transfer 5 min + 10, 20 min leżenia i do domu
    jak wypada w weekend to nie trzeba nawet wolnego brać

to super, bo nie trzeba se życia dostosować

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no bo tak jest jeździsz co 2,3 dni na monitoring i badania krwi i oni na podstawie tych danych decydują czy zmienić leki, dawki itp

no to już wiem po co, Ty podchodzisz na Starynkiewicza?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

Ni, 120 km, to kawalek... Ja mam jakies 20
    Podczas stymulacji zyjesz zupelnie normalnie. Zastrzyk co wieczor i normalny tryb zycia. No, sa te podglady ( tutaj 3 razy przy Calej procedurze a 2 przed crio

malgos741 lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bozia, a ty co robisz jak jestes teraz sama?
    Wreszcie oglądam wieczorem te kanały, które tylko mnie interesują. Mam mniej bałaganu i chaosu - w związku z tym spokojnie mogę coś tam dosprzątać - np. wyczyściłam całą lodówkę, gotuję dla siebie dietetyczne dania - takie, które ja lubię, mam jeszcze zamiar wyprasować wszystko co jest w domu - ale to w dosłownym znaczeniu, siedzę dłużej u mamy po pracy, jak odbieram Kajtka - wreszcie mam dla niej czas i nie pędzę od progu do swojego domu, na spacer wychodzę z Kajtkiem na śnieg i nie zastanawiam się nerwowo - co robi reszta załogi i w czym jestem im pomocna. Odpoczywam psychicznie, tęskniąc jednak za resztą rodziny :).

Dziobak, Iwone, macduska, ivf-ivf, BISCA, caffe, anulka1978, iwcia77, Kisiel, ania.g, beates, Simba, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Podczas stymulacji zyjesz zupelnie normalnie. Zastrzyk co wieczor i normalny tryb zycia. No, sa te podglady ( tutaj 3 razy przy Calej procedurze a 2 przed crio
    Dziewczyna mojego brata właśnie teraz podchodziła do ivf. Mieszkają kilkaset kilometrów od kliniki, więc była na urlopie. Miała stymulację i co drugi dzień przyjeżdżała na monitoring. Po transferze poszła do pracy.

Sabina, Reni, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    to super, bo nie trzeba se życia dostosować

trochę jednak trzeba
    jak wypada to w tyg
    poza tym
    wpadasz rano do kliniki oddajesz krew czekasz 3 godz i z wynikami idziesz do gina na monitoring, a czasami jak jest kolejka to pół dnia schodzi
    nie każdy pracodawca na to patrzy z uśmiechem na twarzy

Sabina, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    no to już wiem po co, Ty podchodzisz na Starynkiewicza?

tak

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka to zależy, jaki szpital. Dowiesz sie na miejscu - może byc tak, że pozwolą Ci za dopłatą mieć łózko obok - bo dziecko musi zawsze mieć swoje łóżko. Ja płaciłam 35 zeta za dobę i miałam obok łóżko i szpitalne wyżywienie. Ale np. w Prokocimiu nie ma na to miejsca i śpi się na taborecie obok łóżeczka na siedząco, albo na karimacie pod łóżkiem dziecka na podłodze. Można też uśpić dziecko i pojechać na kilka godzin do domu i przyjechać do niego skoro świt, zanim się nie obudzi - ale to chyba troszkę starsze, które już nie je w nocy często.

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

3 razy to mogłabym wziąć sobie urlop i po punkcji z dzień

BISCA lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wreszcie oglądam wieczorem te kanały, które tylko mnie interesują. Mam mniej bałaganu i chaosu - w związku z tym spokojnie mogę coś tam dosprzątać - np. wyczyściłam całą lodówkę, gotuję dla siebie dietetyczne dania - takie, które ja lubię, mam jeszcze zamiar wyprasować wszystko co jest w domu - ale to w dosłownym znaczeniu, siedzę dłużej u mamy po pracy, jak odbieram Kajtka - wreszcie mam dla niej czas i nie pędzę od progu do swojego domu, na spacer wychodzę z Kajtkiem na śnieg i nie zastanawiam się nerwowo - co robi reszta załogi i w czym jestem im pomocna. Odpoczywam psychicznie, tęskniąc jednak za resztą rodziny :).
    Milusio. U mnie rozkoszny balagan. Sprzatam tyle ile moge i mi sie chce, ale zadnego odrabiania zaleglosci. Chociaz wczoraj mnie tknelo, jak pakowalam Morkowi koszulki i nie moglam doszukac sie ciuchow w szafie. ;) Ale to pewnie dlatego, ze mam za mala szafe. ;)
    Za to mam wiecej czasu na pochichotanie sie wieczorami z corka i to jest fajne :) O, wlasnie idzie ze szkoly, to sobie same w spokoju obiad zjemy, bo Adas spi.:)

Bozia3, BISCA, iwcia77, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wacia!! Ty nie miałaś być u mnie na ferie czasem??

Dziobaku kochany, ja mam ferie za miesiąc. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:14

Sabina, Bozia3, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    trochę jednak trzeba
    jak wypada to w tyg
    poza tym
    wpadasz rano do kliniki oddajesz krew czekasz 3 godz i z wynikami idziesz do gina na monitoring, a czasami jak jest kolejka to pół dnia schodzi
    nie każdy pracodawca na to patrzy z uśmiechem na twarzy

podobnie miałam teraz przy IUI, musiałam być 2 godziny wcześniej żeby zbadać estradiol, także z dojazdami to też się cały dzień schodziło

Sabina lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Milusio. U mnie rozkoszny balagan. Sprzatam tyle ile moge i mi sie chce, ale zadnego odrabiania zaleglosci. Chociaz wczoraj mnie tknelo, jak pakowalam Morkowi koszulki i nie moglam doszukac sie ciuchow w szafie. ;) Ale to pewnie dlatego, ze mam za mala szafe. ;)
    Za to mam wiecej czasu na pochichotanie sie wieczorami z corka i to jest fajne :) O, wlasnie idzie ze szkoly, to sobie same w spokoju obiad zjemy, bo Adas spi.:)
    a widzisz, bo Ty masz jeszcze córkę - a ja zostałam sama z Kajtkiem - młody na obozie w Poroninie..:)
    A dzisiaj przed wyjściem porannym Kajtek mnie ciągnie gdzieś i stęka eee, eeee i pokazuje coś ręką - myślę sobie ki czort....ale idę za nim - a on mi pokazuje pustą miskę z karmą dla kotów i leci po puszkę, żeby im dosypać - bo robi to codziennie rano z ojcem. W sumie uratował koty od głodowania dzisiaj, bo ja tej miski nie zauważyłam rano...:) To i przy okazji nakarmiłam rybki w pokoju starszego...:)

Reni, BISCA, caffe, Dziobak, anulka1978, ComeToMeBaby, iwcia77, Kisiel, ania.g, Mega, Simba, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w niektórych szpitalach są osobne sale dla matek karmiących z łóżeczkiem i łóżkiem

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 13018 13019 13020 13021 13022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ