35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:i ja się z tym zgadzam - z jednej strony robienie kobietom w okresie około menopauzy nadziei - i dodatkowo jakaś zgoda, przyzwolenie i pomoc w rozmnażaniu w takim wieku, w którym się juz rodzić raczej nie powinno...
-
caffe wrote:Zarabiając minimum krajowe u nas (mam na myśli netto) to co najmniej 4-5 razy więcej musisz zapłacić za jedno podejście, a to co ostatnio słyszałam - 14.000 zł dwa podejścia + 3 gratis od kliniki - to prawie dziesięciokrotność najniższego wynagrodzenia.
Wszystko sie zgadza.
Ja chce tylko powiedziec, ze w europie koszty zycia sa wyzsze (mieszkanie, zywnosc, komunikacja, media w sensie prad, woda, gaz) i te wysokie zarobki w sumie wcale nie sa takie wysokie. I tez mowie o tych raczej z nizszej polki, bo wiadomo ze prezes banku czy dyrektor w firmie ma inne progi.
Mowie Ci, ze 5000 to cena przystepna. Nikt nie wyciagnie takiej kwoty z kapelusza. Trzeba pozyczyc lub odlozyc. Mowie tylko ze jest z zasiegu reki.
ivf-ivf, moremi, Simba, Kisiel lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Ale ivf to nie jest remedium na wszystko. Masz przykład kumpeli...
krycha.stara, Berenika lubią tę wiadomość
-
Pinda 6769 wrote:zawsze jest jeszcze opcja adopcji jajek co znacznie zwiększa szanse, pare dni temu przeczytalam o jakiejs arystokratce 51 lat w ciązy, nie wierze że nie skorzystała z tej opcji....kurcze nie moge znależć tego artykułu
A Barbara S. lat 60?moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiadomo....
wiesz co nie bede oceniać bo bardzo nie lubie sie co ludzie maja robic z własnycm życiem..mam nadzieje że baba dozyje żeby chcociaz do 18stki ich wychować
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 28 stycznia 2016, 18:56
-
Pinda 6769 wrote:a ja mysle że takie sytuacje będą coraz częstsze zwłaszcza w zamoznych środowiskach az stanie sie to normą...czasy sie zmieniaja po prostu
A nawiedzone pańcie śrubujące swój organizm zawsze się znajdą...i jak się uprą, to i po 60tce urodzą.....ivf-ivf, Berenika lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Wiesz, przyjde jak bedzie o dupie marynie
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Witam dziewczynki
kawa zrobiona a nadal spać się chce
Wizyta u doktorka ok... był mocno kaszlący.. wszystkich pytań nie zadałam, ale mam na to czas oczywiście jak to ja coś pokręciłam w kalendarzu i powiedziałam inną datę @ i wyszło 19dc zamiast 12dc... to chyba z nerwów... wszystko ustalone kwiecień ivf, teraz dostałam testim (krem z testosteronem) i mam codziennie smarować 1/4 tubki, estrofem na marzec i w marcu mam przyjść na wizytę... wtedy dopytam się więcej... procedura 5000zł plus wizyty i badania ok.1000zł, badanie na chlamydię pcr będę miała na miejscu.... zapomniałam się spytac na co ten krem ale wiem że doktorek wie co robi..zaczyna się dziać..
ps. w aptece zostawiłam 430zł..
Małgoś to juz tuz tuz !
Cieszę się bardzo ze ruszacie ! -
nick nieaktualny
-
ivf-ivf wrote:Ze względu na wyniki męża tez mamy wskazania do ivf, a nick bym zmieniła no jest od czapy,ale chyba nie można go wyedytować?
oj tam, nick od czapy nie jest, tylko zastanawialo mnie 'pochodzenie'.. bo jakos odnioslam wrazenie (z wczesniejszej lektury forum, moze bledne), ze Ty to tak za bardzo za IVF nie jestes..
moremi, beates lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Bisca - mam do Ciebie pytanie - bo Ty zawsze bronisz wszystkich możliwych innych nacji...powiedz- jaka jest Twoja reakcja na to, co dzieje się teraz? Naprawdę wciąż murem stajesz za tymi, którzy robią co robią?
EDIT:No chyba ,ze sie myle ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:00
Bozia3, Pinda 6769, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:oj tam, nick od czapy nie jest, tylko zastanawialo
mnie 'pochodzenie'.. bo jakos odnioslam wrazenie (z wczesniejszej lektury forum, moze bledne), ze Ty to tak za bardzo za IVF nie jestes..
Nieee, wiesz ja po prostu uważam, może błędnie,że nie każdemu pomoże i tyle. Takie zdrowo-rozsądkowe podejście. Kurczę,nie chce żeby to źle zabrzmiało.
kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość