35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór, u mnie w domu szkarlatyna.
Ja czasem myślę, że coraz więcej dziewczyn nie chce, lub boi się tu pisać, bo jest ktoś kto siedzi i czeka na ich niepowodzenia, można wyczuć intencje tej osoby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 22:10
kapturnica, Mimbla, macduska, ComeToMeBaby, anna maria, Simba, Sabina, BISCA, efcia, Mega, moremi, satori, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
" Jej wyobraźnia zaczęła malować własny sztorm o wiele czarniejszy i dzikszy od tego, który wstrząsnął domem.
Fale stawały się białymi smokami, wyjąca trąba morska ukręciła z wody czarny słup na horyzoncie-lśniący filar, który pędził prosto na nią, coraz bliżej i bliżej...
Jej własne sztormy były zawsze najstraszniejsze. W głębi duszy Filifionka była trochę dumna ze swoich katastrof, przeżywanych zupełnie samotnie."
ComeToMeBaby, BISCA, Magda*, satori lubią tę wiadomość
-
ty! pasuje!Mimbla wrote:" Jej wyobraźnia zaczęła malować własny sztorm o wiele czarniejszy i dzikszy od tego, który wstrząsnął domem.
Fale stawały się białymi smokami, wyjąca trąba morska ukręciła z wody czarny słup na horyzoncie-lśniący filar, który pędził prosto na nią, coraz bliżej i bliżej...
Jej własne sztormy były zawsze najstraszniejsze. W głębi duszy Filifionka była trochę dumna ze swoich katastrof, przeżywanych zupełnie samotnie."
-
Muszę pomału zmierzać w stronę łóżka. Będę Was podczytywać na jakimś małym elektronicznym badziewiu, bo rzecz jasna nie zasnę. Bezsenność to normalny objaw towarzyszący. Kufa.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27181b76a0db.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 22:20
anna maria, ComeToMeBaby, Sabina, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimbla wiesz, że nie powinno się odpalać w łóżku tabletów, lapków czy komórek, bo światło z wyświetacza czy monitora zabija melatoninę
od jakiegoś czasu unikam siedzenia w necie w łóżku i faktycznie szybciej zasypiam
anna maria, Sabina, Mimbla, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ivefka, szkarlatyna? Nieźle!
Tak, wysypka, gorączka i zawalone gardło, pojawiła się w szkole. Tak więc ferie z antybiotykiem
Ja na to chorowała jako dziecko, co podobno nie daje gwarancji, że drugi raz nie złapie, mąż ma grypę, mimo, ze szczepiony, także umiera
Sabina, macduska, moremi lubią tę wiadomość
-
Moj syn mial2razy i to przerwa miedzy nimi 4miechyivf-ivf wrote:Tak, wysypka, gorączka i zawalone gardło, pojawiła się w szkole. Tak więc ferie z antybiotykiem

Ja na to chorowała jako dziecko, co podobno nie daje gwarancji, że drugi raz nie złapie, mąż ma grypę, mimo, ze szczepiony, także umiera

-
Tak, to te. Mam jeszcze okladke z Przygod Tatusia Muminka, ale to chyba nie Pamietniki. A moze tlumaczenie jest inne. Te powyzsze tez brzmia inaczej w orginale.Mimbla wrote:Dolina Muminków w listopadzie i Opowiadania, tak? Zupełnie nic mi nie mówi język norweski.
Bo o dziewczynce, tak samo jak o smoku.. i o małym stworzonku bez imienia, które znalazł Włóczykij w lesie - to są Opowiadania. Moje ulubione książeczki. Jest tam też o pewnej Filifjonce, która wierzyła w katastrofy
.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf6597e5701b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 22:37
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Kapta, nie marudz - po prostu w lecie jestes tu z Maksem i Mlodym i jadziem na Paryz.
Ja uwielbiam to miasto
Kiedy tam bylismy ostatnio z twixami i moja madre, to powiedzialam do M, ze jesli ktos wyobraza sobie Paryz, to to miasto jest wlasnie dokladnie takie jak w wyobrazni a moze i lepsze.
efcia, moremi, BISCA, satori, Sabina, kapturnica, krycha.stara lubią tę wiadomość