35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Dziobak ale sie nie wysilaj.Nic Ci nie dadza bo masz dwojke ale kazde z innym chUopem I nie lapiesz sie
i z tym to już w ogóle przeginka!kapturnica, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ale jaja
małżeństwo, które wychowuje dziecko z wcześniejszego nieformalnego związku i kolejne małżeńskie nie otrzyma dodatku? Bo nie otrzyma. Potwierdziła to na konferencji prasowej minister Rafalska. Powiedziała: - Sytuacja takiej rodziny jest traktowana jako rodziny, która posiada jedno dziecko, więc kobieta, która ma jedno dziecko z innego związku po spełnieniu kryterium dochodowego 800 zł lub 1,2 tys. zł może otrzymać świadczenie 500 zł.
Uwaga! Jeśli spełni kryterium dochodowe. Choć ma dwoje dzieci i dwoje wychowuje w nowej rodzinie, to drugie z dzieci dodatku nie dostanie, bo pierwsze przyszło na świat bez ślubu w innym związku? To jakaś kara za "grzechy" rodziców?
Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,19572140,gorsze-dzieci-samotnych-rodzicow.html#ixzz3zDAaSWGe
masz dziobak jeszcze razmoremi, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ale z tym partnerem jedno.Wtedy wchodzi pulap finansowy a Ty go przekraczasz
A tu jest napisane inaczej:
Co w przypadku gdy kobieta ma jedno dziecko ze związku nieformalnego, a drugie ze związku formalnego, w którym teraz żyje? Czy taka rodzina dostanie pieniądze na to drugie dziecko?
Sytuacja takiej rodziny jest traktowana jako rodziny, która posiada jedno dziecko wspólne i jedno z innego związku, więc razem posiada dwoje dzieci i to drugie dziecko otrzyma 500 zł. „Pierwsze” dziecko otrzyma je, jeśli kobieta będzie spełniała kryterium dochodowe 800 zł netto na osobę w rodzinie. Również dziecko mężczyzny z innego związku będzie miało przyznane takie świadczenie, na takich samych zasadach.
W sytuacji gdy związek posiada jedno wspólne dziecko i zarówno ojciec jak i matka mają po jednym dziecku z poprzednich związków, to jest on traktowany jako rodzina z trójką dzieci i otrzyma świadczenie na dwójkę dzieci, na pierwsze dziecko w sytuacji gdy spełni kryterium dochodowe.
http://www.tvp.info/23857930/rodzina-patchworkowa-adopcja-zwiazek-nieformalny-siedem-pytan-o-program-500-plus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:19
*aga*, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Bry!
Witam z zimowego Sandomierzadojechaliśmy szczęśliwie
czekamy na pierwsza turę badań Mileny
Sandomierz chyba jest ladnym miastem. Nigdy nie bylam, ale ladnie brzmi.
Doooobry.
Upilam sie wczoraj winem czerwonym i mialam samoloty w lozku. Dwa kileliszki. Tez cos.BISCA, efcia, pierwiastka, Sabina, satori, Mimbla lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Reni wrote:
jasne i na wszystkie mrozaki po 500, toż to dzieci teżSimba, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:i witam sie w piateczek, piatunio..
nie wiem, co sie z mna dzieje- dziec ostatnio nie budzi nas nic a nic, spi nadal jak ja do fabryki wychodze, a ja bardziej niewyspana niz w czasie jak co pol godziny traumy zlobkowe wykrzykiwal..
dzis na moj normalny pociag nie dalam rady..
do tego po basenie wszytko mnie napierdziela, a zazwyczaj bylam pieknie rozruszana..
albo mnie cos rozklada, albo, SKS.. i jak tu dzieci robic?
Wez sie ogarnij. Co to mialo byc. Mam wspolczuc czy zazdroscic??
efcia lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Wacia, ja tez tak to zrozumialam. Ze nie ma znaczenie ile chlopow, wazne ile masz dzieci.
Dokładnie, nie daj się zwariować, dostanie rodzic, który fzktycznie sprawuje nad dzieckiem opiekę.
Witam, ale stron natrzaskałyścieDziobak, efcia, Bozia3, satori lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:
moremi, efcia, Reni, Mimbla lubią tę wiadomość