X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :D :D :D
    U nas piekne słoneczko zza chmur próbuje wyjśc :)
    Ciekawe jak AGA???????????????????????????????????????????????????????????
    Reni wiesz ja myśle też, że zaley to o dwielu czynników właśnie wieksze endo czy niepekniety pecherzyk. Ja np miałam straszne skrzepy ale u mnie to było przez mieśniak i polip i okres wtedy był do 10 dni, jak poronienie miałam to były skrzepy ale to jakoś inaczej wyglądało.
    Anna ja też nie rozumiem takich sytuacji ale jak już opisywałam wiele razy to moze akurat stanie sie jakis cud i uda im sie zaciażyć.
    Ojej tyle wpisów chciałabym sie odowłać do każdego ale już nie pamietam co do kogo!!!!!!!!!!!! ???????????????????????
    Acha Olenka piekne te jajeczka i endo serduszkujcie ile sie da :P
    Polarmiś kochana mam wielką nadzieję,ze się Wam uda :D
    Ciekawe co tam u dziewczyn starających sie jak wyprawa Pandy???????????
    I jak mamy zaciażone???????
    Pamietam o Was i dobrego dnia <3

Olena, caffe, Bozia3, bliska77, megan8, anek42, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze skrzepami w ciąży to bym się zastanawiała nad tarczycą. Ja tak miałam gdy nie była podleczona.
    Co do endo Reni to może to 1 oznacza u Ciebie 10 mm. U mnie 7,2 oznacza właśnie 72 mm. Bo jeśli masz mniej niż 1 mm, to rzeczywiście mało. Ja miałam ostatnio przed owulką 4,9 i to już było mało. Robiłam wszystko co mogłam (wino, migdały, wiesiołek, dużo owoców i warzyw, magnez) i udało się w 8 dniu ma 7,2.

caffe, Bozia3, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandolot pewnie włóczy się po chaszczach i spółkuje.. jak nic wróci wypoczęta i "zaszczepiona"

Bozia3, inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w czerwcu 0,73 cm (12dc) i 0,83 cm (15dc)
    w lipcu 0,71 cm (10dc)
    w sierpniu 0,64 cm (13dc)

a tu czytam że macie powyżej 1 cm

Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a lekarz nie mówił CI,ze to mało???

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie mówił
    a może tu jest problem? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 12:47

inessa lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja miewam takie jak Ty
    dla mnie powyżej 1cm i to w pierwszej fazie to już się wydaje być endometrioza, w życiu takiego nie miałam
    moje maksymalne w FL to 8,5 mm i gin mówi że TO CAŁKIEM OK, że wystarczy 7mm
    ja też piję wino, jem warzywa i owoce, migdały i morele i wiesiołek
    taka uroda, wiek czy co tam ma być
    gin mówi że miał zaciążoną i donoszone dziecko przy 6,5 mm w FL
    zawsze jestem w szoku gdy czytam ile dziewczyny mają tego endo, no ale jak widać gwarancją sukcesu to nie jest więc przestałam się przejmować

Reni, caffe, inessa, Bozia3, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja miałam w czerwcu 0,73 cm (12dc) i 0,83 cm (15dc)
    w lipcu 0,71 cm (10dc)
    w sierpniu 0,64 cm (13dc)

a tu czytam że macie powyżej 1 cm
    masz chyba w normie? Ono przyrasta bardziej w 2 fazie...i tak jak pisze Olena - chyba problemem jest poniżej 0,50? Reni przypomnij o tym lekarzowi - bo clo obniża endo , moja ginka jest na to bardzo uczulona i zawsze dokładnie sprawdza, czy mi za bardzo się nie obniżyło. Ja akurat nie mam z tym problemu, ale jednak mi spadło po 3 cyklach z clo o jakieś 0,30 cm...

inessa, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie. Reni ma rację, za chwilę zajdziemy.
    Wczoraj na monitoringu dwa jaja po 15 mm i endometrium 7,2. Jest dobrze, zwłaszcza, że to 8 dc. Jeszcze podrośnie. Czyli mimo Clo endo urosło. Winko i migdały pomogły.
    Miłego dzionka. U mnie piękne słońce.
    Olena jest super - dwa jajca, edno ok, już nie wspomnę o księżycu - tylko działać..;)

inessa, bliska77, Olena, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mam przed sobą moją magiczną teczkę z papierami "chcę zajść w ciążę a nie mogę" i tak patrzę, że ja nie miałam endo nigdy powyżej 1!
    Bozia masz tą wyściółkę.. nie dziwię się, że niesiesz te jaja jak masz warunki ;-)
    Reni - zmień nazwę teczki :). Jest taka metoda psychologiczna, która mówi, żeby afirmować się w czasie teraźniejszym. Nazwij ją "jestem w ciąży" - a to co w niej - to po prostu droga do efektu :). To naprawdę działa..:)

Reni, inessa, inessa, megan8, anek42 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Pandolot pewnie włóczy się po chaszczach i spółkuje.. jak nic wróci wypoczęta i "zaszczepiona"
    też tak myślę - że buszuje gdzieś tam w krzolach...;)

Ja też czekam już na wieści od Agi - ale coś im długo schodzi...;)

inessa, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuszna uwaga dzięki
    Bozia3 wrote:
    masz chyba w normie? Ono przyrasta bardziej w 2 fazie...i tak jak pisze Olena - chyba problemem jest poniżej 0,50? Reni przypomnij o tym lekarzowi - bo clo obniża endo , moja ginka jest na to bardzo uczulona i zawsze dokładnie sprawdza, czy mi za bardzo się nie obniżyło. Ja akurat nie mam z tym problemu, ale jednak mi spadło po 3 cyklach z clo o jakieś 0,30 cm...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są to wzgórki jajonośne - np. pobierane przy in vitro i z nich uwalnia się komórka jajowa - endo super
    Bozia3 wrote:
    inessko nawet nie chcę sie przypalać..bo wiem, czym to sie może skończyć za dwa tygodnie..:) Będę musiała sobie poszukać awataru w stylu podpisu reni...:)
    poza tym może tak być, że tylko jedno z tyj jaj jest wartościowe - bo przecież nie wiadomo jakie było to, które już pękło. Natomiast bardzo się jej podobał ten, który odkryła w drugim jajniku - może któraś z dziewczyn wie o co chodzi - bo ja za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co w tych jajkach jest ładnego - w każdym razie pokazywała mi to na monitorze - jakieś takie jakby zakończenie tego jaja? wzgórek? jej no nie pamiętam...:).
    No i jeszcze żołnierzyki nie wiadomo czy rozbiły skorupkę porządnie..:).
    Staram się nie napalać bo to nam psuje prolaktynę :)aha endo 1,34 więc trochę clo mi to endo zubożyło - bo miałam w tym dc zwykle 1,60...

caffe, inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, co u Ciebie????? :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Są to wzgórki jajonośne - np. pobierane przy in vitro i z nich uwalnia się komórka jajowa - endo super
    o dzięki -wiedziałam, że jakieś wzgórki...dobrze, że nie pomyliłam z łonowymi..;)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia 1,60? to chyba dużo?

gdzies wyczytałam, że u kobiet miesiączkujących nie powinno ono mieć więcej niż 10-12 mm grubości, natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm.

nic lekarka nie mówiła, że trochę dużo?
    są jakies normy?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie wiem czy to skutek leków, jesli tak to powiedzcie czy tez tam miałyście. Mam coś w rodzaju zaparć, tzn. nie takich tradycyjnych, że ktoś chce a nie może. Tylko ja po prostu - nie muszę.
    Widać było na usg, ze z tymi jelitami coś nie halo, a potem mnie tak zagadał lekarz, ze zapomniałam się go zapytać.
    Podobno jabłka dobrze robią na te sprawy, podobnie jak śliwki. Zaraz, jak tylko dopiję szkocką :P to idę do piwnicy po jabłka smażone...
    caffe - kompot z jabłek gotowanych ze skórką i garść rodzynek ( najpierw umyj w zimnej wodzie , później zalej wrzątkiem i wrzuć do garnka z jabłuszkami) - dla mnie super , a miałam okropne problemy z zaparciami

caffe, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dzisiaj też coś ma?
    na efekty przyjdzie poczekać jak na normalną@ czy może wcześniej juz coś powiedzą? jak to jest?
    Bozia3 wrote:
    też tak myślę - że buszuje gdzieś tam w krzolach...;)

Ja też czekam już na wieści od Agi - ale coś im długo schodzi...;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to dzisiaj też coś ma?
    na efekty przyjdzie poczekać jak na normalną@ czy może wcześniej juz coś powiedzą? jak to jest?
    dzisiaj środa - z tego co pamiętam o 9.00 miała mieć dziś inseminację - pomyliłam coś?

inessa, bliska77, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia 1,60? to chyba dużo?

gdzies wyczytałam, że u kobiet miesiączkujących nie powinno ono mieć więcej niż 10-12 mm grubości, natomiast u kobiet niemiesiączkujących - 5-7 mm.

nic lekarka nie mówiła, że trochę dużo?
    są jakies normy?
    pytałam ją kilka razy - bo to może chyba być oznaką endometriozy lub raka macicy...ale ona mnie wciąż uspokaja - że za duże endo jest niebezpieczne podczas klimki, a nie teraz...i że wszystko ok....zobaczymy - bo laparoskopia to wykaże jakby co....

FZuMp1.png

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ