X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie Agusia...ją zalewa wstrętna @
    o matko ale walnęłam ale chyba mi wybaczycie, faktycznie ma @ ale pomyślałam że może jej biegunka towarzyszy, ja tak często mam podczas @

Bozia3, Mango, inessa, samira lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aga super bardzo się cieszę :)

agafbh wrote:
    a jeszcze jedno, moja gin jakoś tak optymistycznie zakończyła moją wizytę
    ponieważ ma termin porodu na ok połowę listopada, to wychodząc mówię do niej "jakby się nie udało, to powodzenia pani życzę i spotkamy się jak pani wróci do pracy" a ona do mnie "nie jak ja wrócę tylko widzimy się mniej więcej w połowie października, jakiś tydzień po pozytywnym teście" i tyle ;-)

bliska77, Bozia3, Mango, inessa lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z impry szkolnej suto zakrapianej kawą - ślubowanie na pierwszoklasistę.
    I niektórzy rodzice to naprawdę analfabeci są każdy uczeń dostał info które musiał podpisać, że zdjęcia robią wyznaczeni rodzice bo sala mała i dzieci dużo i żeby był porządek- skutek po pierwsze tłum rodziców mało co na dzieciaki nie powłaził byle by pstryknąć zdjęcie po drugie reszta gówno przez to widziała .....#$%^^&@ ehh już mi ulżyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 15:59

bliska77, Bozia3, Mango, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Polarmisiu a czy są zalecenia jakieś przy iui ? typu leżenie, oszczędzanie się itp

agafbh wrote:
    ta całe 14 dni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 16:03

bliska77, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Aga Polarmisiu a czy są zalecenia jakieś przy iui ? typu leżenie, oszczędzanie się itp
    Po wstrzyknieciu spreparowanej spermy lezalam ok 30 min z uniesionymi biodrami. Potem normalny zywot:-)

Bozia3, bliska77, Mango, grosza, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Po wstrzyknieciu spreparowanej spermy lezalam ok 30 min z uniesionymi biodrami. Potem normalny zywot:-)
    dokładnie tak, oprócz ekstremalnych sportów, jakiegoś b. ciężkiego dźwigania itp to normalnie żyć :-)

Bozia3, grosza, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzięki za odp. bo przypomniała mi się Angela ale ona po invitro leżała :)

bliska77, Bozia3, inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ja właśnie wróciłam z impry szkolnej suto zakrapianej kawą - ślubowanie na pierwszoklasistę.
    I niektórzy rodzice to naprawdę analfabeci są każdy uczeń dostał info które musiał podpisać, że zdjęcia robią wyznaczeni rodzice bo sala mała i dzieci dużo i żeby był porządek- skutek po pierwsze tłum rodziców mało co na dzieciaki nie powłaził byle by pstryknąć zdjęcie po drugie reszta gówno przez to widziała .....#$%^^&@ ehh już mi ulżyło.
    Grosza, ogólnie mówiąc, poziom wysławiania się i logicznego myślenia bardzo wielu osób jest tragiczny, coraz więcej ludzi nie potrafi logicznie myśleć i działać ;-)

Lucky, grosza, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza, ja, Aga, Caffe, Bursztyn, Inessa - wszystkie w środku cyklu..zaczynamy byc zgrane jak w jednej rodzinie..:)

Lucky, grosza, inessa, bliska77, samira, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Grosza wkur ze sale sa malenkie, brak miejsca i ciasnota w sZkole . Ja sie nie pchalam bo nie lubie duzych skokow testosteronu. Ale szkoly w Polsce sa do bani.

Lucky, grosza, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Aga to szanse są ogromne!
    ja to nie mogę wyjść z podziwu jak się Twój organizm ładnie postarał i z tymi jajkami i z endo! :) no cieszę się jakby to moje to wszystko było ;)
    jak nic ginka przepowiedziała przyszłość
    wspaniale

coś czuję ze obie z Bozią odpadniecie w tym miesiącu :(
    A ZARAZ POTEM JA Z CAFE, IWONKĄ I RENIĄ, bo chyba my tylko zaczynamy nowe cykle

poza tym zauważam że wasi ginekolodzy to mają jakieś wypasione te usg, mój to ledwie wypatruje to jajko, a żeby tam jakieś wzgórki zauważyć? czy że sflaczałe jest.... szok, chyba wybiorę się do stolicy na porządny przegląd

Cafe czy Twoje problemy z jelitami nie są czasem przez szkocką? :(

grosza, inessa, bliska77, samira, Iwone, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to więcej jest w połówce, dzięki za info Boziu, przepraszam jeśli którąś pominęłam, za każdą tak samo mocno trzymam kciuki

Grosza, współczuję tak złych interakcji z innymi rodzicami :( wstyd że dorośli ludzie nie umieją się zachować

grosza, inessa, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ale ta natura jest przewrotna.... IUI dwa razy, a ciąża naturalnie...juz nie wiadomo z której strony to wszystko ugryść...
    Ja kiedyś rozmawiala z ginem na ten temat.

I np. gdy ktoś z problemami cyklowymi załóżmy bierz tabsy anty, to po ich odstawieniu nie powinien odczekiwac przed zajściem w ciążę, tylko dziaalc od razu póki organizm nie jest rozchwiany.

tak samo może być w sytuacji, gdy organizm jest sztucznie napędzany - nie ma rezultatów. Ale gdy przestajemy brac hormony to organizm "nabuzwany" czasami lepiej funkcjonuje niz podczas całej terapii.

Nie sa to reguły oczywiście, ale jak czytalam to wiele kobiet zaszlo w ciążę własnie gdy zakończyły wszelkie "szprycowanie" się hormonami.

grosza, Bozia3, Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak bylo. Pamietac nalezy ze jajka przygotowuja sie trzy cykle do tego by dojrzec do wytypowania. Ale zaszlam w ciaze w okresie letnim jak wczesniej z synem.

Bozia3, Lucky, inessa, bliska77, grosza, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - ja się naprawdę bardzo cieszę, że trafiłam do tej kliniki, niezależnie od tego - jak się wszystko potoczy. Lekarka super - nie naciąga mnie na kasę - w zasadzie tylko pierwsza wizyta była za 100 zl, a już każda kolejna to tylko liczy jako monitoring - po 60 zł. Z ilością monitoringu nie przesadza - 2-3 w miesiącu, więc nie zabija mnie to finansowo - a przecież na wizycie nie tylko monitoruje mnie - bo ja mam do niej wiecznie 100 pytań :). Sprzęt mają super - leżę sobie, a na ścianie jest olbrzymi monitor przede mną - chyba z 6- cali - i na nim cały mój środek widoczny..więc ona komentuje i od razu wszystko widzę....więc ja polecam jakby co..:)

Lucky, inessa, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miało być 60 cali..:)

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wciąż się waham z dupkiem....sprawdzałam progestron ze dwa razy w 2 fazie i miałam ponad 20 - więc ginka nie polecała dodatkowego progesteronu. Raz miałam wynik 8 - i wtedy powiedziała, że na wszelki wypadek przepisze mi dupka, bo moze jednak ciałko żółte nie zawsze dobrze pracuje - ale w tamtym cyklu tempka mi pokazała, że raczej owulacji nie było. No i potem nie brałam, bo znowu była owulka...i teraz mam w domu wykupione dwa opakowania i cholera nie dopytałam jej, czy może jednak zażywać w tym cyklu - bo wszystkie praktycznie z tym działacie...

inessa, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczęłam nowy cykl nie wiem czy mam jeszcze się starać? lekarka mi powiedziała że jak przyjdę za miesiąc i torbiel zginie to może do mi clo. ale nie wiem czy to ma sens...

bliska77, Bozia3, promyk, caffe, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, wielkie dzięki, naprawdę to bardzo wiele dla mnie znaczy ;-)
    co do sprzętu, to moja gin ma wypasiony bo to prywatna klinika....... wcześniej jak byłam w ciąży z córcią to też miała nie najlepszy sprzęt i dlatego "ciągała" mnie po miejscach, w których jeszcze pracowała a sprzęt był o niebo lepszy niz w przychodni do której chodziłam, na usg zabierała mnie cichaczem żebym nie płaciła, teraz to jest wielka klinika i nie ma możliwości się przemknąć ale wiem jedno, niezależnie od tego jak się skończy mój cykl, warto chodzić do mojej gin i już zawsze przy niej zostanę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 18:41

Bozia3, inessa, samira, Iwone, caffe, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralismy dziswynika badan nasionek,,,sa bardzo zle...zalamana jestem...udaje przed mezem ze nie ma co sie przejmowqc bo mamy zamrozone w klinice...ale zle mi z tym bo liczylam ze moze naturalnie jakims cudem sie uda.. Ale raczej marne szanse..chcemy jeszcze raz je zrobic ale w innym laboratorium..

inessa, Bozia3, bliska77, Iwone, caffe, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ