X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Wiellebna - Tomus jest istotà màdrà: je tyle ile chce zgodnie z hasłem ze to dziecko decyduje ile zje a ty co i kiedy mu podasz
    jakby on miał decydować ile zje to by umarł z niedozywienia
    po prostu mu wciskam dopóki nie ryczy fest
    juz pomijając to że chce tylko rzeczy obiadowe, owocami pluje, kaszkami też, mleko ma w głebokim poważaniu, soków zero tylko herbata

ivf-ivf, anna maria, caffe, kapturnica, efcia, Sabina, Berenika, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A gdzie Pierwiastka? Już nas nie lubi?
    nie da sie nie lubic :D

wczoraj examy mnie wykończyły i naiwność studencka, no spalam na stojąco a dziś nie dość ze pogoda mnie dobija to jeszcze wieści z frontu rodzinnego i foch matki, no marzy mi się kawa, kołdra i książka a tu zajęcia po południu :/

a poza tym na wychowaniu dzieci sie nie znam z wiadomych powodów:P
    podglondana nie lubie byc ;)
    śluzów do raportowania też nie mam :D
    i nawet apetytu nie mam żeby o rosołach czy gołąbkach podywagować shame.gif
    ide po kolejną kawę
    a tak w ogóle to dzień (nie) dobry

ivf-ivf, anna maria, Wiellebnna, BISCA, caffe, macduska, Bozia3, moremi, efcia, malgos741, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przeciwienstwie do Ewki, ciekawie poczytac o waszym doswiadczeniu i wyobrazic sobie siebie w roli rodzica :)

Mam jednak mieszne uczucia do Sandry metody, no ale czas pokaze, mam nadzieje.
    W kazdymm razie, jestem pewna, ze nie pozwole sobie na brak szacunku od strony dziecka pod pretekstem, ze musze uwazac na jego potrzeby. Takie proste podstawowe rzeczy, ktore niestety na codzien obserwuje u dzieci przyjacoil czy znajomych : nie przerywac rozmowy, nie zaczynac jesc dopoki wszyscy nie sa przy stole, jak dziecko ma cos do powiedzenia to ono przychodzi do mamy/taty a nie wrzeszczy przez caly dom, rodzice leca a ono pokazuje, ze ma dziure w skarpetce albo mowi, ze go ucho swedzi O.o

anna maria, kapturnica, macduska, Bozia3, efcia, paszczakin, ComeToMeBaby, malgos741, Mimbla, Berenika lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Pogadamy jak Twoje dziecko z niemowlęctwa wyjdzie, a wejdzie w wiek dojrzewania. Takie komunały to każdy potrafi pisać. Wychowuje trójkę każde jest inne i ma inną wrażliwość, wytrzymałość i nie można odnosić tej samej miary do każdego dziecka.
    Ja to zrozumiałam trochę inaczej, może mylnie?
    Ale chyba chodzi o to, że dziecko ma być wychowywane nie tylko dla rodziców, ale tez najogólniej rzecz ujmując, "dla świata".
    Czyli, jesli matka twierdzi, że dziecko dobrze wychowała, bo jak mu ktoś podskoczy to ono w odwecie bez zastanowienia wali prosto w ryj - to jest to tylko i wyłącznie jej pogląd, bo już od strony "świata" takie zachowanie nie jest traktowane jako oznaka dobrego wychowania.

macduska, Bozia3, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale chyba chodzi o to, że dziecko ma być wychowywane nie tylko dla rodziców, ale tez najogólniej rzecz ujmując, "dla świata".
    Czyli, jesli matka twierdzi, że dziecko dobrze wychowała, bo jak mu ktoś podskoczy to ono w odwecie bez zastanowienia wali prosto w ryj - to jest to tylko i wyłącznie jej pogląd, bo już od strony "świata" takie zachowanie nie jest traktowane jako oznaka dobrego wychowania.
    a ja mysle ze nie da sie dziecka wychować w tradycyjnym znaczeniu, skłonnosci do pewnych zachować mamy w genach, można tylko wesprzeć dziecko, dac mu dobry przykład, stworzyc warunki do rozwoju ... nadmierna ingerencja obraca sie przeciwko rodzicu

Bozia3 lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Ja tylko piszę, że mnie razi pisanie takich komunałów gdy się jeszcze nie zderzyło z realnymi problemami wychowawczymi, a pisze się coś w kontekście efci, która ma już dorosłą córkę.

Tak, wychowujemy dzieci nie tylko dla siebie, w końcu kiedyś puścimy je w świat i od nas tez zależy jak będą w społeczeństwie funkcjonować m. in. w relacjach z innymi ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:59

caffe, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Można też wyjdź.
    o ja uzywam czasami....jak np. po raz 10 się mnie pyta, dlaczego nie może grać na komputerze piątą godzinę z rzędu...:)

Reni, BISCA, macduska, efcia, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    W przeciwienstwie do Ewki, ciekawie poczytac o waszym doswiadczeniu i wyobrazic sobie siebie w roli rodzica :)

W kazdymm razie, jestem pewna, ze nie pozwole sobie na brak szacunku od strony dziecka pod pretekstem, ze musze uwazac na jego potrzeby. Takie proste podstawowe rzeczy, ktore niestety na codzien obserwuje u dzieci przyjacoil czy znajomych : nie przerywac rozmowy, nie zaczynac jesc dopoki wszyscy nie sa przy stole, jak dziecko ma cos do powiedzenia to ono przychodzi do mamy/taty a nie wrzeszczy przez caly dom, rodzice leca a ono pokazuje, ze ma dziure w skarpetce albo mowi, ze go ucho swedzi O.o

jak urodzisz małe biszkopciki, to pogląd na wszystko może się zmienić o 100 %, ja też kiedyś tak to sobie wszystko wyobrażałam ;)

BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    jak urodzisz małe biszkopciki, to pogląd na wszystko może się zmienić o 100 %, ja też kiedyś tak to sobie wszystko wyobrażałam ;)

Dokladnie, czas pokaze :)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wam sie podoba moj nowy awatar ? :)

ivf-ivf, efcia, satori, kapturnica lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://hipokrates2012.wordpress.com/2013/02/05/koniczyna-czerwona-wlasciwosci-lecznicze/

satori, wynika z tego ze kobietom które nie mają menopy czerwona koniczyna moze wręcz zaszkodzić

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, byłaś endometrium sprawdzić? Jak tam?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Ja uważam podobnie...podstawy wychowania o których mówisz są bardzo ważne. Znam taką osobę w otoczeniu - księżniczka, najmłodsze dziecko - rozpieszczana, chuchana, dmuchana.....teraz ma 38 lat - zgorzkniałe, zdziecinniałe babsko - przy stole nie potrafi się zachować - nogi wywala pod siebie na krzesło, gada tylko o tym, na czym się świetnie monotematycznie zna - prycha, wzdycha, zwraca na siebie uwagę, rodzice biegają - podają, dogadzają - a w życiu...średnio jej idzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:11

BISCA, caffe, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    o niee....tamten był taki ciepły - biszkoptowy - pasujący do Ciebie...no, ale jeśli potrzebujesz zmiany - to fajny...:)

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Podoba :-) choć do starego przywykłam :-)

BISCA, satori, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o ja uzywam czasami....jak np. po raz 10 się mnie pyta, dlaczego nie może grać na komputerze piątą godzinę z rzędu...:)

Ooooo, to ja jeszcze gorzej wtedy mówi3. :-)

Bozia3, BISCA, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Znowu się trzeba uczyć, że ten niebieski to Biszkopt!

Bozia3, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja uważam podobnie...podstawy wychowania o których mówisz są bardzo ważne. Znam taką osobę w otoczeniu - księżniczka, najmłodsze dziecko - rozpieszczana, chuchana, dmuchana.....teraz ma 38 lat - zgorzkniałe, zdziecinniałe babsko - przy stole nie potrafi się zachować - nogi wywala pod siebie na krzesło, gada tylko o tym, na czym się świetnie monotematycznie zna - prycha, wzdycha, zwraca na siebie uwagę, rodzice biegają - podają, dogadzają - a w życiu...średnio jej idzie...

U nas jest tak, że jak gdzieś idziemy, to się wszyscy nie mogą nadziwić, że można mieć takie dzieci grzeczne, a w domu ta młodsza dwójka daje czadu czasem i się kłócą :-) mam wrażenie, ze im mniejsza różnica wieku, tym większe pole do sporu :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o niee....tamten był taki ciepły - biszkoptowy - pasujący do Ciebie...no, ale jeśli potrzebujesz zmiany - to fajny...:)

Dzieki za komplement. Znaczy, ze jestem ciepla. To komplement, nie ? ;)

Potrzebowalam zmiany wlasnie. Wahalam sie miedzy fryzjerem a awatarem. Awatar wygral bo ekonomiczny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:18

Bozia3, macduska, sandra80, efcia, ComeToMeBaby, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    No tak Efcia spoko, od strony matki tak to widac:) Sęk w tym zeby dziecko dzieki odpowiedniemu wychowaniu posiadalo pewne cechy charakteru i umiejetnosci ktore nawet w chwilach jej zwatpienia w nia samà pozwolà jej czuc sie dowartosciowana, odwazna i pewnà siebie osoba. Oczywiscie szanujaca granice innych osob. Dzieci wiele rzeczy nam nie mowia z roznych powodow. Nam sie wydaje ze mamy super kontakt i jestesmy powiernikami ich sekretow i trosk ale rzeczywistosc moze byc zgoła inna. W wychowaniu nie tylko chodzi o super relacje z nami rodzicami ale cały pakiet wewnetrznych przekonan mocno podbudowujacych czlowieka. Nie ma ludzi niezlomnych ale warto wychowac tak by dziecko umialo za kazdym razem podniesc sie samo gdy upadnie.

i moja córa taka jest, jest odważna, pewna siebie, jest kreatywna, ma tez swoje zdanie, umie przyznac sie do bledu, szanuje poglądy innych ludzi, jest tez bardzo wrażliwa na krzywde innych ludzi
    umie podnieść sie sama, choćby ostatnia porażka miłosna jest tego dowodem
    zreszta co ja tu bede wymieniac, jest idealna, jestem dumna ze ja tak wychowałam :D

dodam ze jest bardzo lubiana w kregu swoich znajomych ( a ma ich mnóstwo) wiec o czymś to swiadczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:31

sandra80, BISCA, caffe, ComeToMeBaby, Simba, Sabina, anna maria, Mimbla, Berenika lubią tę wiadomość

‹‹ 13303 13304 13305 13306 13307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ