35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
SolarPolar wrote:Wraz ze slownictwem:-) pamietaj: nie teraz bo Twoja mAtka nie ma czasu bo zarcie dla Ciebie robi by wypelnic Twoje flaki?" Jakos do tego baletu mi to nie pasuje-)
-
kapturnica wrote:Solar ale to jest ironia kobieto.Bo jak nie mialam/nie mam czasu to nie owijam to w piekne slowa tylko mowie jasno i klarownie,ze w danym momencie jestem xajeta i ma mi nie przeszkadzac .Prosty przekaz
niechaj się dziatwa oddali w kierunku swojej komnaty, ino chyżo!moremi, sandra80, BISCA, malgos741, paszczakin, ComeToMeBaby, Mimbla, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:08 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 lutego 2016, 21:46
malgos741, paszczakin, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 lutego 2016, 21:44
kapturnica, Reni, ComeToMeBaby, Simba, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyMam w bliskiej rodzinie dwójkę dzieci, których mam wrażenie że rodzice się boją.
Rozpuszczone dzieciaki jak dziadowski bicz. Mama i tata wiedzą, że bić nie wolno, przemoc jest zła ale żadnych innych narzędzi wychowawczych nie posiadają.
I to jest dopiero dramat. Dzieci się kłócą między sobą, dra na rodziców, rodzice obwinia wzajemnie o wszystko.
Jak tam jestem to mam ochotę zabić się własną pięścią z bezsilności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:56
kapturnica, BISCA, Bozia3, Simba, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Mam w bliskiej rodzinie dwójkę dzieci, których mam wrażenie że rodzice się boją.
Rozpuszczone baterii jak dziadostwo bicz. Mama i tata wiedzą, że bić nie wolno, przemoc jest zła ale żadnych innych narzędzi wychowawczych nie posiadają.
I to jest dopiero dramat. Dzieci się kłócą między sobą, dra na rodziców, rodzice obwinia wzajemnie o wszystko.
Jak tam jestem tomem ochotę zabić się własną pięścią z bezsilności.
przesada to zuo, w każdym kierunku
nie można dać sobie wejść na głowęmacduska lubi tę wiadomość
-
wychowałam córe bez żadnych ideologi, tylko intuicyjnie i stwierdzam, po 19 latach ze mam cudowne dziecie, jestem dla niej matka , przyjaciólka itd
kolejne tez bym tak samo wychowywała
byly kary, byly nagrody, były rozmowy, raz spala z nami, raz sama, nie raz słyszala "nie mam czasu, zaraz sie tym zajme" itp itdWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 13:17
anna maria, kapturnica, macduska, BISCA, caffe, Bozia3, Simba, Sabina, Mimbla, Berenika, satori lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Mam w bliskiej rodzinie dwójkę dzieci, których mam wrażenie że rodzice się boją.
Rozpuszczone baterii jak dziadostwo bicz. Mama i tata wiedzą, że bić nie wolno, przemoc jest zła ale żadnych innych narzędzi wychowawczych nie posiadają.
Jak tam jestem tomem ochotę zabić się własną pięścią z bezsilności.
to tomem czy pięścią?BISCA, macduska lubią tę wiadomość
-
Jak tam jestem tomem ochotę zabić się własną pięścią z bezsilności.Bozia3 lubi tę wiadomość
-
efcia wrote:wychowałam córe bez żadnych ideologi, tylko intuicyjnie i stwierdzam, po 19 latach ze mam cudowne dziecie, jestem dla niej matka , przyjaciólka itd
kolejne tez bym tak samo wychowywała
byly kary, byly nagrody, były rozmowy, raz spala z nami, raz sama, nie raz słyszala "nie mam czasu, zaraz sie tym zajme" itp itdefcia, Berenika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya Tomus ma wszystkie moje metody wychowawcze w nosku i robi co chce
dzis tak machał nogami przy karmieniu że kopnał mi reke z kaszką która wyladowała na lapku....i co mam mu zrobić?
jak nie chce jeść to zaczyna za zawołanie płakać krokodylimi łzami i mamusia juz nie daje jeść
ładnie mnie wychował, nie?Sabina lubi tę wiadomość
-
Dongina wrote:No tak Efcia spoko, od strony matki tak to widac:) Sęk w tym zeby dziecko dzieki odpowiedniemu wychowaniu posiadalo pewne cechy charakteru i umiejetnosci ktore nawet w chwilach jej zwatpienia w nia samà pozwolà jej czuc sie dowartosciowana, odwazna i pewnà siebie osoba. Oczywiscie szanujaca granice innych osob. Dzieci wiele rzeczy nam nie mowia z roznych powodow. Nam sie wydaje ze mamy super kontakt i jestesmy powiernikami ich sekretow i trosk ale rzeczywistosc moze byc zgoła inna. W wychowaniu nie tylko chodzi o super relacje z nami rodzicami ale cały pakiet wewnetrznych przekonan mocno podbudowujacych czlowieka. Nie ma ludzi niezlomnych ale warto wychowac tak by dziecko umialo za kazdym razem podniesc sie samo gdy upadnie.
Pogadamy jak Twoje dziecko z niemowlęctwa wyjdzie, a wejdzie w wiek dojrzewania. Takie komunały to każdy potrafi pisać. Wychowuje trójkę każde jest inne i ma inną wrażliwość, wytrzymałość i nie można odnosić tej samej miary do każdego dziecka.
anna maria, kapturnica, Bozia3, efcia, Simba, Berenika lubią tę wiadomość