X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, Jastra - tak jak dziewczyny piszą: wpisujesz tempkę taką jak masz na termometrze i na wykresie ją ignorujesz. Nic nie odliczasz.

Spać mi się chce. A już nie można :-(
    Komu kawy?

moremi, Jastra, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzien dobry wtorkowo,

Kiedy ta wiosna ja sie pytam ?????

Za tydzień.
    U nas mróz, ostatnia fala. I koniec!

Dzień dobry, bo w domu!

BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Za tydzień.
    U nas mróz, ostatnia fala. I koniec!

Dzień dobry, bo w domu!
    A u nas? :-P

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kapta co Cię takie egipskie ciemności ogarnęły?
    Kometa trzymam kciuki i Reni i Bisca też :)
    Asiula do którego gienka się zapisałaś?
    Dzień dobry z paniami :)

ComeToMeBaby, BISCA, satori, Sabina lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra różnie się wpisuje tempke - można zignorować, ale ja osobiście wolę odliczyć o 0,05 - tak jak napisałaś...

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Właśnie Kapta co Cię takie egipskie ciemności ogarnęły?
    Kometa trzymam kciuki i Reni i Bisca też :)
    Asiula do którego gienka się zapisałaś?
    Dzień dobry z paniami :)
    Jan Domitrz
    Dzien dobry :)

malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jastra różnie się wpisuje tempke - można zignorować, ale ja osobiście wolę odliczyć o 0,05 - tak jak napisałaś...

bez sensu
    czyli ma do odliczenia 0,15 za 1,5 godziny??

u mnie róznica w temp po godz potrafi być 36,58 na 3,77 więc sporo

ciekawe co na ten temat magicy od napro

można czy nie można odliczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:06

ComeToMeBaby, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam widziałam
    w czwartek powtórka
    w weekend punkcja :-D

niestety tsh leci sobie w kulki i jest 3,78! mam zwiększony eutx

moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, BISCA, sandra80, Sabina, Mimbla, paszczakin, beates, malgos741, satori, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    byłam widziałam
    w czwartek powtórka

No to ten, niech jajca ladnie rosna :)

sandra80, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczyna się nerwówka ;-)

sandra80, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    Mimbla 17.02 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni 18.02
    Bisca 18.02
    Kometa 20.02 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif 1890884kmmd42yl2s.gif
    Reni 20-21.02 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Asiula 24.02
    Bisca 25.02 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif 1890884kmmd42yl2s.gif
    Satori 29.02
    Mimbla luty http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Sabina 04.03 prenatalne
    krycha.stara 07.03
    krycha.stara marzec http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka marzec http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif 1890884kmmd42yl2s.gif
    małgoś kwiecień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

ComeToMeBaby, BISCA, moremi, Aasiula, sandra80, satori, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bez sensu
    czyli ma do odliczenia 0,15 za 1,5 godziny??

u mnie róznica w temp po godz potrafi być 36,58 na 3,77 więc sporo

ciekawe co na ten temat magicy od napro

można czy nie można odliczać?
    nie wiem co na to napro - musiałabym doczytać....ja słyszałam już dawno o takiej zasadzie i u mnie się sprawdza - robiłam kilka razy eksperyment i rzeczywiście u mni mniej więcej się to zmieniało o 0,1 na godzinę....pewnie u innych to nie zadziała...
    przy jednym pomiarze nie ma to tak naprawdę znaczenia - po wielu miesiącach już się zna organizm.....

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Na wykresie, w miejscu ignorowania temperatury jest link. Warto przeczytać:

Czy powinnam w jakikolwiek sposób przeliczyć (skorygować) swoją temperaturę, jeśli obudzę się i zmierzę ją o innej godzinie niż zwykle?

Jeśli zmierzysz temperaturę o innej porze niż zwykle, nie powinnaś próbować jej przeliczać w żaden sposób (pomimo, że można czasem znaleźć wzory i metody na przeliczenie temperatury zmierzonej o innym czasie niż zwykle). OvuFriend nie poleca stosowania tych metod, ponieważ nie istnieje wiarygodny sposób, aby skorygować zmierzoną temperaturę. Organizm każdej kobiety jest inny i tym samym inaczej reaguje na zmianę godziny pomiaru. Zmiana temperatury w zależności od czasu mierzenia jest sprawą indywidualną i nie można przewidzieć w jaki sposób Twoje ciało zareaguje na inny czas pomiaru. U niektórych kobiet temperatura nie zmienia się prawie w ogóle na przestrzeni czasu, ale u większości nawet godzinne odchylenie ma znaczny wpływ na wynik pomiaru. Nie można również przewidzieć w jakim kierunku zmienia się temperatura wraz z upływem czasu, ponieważ dla części kobiet ona rośnie, dla innych wręcz przeciwnie maleje.

Zatem jeśli zdarzy się, że zmierzysz temperaturę o innym czasie niż zwykle, zamiast próbować ją korygować zaznacz funkcję "ignoruj tę temperaturę" (znajduje się ona tuż pod polem "temperatura"). Jedna lub dwie niewłaściwie zmierzone temperatury nie powinny wpłynąć na interpretację Twojego cyklu (Kiedy powinnam zaznaczyć funkcję „Ignoruj tę temperaturę”?)

Przeczytaj także jakie inne czynniki mogą zakłócać wiarygodność pomiaru temperatury.

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    byłam widziałam
    w czwartek powtórka

rosnom? :)
    tsh rzeczywiście zaszalało.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wiem że Ovu zaleca ignorować, czytałam. Byłam ciekawa co Wy robicie w takiej sytuacji, jako zaprawione w boju mierzeniowym.
    A co do korygowania, to natknęłam się na ten wskaźnik korygujący w jakimś artykule, ale pewnie trzeba najpierw przetestować na sobie czy jest to wiarygodne w konkretnym przypadku. A że ja jestem początkująca w mierzeniu, to ją zignoruję.

Reni - super wieści - do boooooju, do booooju...

Bozia3, moremi, malgos741, satori, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze miałam dylemat czy odliczać czy nie :-/

ale w końcu zaznaczałam ile wyszło i olewałam

fakt po paru miesiącach zna się swój organizm
    gorzej jak ktoś ma cykle po 40 dni, góry i doliny, wtedy dupa zbita

Bozia3, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie wiem co na to napro - musiałabym doczytać....ja słyszałam już dawno o takiej zasadzie i u mnie się sprawdza - robiłam kilka razy eksperyment i rzeczywiście u mni mniej więcej się to zmieniało o 0,1 na godzinę....pewnie u innych to nie zadziała...
    przy jednym pomiarze nie ma to tak naprawdę znaczenia - po wielu miesiącach już się zna organizm.....
    ale codziennie / każdej nocy są inne warunki do snu i wypoczynku.
    możesz położyć się o innej porze, możesz wstać wcześniej, może być pełnia, może wypiłaś wcześniej alkohol, może budziłaś się w nocy, może łapie cię przeziębienie, może się czymś stresowałaś, może, może, może... organizm to nie matematyka. metoda odliczania iluś tam co ileś tam jest bardzo ryzykowna w sensie wiarygodności.

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    rosnom? :)
    tsh rzeczywiście zaszalało.

kurcze, no nie wiem co się dzieje

przed 1ivf w lipcu było 3,33
    w styczniu 3,75
    a teraz 3,78 (mimo zwiększonej dawki)
    szatan się mną interesuje!priest.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:25

moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Na wykresie, w miejscu ignorowania temperatury jest link. Warto przeczytać:

Czy powinnam w jakikolwiek sposób przeliczyć (skorygować) swoją temperaturę, jeśli obudzę się i zmierzę ją o innej godzinie niż zwykle?

Jeśli zmierzysz temperaturę o innej porze niż zwykle, nie powinnaś próbować jej przeliczać w żaden sposób (pomimo, że można czasem znaleźć wzory i metody na przeliczenie temperatury zmierzonej o innym czasie niż zwykle). OvuFriend nie poleca stosowania tych metod, ponieważ nie istnieje wiarygodny sposób, aby skorygować zmierzoną temperaturę. Organizm każdej kobiety jest inny i tym samym inaczej reaguje na zmianę godziny pomiaru. Zmiana temperatury w zależności od czasu mierzenia jest sprawą indywidualną i nie można przewidzieć w jaki sposób Twoje ciało zareaguje na inny czas pomiaru. U niektórych kobiet temperatura nie zmienia się prawie w ogóle na przestrzeni czasu, ale u większości nawet godzinne odchylenie ma znaczny wpływ na wynik pomiaru. Nie można również przewidzieć w jakim kierunku zmienia się temperatura wraz z upływem czasu, ponieważ dla części kobiet ona rośnie, dla innych wręcz przeciwnie maleje.

Zatem jeśli zdarzy się, że zmierzysz temperaturę o innym czasie niż zwykle, zamiast próbować ją korygować zaznacz funkcję "ignoruj tę temperaturę" (znajduje się ona tuż pod polem "temperatura"). Jedna lub dwie niewłaściwie zmierzone temperatury nie powinny wpłynąć na interpretację Twojego cyklu (Kiedy powinnam zaznaczyć funkcję „Ignoruj tę temperaturę”?)

Przeczytaj także jakie inne czynniki mogą zakłócać wiarygodność pomiaru temperatury.
    myślę, że każdy to czytał - stąd takie pytanie padło - jak robi reszta. Ty nie doliczasz, ja doliczam - to wszystko

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze no nie wiem co się dzieje

przed 1ivf w lipcu było 3,33
    w styczniu 3,75
    a teraz 3,78 (mimo zwiększonej dawki)
    szatan się mną interesuje!priest.gif
    Renek tsh rosnie sila rzeczy bo org potrzebuje wiecej hormonow przy stymulacji.No i tak samo jest na poczatku ciazy tsh tez lubi skoczyc do gory.dobrze ze zwiekszona masz dawke lekow

BISCA, moremi, Jastra, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13353 13354 13355 13356 13357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ