X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Bozia jak dieta?
    nie chcę zapeszać...bo to dopiero tydzień - ale spadło mi 2,5 kg....jeśli to naprawdę podziała w dłuższym okresie - to śmiem twierdzić, że znalazłam na siebie sposób..najłatwiej mi ograniczyć chleb, kasze i owoce - nie mam z tym większych kłopotów. Potem, jak się waga stabilizuje - w niewielkich ilościach można wprowadzić i te produkty.
    Na razie mój dzień wygląda mniej więcej tak:
    na czczo - szklanka wody z cytryną
    śniadanie - jajecznica lub sadzone na boczku, wędlinie, do tego szpinak na śmietance, albo pomidor, albo kiełki
    drugie śniadanie - pół sera pleśniowego lub frankfurterki z majonezem lub kiełbaska na gorąco z musztardą
    obiad - dużo surówki (sałaty lub pekińska, kiszonki - no różne) do tego kawał mięsa - steka, kotlet panierowany w parmezanie, ryba pieczona czy smażona bez panierki
    czasami deser - bita śmietana z ksylitolem z galaretką z herbaty z ksylitolem (ale to jak mam smaka na słodkie)
    kolacja - zwykle już nie mam siły zjeść - ale czasami jakaś pasta jajeczna z sardynkami do tego rzodkiewki lub co mi się tam chce,,,
    do tego kawa jedna, kilka kubków zielonej herbaty (trochę się zmiszam), bulion rosołowy jak mam ochotę
    w weekend do tego dołożyłam ze dwie butelki danielsa z colą zero.
    Tak to wygląda - ale nie wiem, co będzie dalej...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:03

ivf-ivf, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    a, to ja cos namieszalam.
    no, ale piatek tuz tuz :)

Sobota tez ;)

Jak sie czujesz Kometa ? Gotowa jestes ?
    nie, nie namieszałaś, ale ja tu nie będę za Mimblę gadać- przyjdzie to sama nagada ;)

że w sensie na co gotowa? na transfer? pewnie. ileż można czekać. ładowałam w siebie estrofem dłużej o jakiś tydzień niż to było w planach. mam go już dość, więc im szybciej tym lepiej, bo cały czas muszę go brać. mam spadek nastroju jakiś, może to po estrofemie- w ulotce coś o depresjach jest :P po wczorajszej radości z terminu dziś nastrój powrócił do stagnacji. Odliczam dni brania leków, irytują mnie. Pilnowanie dawek, godzin, opakowań, ładowanie w różne miejsca. Zmęczona jestem tym całym procesem. No i luty też mnie nie oszczędza. Niech się dzieje. Kolejny krok do przodu.

Sabina lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    też do niego chodzę, jestem ciekawa Twojego wrażenia :)
    będziesz z grubej rury o in-vitro pytać?
    Tak po to tam jade :)

Reni, sandra80, BISCA, satori, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia myślisz, że to przez diętę poleciało? Cholerka, ale nie wygląda mi ona na dietetyczną ;-) w sensie boczki, majonezy, śmietanki

a nie ruszasz się więcej?

krycha.stara lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, w tydzień 2,5kg to bardzo ładny wynik. Mam nadzieję ze jak już woda zejdzie z organizmu to nadal będzie ładnie malało (choć może nie aż tak gwałtownie). Trzymam za to && :)

Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie chcę zapeszać...bo to dopiero tydzień - ale spadło mi 2,5 kg....jeśli to naprawdę podziała w dłuższym okresie - to śmiem twierdzić, że znalazłam na siebie sposób..najłatwiej mi ograniczyć chleb, kasze i owoce - nie mam z tym większych kłopotów. Potem, jak się waga stabilizuje - w niewielkich ilościach można wprowadzić i te produkty.
    Na razie mój dzień wygląda mniej więcej tak:
    na czczo - szklanka wody z cytryną
    śniadanie - jajecznica lub sadzone na boczku, wędlinie, do tego szpinak na śmietance, albo pomidor, albo kiełki
    drugie śniadanie - pół sera pleśniowego lub frankfurterki z majonezem lub kiełbaska na gorąco z musztardą
    obiad - dużo surówki (sałaty lub pekińska, kiszonki - no różne) do tego kawał mięsa - steka, kotlet panierowany w parmezanie, ryba pieczona czy smażona bez panierki
    czasami deser - bita śmietana z ksylitolem z galaretką z herbaty z ksylitolem (ale to jak mam smaka na słodkie)
    kolacja - zwykle już nie mam siły zjeść - ale czasami jakaś pasta jajeczna z sardynkami do tego rzodkiewki lub co mi się tam chce,,,
    do tego kawa jedna, kilka kubków zielonej herbaty (trochę się zmiszam), bulion rosołowy jak mam ochotę
    w weekend do tego dołożyłam ze dwie butelki danielsa z colą zero.
    Tak to wygląda - ale nie wiem, co będzie dalej...:)

super wynik, 2 butelki danielsa obomblowałaś?no to szacun :)

Bozia3, caffe, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Tak po to tam jade :)

lllubię takie zdecydowane babki :)

Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia myślisz, że to przez diętę poleciało? Cholerka, ale nie wygląda mi ona na dietetyczną ;-) w sensie boczki, majonezy, śmietanki

a nie ruszasz się więcej?
    nie wiem Reni - sama jestem w szoku....zobaczę za miesiąc, Na razie się nie ruszam więcej - bo idę według najnowszej wersji Atkinsa - i oni zalecają tam przez pierwsze dwa tygodnie nie zmieniać aktywności, żeby nie był za duży szok. Ja na razie absolutnie nie mam zdania - przetestuję na sobie, to będę wiedzieć
    Ja się oparłam na dwóch książkach: bardziej liberalna Lutza "Życie bez pieczywa" (http://www.pdf-archive.com/2012/12/10/allan-lutz-ycie-bez-pieczywa/preview/page/1/) i drugą kupiłam sobie, bo w sieci ciężko z pdf "E.C.Westman, S.D. Phinney "Nowa dieta Atkinsa" i idę planem według tej drugiej książki.

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    super wynik, 2 butelki danielsa obomblowałaś?no to szacun :)
    znaczy przez dwa dni...:)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Bozia, w tydzień 2,5kg to bardzo ładny wynik. Mam nadzieję ze jak już woda zejdzie z organizmu to nadal będzie ładnie malało (choć może nie aż tak gwałtownie). Trzymam za to && :)
    bardzo bym chciała - zobaczymy :)

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, przygotuj sie na hustawke emocjonalna po transferze.
    To bedzie tak : w pewnych momentach bedziesz przekonana, ze sie udalo. Taka intuicja. Po prostu, bedziesz w ciazy. Oczywiscie nikomu o tym nie powiesz, bo to nie racjonalne. 5 minut pozniej, z taka sama pewnoscia bedzesz czula , ze sie nie udalo i bedzie Ci sie chcialo ryczec. Wtedy Ci powiemy, ze dopoki nie ma @, jeste sznasa ;)

Wszystkie, najmniejsze i prawie niezauwazalne sygnaly Twojego organizmu beda od razu interpretowane przez Twoj umysl i beda dowodem na to , ze sie udalo / nie udalo (w zaleznosci od tego, wktorej "fazie" bedziesz - na "tak "czy na "nie)

Kiedy bedziesz odliczc dni do testu/bety - minuty beda godzinami, godziny dniami a dni tygodniami.

Jesli zdecydujesz sie na test, to rozbierzesz go na czesci pierwsze. Jesli bedzie kreska, cien lub cien cienia, bedziesz sie wpartywac w patyk srednio 100000000000000 razy dziennie z glupim usmiechem na twarzy.

I to wszystko zachowujac pozory slynnego lotosu na spokojnej tafli jeziora.

À le ponoc warto <3

ComeToMeBaby, Mimbla, paszczakin, kapturnica, beates, Reni, Aasiula, satori, malgos741, moremi, Sabina, mama78 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca... mam rozchwianie emocjonalne już teraz.
    Czytam twojego posta i płakać mi się chce. Sama nie wiem czemu.
    Może dlatego że nigdy jeszcze testów nie rozbierałam? ;) a mam- czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:16

kapturnica, Aasiula, satori, malgos741, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bisca... mam rozchwianie emocjonalne już teraz.
    Czytam twojego posta i płakać mi się chce. Sama nie wiem czemu.
    Może dlatego że nigdy jeszcze testów nie rozbierałam? ;) a mam- czekają.

<3

ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszka, ja mam punkcję przełożoną na piątek.
    Pęcherzyki wczoraj były widziane na USG ale w takiej wielkości 12-13 mm, tylko ze dwa czy trzy były wielkości 16 mm.
    Dlatego ta reszta musi dojrzeć...

Domówiłam sobie dzisija Gonapeptylu i załadowałam nowy kartridż Puregonu. Jeśli punkcja będzie faktycznie w środę to zostanie mi w lodówce jedno nietknięte opakowanie Puregonu i parę ampułek Gonapeptylu. No, ciekawe :/ czy będę musiała ich jeszcze kiedyś użyć. Oby nie.

moremi, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Biszka, ja mam punkcję przełożoną na piątek.
    Pęcherzyki wczoraj były widziane na USG ale w takiej wielkości 12-13 mm, tylko ze dwa czy trzy były wielkości 16 mm.
    Dlatego ta reszta musi dojrzeć...

Domówiłam sobie dzisija Gonapeptylu i załadowałam nowy kartridż Puregonu. Jeśli punkcja będzie faktycznie w środę to zostanie mi w lodówce jedno nietknięte opakowanie Puregonu i parę ampułek Gonapeptylu. No, ciekawe :/ czy będę musiała ich jeszcze kiedyś użyć. Oby nie.

Oby nie :)

ComeToMeBaby, satori, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Oby nie :)

:)

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    faken skasowalam zajeb***scie dlugiego posta..

to pisz jeszcze raz

czekam

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to raz jeszcze.

Biszkopcie, bardzo ladnie to napisalas. Ja od siebie jeszcze dodam to, ze sie czlowiek denerwuje z tego powodu, ze sie denerwuje. Zeby nie zaszkodzic. Bo nerwy niby szkodza. A ja sie denerwowalam strasznie, bo plamilam..

No wiec ten.. Tego.. My tez ;)
    Wlasnie wrocilismy z kliniki. I jak moj cykl sie jakos zgra z moimi delegacjami (a dostane autoryzacje z ubezpieczenia), to ruszamy. Biorac pod uwage, ze mam 4 delegacje do lata, moze sie zdazyc, ze dopiero da rade robic w lipcu/sierpniu, jak Adama.

Pokazalam go dohtorowi. Mowie- ot, takie pan arcydzielo zrobil, to przyszlismy po nastepne ;)

kapturnica, BISCA, ComeToMeBaby, beates, Mimbla, Reni, satori, malgos741, moremi, Sabina, krycha.stara, Mega, mama78 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz mi moje drogie powiedzcie. Czy ja moge sobie jakos czaro-marami, bez brania progesteronu cykl wydluzyc? Najchetniej opoznic owulacje. ;)

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze.. Ulali mi dzisial pol lytra krwi, ale raczej na te wszytkie syfy, chlamydie, zoltaczki i hiv-y. Nawet nie wiem, czy AMH mi mierza, nie spojarzlam, tak z biegu poszlo.. Beda sie wzorowac na poprzedniej procedurze, tylko Gonal bede miala zwiekszony do 150 jednostek (mialam 125) bom strasza juz.
    I ICSI nie bedziemy miec juz (wtedy 50/50 bylo), tylko zwykle IVF, bo lepiej sie rozwijaly te. Adam zreszta tez jest ze zwyklego IVF..

kapturnica, BISCA, Mimbla, satori, malgos741, moremi, Sabina, krycha.stara, mama78 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 13355 13356 13357 13358 13359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ