Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • beates Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba jak remont ? Działacie juz ?

• anna maria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,wiesna nadejszla ,slonce grzeje ,wiatr nie wieje,pieknie jest :-)
    ps.roboty w ogrodzie od chooja :-)

moremi, kapturnica, Mimbla lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:47 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 24 lutego 2016, 20:54

• beates Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez tu dziś cicho
    Musze zacząc powoli szykować wyprawkę dla siebie i dla dziecka. Nic jeszcze nie mamy. Przeglądam rozne strony , czytam i czytam. Duzo rzeczy ten maluch potrzebuje ;)

Moremi , Ty kiedyś polecałaś jakiś laktator elektryczny. Mogłabyś przypomnieć mi jaki to był ?
    I w ogóle czy taki laktator się przydaję ? Muszę to mieć ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:11

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:

I w ogóle czy taki laktator się przydaję ? Muszę to mieć ?
    laktator się przydaje, nawet bardzo - czasami będziesz chciała gdzieś wyjść i wtedy zostawisz dziecku pokarm, albo będziesz mieć nawał pokarmu i też sobie pomożesz.....chyba, że nie chcesz karmic piersią, no to wtedy nie bardzo...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:27

nick nieaktualny, beates, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza i spokój

u mnie wróciła zima, przed chwilą była burza śnieżna o.O potem chwila słońca i znowu wracają chmury, wracam zagłębić się w lekturę 'ginekologów' i tylko od czasu do czasu zerkne przez okno bo zimno od samego patrzenia sie robi, bryyy

BISCA lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ale tu dziś cisza i spokój

u mnie wróciła zima, przed chwilą była burza śnieżna o.O potem chwila słońca i znowu wracają chmury, wracam zagłębić się w lekturę 'ginekologów' i tylko od czasu do czasu zerkne przez okno bo zimno od samego patrzenia sie robi, bryyy
    pierwiastka na sąsiednim wątku polecałaś artykuł o DHEA - zażywasz to? Bo jestem ciekawa efektów - nie tylko na płodność, ale też na samopoczucie....

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pierwiastka na sąsiednim wątku polecałaś artykuł o DHEA - zażywasz to? Bo jestem ciekawa efektów - nie tylko na płodność, ale też na samopoczucie....
    nie biorę ale zamówiłam na jeden cykl na próbę, lekarka mi zasugerowała

czytałam że to ogólne układ nerwowy wzmacnia i że na płodność może pomóc ale o skutkach ubocznych też czytałam więc zobaczę jak to u mnie się sprawdzi

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za budyń - nawet na ciążę nie mogę zwalić....cały czas w tym cyklu robię testy owulacyjne - dwa razy dziennie - dziś się zorientowałam, że to ciążowe - nie do tego woreczka sięgałam, co trzeba...:) czad..:)

Reni, nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny, *aga*, nick nieaktualny, beates, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    nie biorę ale zamówiłam na jeden cykl na próbę, lekarka mi zasugerowała

czytałam że to ogólne układ nerwowy wzmacnia i że na płodność może pomóc ale o skutkach ubocznych też czytałam więc zobaczę jak to u mnie się sprawdzi
    no właśnie poczytałam o tym i też mnie kusi - ja oczywiście chcę od razu z allegro w większej dawce - 100mg. A jakie zamówiłaś i o jakich skutkach ubocznych mówisz - bo nie doszukałam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:06

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no właśnie poczytałam o tym i też mnie kusi - ja oczywiście chcę od razu z allegro w większej dawce - 1000. A jakie zamówiłaś i o jakich skutkach ubocznych mówisz - bo nie doszukałam się...
    u mnie dawka 25mg i tyle mam brać dziennie bo FSH mam poniżej 5 więc niby OK ale ponoć warto jajniki takim suplementem wesprzeć, no zobaczymy czy to coś poskutkuje
    ja gdzieś czytałam o zmianach nastroju i problemach ze skórą

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia tylko tym razem dla konicy nie kup ;-)

Bozia3, Mega, moremi, BISCA, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    u mnie dawka 25mg i tyle mam brać dziennie bo FSH mam poniżej 5 więc niby OK ale ponoć warto jajniki takim suplementem wesprzeć, no zobaczymy czy to coś poskutkuje
    ja gdzieś czytałam o zmianach nastroju i problemach ze skórą
    no proszę, a ja czytałam o zbawiennym wpływie na depresję...

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no proszę, a ja czytałam o zbawiennym wpływie na depresję...
    hmmmm, zobaczymy
    zdam relację w jakim będę nastroju ;)

Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia tylko tym razem dla konicy nie kup ;-)
    No ale widzisz...już mnie ponosi...Pierwsiastka 25mg, a ja od razu chce 100mg - bo takie dawki podobno działają...w aptekach polskich tylko na receptę, na allegro - ile chcesz - bez problemu. Kupię na allegro..:)

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No ale widzisz...już mnie ponosi...Pierwsiastka 25mg, a ja od razu chce 100mg - bo takie dawki podobno działają...w aptekach polskich tylko na receptę, na allegro - ile chcesz - bez problemu. Kupię na allegro..:)
    ale ja kupiłam bez recepty :D
    wiem że dziewczyny przed IVF czy IUI biora przez 3-4 mce przed stymulacją w dawce ok 100mg właśnie

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    masz zaufanie do tych leków z allegro? tyle się teraz mówi o podróbach

moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    masz zaufanie do tych leków z allegro? tyle się teraz mówi o podróbach
    Mam. Jakoś sie nigdy nie nacięłam - zwykle kupuję te sprowadzane ze Stanów..

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ale ja kupiłam bez recepty :D
    wiem że dziewczyny przed IVF czy IUI biora przez 3-4 mce przed stymulacją w dawce ok 100mg właśnie
    bo do dawki 25mg jest bez recepty...dla wyższej już musisz mieć.....

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    bo do dawki 25mg jest bez recepty...dla wyższej już musisz mieć.....
    a to nie wiedziałam :)

‹‹ 13421 13422 13423 13424 13425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ