X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 14 dc? dlaczego nieważna tempka? godz 7:30?

wydaje mi się, że jesteś przed
    więc bzykaj ile dasz radę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 12:34

pepapig, inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaaa dobra rada dobra.. dzisiaj będę obcować w takim razie żeby przeterminowane wypsztykać ;-) i za dwa dni poprawie świeżymi ;-)
    a kiedy będziesz monitorować się pierwszy raz w tym cyklu?

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za odzew :) bzykam sie hehe a 14 wpisałam ta temperature ale wypiłam dwa driny przed spaniem i kacora miałam... nie wiedziałam czy to nie zamiesza... ucze sie hehe...

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam pierwsze usg :-)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a to Twój pierwszy cykl z clo?

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie pierwszy dlatego tak spinam się na każdy objaw hahaha

caffe, inessa, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie w nowym tygodniu wróciłam w nocy wiec nie miałąm kiedy pisać a dziś od rana na badaniach i w Urzedzie Pracy
    WItam nowe dziewczyny :D
    A u lekarza no cóż ufufufuf wiele badań :
    od dzis 5 razy co drugi dzień badania z krwi progesteron i estradiol, dziś również zrobione badania toksoplazmozy i cytomegalii.
    Mam brać cały czas Acard i dodatkowo codziennie zastrzyk Clexane, jak w tym cyklu by sie udało to od razu po teście pozytywnym Duphaston a jak nie to w nastepnym już od 3 dnia wyzszej temperatury.
    No i niestety mam Haschimoto ale jeszcze nie jest aż tak źle aby to przeszkadzało w zajściu wciąże. U mnie niestety najwiekszym problemem jednak jest krew zaburzenia krzepliwości. No i mam diete owowcowo - warzywną przez 6 tygodni. Reszte zoabczymy po wynikach badań.
    DObrego Wam tygodnia życze <3 <3 <3

Reni, caffe, Lucky, bliska77, megan8, samira, Olena, grosza, angela, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuua Inesko nareszcie jakieś poruszenie w Twoich badaniach.
    Może w końcu coś dobrego z tego wyniknie :-)

inessa, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no własnie pierwszy dlatego tak spinam się na każdy objaw hahaha
    To ja też tak maiłam :) ale każda pewnie tak jest "wyczulona" przy pierwszym razie z clo. To zwyczajna ciekawość i nie ma się co dziwić :)
    Ja czekam na @, jeszcze kilka dni z luteiną. Póki co nie plamię, tak jak to było analogicznie w poprzednim cyklu.

Reni, skoro bierzesz to clo, to moja rada jest taka (wiadomo, nie musisz miec tak samo jak ja) pij dużo płynów. Bo ja poza ciążą w życiu nie miałam zaparć (własciwie to nie mam potrzeby odwiedzenia klopka), a teraz mam z tym problemy. Obyś tak nie miała, ale może lepiej dmuchaj na zimne.

inessa, Lucky, bliska77, Reni lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane witajcie w nowym tygodniu wróciłam w nocy wiec nie miałąm kiedy pisać a dziś od rana na badaniach i w Urzedzie Pracy
    WItam nowe dziewczyny :D
    A u lekarza no cóż ufufufuf wiele badań :
    od dzis 5 razy co drugi dzień badania z krwi progesteron i estradiol, dziś również zrobione badania toksoplazmozy i cytomegalii.
    Mam brać cały czas Acard i dodatkowo codziennie zastrzyk Clexane, jak w tym cyklu by sie udało to od razu po teście pozytywnym Duphaston a jak nie to w nastepnym już od 3 dnia wyzszej temperatury.
    No i niestety mam Haschimoto ale jeszcze nie jest aż tak źle aby to przeszkadzało w zajściu wciąże. U mnie niestety najwiekszym problemem jednak jest krew zaburzenia krzepliwości. No i mam diete owowcowo - warzywną przez 6 tygodni. Reszte zoabczymy po wynikach badań.
    DObrego Wam tygodnia życze <3 <3 <3
    Inessa, powiem szczerze, pierwszy raz to wszystko brzmi sensownie, tzn. odnośnie badań, przyczyn, czy postępowania w razie ciąży i przed nią.

Powiem niemodnie podobno: trzymam kciuki ;)

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to trzymam kciuki za usg :) i piękne jajo/jaja

Peppa Reni dobrze radzi, może poczytaj jeszcze o wykresach na OF, no i jest masa info w sieci. Co do badań, to jednak podstawa żeby wiedzieć co się dzieje, a progesteron powiedziałabym że najważniejszy, bo pomaga utrzymać ciążę. Pogadaj z ginem, na pewno coś zleci

Inesso, jak ja się cieszę że nareszcie jakieś sensowny plan. Czy to nowy lekarz czy 'stary' zabrał się do roboty? Powiedz jak z tym acardem, ja kilka razy czytałam i to od doświadczonych staraczek, że acard tylko po owulacji jeżeli jest w ogóle zalecony. No i oczywiście trzymam kciuki

Cafe, nie załapałam, bierzesz lutke czy wstrzymujesz się ? Weź już wchodź w nowy cykl, bo nie mam z kim biec do mety ;) większość dziewczyn po owu, lub w trakcie ;)

inessa, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałąm o jeszcze jednym jak sie nie uda to jeszcze raz mam zrobić prolaktyne ale po obciazeniu :)
    Lucky ja mam brać Acard przez wszystkie dni cyklu bo inaczej nie ma sensu,a teraz jeszcze przez cały czas Clexane.
    I pochwaliła mnie,że mam piekne owulki oglądała moje wykresy :D :D :Dw poprzednim cyklu wygląda jednak,ze nie było owulki ale nie ma sie przejmować bo jajniczki muszą odpoczać sobie ze dwa razy w roku chociaż od owulki :D
    Wiecie jestem od dzis na bezrobociu :D :D :P

bliska77, Lucky, Reni, samira, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, u mnie bez zmian, zero jakiegokolwiek przeczucia i tym bardziej objawów, raczej szykuje sie na przybycie mojej zacnej przyjaciółki za jakiś tydzień :-)
    Inessa, da się żyć z tą chorobą, jestem tego przykładem ;-), cieszę się niezmiernie, że coś się u Ciebie ruszyło i zaczyna brzmieć sensownie ;-)
    Reni, trzymam kciuki za monitoring

caffe, Lucky, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Cafe, nie załapałam, bierzesz lutke czy wstrzymujesz się ? Weź już wchodź w nowy cykl, bo nie mam z kim biec do mety ;) większość dziewczyn po owu, lub w trakcie ;)
    Lucky, biorę luteinę, dziś jest 7 dzień. Ostatnia we czwartek i czekam na @, ale jakoś tym razem nie czuję, że się zbliża. Oby się znowu coś nie popieprzyło.

bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Lucky, u mnie bez zmian, zero jakiegokolwiek przeczucia i tym bardziej objawów, raczej szykuje sie na przybycie mojej zacnej przyjaciółki za jakiś tydzień :-)
    Inessa, da się żyć z tą chorobą, jestem tego przykładem ;-), cieszę się niezmiernie, że coś się u Ciebie ruszyło i zaczyna brzmieć sensownie ;-)
    Reni, trzymam kciuki za monitoring
    Aga, ja nawet nie chcę myślec i Ty tak nie myśl, że się nie udalo. Jakoś wydaje mi się to niemożliwe. Ma być dobrze i kropka.

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - wreszcie jakoś rozsądnie to będzie wyglądać - i ja też trzymam kciuki..:)

bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, cóż, nie potrafię tego wytłumaczyć ale jakoś tak zupełnie spokojnie przyjmuję to na klatę, tym razem zero emocji ;-)

Lucky, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, co do Twojego cyklu, cholera, na dwoje babka wróżyła

Lucky, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zero emocji jest ok, ale negatywizm to sobie wsadź w kieszeń, bo my tu ostro kibicujemy.

Cafe, to już wszystko wiem, trzymam kciuki zeby organizm nie nawalił i współpracował!

Inesso dlaczego musisz brać cały cykl 'bo inaczej nie ma to sensu'? Sorry że drążę, ale jestem ciekawska. Widze że nowy gin, bo piszesz o kobiecie. A co z monitoringiem? Było/będzie usg???????

Boziu Ty też widzę luzik, no ale jak się ma 30kg grzybów, to jaja schodzą na dalszy plan ;) tzn myślenie o nich

caffe, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, cóż, nie potrafię tego wytłumaczyć ale jakoś tak zupełnie spokojnie przyjmuję to na klatę, tym razem zero emocji ;-)
    Mimo wszystko - obojętność - to bardzo dobre podejście, które osiąga się z czasem. Na początku człowiek jest zawsze napalony, a towarzyszące temu emocje nie zawsze "bezpieczne".

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ