X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim- tak tak wiem najpierw wprosila się miesiąc temu kawę,napisała trochę i poszła w las

krycha.stara, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smażę naleśniki , zapraszam :)

• silvia Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście przyjmę honorowo opier...l
    A tak naprawdę to wysyłam torta w ramach przeprosin

krycha.stara lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    u nas karmią, no nie mów, że pomyślałaś że dzieciom wyżarłam? ;)
    Tak mi przemklo przez mózg ;)

Mega lubi tę wiadomość

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zinnia wrote:
    ja smażę naleśniki , zapraszam :)

Spoko przyjmę jeszcze trochę cukru, a co tam po wizycie gości w Weekand potrzebuje dużej dawki☺

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia :) to już wysyłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już smażę ostatniego , zaraz posprzątam w kuchni i na popołudnie do pracy, a tak strasznie mi się nie chce ...

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj Dawaj,na pewno pycha
    No normalnie popołudniowa zmiana to do dupy, cały dzień do niczego Ale mimo tego życzę milego dnia

zinnia lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Boziu ja mam kilka cisów koło domu, ale nie bardzo im się przyrasta w porównaniu do innych iglaków. Żeby odizolować się od sąsiadów mam tuje szmaragd i trochę brabantów które jednak najszybciej rosną ale są najbrzydsze dla mnie :-)
    7 letnie szmaragdy maja od 2-2,5 metra obecnie a sadziłam je takie ok 80 cm.

Nie wiem z której strony Krakowa mieszkasz ale w szkółce w Gaju maja niesamowity wybór jeśli idzie o iglaki, właścicielka potrafi doradzić co i jak :-)
    o dziękuję Ci bardzo..:) ja się na razie rozglądam i zastanawiam, ale dla mnie każda uwaga cenna - wy już macie ogrody, a ja dopiero się za to wezmę...a jestem beznadziejny mieszczuch - myślałam, że rzodkiewki rosną w kupie - i byłam zdziwiona, że wyciągnęłam tylko jedną...no kaczka biała to dla mnie gęś...;)
    Do Gaju mogę podjechać bez problemu - mieszkam na Ruczaju. Zresztą wszędzie mogę podjechać, jak trzeba...A działkę mamy za Wieliczką w stronę Niepołomic i do obsadzenia będę mieć dlugość 71 m siatki od ulicy....
    Caffe polecała mi bluszcz z takimi ładnymi dużymi liśćmi, ale coś mój chłop się broni....on chciałby cisy, graby, ostrokrzewy....tuje to jak na alejce cmentarnej...:)
    Dzięki za info

*aga* lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Dzień dobry w ten jesienny poranek ;-)

Ja rozumiem , że ja nie mam z kim jak i gdzie , ale dlaczego w planie nie ma reszty? Nie obijać się tylko mnożyć :-P

Moje dziecko po 4 dniach w szkole znowu chore, jak udało nam się zeszły rok przetrwać bez chorób to ja nie wiem.

Kupiłam właśnie po 50 testów ciążowych i owulacyjnych- ciężka praca się zbliża ;-)

Kometa czekamy w napięciu na twojego pozytywnego patyka :-)

No jak nie ma z kim ja działam i trzymam za Ciebie kciuki oczywiście
    Kurczę a że to ciężka praca to prawda czuje się trochę jakbym wzięła 3 etat na noc ke

*aga* lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie masz daleko do Gaja...szkółka jest po lewej stronie i śmiało można się tam targować. Ja raz zgłupiałam i kupiłam krzewy w castoramie wszystkie szlag trafił, tyle że u mnie też jest ciężka gliniasta ziemia więc nie wszystko rośnie. Na przykład azalie to mogę tylko podziwiać u innych. Za to zakochana jestem w jukach rosną na potęgę. A okolice w stronę Niepołomic znam, fajne rejony i korek można ominąć jadąc przez Kokotów :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3. Z cmentarzem to przesadzilas, moja teściowa poradziła wzdłuż płotu takie chaszcze zielono szare z meszkiem co się rozrastaja między pomnikami, to dopiero cmentarz i tak 10 metrów długi

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam, miłego dnia życzę !

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    To nie masz daleko do Gaja...szkółka jest po lewej stronie i śmiało można się tam targować. Ja raz zgłupiałam i kupiłam krzewy w castoramie wszystkie szlag trafił, tyle że u mnie też jest ciężka gliniasta ziemia więc nie wszystko rośnie. Na przykład azalie to mogę tylko podziwiać u innych. Za to zakochana jestem w jukach rosną na potęgę. A okolice w stronę Niepołomic znam, fajne rejony i korek można ominąć jadąc przez Kokotów :-)
    więc właśnie o to chodzi...najpierw byłam średnio zadowolona, że trochę nieruchliwe miejsce - a teraz się z tego cieszę bardzo - tym bardziej, że Światowe Dni Młodzieży spowodowały rozbudowę dróg w tych okolicach....ja mam działkę za Kokotowem i Brzegami jakieś 3 km :)...

*aga* lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    Bozia3. Z cmentarzem to przesadzilas, moja teściowa poradziła wzdłuż płotu takie chaszcze zielono szare z meszkiem co się rozrastaja między pomnikami, to dopiero cmentarz i tak 10 metrów długi
    dlaczego przesadziłam? każdy ma skojarzenia jakie ma...:) te chaszcze to może właśnie bluszcz??

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a jaka jest ziemia, na której chcesz posadzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, zebranie skończone, można spokojnie kawy się napić.

A cóż to za wybrakowana lista?
    Dziewczyny od niedawna w ciąży - proszę podawać Pani terminy egzaminów, a nie czaić się egoistycznie!
    No już, już - kiedy od rana mamy w emocjach oczekiwać?

*aga*, krycha.stara, malgos741, BISCA, efcia, satori lubią tę wiadomość

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dlaczego przesadziłam? każdy ma skojarzenia jakie ma...:) te chaszcze to może właśnie bluszcz??
    A cholera wie kochana czy to bluszcz ja u siebie tylko tuje mam i kwiaty bo na reście to się nie znam za bardzo,może się trochę od was nauczę i jeszcze na Stare lata w ogródek pójdę to ponoć odsresowuje

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, a jaka jest ziemia, na której chcesz posadzić?
    hmmm jakby to powiedzieć? czarna? hehehe :) Dowiem się jakoś - to napiszę..:)

*aga* lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    A cholera wie kochana czy to bluszcz ja u siebie tylko tuje mam i kwiaty bo na reście to się nie znam za bardzo,może się trochę od was nauczę i jeszcze na Stare lata w ogródek pójdę to ponoć odsresowuje
    ode mnie to się za wiele nie nauczysz...ale inne może jakoś Cię rozwiną..:) a i ja przy okazji skorzystam...

FZuMp1.png

‹‹ 13466 13467 13468 13469 13470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ