X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - bardzo, ale to bardzo CI gratuluję - ze szczerego serca!! Wiem, ile to kosztowało Was stresu i wysiłku - i bardzo się cieszę, że ta szansa, która się trafiła - to strzał w dziesiątkę....
    A mówiłam, że Kraków będzie dla Ciebie szczęśliwy??
    Bardzo się cieszę :)

beates, *aga*, caffe, ComeToMeBaby, Berenika, Dorka.1979, BISCA, malgos741, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Ale dlaczego? Naprawdę tak niewiele przytyłaś?
    No i najwazniejsze - przecież na wizytach kontrolnych lekarz by zauważył, gdyby dziecko nie przybierało właściwie.
    Także nie martw się, tak jak powiedziała Magdala, to nie matematyka :)

Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję ze macie racje.
    Sprawdziłam w karcie ciązowej. Od pierwszej wizyty ( która była w listopadzie ) do ostatniej ( w lutym ) przytyłam 1,2 kg. W międzyczasie troche schudłam. Ogólnie to brzuch mi trochę wybiło , reszta pozostała taka sama

efcia, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Sprawdziłam w karcie ciązowej. Od pierwszej wizyty ( która była w listopadzie ) do ostatniej ( w lutym ) przytyłam 1,2 kg. W międzyczasie troche schudłam. Ogólnie to brzuch mi trochę wybiło , reszta pozostała taka sama
    Eeej. Ja tylko zażartowałam. Naprawdę nie masz się czym przejmować. Jedne tyją 30 kg i później błyskawicznie się pozbywaja, inne potrafia przytyc po zaprzestaniu karmienia, inne chudna, innym waga się nie zmienia. Najwazniejsze, by maluch rósł i byl zdrowy :-)
    Fizjoterapeutka, do której chodze jest w 8 miesiącu i ma brzuszek jak Ty, a wszystko jest ok.
    Mi tylko chodziło, by się nie nastawic, że brzuszek będzie taki mały i zgrabny jak u Ciebie, bo natura i tak zrobi swoje :-)

beates, efcia, ania.g, Magdala, BISCA, Sabina, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Spoko luz, tycie w ciąży to sprawa indywidualna. Ja z córka w 1 trymestrze schudlam 4 kg,zaczelam przybierać w 2, w całej ciąży przytylam 8 kg. Corka ważyła 3850. Z Adasiem było trochę inaczej, ale też poniżej 9 kg i w 3 trymestrze chudlam.
    Najważniejsze jest, czy dziecko rośnie, ono sobie weźmie z Ciebie co będzie potrzebowało i ile będzie potrzebowało, czy tego chcemy czy nie.
    Ja bym się swoją waga zupełnie nie zamartwiala.

moremi, Hexe, efcia, Jastra, beates, *aga*, ania.g, BISCA, Sabina, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry

u mnie jak u Biszkopta taki zapitol w robocie że nie wiem jak się nazywam a wieczorami to nie wiem w jakim języku gadam ;) choć wczoraj nie gadałam fcale bo gardziel odmówiła posłuszeństw po całodniowych egzaminach ustnych, i tak skubańce się obkuły że nawet żadnej pały nie postawiam, no co to za życie! ;)

kciukiam i keglam za wszystkie razem i każdom z osobna ale zwłaszcza za <3 Satori, za zęby Maksia, za dwie tłuste krechy Komety i za wyniki młodego od Dusi i za nic do zrzucania u Beates ;)

ide chleb zrobić i obiad na kolejne 3 dni bo kieratu ciąg dalszy od jutra z samego rana czeka

howgh!

Dziobak, caffe, efcia, Jastra, beates, macduska, *aga*, kapturnica, BISCA, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka - zdarz Ci się pomylić języki w domu? hehe to ciekawie musi wyglądać...:)

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim dziewczyny za gratulacje i życzenia.
    Wzruchłam się <3

tralala.gif

Teraz mogę powtórzyć jeden ze swoich pierwszych postów:
    Come To Me Baby
    do-want033.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:38

Dziobak, Hexe, Bozia3, silvia, ivf-ivf, efcia, Jastra, macduska, paszczakin, *aga*, ania.g, Berenika, Aasiula, moremi, kapturnica, BISCA, Luna76, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dziękuję wam wszystkim dziewczyny za gratulacje i życzenia.
    Wzruchłam się <3

tralala.gif

Teraz mogę powtórzyć jeden ze swoich pierwszych postów:
    Come To Me Baby
    do-want033.gif
    a pamietasz jak ci napisalam jaki fajny nick masz?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pierwiastka - zdarz Ci się pomylić języki w domu? hehe to ciekawie musi wyglądać...:)
    ślubny rozumie więc nawet mnie nie poprawia ;)
    ale czasem łatwiej mi się mówi w tym obcym niż w tym naszym to racja :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    A co to za jezyk?
    My czasem mamy tak, że jak jedno drugiemu coś czyta po norkowemu, to to drugie automatycznie po norkowemu odpowiada. Ale tak to nam się jezyki nie brąchaja. ;-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hexe wrote:
    a pamietasz jak ci napisalam jaki fajny nick masz?
    nie...
    wszyscy tylko stwierdzili że ciulowy do pisania i powstała wtedy Kometa, nawet próbowałam czy się da zmienić. jaka ja gupia byłam że nie wiedziałam że można sobie nowe konto po prostu założyć ;) hehehee

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie trochę przesadzam. Ale juz taka ma natura :)
    Dzięki raz jeszcze za pocieszenie . Uspokoiłyście mnie :)

caffe, moremi, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ja mam dobrą znajomość rosyjskiego - i też korzystałam z tego - szczególnie, jak dziecko było obok - a np. chciałam z mamą jakieś wskazówki wychowawcze wymienić - napieprzałyśmy wtedy po rosyjsku - a on się denerwował i darł się "nie panimaju"!!! bo tylko tyle go sprytnie nauczyłam w tym języku...:)

Dziobak, pierwiastka, Reni, *aga*, caffe, BISCA, malgos741, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Pyszne orzeszki mam pieczone.

A u nas jak przez 5 lat nie zachorujesz ( czytaj bedziesz po prostu zdrowy) i nie bedziesz uczeszczal do przychodni to Cie wywala od lekarza. Wypiszą.
    Koszty tną.
    O.o

ufff dobrze ze u nas tak nie ma, bo juz bym dawno byla wykreslona

Magdala lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A co to za jezyk?
    My czasem mamy tak, że jak jedno drugiemu coś czyta po norkowemu, to to drugie automatycznie po norkowemu odpowiada. Ale tak to nam się jezyki nie brąchaja. ;-)
    angielski
    zajęcia mam z dorosłymi więc i tematy rozmów różne więc nie ma wyjścia jak ciągle się doszkalać ;)
    normalnie nie mylę języków ale jak jestem wykończona to wtrącam słowa z jednego w drugi zupełnie nieświadomie, chyba cos na zasadzie dwujęzycznego dziecka co się uczy mówić :D

Dziobak, efcia, moremi, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam dobrą znajomość rosyjskiego - i też korzystałam z tego - szczególnie, jak dziecko było obok - a np. chciałam z mamą jakieś wskazówki wychowawcze wymienić - napieprzałyśmy wtedy po rosyjsku - a on się denerwował i darł się "nie panimaju"!!! bo tylko tyle go sprytnie nauczyłam w tym języku...:)
    wyobraziłam to sobie :D :D :D

Bozia3, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    angielski
    zajęcia mam z dorosłymi więc i tematy rozmów różne więc nie ma wyjścia jak ciągle się doszkalać ;)
    normalnie nie mylę języków ale jak jestem wykończona to wtrącam słowa z jednego w drugi zupełnie nieświadomie, chyba cos na zasadzie dwujęzycznego dziecka co się uczy mówić :D
    a klniesz w jakim?

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kurcze, a mógł już po rosyjsku mówić!
    U nas chłop czasem coś szczeknie po niemiecku, to my dziewczyny nie kapujemy, córka z chłopem czasem coś po hiszpańsku ( to ja znowu nie kumam ) i jak zarzuce coś czasem po rosyjsku, to nikt inny nie jarzy. Takie my poligloty ;-)

caffe, malgos741, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a klniesz w jakim?
    zależy od sytuacji :D
    ale tę umiejętność posiadam w kilku językach akurat ;)

Bozia3, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, to ja w szpitalu dwa dni przed porodem:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8220a2479d7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b74313697c56.jpg

Więc naprawdę się nie przejmuj ;)

macduska, efcia, *aga*, ComeToMeBaby, beates, Magdala, moremi, BISCA, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 13485 13486 13487 13488 13489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ