X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - bardzo, ale to bardzo CI gratuluję - ze szczerego serca!! Wiem, ile to kosztowało Was stresu i wysiłku - i bardzo się cieszę, że ta szansa, która się trafiła - to strzał w dziesiątkę....
    A mówiłam, że Kraków będzie dla Ciebie szczęśliwy??
    Bardzo się cieszę :)

beates, *aga*, caffe, ComeToMeBaby, Berenika, Dorka.1979, BISCA, malgos741, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Ale dlaczego? Naprawdę tak niewiele przytyłaś?
    No i najwazniejsze - przecież na wizytach kontrolnych lekarz by zauważył, gdyby dziecko nie przybierało właściwie.
    Także nie martw się, tak jak powiedziała Magdala, to nie matematyka :)

Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję ze macie racje.
    Sprawdziłam w karcie ciązowej. Od pierwszej wizyty ( która była w listopadzie ) do ostatniej ( w lutym ) przytyłam 1,2 kg. W międzyczasie troche schudłam. Ogólnie to brzuch mi trochę wybiło , reszta pozostała taka sama

efcia, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Sprawdziłam w karcie ciązowej. Od pierwszej wizyty ( która była w listopadzie ) do ostatniej ( w lutym ) przytyłam 1,2 kg. W międzyczasie troche schudłam. Ogólnie to brzuch mi trochę wybiło , reszta pozostała taka sama
    Eeej. Ja tylko zażartowałam. Naprawdę nie masz się czym przejmować. Jedne tyją 30 kg i później błyskawicznie się pozbywaja, inne potrafia przytyc po zaprzestaniu karmienia, inne chudna, innym waga się nie zmienia. Najwazniejsze, by maluch rósł i byl zdrowy :-)
    Fizjoterapeutka, do której chodze jest w 8 miesiącu i ma brzuszek jak Ty, a wszystko jest ok.
    Mi tylko chodziło, by się nie nastawic, że brzuszek będzie taki mały i zgrabny jak u Ciebie, bo natura i tak zrobi swoje :-)

beates, efcia, ania.g, Magdala, BISCA, Sabina, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Spoko luz, tycie w ciąży to sprawa indywidualna. Ja z córka w 1 trymestrze schudlam 4 kg,zaczelam przybierać w 2, w całej ciąży przytylam 8 kg. Corka ważyła 3850. Z Adasiem było trochę inaczej, ale też poniżej 9 kg i w 3 trymestrze chudlam.
    Najważniejsze jest, czy dziecko rośnie, ono sobie weźmie z Ciebie co będzie potrzebowało i ile będzie potrzebowało, czy tego chcemy czy nie.
    Ja bym się swoją waga zupełnie nie zamartwiala.

moremi, Hexe, efcia, Jastra, beates, *aga*, ania.g, BISCA, Sabina, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry

u mnie jak u Biszkopta taki zapitol w robocie że nie wiem jak się nazywam a wieczorami to nie wiem w jakim języku gadam ;) choć wczoraj nie gadałam fcale bo gardziel odmówiła posłuszeństw po całodniowych egzaminach ustnych, i tak skubańce się obkuły że nawet żadnej pały nie postawiam, no co to za życie! ;)

kciukiam i keglam za wszystkie razem i każdom z osobna ale zwłaszcza za <3 Satori, za zęby Maksia, za dwie tłuste krechy Komety i za wyniki młodego od Dusi i za nic do zrzucania u Beates ;)

ide chleb zrobić i obiad na kolejne 3 dni bo kieratu ciąg dalszy od jutra z samego rana czeka

howgh!

Dziobak, caffe, efcia, Jastra, beates, macduska, *aga*, kapturnica, BISCA, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka - zdarz Ci się pomylić języki w domu? hehe to ciekawie musi wyglądać...:)

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim dziewczyny za gratulacje i życzenia.
    Wzruchłam się <3

tralala.gif

Teraz mogę powtórzyć jeden ze swoich pierwszych postów:
    Come To Me Baby
    do-want033.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:38

Dziobak, Hexe, Bozia3, silvia, ivf-ivf, efcia, Jastra, macduska, paszczakin, *aga*, ania.g, Berenika, Aasiula, moremi, kapturnica, BISCA, Luna76, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dziękuję wam wszystkim dziewczyny za gratulacje i życzenia.
    Wzruchłam się <3

tralala.gif

Teraz mogę powtórzyć jeden ze swoich pierwszych postów:
    Come To Me Baby
    do-want033.gif
    a pamietasz jak ci napisalam jaki fajny nick masz?

Bozia3 lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pierwiastka - zdarz Ci się pomylić języki w domu? hehe to ciekawie musi wyglądać...:)
    ślubny rozumie więc nawet mnie nie poprawia ;)
    ale czasem łatwiej mi się mówi w tym obcym niż w tym naszym to racja :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    A co to za jezyk?
    My czasem mamy tak, że jak jedno drugiemu coś czyta po norkowemu, to to drugie automatycznie po norkowemu odpowiada. Ale tak to nam się jezyki nie brąchaja. ;-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hexe wrote:
    a pamietasz jak ci napisalam jaki fajny nick masz?
    nie...
    wszyscy tylko stwierdzili że ciulowy do pisania i powstała wtedy Kometa, nawet próbowałam czy się da zmienić. jaka ja gupia byłam że nie wiedziałam że można sobie nowe konto po prostu założyć ;) hehehee

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie trochę przesadzam. Ale juz taka ma natura :)
    Dzięki raz jeszcze za pocieszenie . Uspokoiłyście mnie :)

caffe, moremi, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ja mam dobrą znajomość rosyjskiego - i też korzystałam z tego - szczególnie, jak dziecko było obok - a np. chciałam z mamą jakieś wskazówki wychowawcze wymienić - napieprzałyśmy wtedy po rosyjsku - a on się denerwował i darł się "nie panimaju"!!! bo tylko tyle go sprytnie nauczyłam w tym języku...:)

Dziobak, pierwiastka, Reni, *aga*, caffe, BISCA, malgos741, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Pyszne orzeszki mam pieczone.

A u nas jak przez 5 lat nie zachorujesz ( czytaj bedziesz po prostu zdrowy) i nie bedziesz uczeszczal do przychodni to Cie wywala od lekarza. Wypiszą.
    Koszty tną.
    O.o

ufff dobrze ze u nas tak nie ma, bo juz bym dawno byla wykreslona

Magdala lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A co to za jezyk?
    My czasem mamy tak, że jak jedno drugiemu coś czyta po norkowemu, to to drugie automatycznie po norkowemu odpowiada. Ale tak to nam się jezyki nie brąchaja. ;-)
    angielski
    zajęcia mam z dorosłymi więc i tematy rozmów różne więc nie ma wyjścia jak ciągle się doszkalać ;)
    normalnie nie mylę języków ale jak jestem wykończona to wtrącam słowa z jednego w drugi zupełnie nieświadomie, chyba cos na zasadzie dwujęzycznego dziecka co się uczy mówić :D

Dziobak, efcia, moremi, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam dobrą znajomość rosyjskiego - i też korzystałam z tego - szczególnie, jak dziecko było obok - a np. chciałam z mamą jakieś wskazówki wychowawcze wymienić - napieprzałyśmy wtedy po rosyjsku - a on się denerwował i darł się "nie panimaju"!!! bo tylko tyle go sprytnie nauczyłam w tym języku...:)
    wyobraziłam to sobie :D :D :D

Bozia3, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    angielski
    zajęcia mam z dorosłymi więc i tematy rozmów różne więc nie ma wyjścia jak ciągle się doszkalać ;)
    normalnie nie mylę języków ale jak jestem wykończona to wtrącam słowa z jednego w drugi zupełnie nieświadomie, chyba cos na zasadzie dwujęzycznego dziecka co się uczy mówić :D
    a klniesz w jakim?

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kurcze, a mógł już po rosyjsku mówić!
    U nas chłop czasem coś szczeknie po niemiecku, to my dziewczyny nie kapujemy, córka z chłopem czasem coś po hiszpańsku ( to ja znowu nie kumam ) i jak zarzuce coś czasem po rosyjsku, to nikt inny nie jarzy. Takie my poligloty ;-)

caffe, malgos741, satori lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a klniesz w jakim?
    zależy od sytuacji :D
    ale tę umiejętność posiadam w kilku językach akurat ;)

Bozia3, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, to ja w szpitalu dwa dni przed porodem:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8220a2479d7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b74313697c56.jpg

Więc naprawdę się nie przejmuj ;)

macduska, efcia, *aga*, ComeToMeBaby, beates, Magdala, moremi, BISCA, malgos741, Sabina, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 13485 13486 13487 13488 13489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ