35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:jakiego pouczania? dlaczego mówić komuś na wstępie, że za zdrobnienie dostanie ołówkiem w oko? po pierwsze ołówki (co jest i tak idiotyczne) były za błędy językowe, a nie za zdrobnienia, po drugie - powtórzę - jeśli ktoś chce zdrabnia, jeśli nie - to niech tego nie robi...
To jakieś niezrozumiałe jest??
nie pouczaj, nie pouczaj
a zgodziłaś się przecież na nie ciągnięcie tego tematu.moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie wtrace niby od czapy.
W danym srodowisku ustala sie zasady i sie ich przestrzega. Po prostu. Z uprzejmosci, szacunku i tak dalej.
W chrzescijanstwie np. Cnota jest "Nie zabijaj" I nie ma wymowki, ze jak ktos chce niech zabija, a jak nie to nie.
Ja sie nie zgadzam na pierdziochy. Mam prawo. A serduszka tylko w potrzebie daje. I kciuki.ComeToMeBaby, BISCA, moremi, Sabina, Reni, efcia, Mega lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Tak sobie wtrace niby od czapy.
W danym srodowisku ustala sie zasady i sie ich przestrzega. Po prostu. Z uprzejmosci, szacunku i tak dalej.
W chrzescijanstwie np. Cnota jest "Nie zabijaj" I nie ma wymowki, ze jak ktos chce niech zabija, a jak nie to nie.
Ja sie nie zgadzam na pierdziochy. Mam prawo. A serduszka tylko w potrzebie daje. I kciuki.
ja się zgadzam i mogę ich uzyć i tylko tyle... bo kto te zasady ma ustalać na forum?Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Ale zobacz.
Co Ci mowi rozmiar 56?
Ciuszek dla nororodka. A paniom otylym rozmiar akurat dla nich.
I co??Dziobak, BISCA lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:ja się nie zgadzam, od nauk są inni...zauważ różnicę proszę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia, nie jestem tu długo i być może nie znam jakichś waszych zaszłości personalnych, ale chyba jesteś trochę przewrażliwiona na punkcie tych zdrobnień. I naprawdę nie mówię tego złośliwie, bo Was lubię.
Znamy zdanie chyba każdej z nas na te ciągle nawracające tematy.
Przecież nikt nikomu krzywdy nie zrobi z tego powodu, że ma nieodpartą potrzebę zdrobnień. Czytając parę innych wątków wiem, że łatwo zostać wciągniętym w taki sposób wypowiedzi. Jak przyszłam do Was, też zostałam przywołana do porządku, bo napisałam tak, jak piszą dziewczyny gdzie indziej. I szczerze mówiąc bardzo mi się podoba to "niepierdzioszkowanie". Teraz nawet nie chce mi się za bardzo czytać innych wątków, gdzie się to robi.
A na naszym uważam to po prostu za coś charakterystycznego dla nas.
I ołówki za błędy ortograficzne też lubię i żałuję, że po ostatnich jazdach jest ich tak mało.
Niedawno Aga pisała, żeby jakieś wycieczki personalne załatwiać w prywatnych wiadomościach i zgadzam się z nią całkowicie. To po prostu psuje klimat, tak samo jak sugerowanie, że na fb jest się obmawianym. Nawet jeśli tak jest, to nie chcę o tym wiedzieć, bo jak mamy budować więź między sobą, zastanawiając się, czy każde wypowiedziane słowo, czy też polubienie nie są fałszywe?
Niech będzie znowu tak, jak jeszcze niedawno, proszę
Peace & love
P.S. Się rozpisałamDziobak, Sabina, malgos741, macduska, moremi, Simba, Reni, ComeToMeBaby, BISCA, ania.g, efcia, gretka, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny