X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    1*1
    To weź sobie najpierw 1/2 na noc. Bromka, pewnie już doczytałaś, przyjmuje się w trakcie posiłku. Na początku to jadłam jakąś kanapkę specjalnie, ale teraz to ciastko zjem lub jabłko.

Jeśli nic Ci nie będzie, to jutro też weź 1/2, tak ze 3 dni. Potem dołóż drugą 1/2. I możesz łykać rano i wieczorem po 1/2. Ja tak robię i nic mi nie jest.

A zażywając najpierw 1/2 nie spowodujesz dużego wstrząsu organizmu, bo nie wiadomo jak będziesz reagowała.

grosza, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a można tak dzielić?
    bo to nie głupie tak zrobię :-)

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja przyjaciółka jak brała chodziła jak naćpana

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ooo a można tak dzielić?
    bo to nie głupie tak zrobię :-)
    można bo niektóry biorą np. 1 i 1/2 dziennie, więc można dzielić :) ja dzielę i żyję :)

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    moja przyjaciółka jak brała chodziła jak naćpana
    ja jak kilka lat temu wzięłam to wychodząc z wanny padłam na kolana i nie miała siły wstać. Dobrze, że kibel był blisko bo mi było tak niedobrze, że myślałam, że pawia puszczę. I wtedy to była pierwsza i ostatnia tabletka bromka. A teraz zupełnie nic mi nie jest.

Ale z kolei po luteinie chce mi się spać, bo od kilku dni spałabym prawie cały czas.

grosza, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Caffe dobrze radzisz
    Reni spoko ja też takie sceny przerabiałam i se już je odpuściłam bo szkoda mojej prolaktyny
    caffe wrote:
    To weź sobie najpierw 1/2 na noc. Bromka, pewnie już doczytałaś, przyjmuje się w trakcie posiłku. Na początku to jadłam jakąś kanapkę specjalnie, ale teraz to ciastko zjem lub jabłko.

Jeśli nic Ci nie będzie, to jutro też weź 1/2, tak ze 3 dni. Potem dołóż drugą 1/2. I możesz łykać rano i wieczorem po 1/2. Ja tak robię i nic mi nie jest.

A zażywając najpierw 1/2 nie spowodujesz dużego wstrząsu organizmu, bo nie wiadomo jak będziesz reagowała.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Reni to spuscilas troche pary z siebie......tylko masz racje twoj sie niestety nawinal i byl w polu razenia. Ale taki upust kazda z nas przeszla-przechodzi . Mojemu oberwalo sie telefonicznie ( ma szczescie ze nie odlozyl sluchawki) poniewaz on nie spozywa - jak to okresla - 1-2 piw tylko 4-5 dziennie. Nie pije kawy,herbaty tylko to piwsko lub wode gazowana. Twierdzi ze dostarcza wit.c ktora jest w piwie.

Bozia3, bliska77, Reni, grosza, megan8, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ale dajesz czadu..:)Ale takie akcje zdarzają się wszędzie....tym bardziej, kiedy narasta napięcie...:) Mam nadzieję, że będziecie się godzić wspaniale za kilka dni.....;)

Reni, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia to u Ciebie całkiem fajnie się zapowiada, trzymam kciuki za zielone, wszystkiego naj dla Dzieciątka ;-)

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Nie pije kawy,herbaty tylko to piwsko lub wode gazowana. Twierdzi ze dostarcza wit.c ktora jest w piwie.

Matko myślałam, że padnę jak to przeczytałam..:) Ma gość wyobraźnię, ale przynajmniej widać, że zaradny..

bliska77, Reni, promyk, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja też bromek zaczynałam od połowy tabletki na noc i było w miarę ok,
    co do kasy, nerwów itp, znam to aż za dobrze, ciagły wybór między tym a tym i tak w kółko, latanie po lekarzach, zrywanie się z pracy, czekanie, kombinowanie itp, dlatego też postanowiłam że to był mój ostatni cykl z lekarzami, w podjęciu takiej decyzji znaczenie miało to, że moja gin praktycznie za miesiac rodzi i postanowiłam, ze nie będę zaczynała wszystkiego od nowa u innego lekarza
    Reni, nie martw sie, jutro będzie lepiej

Reni, grosza, megan8, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Matko myślałam, że padnę jak to przeczytałam..:) Ma gość wyobraźnię, ale przynajmniej widać, że zaradny..
    no tak, głowę ma na karku, wszystko można przerobić na swoją modłę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2013, 21:10

Reni, promyk, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście długo się nie gniewamy na siebie. Za chwile normalnie rozmawiamy.
    Bozia3 wrote:
    Reni, ale dajesz czadu..:)Ale takie akcje zdarzają się wszędzie....tym bardziej, kiedy narasta napięcie...:) Mam nadzieję, że będziecie się godzić wspaniale za kilka dni.....;)

bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wzięłam połówkę i czuję się jakby podłoga chciała mnie napaść haha..

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aga wzięłam połówkę i czuję się jakby podłoga chciała mnie napaść haha..
    Reni, mam pytanie, jesteś pewna że to bromek? ;-)
    idź spać, rano powinno być ok

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha tak zrobię. Dobrej nocki

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz w tym mu wyobrazni starcza. Jestem z natury gadula i jak to pierwszy raz uslyszalam zatkalo mnie. Juz teraz ubolewa ze piwka w ogrodku sie nie napije...witaminizowal sie i w dodatku byl na swiezym powietrzu. Az rece swierzbialy zeby strzelic w ta tempa lepetyne.

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk - nie denerwuj się, bo Ci skoczy prolaktyna....:)Pocieszające jest to, że alkohol ma dużo mniejszy wpływ na facetów (jeśli chodzi o staranka) niż papierosy, których palenie ma podobno duuuże znaczenie....

promyk, bliska77, megan8, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to juz mnie smieszy taka gadka ze strony mojego m obracam to w zart - ty piwo ja fajki. W dodatku tak sie dobralismy ze moj m nigdy nie palil. Raz widzialam jak mial papierosa w reku i o malo nie padlam. Mial niezlego szmyrgla po spotkaniu z kolegami i chcial zapalic, ale na checiach sie skonczylo. Nawet nie umial trzymac fajki miedzy palcami..czysta komedia.

bliska77, megan8, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki - dziś ja pierwsza...lecę za chwilę zbadać sobie progesteron...
    Dla wszystkich miłego dnia :)

FZuMp1.png

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ