WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zęba mi wyrwą
    będę szczerbata
    to czwórka
    starość nie radość

kicia 123 lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Czy można się przyłączyć ? Jestem mamą małej agentki 6-latki, która zamęcza rodziców pytaniami, kiedy będzie mieć rodzeństwo?. Gdyby to było takie proste ...

krycha.stara lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Czy można się przyłączyć ? Jestem mamą małej agentki 6-latki, która zamęcza rodziców pytaniami, kiedy będzie mieć rodzeństwo?. Gdyby to było takie proste ...
    Ten wątek słabo teraz działa. ale jeśłi chcesz - to oczywiście, że możesz..:) A jak długo sie staracie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:47

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    jutro zęba mi wyrwą
    będę szczerbata
    to czwórka
    starość nie radość
    ooo to grubo....i co dalej? jakis implant?

FZuMp1.png

• *aga* Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika witaj.

E tam implanty kupę kasy kosztują, sprzedają takie zęby wampirki pod szlifuje się i będzie jak ulał ;-) . Nie przejmuj się Dobrawa młodsi z rożnych przyczyn nie mają zęba a przecież My jesteśmy w kwiecie wieku ;-)

Bozia3, Dobrawa, krycha.stara lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    jutro zęba mi wyrwą
    będę szczerbata
    to czwórka
    starość nie radość
    sopko dasz radę a potem coś wstawisz będzie dobrze, ja na razie z zębami mam spokój wyrwałam niestety jedną szóstkę i ósemkę zatrzymaną ale to jakiś koszmar był

Dobrawa, Bozia3 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    witaj !

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mika ;)
    wątek faktycznie nie jest ostatnio oblegany ;)
    tym bardziej będzie nam przyjemnie jeśli zasilisz szeregi ;) :)
    w jakim wieku jesteś?

ja to mm w ogóle problemy z zebami,wszystkie przeleczone,wiele kanałowo i non stop coś z nimi dzieje,o obnizonych dziąsłach nie wspoinając
    na razie musze przeleczyć wszystko a potem pomysle czy implant czy co innego

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wciąż biegam do dentysty, ale na szczęście jeszcze oprócz osemek i jednej szóstki niczego się nie pozbylam. Chyba jednak za dużo jem orzechów czy migdałów albo już starość hehe, bo wciąż mi się te plomby wykruszają

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za miłe powitanie. Mam 38 lat, 6 letnia córcie i 3 straty za sobą. W zeszłym roku poroniłam 2 wczesne ciąże a 8 lat temu w 22tc (synka).
    Szczerze to już mam dość i coraz bardziej jestem na nie, mam mega stresa. Ale mój mąż nie odpuszcza. Ostatnio trafiłam do podobno super ginekologa i w tym miesiącu zaczynamy starania wraz ze wspomagaczami.

Dobrawa, krycha.stara, kicia 123 lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry paniom :)
    ja juz po wyrwaniu zęba ,wyglądam jak po wylewie,
    polowa twarzy sparaliżowana znieczuleniem ;)

Mika,też mam za sobą poronienie po 20 tygodniu,właściwie to nie poronienie ale poród z medycznego punku widzenia
    Kciuki za wasze starania :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie poddawaj się - córkę masz - więc możesz być mamą...A że czasami tyle przeszkód po drodze - nic na to nie poradzisz....
    A jakie wspomagacze masz zaplanowane?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    dzień dobry paniom :)
    ja juz po wyrwaniu zęba ,wyglądam jak po wylewie,
    polowa twarzy sparaliżowana znieczuleniem ;)

Mika,też mam za sobą poronienie po 20 tygodniu,właściwie to nie poronienie ale poród z medycznego punku widzenia
    Kciuki za wasze starania :)
    Teraz to masz wymówkę, bo jesteś spuchnięta i chora, ale cholera potem bez czwórki to łyso trochę..:) Żebys się nie zrobiła smutna z tego powodu....:)

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj sie pomyliłam,to piątka ;)
    trzeba kase szykować,bo do leczenia sporo i jeszcze implant czy mostek,nie wiem jeszcze co zrobie

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    wczoraj sie pomyliłam,to piątka ;)
    trzeba kase szykować,bo do leczenia sporo i jeszcze implant czy mostek,nie wiem jeszcze co zrobie
    eee piątka to juz lepiej....najwyżej nie będziesz się śmiac "pełną gębą" hehe

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, współczuje ząbka, ja mam brak 6 i 7 na szczęście nie widać choć ostatnio przystawiam się by coś tam wstawić :). No tak po 20 tc. to poród, Mateuszek nie przeżył.
    Bozia - wspomagacze to żelazny zestaw, na którym byłam z córcią czyli acard, duphaston (teraz luteina) i clexane. W pierwszej ciąży miałam krwiaka przy łożysku a w badaniach po wyszedł mi niedobór białka C (niestety nie mam wyniku) stąd celxane nie mam refundowane (ale będę walczyć) bo koszta ogromne.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mika trzymam kciuki - oby się udało...
    Ja w obydwu ciążach miałam krwiaki na początku, ale na szczęście się wchłonęły i nic złego się nie wydarzyło.
    Teraz jeszcze walczę o córeczkę - ale entuzjazmu i czasu coraz mniej - bo starość się zbliża..:)

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia- gratuluje 2 pociech, widzę że Kajtuś to maluszek jeszcze. Mogę zapytać ile masz latek ? Że tak piszesz o starości ;)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia- gratuluje 2 pociech, widzę że Kajtuś to maluszek jeszcze. Mogę zapytać ile masz latek ? Że tak piszesz o starości ;)
    Za dwa tygodnie skończę 45 hehe :) Do wakacji daję sobie czas na zmajstrowanie Lenki, a potem z rozsądku odpuszczam...:)

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak rozumiem, w takim razie mocno zaciskam kciuki :) PS. tak przeglądam wątek i jak rozumiem jesteś z Kraka ?

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 13585 13586 13587 13588 13589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ