X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zęba mi wyrwą
    będę szczerbata
    to czwórka
    starość nie radość

kicia 123 lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Czy można się przyłączyć ? Jestem mamą małej agentki 6-latki, która zamęcza rodziców pytaniami, kiedy będzie mieć rodzeństwo?. Gdyby to było takie proste ...

krycha.stara lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Czy można się przyłączyć ? Jestem mamą małej agentki 6-latki, która zamęcza rodziców pytaniami, kiedy będzie mieć rodzeństwo?. Gdyby to było takie proste ...
    Ten wątek słabo teraz działa. ale jeśłi chcesz - to oczywiście, że możesz..:) A jak długo sie staracie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:47

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    jutro zęba mi wyrwą
    będę szczerbata
    to czwórka
    starość nie radość
    ooo to grubo....i co dalej? jakis implant?

FZuMp1.png

• *aga* Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika witaj.

E tam implanty kupę kasy kosztują, sprzedają takie zęby wampirki pod szlifuje się i będzie jak ulał ;-) . Nie przejmuj się Dobrawa młodsi z rożnych przyczyn nie mają zęba a przecież My jesteśmy w kwiecie wieku ;-)

Bozia3, Dobrawa, krycha.stara lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    jutro zęba mi wyrwą
    będę szczerbata
    to czwórka
    starość nie radość
    sopko dasz radę a potem coś wstawisz będzie dobrze, ja na razie z zębami mam spokój wyrwałam niestety jedną szóstkę i ósemkę zatrzymaną ale to jakiś koszmar był

Dobrawa, Bozia3 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    witaj !

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mika ;)
    wątek faktycznie nie jest ostatnio oblegany ;)
    tym bardziej będzie nam przyjemnie jeśli zasilisz szeregi ;) :)
    w jakim wieku jesteś?

ja to mm w ogóle problemy z zebami,wszystkie przeleczone,wiele kanałowo i non stop coś z nimi dzieje,o obnizonych dziąsłach nie wspoinając
    na razie musze przeleczyć wszystko a potem pomysle czy implant czy co innego

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wciąż biegam do dentysty, ale na szczęście jeszcze oprócz osemek i jednej szóstki niczego się nie pozbylam. Chyba jednak za dużo jem orzechów czy migdałów albo już starość hehe, bo wciąż mi się te plomby wykruszają

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za miłe powitanie. Mam 38 lat, 6 letnia córcie i 3 straty za sobą. W zeszłym roku poroniłam 2 wczesne ciąże a 8 lat temu w 22tc (synka).
    Szczerze to już mam dość i coraz bardziej jestem na nie, mam mega stresa. Ale mój mąż nie odpuszcza. Ostatnio trafiłam do podobno super ginekologa i w tym miesiącu zaczynamy starania wraz ze wspomagaczami.

Dobrawa, krycha.stara, kicia 123 lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry paniom :)
    ja juz po wyrwaniu zęba ,wyglądam jak po wylewie,
    polowa twarzy sparaliżowana znieczuleniem ;)

Mika,też mam za sobą poronienie po 20 tygodniu,właściwie to nie poronienie ale poród z medycznego punku widzenia
    Kciuki za wasze starania :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie poddawaj się - córkę masz - więc możesz być mamą...A że czasami tyle przeszkód po drodze - nic na to nie poradzisz....
    A jakie wspomagacze masz zaplanowane?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    dzień dobry paniom :)
    ja juz po wyrwaniu zęba ,wyglądam jak po wylewie,
    polowa twarzy sparaliżowana znieczuleniem ;)

Mika,też mam za sobą poronienie po 20 tygodniu,właściwie to nie poronienie ale poród z medycznego punku widzenia
    Kciuki za wasze starania :)
    Teraz to masz wymówkę, bo jesteś spuchnięta i chora, ale cholera potem bez czwórki to łyso trochę..:) Żebys się nie zrobiła smutna z tego powodu....:)

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj sie pomyliłam,to piątka ;)
    trzeba kase szykować,bo do leczenia sporo i jeszcze implant czy mostek,nie wiem jeszcze co zrobie

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    wczoraj sie pomyliłam,to piątka ;)
    trzeba kase szykować,bo do leczenia sporo i jeszcze implant czy mostek,nie wiem jeszcze co zrobie
    eee piątka to juz lepiej....najwyżej nie będziesz się śmiac "pełną gębą" hehe

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, współczuje ząbka, ja mam brak 6 i 7 na szczęście nie widać choć ostatnio przystawiam się by coś tam wstawić :). No tak po 20 tc. to poród, Mateuszek nie przeżył.
    Bozia - wspomagacze to żelazny zestaw, na którym byłam z córcią czyli acard, duphaston (teraz luteina) i clexane. W pierwszej ciąży miałam krwiaka przy łożysku a w badaniach po wyszedł mi niedobór białka C (niestety nie mam wyniku) stąd celxane nie mam refundowane (ale będę walczyć) bo koszta ogromne.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mika trzymam kciuki - oby się udało...
    Ja w obydwu ciążach miałam krwiaki na początku, ale na szczęście się wchłonęły i nic złego się nie wydarzyło.
    Teraz jeszcze walczę o córeczkę - ale entuzjazmu i czasu coraz mniej - bo starość się zbliża..:)

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia- gratuluje 2 pociech, widzę że Kajtuś to maluszek jeszcze. Mogę zapytać ile masz latek ? Że tak piszesz o starości ;)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia- gratuluje 2 pociech, widzę że Kajtuś to maluszek jeszcze. Mogę zapytać ile masz latek ? Że tak piszesz o starości ;)
    Za dwa tygodnie skończę 45 hehe :) Do wakacji daję sobie czas na zmajstrowanie Lenki, a potem z rozsądku odpuszczam...:)

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak rozumiem, w takim razie mocno zaciskam kciuki :) PS. tak przeglądam wątek i jak rozumiem jesteś z Kraka ?

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 13585 13586 13587 13588 13589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ